Bedoeling van deze blog is NIET, de bekende schrijvers als Brown, Clancy, Ludlum of de Vlaamse toppers Aspe, Geeraerts, Mendes te promoten, maar meer om de 'MINDERE' thrillerschrijvers naar voor te brengen. Niet dat u die misschien nog niet kent, maar die toch interessant zijn om in 'the picture' gebracht te worden.
Ook zou ik graag van deze gelegenheid willen gebruik maken om uw eigen inbreng, ervaringen met 'minder' bekende auteurs te leren kennen, zodat wij deze blog kunnen uitwerken tot een 'info-lees' instrument voor de seniorennetgebruikers en thrillerlezers (-essen).
Uw leeservaring kan u ons mede delen zodat wij deze in de blog kunnen verwerken. Bedoeling is van deze blog een hulpmiddel te maken voor alle thrillerliefhebbers.
Over mijzelf
Ik ben janssens freddy
Ik ben een man en woon in stekene 9190 (belgie) en mijn beroep is .
Ik ben geboren op 12/04/1943 en ben nu dus 81 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lezen, genealogie, fietsen, wandelen, tuinieren, muziek uit de sixties.
20-01-2013
Patterson James - Private Games
Weer een zeer vlot lezende thriller met een Pattersons eigen stijl van schrijven en zijn vele hoofdstukken (nu 121). Alleen het einde , vind ik wat te ver gezocht (zo goed als onmogelijk), maar desalniettemin, zeker het lezen waard.
Juli 2012. Meer dan 10.000 sporters uit meer dan 200 landen verzamelen zich in Londen om de Olympische Zomerspelen bij te wonen. Detectivebureau Private is ingehuurd om de veiligheid van de spelers te waarborgen. Dan wordt vlak voor de openingsceremonie een hooggeplaatst lid van het Olympisch Comité vermoord.
Journaliste Karen Pope ontvangt een brief waarin Cronus de verantwoordelijkheid voor de moord opeist en hij verkondigt dat hij de Olympische Spelen weer hun oude glorie zal teruggeven door alle corruptie uit te bannen. Samen met Private komt Karen op het spoor van een crimineel meesterbrein, dat niet zal stoppen voor hij de Spelen volledig heeft ontwricht.
Volledig nieuwe en aangepaste alfabetische lijst thrillers
Volledig nieuwe bijgewerkte alfabetische lijst van thriller schrijvers en andere spannende boeken, ideaal om te gebruiken in bvb. bibliotheek. Veel leesgenot
Dossier 64 is weer een goed geschreven verhaal. Het onderzoek van Carl Mørck wordt afgewisseld met het verhaal van Nete Hermansen.Echter ik vond het minder spannend dan de andere delen. Het duurt een hele poos voordat de spanning er een beetje inzit. Ik heb gelezen op Wikipedia, dat op dit eiland Sprogø écht vrouwen zijn vastgehouden tussen 1923 en 1959 om te voorkomen, dat er ongewenste zwangerschappen werden volbracht. Met Dossier 64 heeft Jussi Adler-Olsen weer een gedegen thriller geschreven, die ook nog eens de nodige humor bevat. Het verhaal komt een beetje traag op gang maar naarmate het vordert nemen de leesbaarheid en de spanning toe en ontdek je dat een uitstekend boek aan het lezen bent. Het verhaal zit goed in elkaar, de personages worden prima beschreven en het plot is redelijk opwindend. Een wrange en onthutsende bijkomstigheid van het boek is dat gedeelten van het verhaal op feitelijke gebeurtenissen zijn gebaseerd.
Met deze vierde msidaadroman uit de Q-serie laat Jussi Adler-Olsen opnieuw zien dat hij een uitsekende schrijver is die de kneepjes van het tot in de finesse beheers
LINWOOD BARCLAY - Kijk niet weg - Beste sinds jaren
Stephen King noemt het de beste thriller die hij in jaren las en vraagt zich af waarom hij Linwood Barclay niet eerder ontdekte... Dat laatste vraag ik mij ook af.
Dit is de commentaar die bovenaan het boek is vermeld en .....het is nog juist ook. Ik ga hier geen samenvatting geven van het boek, maar U alleen aanraden het te lezen. Werkelijk....het loont de moeite. Spannend van begin tot einde...vol verrassingen.
Het is het derde boek van Jussi Adler Olsen dat ik gelezen heb en ook dit is weer een "page turner". Werkelijk spannend en vlot geschreven. Heb hieronder de commentaat van Crime zone weergegeven en zoals U kan lezen is het alleen maar positief en wordt met veel sterren "bekroond".
Het Deense antwoord op Stieg Larsson is hij al genoemd in kritieken op zijn misdaadromans die onveranderlijk lof bevatten. Dat het derde deel in Jussi Adler-Olsens zogeheten serie Q-boeken bekroond is met de belangrijkste thrillerprijs van Scandinavië, mag dan ook geen verbazing wekken. Het winnen van die Glazen Sleutel zou heel best niet de enige onderscheiding kunnen blijven. Immers, de vertaling in het Nederlands van het tweede deel uit de Q-reeks heeft inmiddels een nominatie gekregen voor de titel Crimezone Beste Thriller 2010 categorie Buitenlandse fictie. Zon tienduizend liefhebbers van crime die Crimezone.nl raadplegen, kozen De fazantenmoordenaars als een van hun zes favorieten.
De hoge kwaliteit van zijn misdaadwerk weet Adler-Olsen in De noodkreet in de fles moeiteloos te herhalen. Misschien is het wel de meest complexe misdaadroman over brigadier Carl Mørck en zijn team die hij tot op heden heeft gecomponeerd. Maar dat ingewikkelde is wel zo aantrekkelijk aan zijn crime.
En gelukkig beleeft Adler-Olsen ook zelf plezier aan zijn boeken, in tegenstelling tot Larsson met wie hij overigens ten onrechte wordt vergeleken. Hun boeken hebben weliswaar gemeen dat het thrillers zijn, maar bij Adler-Olsen gaat het om politieromans terwijl Larssons boeken een onderzoeksjournalist en een briljante vrouwelijke hacker als hoofdpersonage hebben. Misschien dat de gecompliceerdheid een overeenkomst is, maar dat is bepaald niet uniek.
Cold case is de omschrijving van de zaak waarmee De noodkreet in de fles aanvangt. Het is ook de bron voor de titel. Een fles die meer dan tien jaar terug al is aangespoeld in Schotland en waar jarenlang geen blik op is geslagen, maakt dat Mørck c.s. belast worden met het onderzoek in een dubbele ontvoering van lang geleden. Terwijl het onderzoek moeizaam voortschrijdt, komt de lezer te weten dat de dader nog altijd actief is. Tegelijk wordt het Kopenhaagse politieteam belast met een nieuwe ontwikkeling in een reeks brandstichtingen bij bedrijven waarmee het door de economische crisis niet zo best ging. Mørck, zijn assistent (Hafez-el) Assad en Rose/Yrsa krijgen het flink voor hun kiezen voor ze een stap verder komen. Vooral de eerste zaak neemt een dramatisch wending en bezorgt hen veel hoofdbrekens.
De noodkreet in de fles kent prachtige wendingen in de plot. De personages bij Adler-Olsen zijn levensecht, de auteur besteedt aandacht aan hun privé-sores, de dialogen zijn niet van realiteit gespeend en een politieonderzoek zou heel best kunnen verlopen als de schrijver hier schetst. Zoals andere recensenten al eens optekenden Dit smaakt naar (veel, FM) meer.
Ik heb op deze blog nog geen enkele verwijzing gemaakt naar de werken van James Patterson en dit is een echte schande. Hij is sinds jaren de best verkopende misdaadschrijver ter wereld en eenmaal U er een boek van heeft gelezen, zoals ik ook heb gedaan, wil U er meer en meer van lezen. Ik heb er de laatste maanden enkele van gelezen en het laatste, dat ik pas uit heb, is het elfde uur en dit is, zoals veel van zijn werken, een echte aanrader.
In het denkbeeldige handboek van James staan minimaal zeven met een 's' beginnende geboden waar een goede crimewriter zich aan moet houden: snel, spijkerhard, spannend, schokkend, simpel, succesvol en schrijven in samenwerking. Dat laatste gebod geldt pas de laatste jaren, sinds het moment dat Patterson heeft besloten om zijn thrillers in samenwerking met andere auteurs te schrijven. Zijn nieuwste boek, Het elfde uur, is de vrucht van zijn samenwerking met een van zijn vaste schrijfpartners, Maxine Paetro.
Het elfde uur
(Eleventh Hour, 2012)
Lindsay Boxer kan niet lang van haar zwangerschap genieten. Al haar tijd wordt opgeslokt door het onderzoek naar de moord op miljonair Chaz Smith. Hij is neergeschoten met een wapen dat ook gebruikt is bij de moord op vier andere criminele kopstukken uit San Francisco. En het wapen blijkt te zijn ontvreemd uit de kluis van het politiebureau. Iedereen kan het gedaan hebben, zelfs haar beste vrienden. Wanneer een journalist op het spoor van de diefstal komt, schrijft hij een serie artikelen waarin ook Lindsays privéleven wordt blootgelegd. En ze kan bij niemand terecht voor steun - al helemaal niet bij haar man Joe.
Zoals in mijn vorig bericht vermeld, ging ik nog een tweede boek van Tille Vincent proberen en ik vind het weer een vlot en gemakkelijk leesbare thriller. Ik durf het aan iedereen aanraden en ik blijf van deze schrijfster verder boeken lezen.
Een nieuwe spannende case voor Hannah Maes
In het Gentse wordt een garagehouder bijzonder brutaal overvallen. Inspecteur Hannah Maes krijgt de zaak in de schoot geworpen en ontdekt dat de overval geen alleenstaand geval is. En is het wel een zedenzaak? Is het toeval dat het evenementenbureau van Caroline Rosier voor alle slachtoffers werkte? Welke rol speelde de mooie Russin Irina?
Ik heb dit TV feuilleton niet gevolgd, maar daar ik er nogal goede kritieken over gelezen en gehoord heb, heb ik recent eens een boek geprobeerd. Al met al viel het niet tegen, alhoewel voorspelbaar leesde het vlot. Misschien toch eens proberen. Ga ook nog eens een ander boek lezen en dan zien we weer wel....
Korte samenvatting :
Een vrouw van vijfentachtig doet aangifte van een brutale verkrachting. Dagen na elkaar werd ze misbruikt door een man in haar eigen huis. Ze vermoedt dat het om een jonge man gaat, maar helemaal zeker is ze niet want Marie Dujardin is al een hele tijd blind.
Hannah gaat samen met haar team op zoek naar de dader. Op haar zoektocht ontdekt ze dat mevrouw Dujardin misschien niet het enige slachtoffer is.
WALGING is het vierde boek in de reeks gebaseerd op de vtm-serie Code 3.
Met GETUIGEN, dat de Poirot prijs 2011 heeft gewonnen, heb ik mijn eerste boek van Soetewey gelezen en het is mij zodanig bevallen, dat ik VRIENDEN heb gelezen en ook dit is een aanrader.
Ga deze schrijver zeker blijven volgen.
Rudy Soetewet schreef met Vrienden een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn.
Vier vrienden, allen leden van een toneelvereniging, spelen halfdronken een spelletje. Wie zou je vermoorden als je zeker bent dat het nooit aan het licht komt? Een wat dom, maar onschuldig tijdverdrijf.
Tot een van de genomineerden, een vrouw, een paar dagen later inderdaad gewelddadig aan haar einde komt. De man die het spelletje bedacht heeft, zit in de problemen: hij heeft de vermoorde vrouw als zijn kandidaat genoemd. Wordt hij meteen ook de eerste verdachte?
Vrienden is de derde thriller van Rudy Soetewey, die voor zijn twee eerste misdaadromans zowel genomineerd werd voor de Poirotprijs als voor de Gouden Strop. Terecht. Ook nu weer schreef hij een spannende whodunit waarbij iedereen wel de dader kan zijn. Agatha Christie deed het (meestal) niet beter.
Wat verborgen is, is opgebouwd als een oerdegelijke thriller: het opvoeren van de spanning, de diverse dwaalsporen en de verrassende twist op het eind het is er allemaal!
Wat verborgen is, is het thrillerdebuut van de Zweden Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt. Michael Hjorth (1963) is mede-eigenaar van een Zweeds productiemaatschappij. Hans Rosenfeldt (1964) is acteur, presentator en schrijver. Beide auteurs zijn tevens scenarioschrijver, met onder andere bewerkingen van Wallander op hun naam. Het schrijversduo legt zich toe op de creatie van een serie misdaadromans, met als centraal hoofdpersoon, psycholoog Sebastiaan Bergman. Wat verborgen is wordt, heel ambitieus, aangekondigd als start van de Bergmankronieken.
Het verhaal, dat op zich niet echt origineel is, stijgt door zijn prachtig uitgewerkte karakters boven de middelmaat uit. Vooral de egoïstische narcist Sebastiaan Bergman, een personage om van te houden en te haten, wordt prachtig beschreven. De twist aan het eind van het verhaal kan tevens gezien worden als cliffhanger voor een toekomstig vervolg. Gezien het succes van het boek (verschijning in diverse landen en verfilming) zal deze namelijk niet lang op zich laten wachten.
Het is niet voor niets dat dit boek de Poirot prijs 2011 gewonnen heeft.
Zeker een aanrader voor een Nederlandstalige schrijver. Spanning verzekerd. 'Pageturner', zoals ze in het Engels zeggen. Ga zeker nog meer van zijn thrillers lezen. Doen.
Getuigen (uitgeverij Kramat, 19,95 euro) is opgebouwd volgens een bekend procédé: een ogenschijnlijk banaal incident, in dit geval een confrontatie met baldadige jongeren op een late trein, loopt danig uit de hand. De gevolgen voor hoofdpersonage Martin Vandeweyngaert, een boekhouder die toevallig getuige was van de feiten, zijn niet te overzien: zijn wat teruggetrokken leventje wordt danig overhoop gegooid, en geleidelijk zinkt hij weg in een moeras van leugens, bedreigingen, misverstanden, angst en lafheid. Maar Martin vecht terug.
Als lid van de bibliotheek in mijn gemeente kan ik gewoon on-line bekijken welke nieuwe boeken er zijn binnen gekomen. Ik bekijk deze lijst regelmatig en reserveer dan de boeken die mij interesseren. zo kan ik voor 0,50 per boek, deze boeken van mijn lievelingsschrijvers lezen. Onlangs binnen gekomen een nieuwe thriller van Baldacci en Coben en heb er van genoten. Ik maak zelf een lijst op van alle binnengekomen thrillers (schrijvers) van 2012 en 2011 en maak een regelmatige update. Dit is makkelijk om boeken in de bib af te halen;
Voor iemand die graag rechtbankthrillers leest, is dit een MUST.
Had vroeger ook nooit van Sheehan gehoord, maar bij het lezen van 'De burgemeester van Lexington Avenue' heb ik een zeer goede auteur van rechtbankthrillers gevonden. Heeft ook nog een tweede boek geschreven 'Low of second chances' en hoop die ook in de bib te vinden.
Voor liefhebbers van het genre RECHTBANKTHRILLERS - à la Grisham, heb ik hier een lijst gemaakt van de meest bekende rechtbankthriller schrijvers. Veel leesgenot.
Als je graag boeken van ASPE leest, probeer dan ook :
Als U graag boeken van Aspe leest is loont het zeker de moeite onderstaande auteurs eens 'te proberen'. Ben ervan overtuigd dat meerdere van deze auteurs u zal bekoren. Kom later nog terug met bibliografie van deze schrijvers. Baantjes A;C.-Clark Higgins Mary - Connelly Michael - Cornwell Patricia - Deaver Jeffrey - Deflo Luc - Dexter Colin - Elroy James - Fossum Karin - Geeraerts Jef - George Elizabeth - Grafton Sue - Innes Michael - Kellerman Jonathan - Lauryssens Stan - Lescroart John T - Mankell Henning - Mendes Bob - Peters Ellis - Rendell Ruth - Sjowall, May en Wahloo - Teigeler Piet - Tulkens Joris - Van Laerhoven Bob - Walters Minette.
Laatst bijgewerkt : probeer ook eens : Arnaldur Indridason - Onderkoeld Cody McFadyen - In het duister Peter Robinson : Hartzeer Simon de Waal - Pentito Ian Rankin : De laatste ronde
probeer dan ook : Baldacci David, Clancy Tom, Cook Robin, Coonts Stephen, Crichton Michael, Cussler Clive, French Nicci, Goddard Robert, Goodman Carol, Grisham John, Harris Thomas, Koontz Dean, Lambs Charlotte, Levin Ira, Ludlum Robert, Mendes Bob, Parsons Julie, Vermeulen John. Sommige van bovenvermelde schrijvers werden in deze bog reeds vermeld met hun bibliografie. De anderen volgen kortelings.....
Ook zou ik willen enkele nederlandstalige auteurs bespreken, daar we buiten het TOPtrio Aspe, Geeraerts en Mendes toch nog over een groep goede Nederlandstalige auteurs beschikken. Enkele zijn ondertussen reeds de revue gepasseerd. Uw reakties worden ten zeerste geapprecieerd.
Mocht er eventueel interesse zijn om uw leeservaringen mede te delen en zo deze 'blog' te helpen uitbouwen...dat kan altijd en zal ten zeerste geapprecieerd worden. Mail mij of schrijf in het gastenboek en ik zal uw ervaringen als u wil in het blog verwerken.