Foto
Welkom op de blog van suske
13 AUGUSTUS 2023 OOSTENDE Lommel sk 20h00
Foto
Brandweerkarzerne
Lommel
Foto
Foto
Foto
kleedkamer
Foto
Foto
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Autobrand in Stationsstraat
  • Brandjes snel geblust
  • Bermbrand aan kanaal
  • zware brand in paardenstal in 't Lindel
  • Brand in Lommel-Werkplaatsen Zondag 1 januari 2023
  • Rook onderbreekt kerstdiner
  • Vrachtwagen met zand gekanteld
  • Brand in auto in Heerstraat
  • Schuur in de as gelegd
  • Keukenbrand in de Vlasstraat
    Foto
    garage
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nederlandse
    Brandweerhelmen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Brandweerhelmen
    USA

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Bedankt voor je bezoekje !!!!!
    maar er komt meer ...
    kijk maar verder ;
    Foto
    japanse brandweerwagen
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    suske brandweerman brandweer lommel suske
    Iedereen Van Harte Welkom Op Mijn Blog Suske
    welkom brandweer lommel zoekt nog brandweermannen
    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zestien katten gered bij brand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Een brand in de Luikersteenweg in Lommel heeft een kattenverblijf helemaal verwoest. Het vuur was ontstaan door een defect verwarmingstoestel. De zestien katten die in het verblijf zaten, konden gered worden.

    Om 12.26 uur werd de brandweer opgeroepen voor een brand in een achterbouw. Bij aankomst stond het tuinhuis in lichterlaaie. Daarin verbleven zestien katten. "We hebben een dertiental katten uit de brand kunnen halen, maar een deel is ook zelf gevlucht. Het was niet zo gemakkelijk om de katten te redden. De dieren raakten in paniek en begonnen rond te lopen. Sommigen liepen zelfs het vuur in", legt Wim Verbakel van de brandweer uit.

    Nieuwe verwarming

    Drie katten ademden ook wat rook in en moesten onderzocht worden door een dierenarts. Eigenares Leen Beliën is ervan kapot. "Dit gaat ons veel geld kosten. En ik had net zoveel kosten gemaakt. Vrijdag was ik nog een verwarmingstoestel gaan kopen, maar dat ontplofte deze ochtend (gisteren, red.)", jammert ze. "Gelukkig zijn de katten wel ongedeerd. Er zijn er een paar weggelopen, maar die komen wel terug", voegt haar man Jaak toe. De infrastructuur kon de brandweer niet meer redden. Het gezin had het kattenverblijf al vijftien jaar. "We houden erg veel van van onze katten. Het zijn onze huisdieren. Sommigen hadden we nog maar een jaar en er waren ook twee kleintjes"", zegt Leen nog. (JBN)

    30-11-2015 om 00:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    27-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen./lommel/mooi-verlicht-
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo zag u ze misschien nog nooit, onze 'L' op de ring... (Foto Robert Boons)

    27-11-2015 om 14:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    26-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel Zwaar verkeersongeval in Stationsstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even na 11 uur gebeurde er een zwaar verkeersongeval in de Stationsstraat, ter hoogte van bakker 'Kadetje'. MUG, politie en brandweer kwamen ter plaatse om het slachtoffer te bevrijden uit de wagen. De vrouw werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis in Overpelt, waarbij de verwondingen nogal bleken mee te vallen. Er was wél enige tijd hinder voor het verkeer. (Foto Jan Buyens)

    26-11-2015 om 17:37 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    24-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droogkast vat vuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een brand heeft vanmiddag voor heel wat schade gezorgd in een garage op de Nijshoek. Een droogkast had er vuur gevat. De brand ging met een grote rookontwikkeling gepaard(. Internet gazet)

    24-11-2015 om 09:19 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandje in de Schuttersstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De brandweer rukte vanavond uit voor een brand in de Schuttersstraat. Het bleek te gaan om een elektrisch vuurtje dat vlam gevat had. Bij aankomst van de brandweer hadden de bewoners het vuur al geblust en het toestel naar buiten gedragen, waardoor ze erger hadden voorkomen. Niettemin waren enkele meubels door het vuur beschadigd. Ook hing het huis vol rook. De brandweer kon zich beperken tot het ventileren van de woning.

    19-11-2015 om 00:38 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    05-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.-veranderingen-in-de-natuur.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een bijzondere foto in de Kolonie vandaag. Gefotografeerd van het brugje aan de Grote Fossé. Onderaan een foto genomen op 17 oktober laatstleden vanop exact dezelfde plaats. Een leuke manier om de veranderende seizoen

    Bijlagen:
    fotos stokken 16062015 130.JPG (3.6 MB)   

    05-11-2015 om 00:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    02-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel Het lijkt wel zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als je naar deze foto's kijkt, vandaag genomen in de Sahara, lijkt het inderdaad wel terug zomer te zijn. Waar zijn de tijden van sneeuw op het kerkhof op Allerheiligen gebleven?

    02-11-2015 om 17:11 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    26-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat je zien in het donker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De overschakeling op het winteruur is het begin van een risicovolle periode in het verkeer. Vooral voetgangers lopen dan meer risico op een ongeval. Van oktober tot november stijgt het aantal zware ongevallen tijdens de avondspits met 53 procent, van oktober tot december met zelfs 84 procent. Ook de ernst van de ongevallen met voetgangers stijgt na de uurverandering: +180 procent. Meestal gaat het om ongevallen met een voetganger en een auto op een kruispunt. Nochtans kunnen zowel voetgangers als automobilisten de nodige voorzorgsmaatregelen nemen. Een auto aan 50km/u heeft op een droog wegdek 26m nodig om te stoppen; op een nat wegdek 33m. Tijdig stoppen voor een voetganger in donkere kledij die plots oversteekt, is dan zo goed als onmogelijk. Een reflecterende armband, een jas of schoenen met reflecterende stroken zijn eenvoudige manieren om op te vallen en goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Zo maken voetgangers zich beter van ver zichtbaar waardoor bestuurders nog voldoende afstand hebben om te kunnen stoppen. Voetgangers die donker gekleed zijn, zijn daarentegen veel minder zichtbaar voor automobilisten. Voetgangers met reflecterende stroken zijn bijvoorbeeld al op 150m zichtbaar. Ook automobilisten kunnen hun rijgedrag aanpassen aan de verslechterde zichtbaarheid door steeds voorrang te geven aan de voetgangers, te vertragen aan zebrapaden en zeker niet in te halen als ze een oversteekplaats naderen. Ook kunnen ze hun zichtbaarheid verbeteren door onder meer te zorgen voor propere voorruiten, goed werkende ruitenwissers, ontwasemingssysteem en autolampen.

    26-10-2015 om 08:20 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    21-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel In de Watering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Watering - LommelHet huis in de Watering waar Janneke Vanduffel woonde, de beheerder van de wateringen in de 50'er jaren. Ditzelfde gebouw werd nadien de 'Christelhoeve' (foto onderaan) om nadien af te branden en gesloopt te worden. (Foto's Jacky Geboers)

    21-10-2015 om 00:57 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    18-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder gekneld na botsing met tractor
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even voor 14 uur is deze namiddag een zwaar ongeval gebeurd op de Buitenheide in Achel. Een tractor en een vrachtwagen botsten frontaal op deze smalle weg. Beide voertuigen reden in dienst van hetzelfde Nederlandse loonwerkersbedrijf en waren vlakbij bezig met het oogsten van maïs. De brandweer van Lommel had anderhalf uur nodig om de bestuurder van de vrachtwagen te bevrijden. De twintiger zat geklemd met zijn voet. Hij werd overgebracht naar ziekenhuis van Overpelt.

    18-10-2015 om 17:15 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    16-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ondertussen, in het Hobos...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo zag de mooiste boom van Vlaanderen er vanmorgen uit

    16-10-2015 om 12:06 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lommel Heidebermen en inkleding omgeving Leyssensmolen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lommel omtoveren tot dé vlindervriendelijkste stad van Vlaanderen. Dat was het doel van het vlinderproject dat in 2014 van start ging. Dit najaar zijn nieuwe acties gepland die het vlinders naar hun zin maken. “Deze week worden de middenberm van de N71 ter hoogte van Kristalpark en Nolimpark, en ook de bermen van de vernieuwde N712 (Molsekiezel) ingezaaid met heide, dé ideale omgeving voor vlinders”, zegt schepen van milieu Kris Verduyckt. Speciaal voor dit project gaf de boswachter de opdracht om heide in een nabijgelegen natuurgebied te maaien. Dat maaisel wordt naar de N71 en N712 getransporteerd om het daar in te zaaien. Daarna is het aan de natuur. Naast heide zullen zich ook wilde bloemen en grassen nestelen in de berm, wat een ruige indruk geeft, maar dat voor vele beestjes hun leefgebied is, en daar wordt het voor gedaan.
    Een nieuwe inkleding voor de omgeving van de Leyssensmolen
    Ook de molenomgeving in Kattenbos wordt letterlijk opgefleurd (plannetje onderaan). In de rand wordt in het voorjaar een bloemenweide aangelegd zodat de vlinders en bijtjes een nectaraanbod hebben en de mensen hen vrolijk kunnen zien fladderen en zoemen. Daarnaast komen er dit najaar enkele streekeigen houtkanten bij met spork, een interessante bijenplant. Het ontwerp is zo uitgetekend dat de jaarlijkse Molenfeesten niet aan ruimte moeten inboeten, maar in de toekomst kunnen plaatsvinden in een kleurrijk bloemenlandschap.

    Heidebermen en inkleding omgeving LeyssensmolenHeidebermen en inkleding omgeving Leyssensmolen

    16-10-2015 om 12:02 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    15-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben 'de mooiste boom'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De mooiste boom van Vlaanderen staat in het Hobos in Overpelt. Dat is vanmiddag bekendgemaakt in Malle. Voor de competitie van de Landelijk Vlaanderen en de Vlaamse Bosgroepen waren nog tien bomen in de running. De boom in het Hobos is een tamme kastanje die ruim 400 jaar oud zou zijn. Volgens de jury werd hij gekozen "voor zijn ouderdom, zijn verscholen schoonheid tussen de andere bomen en de historiek". '

    15-10-2015 om 14:48 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    14-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. vanuit de lucht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een foto vanuit de lucht van ons centrum anno 1973.

    14-10-2015 om 09:04 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaars veroorzaakt brand
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dinsdag 13 oktober 2015
    Deze namiddag veroorzaakte een kaars brand in een woning in het Patershof. Het kozijn van een dakraam vatte er vuur. Door het snelle optreden van de brandweer is er weinig schade.

    14-10-2015 om 00:00 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    04-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gasgeur in Lutlommel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     In de de omgeving van de Molenstraat in Lutlommel hangt er vanavond een gasgeur. Dat meldt de lokale politie. De brandweer werd gealarmeerd en die heeft eenveiligheidsperimeter laten instellen, waarbinnen niemand mag komen. Infrax is verwittigd.Infrax is ter plaatse. De perimeter is inmiddels uitgebreid en de politie gaat aan mensen die daarin wonen vragen hun woning te verlaten gezien er een te hoge concentratie gas is gemeten. (Foto politie Lommel)

    04-10-2015 om 01:28 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    01-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goede oude tijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    New York - FDNY Engine 1 Cairns & Brother "New Yorker 1980

    01-10-2015 om 15:54 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    29-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrachtwagen en auto botsten op Ringlaan in Overpelt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    OVERPELT - Deze morgen botsten in Overpelt op het kruispunt van de Astridlaan (N712) en de Ringlaan (N71) een vrachtwagen en een auto. De bestuurder van de wagen werd licht gewond.

    29-09-2015 om 09:52 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware woning brand in windmolenstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    In de Windmolenstraat heeft afgelopen nacht rond 2 uur een zware brand gewoed in een woning. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al door het dak. Dat dak is trouwens volledig vernield. Over de oorzaak van de brand, die bestreden werd door vier korpsen, is nog niets geweten. De politie is met een onderzoek gestart. UPDATE De oorzaak van de brand zou een kortsluiting in een cannabisplantage in de woning zijn. De bewoonster van het pand is voortvluchtig.

    29-09-2015 om 09:36 geschreven door frans


    >> Reageer (0)
    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweerkazerne Ramat Gan, Israƫl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-09-2015 om 11:43 geschreven door frans


    >> Reageer (0)



    Foto

    Foto

    Woensdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)
    Foto

    Foto

    Foto



    Foto


    suske gastenboek
  • Een goede herfst zaterdag
  • Goedemorgen
  • Fijne zaterdag
  • Goeden avond
  • Wens u nog een fijne dag

    Druk op onderstaande knop om een vuurtje te laten in mijn gastenboek


    woesdag 01 december 2021 Lommel sk AAGent om 20h00 (beker voetbal)


     
    Belgische Brandweerhelmen


    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005
  • 2004

    Bevrijding
    van mensen
    uit auto 's


    Foto

    Huisbrand


    Foto

    Foto

    Caravanbrand


    Foto

    Foto

    Foto

    Deze tankwagen gebruiken we om olie spoor op wegdek zuiver te maken,wat in het dagelijks leven veel voorkomt


    Foto

    Foto

    De Brandweer heeft 22 verschillende taken uit te voeren,zoals redden van dieren,deze twee foto's zie je schapen die in de beek waren gesukkeld en niet meer eruit konden

    Foto

    Foto

    Foto



    Foto

    Foto



    Laatste commentaren
  • Goeden avond (Dirk)
        op Autobrand in Stationsstraat
  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Categorieën

    Startpagina !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!