Cupcakes
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Basisrecept voor ongeveer 18 cupcakes
Ingrediënten:
·
180 gram boter op kamertemperatuur
·
180 gram zelfrijzende bloem
·
180 gram kristalsuiker
·
Per 60 gram bloem 1 ei gebruiken + 1 ei meer.
Dus 180 gram bloem : 60 gram = 3 eieren + 1 eitje meer, maakt 4 eieren
·
Gebruik hierbij alles op kamertemperatuur!
Werkwijze:
Smelt de boter heel lichtjes in de
microgolfoven (15 sec op vol vermogen), de boter mag smeuïg zijn, maar niet
gesmolten!
Scheid het eigeel van het eiwit en klop de
eiwitten stijf met de handmixer. Voeg aan het eigeel de suiker toe en mix dit
geheel. De gesmolten boter mag hier ook aan
toegevoegd worden.
Mix hierna de bloem erbij. Tot slot spatel je hier rustig de opgeklopte
eiwitten onder.
Vul de baking cups voor 2/3 maximum, strijk
met een koffielepeltje over het beslag en bak alles af in een voorverwarmde
oven van 170° gedurende 20 à 22 minuten (afhankelijk van de kracht van je oven,
test dit eerst even uit!). Laat goed afkoelen in het bakblik en zet de cakejes
daarna even op een taartrooster alvorens ze te bewerken/te bewaren.
Smakelijk!
|