Krabkoekjes met mangosalsa 6 personen xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten: 250 gram kabeljauw, vers of uit de diepvries 1 teentje knoflook stukje verse gemberwortel van ca. 3 cm 250 gram krab of krabfantasy (blik of diepvries) 3 bosuitjes 2 eierdooiers een paar druppels tabasco zout olie om te bakken 4 bladeren van een krop ijsbergsla VOOR DE SALSA : 1 rijpe mango 2 grote vleestomaten 1 rode ui een paar druppels tabasco 1/2 theelepel korianderpoeder 2 eetlepels gembersiroop sap van 1 limoentje of 1/2 citroen 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiden: Snijd de kabeljauw in blokjes. Snipper de knoflook en de geschilde gemberwortel. Controleer de krab op harde stukjes en snijd het krabvlees of de krabfantasy fijn. Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes. Doe de kabeljauw, de knoflook, de gemberwortel, de eierdooiers, de tabasco en wat zout in de foodprocessor en laat kort draaien. Meng er de krab en de bosui door. Maak met vochtige handen twaalf afgeplatte balletjes van het mengsel en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast. Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango en de ontvelde tomaat in blokjes. Snipper de ui. Schep de mango, de tomaat, de ui, de tabasco, het korianderpoeder, de gembersiroop, het limoen- of citroensap en de olijfolie in een kom door elkaar en laat afgedekt op kamertemperatuur rusten. Schep af en toe om.
Bereiden: Verhot een laagje olie in een grote koekenpan. Bak de krabkoekjes in ca. 6 minuten aan beide kanten goudbruin. Rol de bladeren ijsbergsla op en snijd de rolletjes in ragdunne ringetjes. Verdeel de sla over de borden. Schep er de krabkoekjes op en schep er wat salsa naast. Geef de rest van de salsa apart.
Bereidingstijd: Circa 25 minuten
|