·Per 60 gram bloem 1 ei gebruiken + 1 ei meer.
Dus 180 gram bloem : 60 gram = 3 eieren + 1 eitje meer, maakt 4 eieren
·Gebruik hierbij alles op kamertemperatuur!
Werkwijze:
Smelt de boter heel lichtjes in de
microgolfoven (15 sec op vol vermogen), de boter mag smeuïg zijn, maar niet
gesmolten!
Scheid het eigeel van het eiwit en klop de
eiwitten stijf met de handmixer. Voeg aan het eigeel de suiker toe en mix dit
geheel. De gesmolten boter mag hier ook aantoegevoegd worden.
Mix hierna de bloem erbij. Tot slot spatel je hier rustig de opgeklopte
eiwitten onder.
Vul de baking cups voor 2/3 maximum, strijk
met een koffielepeltje over het beslag en bak alles af in een voorverwarmde
oven van 170° gedurende 20 à 22 minuten (afhankelijk van de kracht van je oven,
test dit eerst even uit!). Laat goed afkoelen in het bakblik en zet de cakejes
daarna even op een taartrooster alvorens ze te bewerken/te bewaren.
Op 31 juli bezochten we met een mooie groep de 43e Heksenstoet in Beselaere. Schitterend weer voor de laatste dag van een barslechte maand. Geweldig mooie stoet, proficiat aan de regisseur! Met z'n allen een superfijne dag gehad!
We hadden Eva uit Bornem te gast, docente bakken en cupcakes versieren. Er was zoeel vraag dat we een 2e dag hebben moeten inlassen om iedereen tevreden te stellen....Voor de kinderen komt er later nog een.