Inhoud blog
  • veel verdriet
  • Warme perentaart
  • Chocoladestrikjes
  • Kip met olijven
  • Asperges
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Laatste commentaren
    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben Lauwaerts Ingrid, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Ingeroosje.
    Ik ben een vrouw en woon in Belgiê Merelbeke () en mijn beroep is Verpleegster in een RVT.
    Ik ben geboren op 24/09/1958 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken en bakken, decoreren, hou van beertjes ,zo als je kan zien op mijn blog.
    Knuffel en knuffel, Want van alle bloemen in dit leven is vriendschap het geurigste
    Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto

    Vriendschap is een wonderlijk woord,
    misschien wel het mooiste op aarde
    vriendschap is een machtig iets
    een geschenk van onschatbare waarde

     

    MOEDER NEEM DEZE ROZEN

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Jij bent een vrouw
    Die haar hart laat spreken
    die ik uit liefde graag rozen schenk
    Want moeder lief
    Ik blijf steeds van je houden
    Jij bent het liefste waar ik aan denk

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Met raad en daad
    Stond jij mij terzijde
    Je hele leven, bleef jij me trouw
    Daarom geef ik, deze rode rozen
    Als dank voor alles
    Oh, lieve vrouw

    Moeder, neem deze rozen
    Bedankt voor je liefde en trouw
    Moeder, neem deze rozen
    Omdat ik zoveel van je hou

    Moeder, neem deze rozen
    Bij jou is het leven zo fijn
    Moeder, ik blijf steeds hopen
    Dat jij heel lang m'n moedertje mag zijn

    Just Cooking
    Smakelijk !
    22-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met olijven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kip met olijven- tomatensaus

     

    Ingriênten

     

    ·        4 Kipfilets

    ·        2 eetlepels

    ·        150g mozarella

    ·        750g trostomaten

    ·        2 eetlepels karppertjes

    ·        2 eetlepels zwarte olijven zonder pit

    ·        4 eetlepels pesto

    ·        2 eetlepels gehakte basilicum

    ·        peper en zout

     

    Bereiding

     

    Verwarm de oven op 225°.

    Kruid de filet met peper en zout.

    Bak ze vervolgens 5 min. aan elke kant in hete olie.

    Snij de mozarella in plakjes.

    Snij de olijven in ringentjes.

     Pel de tomaten en snij in stukjes.

    Vermeng de tomaten met de karpertjes,

    de olijven en het basilicum.

    Schep het mengsel in een ovenschaal.

    Leg er de kipfilets op.

    Strijk over elke filet een lepeltje pesto uit.

    Dek af met enkele plakjes mozarella .

    Zet de schotel 10 tot 20 min. in een oven 200°

    Serveer met stokbrood of rijst.

     

    22-05-2006 om 15:08 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Asperges à la flamande
    nationaal recept
     
    Ingrediënten

    Voor 4:
    4 eieren
    1/3 bos peterselie
    200 g boter
    1 bussel asperges
    peper en zout

     
    Stappen

    Kook de eieren hard in 10 minuten. Hak de peterselie fijn. Smelt de boter op zacht vuur, laat niet bakken of pruttelen.

    Schil de asperges met een dunschiller. Schil van de kop naar de voet. Breng lichtgezouten water aan de kook, doe er de asperges in en breng aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur uit. Laat zo 5 minuten afgedekt staan.

    Zet het vuur weer aan, breng opnieuw aan de kook. Laat 1 minuut koken en draai het vuur opnieuw uit. Laat de asperges in het kookwater staan tot ze net gaar en nog krokant zijn. Haal uit het water en laat uitlekken op een keukenhanddoek. Schik op borden.

    Prak de eieren fijn met een vork, meng er de peterselie door. Kruid met peper en zout en verdeel dwars over de asperges. Lepel er de boter over en rond.

    15-05-2006 om 15:39 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ganda ham met in porto geweekte meloenbolletjes
     

    Ganda Ham is dé Belgische ham die door iedereen gekend is. De ham wordt gedroogd op een natuurlijke wijze waardoor het na 9 maanden een heerlijk aroma krijgt, zacht van smaak is en weinig vet bevat.

     

     

    Benodigdheden voor 4 personen :

    • - 250 gr. Ganda Ham
    • - 2 rijpe Cavaillon meloenen
    • - 50 gr. verse munt
    • - 1 dl witte porto
    • - sap van 1 limoen

     

    10-05-2006 om 21:40 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rabarber taart

    RABARBER TAART

    Ingredienten

     

    ·        1 koffietas  Zelfrijzende bloem

    ·        2 Tassen  Suiker

    ·        1 ¼ Koude melk

    ·        1 Pakje vanillesuiker

    ·        1 ei

    ·        Bladerdeeg

    ·        Rabarber

     

     

    Bereiding

     

    Smeer een schotel in.

     Leg de bladerdeeg in de vorm en doorprik het deeg.

    Schil de rabarber en snij in kleine stukjes.

    Schik de rabarber op de bladerdeeg (volledig vol).

    Meng de bloem, de suiker, melk en het ei onder elkaar.

    Giet dit mengsel over de rabarber.

    Strooi de vanillesuiker erover.

    Bak op 200° 10min,

     Na 10 min verminderen van temp 175° 40 min.

     

    Afwerking

     

    Snij de schillen van de rabarber fijn en laat ze krullen.

    Frituur ze even en laat op keukenpapier uitlekken.

    Bestrooi de krullen met bloemsuiker en leg ze op de taart.

     

    Je kan  ook deze taart met appeltjes maken .

     

    Smakelijk !!!  Ingeroosje

    10-05-2006 om 21:29 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doordenkertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrienden

    Betekent dat je om elkaar geeft,
    elkaar graag hebben
    en elkaar troosten als de 1 pijn heeft.
    Vrienden
    betekent dat je er voor elkaar bent,
    in tijden van nood
    dat je elk jaar steunt
    en elkaar probeert te begrijpen.
    Vrienden
    zijn er om elkaar te helpen bij problemen,
    als je het echt niet meer ziet zitten
    dan zijn ze er nog.
    Vrienden hebben
    betekent weten dat er iemand is die soms nog
    aan je denkt.
    Vrienden
    ze zijn licht in donkere dagen!!

     

    30-04-2006 om 10:14 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goede morgen !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Aan alle senioren een prettige zondag en geniet er maar eens van, want wij hebben een verlengd Weekend.
     En dat kan eens deugt doen.
    Vele groetjes Ingeroosje 

    30-04-2006 om 09:56 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan allemaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Een prettig weekend en feest er maar op los, op het seniorenfeest.
    Groetjes Ingeroosje.

    29-04-2006 om 17:43 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Frisse kaassalade

    Ingrediënten

    300 gram jong belegen goudse kaas

    150 gram gerookte ossetong

    1 komkommer

    2 tomaten

    2 eetlepels geknipte bieslook

    1 bekertje crème fraîche

    2 eetlepels citroensap

    1 theelepel mosterd

     

    Bereidingswijze

    Snijd de korstjes van de kaas en snijd het in kleine blokjes. Snijd de ossetong instukjes. Schil de komkommer en snijd deze in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijst ensnijd deze in kleine stukjes. Ontvel de tomaten door enkele min.in kokend water teleggen. Laat ze schrikken onder koud water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomatendoormidden en laat het vocht weglopen. Verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees instukjes. Meng door de crème fraîche de bieslook, peper, zout, citroensap en de mosterd door elkaar. Meng dit met de salade en zet ze koud tot het moment dat je het serveer

    Opmerking

    Lekker met bijv.stokbrood,geroosterd brood of met een koude macaroni.

    Smakelijk Ingeroosje 

     

    28-04-2006 om 17:27 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een aardappelgratin met vis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardappelgratin met vis

    Ingrediënten (voor 4 personen):
     

    500 g visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw of zeewolf)
    800 g aardappelen
    1 rode paprika
    1 kleine broccoli
    50 g boter
    50 g bloem
    6 dl melk
    1 dl room
    50 g gemalen parmezaan
    peper en zout

    Bereidingstijd: 1 uur

    Bereidingswijze:
    1. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Snij de paprika in fijne reepjes, verdeel de broccoli in roosjes. Blancheer de groenten 2 minuten in kokend water. Laat ze schrikken onder de koudwaterkraan. Laat groenten en aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
    2. Roer een blonde roux met de boter en de bloem. Leng aan met de melk en de room. Roer tot een gladde saus. Kruid de saus met peper en zout.
    3. Leg de gekruide visfilet in een ingevette ovenschotel. Schik er de groenten bij. Dek af met aardappelplakjes. Lepel er de saus over. Bestrooi met gemalen kaas. Zet 30 minuten in de oven op 180° C.Smakelijk Ingeroosje.



    28-04-2006 om 10:56 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Gevulde varkenslapjes met paprikaroom

    Ingrediënten

    Voor 4 personen :                            
    8 dunne varkenslapjes,
    1 bolletje mozzarella,
    8 blaadjes salie,
    4 zongedroogde tomaatjes,
    1 eiwit,
    paneermeel,
    1 rode en 1 gele paprika,
    2 dl groentebouillon,
    4 dl lichte room (of sojaroom),
    olijfolie,
    zoet paprikapoeder,

    peper & zout

     

    Stappen

    Leg de vleeslapjes tussen twee vellen plasticfolie en sla ze plat. Snij de uitgelekte mozzarella in 8 plakjes. Halveer de tomaatjes. Leg op een helft van elk lapje een plakje mozzarella, een blaadje salie en een half tomaatje. Vouw de lapjes dubbel, steek ze vast met een prikker. Kruid ze met peper en zout. Wentel ze door losgeklopt eiwit en paneermeel. Zet ze een kwartier in de koelkast. Spoel de paprika’s, snij ze in stukken en kook ze 4 à 5 minuten in de bouillon. Pureer met de staafmixer. Zeef de coulis (om alle velletjes te verwijderen). Voeg er de room aan toe en laat op een zacht vuur inkoken tot sausdikte. Kruid de paprikaroom naar smaak bij met paprikapoeder, peper en zout. Bak de varkenslapjes 5 tot 7 minuten aan elke kant in olijfolie, op een niet te heet vuur. Serveer met de paprikaroom en pasta.

    Smakelijk, Ingeroosje. 

    27-04-2006 om 20:46 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is zeer lekker

    MASCARPONE MET PERZIKEN.

     

     

    Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen.

     

     

    BEREIDING

     

    Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijn suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met stijfgeklopt eiwit. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.

    PS, je kan dit ook perziken in blik klaarmaken 

    SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone.
    Smullen maar....Ingeroosje

    27-04-2006 om 20:37 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorgerechtje

    Krabkoekjes met mangosalsa
    6 personen

    Ingrediënten:
    250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries
    1 teentje knoflook
    stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm
    250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries)
    3 bosuitjes
    2 eierdooiers
    een paar druppels tabasco
    zout
    olie om te bakken
    4 bladeren van een krop ijsbergsla
    VOOR DE SALSA :
    1 rijpe mango
    2 grote vleestomaten
    1 rode ui
    een paar druppels tabasco
    1/2 theelepel korianderpoeder
    2 eetlepels gembersiroop
    sap van 1 limoentje of 1/2 citroen
    2 eetlepels olijfolie

    Voorbereiden:
    Snijd de kabeljauw in blokjes. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel. Controleer de krab op harde stukjes en snijd het krabvlees of de krabfantasy fijn. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Doe de kabeljauw, de knoflook, de gemberwortel, de eierdooiers, de tabasco en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Meng er de krab en de bosui door. Maak met vochtige handen twaalf afgeplatte balletjes van het mengsel en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango en de ontvelde tomaat in blokjes. Snipper de ui. Schep de mango, de tomaat, de ui, de tabasco, het korianderpoeder, de gembersiroop, het limoen- of citroensap en de olijfolie in een kom door elkaar en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Schep af en toe om.

    Bereiden:
    Verhot een laagje olie in een grote koekenpan. Bak de krabkoekjes in ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin. Rol de bladeren ijsbergsla op en snijd de rolletjes in ragdunne ringetjes. Verdeel de sla over de borden. Schep er de krabkoekjes op en schep er wat salsa naast. Geef de rest van de salsa apart.

    Bereidingstijd:
    Circa 25 minuten


     
     
     
     

     

    27-04-2006 om 20:31 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amuses

    Spinaziesoep met appel

    Voor 4 personen

    -500 gr. verse spinazie

    -2 kleine groene appels (Granny Smith)

    -1 ui

    -1,5l. kippenbouillon

    -1dl. room

    -boter of olie

    -suiker en limoensap

    -zwarte peper uit de molen

    Bereiding

    Spoel de spinazie. Pel en snipper de ui. Schil de appels, verwijder klokhuis en pitten, snij ze in stukjes.

    Stoof de ui aan in wat boter of olie. Doe de appels erbij. Laat ze een paar minuten meestoven.

    Voeg de spinazie toe. Laat op een zacht vuurtje staan tot de spinazie geslonken is.

    Schenk er de kippenbouillon bij. Dek af en laat 10 minuten sudderen tegen de kook aan.

    Mix de soep en breng ze op smaak met een mespuntje suiker, een paar druppels limoensap, rijkelijk veel zwarte peper uit de molen en eventueel een snuifje zout. Breng ze nog even tegen de kook aan.

    Schep de spinaziesoep in diepe borden of soepkommetjes. Werk elke portie af met een eetlepel lichtjes opgeklopte room

     

    27-04-2006 om 20:30 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde dadels

    Dadels gevuld met Monchou

    • 1 pakje monchou 
    • 100 gram gepelde walnoten   
    • cocktailprikkers
    • Bereidingswijze:

    Erg simpel, maar deze combinatie van zoet met roomkaas is beslist smakelijk.

    • Snijd de dadels open ,verwijder de pitten.
      Vul de dadels met monchou.
      Garneer deze met een halve walnoot.
      Steek er een cocktail prikker in.
      Als u dadels overhoud is dat niet zo'n bezwaar, u kunt ze gemakkelijk bewaren voor een volgende keer, ze zijn n.l. wekenlang houdbaar in de koelkast.
      Smakelijk Ingeroosje.

    27-04-2006 om 20:28 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zomers aperitief maison

     

    Ingrediênten

     

    0,25l wodka

    0,25l crème de bananes

    0,25l pompelmoessap

    sap van 1 citroen

    0,25l sinaasappelsap

    geutje grenadine

    4 aardbeien

    4 stukjes pompelmoes

     

    Bereiding,

     

    Plaats de wodka enkele uren in de koelkast. Pers de pompelmoezen, de citroen en de sinaasappelen. Giet het sap door een zeef. Meng het vruchtensap met de wodka en de crème de bananes. Plaats deze cocktail in de koelkast. Vul de glazen met de cocktail en giet in elk glas een wolkje grenadine. Versier elk glas met een aardbei en een stukje pompelmoes.
    Sante' Ingeroosje

    27-04-2006 om 19:49 geschreven door Ingeroosje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/tapascreatiefkoken

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    27-04-2006 om 19:32 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 05/02-11/02 2007
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 24/04-30/04 2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Gastenboek
  • Dag allemaal
  • Groeten uit De Haan
  • Ik kwam even langs,
  • Annekes bakhoekje
  • kiekeboe

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Welkom op mijn receptenblog.
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Roularta
  • Hallmark
  • Pasta
  • Kook jij
  • Borusin
  • Soezieclub
  • Libelle

  • Startpagina !

    Een interessant adres?

    Foto

    Zoeken met Google



    Foto

    Foto

    WIJ GENIETEN VAN HET LEVEN

    Wij genieten van het leven, wij genieten van elkaar
    Elke dag voelen wij weer die vlinders komen
    Onze liefdesdromen worden altijd waar
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de zon
    Elke dag zou ik opnieuw willen beginnen
    En dan jou beminnen als het even kon

    's Morgens in de zon op een terras
    Daar zat een ouder paar, de armen om elkaar
    Samen keken zij ons lachend aan
    En weet je wat hij zij "doe maar net als wij"

    Wij genieten van het leven, wij genieten van elkaar
    Elke dag voelen wij weer die vlinders komen
    Onze liefdesdromen worden altijd waar
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de zon
    Elke dag zou ik opnieuw willen beginnen
    En dan jou beminnen als het even kon

    Samen lachen, samen huilen, samen vechten in het leven
    Voor je 't weet is het voorbij dus hou me vast het duurt maar even
    Wij genieten van het leven, wij genieten van de dag
    Ja we zijn gelukkig met de kleine dingen
    Hoor ons maar eens zingen, kijk naar onze lach

               

     


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    janny_k
    blog.seniorennet.be/janny_k
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    kwbekerendonk
    blog.seniorennet.be/kwbeker



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!