Spinaziesoep met appelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen
-500 gr. verse spinazie
-2 kleine groene appels (Granny Smith)
-1 ui
-1,5l. kippenbouillon
-1dl. room
-boter of olie
-suiker en limoensap
-zwarte peper uit de molen
Bereiding
Spoel de spinazie. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten, snij ze in stukjes.
Stoof de ui aan in wat boter of olie. Doe de appels erbij. Laat ze een paar minuten meestoven.
Voeg de spinazie toe. Laat op een zacht vuurtje staan tot de spinazie geslonken is.
Schenk er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.
Mix de soep en breng ze op smaak met een mespuntje suiker, een paar druppels limoensap, rijkelijk veel zwarte peper uit de molen en eventueel een snuifje zout. Breng ze nog even tegen de kook aan.
Schep de spinaziesoep in diepe borden of soepkommetjes. Werk elke portie af met een eetlepel lichtjes opgeklopte room
|