MASCARPONE MET PERZIKEN.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Met seizoenfruit naar keuze: aardbeien, kersen of krieken, of later in het seizoen aalbessen, pruimen, frambozen.
BEREIDING
Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijn suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met stijfgeklopt eiwit. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld.
PS, je kan dit ook perziken in blik klaarmaken
SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone. Smullen maar....Ingeroosje
|