Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken met Google


Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • Wanneer houdt het op
  • Horeca in nood
  • Binnen 20 jaar zijn we een minderheid in eigen land
  • Biobrandstoffen catastrofaal voor milieu
  • De Hoofddoek achter het loket
  • Moslimjongeren verkrachten 13-jarig meisje
  • Wie trapt daar nog in
  • Vaarwel mijn Vlaanderen, ik had u hartlijk lief
  • Familiedag VB in Bobbejaanland
  • Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
  • Opnieuw Regularisatie Vreemdelingen
  • Nog meer vreemdelingen
  • België Islamstaat
  • Wouter Van Bellingen
  • Ont-stemd
  • Berouw
  • Rechtse Fractie in Europees Parlement
  • Gemeentebelastingen met 31% omhoog
  • Besparingen
  • Jean Marie Dedecker
    Uitkijktoren
    Politieke Journalistiek buiten de gesencureerde media.
    De politieke dingen die ons bezig houden en die we al dan niet mogen of durven zeggen. Betreden op eigen risico
    13-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berekeningsfoutje
    Bij het opstellen van de volgende begroting blijkt een 'foutje' te zijn gemaakt van zo maar eventjes bijna 900.000 euro aan minder belastinginkomsten dan men had verwacht. Al onze overheidsgebouwen zijn al verkocht en worden tegen zeer hoge prijzen teruggehuurd, het zilverfonds is reeds opgesoupeerd in begrotingsrondes en de indirecte belastingen zijn al drastisch verhoogd. Ben eens benieuwd waar onze goochelaars het dit maal gaan vandaan toveren, uit de zoveelste lege doos misschien.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laurette Onckelinx
    Wie is Laurette Onckelinx:

    Zij studeerde rechten aan de Universiteit van Luik en werd later advocaat. Zij huwde met Abbès Guenned. (Alegerijn) In 1988 werd zij verkozen in Luik.
    In 1992 werd zij minister en zij zal minister blijven tot de Parti Socialiste oppositie wordt.
    Patrick, de oudere broer van Laurette, bezit een restaurant "Beau Vivier" in Ougrée waar hij veel geld binnenrijft. Er wordt echter ook gezegd dat hij een maandelijkse overheidstoelage ontvangt voor invaliditeit van een vroeger werkongeval.
    Na een barbeque feestje op 26 april 2003 bij Alain Mathot (zoon van andere Mathot - [ Guy Mathot, één van de top-socialisten in Luik ] en Isabelle Simonis (die moest aftreden), werd Patrick overvallen door twee gewapende en gemaskerde mannen.
    Hij werd door een schot geraakt en werd in het ziekenhuis van Angleur opgenomen.
    De opbrengsten van het feest, meer dan 12.500 euro, waren voorzien om in de kas van de PS te gaan maar verdwenen spoorloos.
    Sommigen zeggen dat het om een maffia-afrekening ging.
    Enkele tijd later, werden de twee aanvallers gearresteerd. Het bleken naaste relaties van het slachtoffer te zijn.
    De jongere zuster van Laurette Onckelinx verbleef in de gevangenis aan het eind van 1979 of begin 1980 en werd beschuldigd van drugsmokkel. In 1996 werd door Marokko een internationaal arrestatiebevel uitgereikt voor drughandel en criminele organisaties tegen Abbès Guenned, de toenmalige echtgenoot van Laurette Onckelinx.
    Maar de man was slim genoeg niet om naar Marokko terug te gaan. Op 31 Juli 1997, werd hij onverwacht geklist en gearresteerd op de luchthaven van Zaventem waarbij hij zijn diplomatieke paspoort (onschendbaarheid)gebruikte.

    Laurette scheidde heel snel van hem om een schandaal te vermijden.
    Sommigen zeggen dat dit de snelste scheiding in de geschiedenis was.
    Één maand na de arrestatie, was de scheiding al officieel.
    Abbès Guenned gebruikte illegaal een diplomatiek paspoort dat
    hij "als gift" had gehouden, men kan zich slechts afvragen met welk recht hij erin geslaagd was om dit document te verkrijgen aangezien hij nooit een diplomaat is geweest.

    Op 21 Juli 1998, werd Abbès Guenned echter opnieuw gearresteerd op dezelfde grond, deze keer op de luchthaven van Adnan Menderes in Izmir, Turkije.
    Hij werd korte tijd in hechtenis genomen, werd bevrijd, en werd een paar dagen later opnieuw gearresteerd op verzoek van het Hoge Gerechtshof omdat Marokko om zijn uitlevering had verzocht.
    Heel toevallig werd Uyttendaele als Guenned's advocaat ingehuurd, terwijl het Belgische Ministerie van Justitie tussenbeide kwam en Hassan Denizkurdu ten gunste van Guenned, valse verklaringen liet afleggen.
    Om een diplomatieke rel te vermijden, werd Guenned definitief vrijgelaten. Dit stuk van informatie werd gemeld bij Turkse krant Milliyet op 15 Augustus 1998, onder de Turkse titel: "Esi van Belçikali Bakan krize yol açti"wat in het Nederlands betekent, de "Partner van een Belgische minister veroorzaakt een crisis."

    Op 20 november 1999, huwde Laurette de constitutionele advocaat Marc Uyttendaele. Raad eens wie de getuigen waren? De vroegere echtgenoten van het onlangs gehuwde paar!
    Abbès was getuige van Laurette, een wees er op dat ze dichte vrienden waren gebleven. Zo dicht zelfs dat Abbès Guenned momenteel als adviseur deel uitmaakt van Laurette haar "strategische cel", wat ook het stafpersoneel van haar kabinet in het parlement wordt genoemd.
    Men moet niettemin zorgvuldig kijken om hem, onder de vele adviseurs van Laurette te vinden. Haar team is één van de grootste eenheden van het overheidspersoneel.
    De bevoegdheden van Abbès omvatten godsdiensten, multicultureel beleid en het grote stedenbeleid.
    Het is verrassend dat men daar niets over een drugbeleid terugvindt.
    Gelieve ook op te merken dat Abbès, net als alle andere socialistische leiders, heel erg tegen het verbieden van hoofddoeken is bij moslimvrouwen, (zie zijn oproep tegen het verbod van hoofddoeken in "La Libre Belgique" van 15 Januari 2004).

    Hij gaf zijn steun aan het oprichten van de vereniging COIFE (Collectif d'associations Opposées à l'Interdiction du Foulard à l'Ecole - Gezamenlijke Verenigingen tegen het Verbod van hoofddoeken in Scholen). Één van de medewerkers van Abbès is Kissi Benjelloun, voorzitter van de Unie van Moskees. Een slager van beroep.
    Benjelloun zou zich snel hebben verrijkt bij 'Real Syndicate' van moslim huiseigenaars.
    In islamitische kringen wordt hij ervan beschuldigd de controle van de Moslimvleesmarkt uit voeren voor zijn persoonlijk profijt.
    Bovendien zou Benjelloun ernstige problemen hebben met de Franse belastingdienst.
    De vorige Minister van Justitie, de wat kleurloze Marc Verwilghen, had acht van de zestien leden van de moslimexecutieven geweigerd, omdat staatsveiligheid hen verdacht van fundamentalisme.
    De echtgenoot van Laurette Onckelinx werd door hen ingehuurd om hun zaak te verdedigen. Spoedig nadat Verwilghen vervangen werd, verkoos Laurette deze acht fundamentalisten. Door de wet van 18 juli 2003, werden net diegenen uitgekozen die ervan verdacht werden het dichtst aan te leunen of lid te zijn bij de "Moslimbroeders" van de extremistische Turkse beweging "Milli Gorûs".
    Onder hen was ook Mohamed Boulif, de nieuwe voorzitter van de uitvoerende macht ter vervanging van Nordin Maloujahmoun, die als gematigder bekent staat.
    Boulif slaagde er snel in om een "toelage" te verkrijgen die totaal ongerechtvaardigd was. Een overeenkomst met de overheid van maart 1998 bepaalde dat éénderde van de Moslim Algemene Vergadering (die uit 68 leden wordt samengesteld en door algemene stemming van Belgische moslims worden verkozen) na 5 jaar worden vernieuwd. Maar Laurette hield niet van de huidige executieve, onder andere omdat de Parti Socialiste er geen controle over had.
    Het gebrek aan taalkundige pariteit (het werd meestal samengesteld uit Franssprekende personen!) en het ontbreken van man-vrouw pariteit (indien dit al in moslimwereld mogelijk zou zijn?) moest de executieve volledig worden vernieuwd.
    In feite schijnt het dat sommige moslim godsdienstige leiders overeenkwamen te stemmen met de Parti Socialiste om voor hen te stemmen als zij deel konden uitmaken van de executieve.
    Dit is tenminste wat Moslim-pjm zegt [ PJM = Jonge Moslimpartij).
    Zonder zelfs de moslim executieve hierin te raadplegen, stuurde Laurette hen een brief op 8 april 2004 om hen te informeren over haar bedoeling om nieuwe algemene verkiezingen te houden.
    Een ontwerp koninklijk besluit volgens deze lijnen werd goedgekeurd op 25 Juni 2004, maar na een zeer negatief advies dat door de Raad van Staat werd gegeven, moest ze het laten vallen.
    Een wetsontwerp werd toen voorgelegd op dringende basis, d.w.z., er waren amper vier dagen tussen de voorlegging van het wetsontwerp en het doorgeven ter goedkeuring in beide Kamers.
    Dit vond plaats op zaterdag 17 juli 2004, terwijl normaal de Kamers nooit op zaterdag zitten.
    Sommige volksvertegenwoordigers, zoals Christelijke Senator Clotilde Nyssens vroegen, "hoe een bestaand representatief orgaan ooit van buitenaf kan worden uitgedaagd, om het te laten vervangen door een nieuw orgaan waarbij werd geoordeeld over de manier waarop het functioneert, terwijl andere regels gevolgd werden dan de tot stand gebrachte oorspronkelijke en juridische regels ?"
    Laurette antwoordde dat zij voor de beste belangen van de moslimgemeenschap werkte. Dit was een typisch socialistisch antwoord; de mensen worden 'gelukkig' gemaakt ondanks zichzelf.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (32 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doel
    Een vijf zestal jaren geleden werden de bewoners van doel onteigend en uit hun dorp verdreven.Nu gaat men 28 gezinnen die diezelfde onteigende woningen gekraakt hebben regulariseren zodat ze er legaal kunnen verblijven. Ik vraag mij af waarom men dan enkele jaren geleden zoveel gezinnen in de ellende heeft moeten storten om nu hun huizen zomaar over te dragen aan mensen die onze wetten niet respecteerden. Misdaad loont hier wel echt.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bange man

    Brief zoals hij verschenen is in diverse media

    Ja , ik ben een bange blanke man , niet zozeer voor het onbekende , maar eerder voor het bekende.
    Als ik flaneer door de stadsbuurt, de wijk waar ik als tiener ruim 40 jaar geleden mijn jeugd doorbracht, bloedt mijn hart om te zien hoe een ooit gezellige volksbuurt in enkele decennia tijd verworden is tot een semi-islamitische enclave waar djellaba’s, hoofddoeken en andere exotische uitingen van cultuurbehoud het straatbeeld domineren.
    En ja , ik ben een bange blanke man, als ik in gedachten diezelfde voorbije periode naar de toekomst extrapoleer , rekeninghoudend met de explosieve reproductiedrang, het hoge geboortecijfer van diezelfde bevolkingsgroep waarvan sprake , dan overvalt me de angst dat nav die demografische verschuiving, en uit het onvermijdelijk numeriek overwicht als gevolg, ooit een charismatisch figuur zal opstaan die mbv de hem gemandateerde parlementaire instrumenten onze huidige westerse samenleving en democratische instellingen op haar grondvesten zal doen daveren.
    Al ruim 20 jaar lang doen de bestuursverantwoordelijke progressieve krachten in dit land , ons met een uiterst roekeloos immigratiebeleid (het soepelste ter wereld) geloven dat een multiculturele samenleving een onvermijdelijke en ideale evolutie is, en wanneer naar aanleiding daarvan de confrontaties (lees criminaliteit) en culturele conflicten toeslaan, wordt door diezelfde groep heel laconiek meegedeeld dat we met het multicultureel gegeven maar moeten leren leven.
    Het is nu precies 5 jaar geleden dat ik na een carrière van 25 jaar PVV/VLD – kiezer , na een weloverwogen periode van bezinning , de kaart van het Vlaams Blok / Vlaams Belang trok .
    Een open brief met motivering van mijn beslissing aan de toenmalige VLD voorzitter Karel De Gucht , resulteerde in een inhoudsloos en clichématig antwoord, dat , mogelijk door beloftevolle verkiezingsresultaten geïnspireerde hoogmoed , de indruk van een algehele desinteresse gaf.
    Zijn houding leek, aan de hand van de huidige pollresultaten, achteraf bekeken toch niet zo verstandig en lucratief te zijn.
    Maar goed , ook ik verweet in een vorig leven samen in koor met de zelfbenoemde nobele redders van onze democratie Vlaams Blokkers als onverdraagzaam en verzuurd. De maatschappelijke realiteit verplichtte me helaas tot andere inzichten, alleen idioten en debielen veranderen nooit van mening.
    Wetende dat het migratieprobleem niet onze enige bekommernis moet zijn , mag ook niet vergeten worden dat zonder coherent maatschappelijk weefsel waarin profitariaat kordaat wordt bestreden, alle andere politieke impulsen een dode letter blijven.
    Een samenleving waarin een autochtone bevolking brutaal en op een overrompelende manier wordt gedwongen om met een conflictoire en integreer-onwillige dominante geloofscultuur om te gaan, rebelleert vroeg of laat. En daar sta je dan als staat met je uitmuntend en evenwichtig sociaal / economisch model.
    Ja, ik ben een blanke gefrustreerde man, wanneer ik zie hoe een politieke partij die dat groeiend burgerlijk ongenoegen op een democratische manier kanaliseert wordt belaagd met subtiele , dan weer uitgesproken media-demonisering , juridische klachten en politieke veroordelingen allerlei.
    Nooit , tenzij aan marginalen en extremisten (dat past dan weer in het georkestreerde ridiculiserende plaatje) , wordt openlijk aan het doorsnee VB-electoraat gevraagd wat het motief of werkelijke reden van hun politieke keuze dan wel is. Integendeel, collectief met haar mandatarissen worden zij op datzelfde hoopje van mestkevers, uitschot , fascisten , racisten , enz. (geen naam is te vies) geworpen, terwijl samen met mij het merendeel ervan alleen maar uitermate dankbaar is voor de inspanningen van ouders /voorouders, en de geërfde cultuur en maatschappij in al haar aspecten wenst te behoeden.
    Natuurlijk zitten er racisten en fascisten bij het Vlaams Belang, net zoals er ook marxisten en communisten bij kiezers en politici van linkse signatuur te vinden zijn, en mag het even gezegd dat communisten zich in een niet zo ver verleden ook bezondigden aan asociale en onaanvaardbare praktijken. Dat media blind blijven en zich in stilte verhullen voor dat laatste , is voor mij dan ook een vorm van staatsgreep op zich.
    Uiteraard ga ik niet akkoord met alle programmapunten van mijn partij , maar welke kiezer kan dat wel zeggen ? Zo hoeft voor mij ook niet direct België te worden opgedoekt.
    Maar de ideologische en weerspannige houding van onze Waalse partijen (en ook sommige Vlaamse) ten aanzien van justitie, immigratie , sociaal misbruik en ander economische en sociologische vraagstukken, laat niet veel ruimte voor dialoog. Een partij die werklozen & immigranten als kiesvee en machtshefboom beschouwt, motiveer je niet zo direct tot bv het verstrengen van werkloosheidskader of immigratie- en asielprocedures, zeker niet wanneer je weet dat door de verdeeldheid en het daaruit resulterende gebrek aan daadkracht van de traditionele Vlaamse partijen , wij Vlamingen gewillig en tot in de oneindigheid de facturatie ervan blijven boeken.
    En ja , ik ben een bange blanke gefrustreerde man ,die, om het in beeldspraak te omschrijven, in gezelschap van meer dan 1 miljoen landgenoten onderaan de maatschappelijke boom in cordon sanitaire en onder voortdurend mediagedreun hun grote gelijk staan uit te brullen, terwijl boven hen een blinde politiek correcte meute de spreekwoordelijk tak waarop ze zitten doorzagen. Vroeg of laat krijgen wij , de verketterde extreem-rechtsen , die de tak om de bekende redenen voortijdig verlieten , het hele zootje vooralsnog op ons hoofd gedonderd.
    En neen, er is geen veilige plaats weg van de boom, hij staat in mijn land, ik ben er geboren, ik wil er sterven.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse namen voor Vlaamse gemeenten
    Johan Sauwens (CD&V) wil dat alle Vlaamse gemeenten voortaan enkel nog een Vlaamse (Nederlandse) naam dragen. Vandaag hebben nog 39 gemeenten in Vlaanderen een officiële Franse naam. Het gaat om enkele steden als Tienen (Tirlemont), Mechelen (Malines) en Tongeren (Tongres), maar ook om taalgrensgemeenten, zoals Bever (Bievene), Halle (Hal) en Spierle-Helkijn (Espierres-Helchin). 
    Sinds de jongste staatshervorming is Vlaanderen zelf bevoegd voor de naamgeving van de gemeenten.
    Uitkijktoren vind het een goed initiatief maar hopelijk niet het laatste.. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachwekkend

    Wij Vlamingen willen al jaren de splitsing BHV.
    Wat hoor ik vandaag op het nieuws.
    Burgemeesters ijveren weer voor splitsing Brussel-Halle-Vilvoorde. Met deze kwakkel gaan ze in Brussel gordelen. Denken ze nu echt dat de mensen al vergeten zijn dat er geen Vlaamse regering zou kunnen gevormd worden of BHV moest "onverwijld" gesplitst worden. Heeft Bourgois, De Wever en Leterme nu echt niets geloofwaardiger om naar de kiezers te trekken. Lachwekkend en zielig tegelijk vind ik dat.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens inzameling
    Op 4 september begint men in de noorderkempen met het inzamelen van vuurwapens. Mensen kunnen er hun "verboden" wapens inleveren zonder er een correcte vergoeding voor te ontvangen. De verzamelstukken worden achteraf verkocht aan verzamelaars en de rest wordt vernietigd. Ik hoop dat de mensen zich hier niet laten aan vangen want je zou wel eens een kostbaar stuk kunnen kwijtspelen. Overigens heeft eenieder de kans om voor die wapens een vergunning aan te vragen bij de gouverneur van uw provincie, dit kan best gebeuren langs het politiecommisariaat. Eventueel kan u dan het wapen houden zonder er munitie te mogen voor kopen. Daarom raad ik aan om ze niet af te geven maar wel om er een vergunning voor aan te vragen. Waarom zou je erfstukken zomaar gratis weggeven. Ik geloof niet dat nu een hoop criminelen naar het gemeentehuis gaat lopen om hun zwarte wapens in te leveren, integendeel, de handel in zwarte wapens zal er des te meer om floreren hetgeen een veel slechtere zaak is. 
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Busincident
    Een begeleider in opleiding vroeg aan een passagier om zijn luidruchtige muziek wat stiller te zetten. De man werd van achter in de bus naar voor geslagen en gestamp, van de bus gesmeten en dan verder bewerkt tot hij bewusteloos bleef liggen. Kranten en TV waren weer zeer bescheiden met hun uitleg, dat deed me vermoeden dat de dader allochtoon was. Tot op heden heb ik langs onze pers nog niet vernomen dat het om een dader van vreemde oorsprong gaat maar andere bronnen hebben dat intussen bevestigd. De dader werd, hoe ongeloofwaardig het ook klinkt, na verhoor vrijgelaten.
    Als enkele skinheads hetzelfde doen zijn de kranten te klein en het TV- nieuws te kort om alles haarfijn uit de doeken te doen, wat niet wil zeggen dat het zeker even verwerpelijk is, laat dat gezegd zijn. Waar heeft de Vlaming dat aan verdiend om steeds door eigen volk, die zich dan bovendien nog correct noemen, afgeschilderd te worden als een racist terwijl ze hier honderdduizenden mensen van vreemde afkomst huisvesten en voeden. Ook nu weer werd de begeleider zelf beschuldigd van racisme terwijl hij enkel zijn job trachtte te doen.
    Hopelijk komt er een einde aan deze hypocriete toestanden na de twee volgende verkiezingen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans

    Deze morgen heb ik in het Antwerpse Pershuis een document voorgesteld waarvan ik de gegevens samen met enkele medewerkers had uitgezocht. Het gaat om een beschrijving van de toestand in het District Antwerpen, zeg maar de oude stad Antwerpen van voor de fusie, waar ikzelf de lijst trek voor de districtsraadsverkiezingen. Het is een indrukwekkend document geworden. In Antwerpen centrum, Antwerpen stad, is de toestand schrijnend. Omdat ik als politicus de plicht heb om optimistisch te blijven zeg ik dat het 5 voor 12 is, dat het voor het stadscentrum de verkiezingen van de laatste kans zijn. Anders zou ik er mismoediger etiketten op moeten plakken.
    Aldus Gerolf Annemans.

    Klik op de onderstaande link om het dossier te lezen.

    http://www.gerolfannemans.be/pdf/2006_08_25_district_antwerpen_cijfers.pdf
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte boeven

    Als ik even de namen van de nu nog ontsnapte gevangenen overzie vind ik er warempel drie belgen bij nl.: Zakaria Elaagbani, Ahmed Yaakoubi en Malky Lasyane, nieuwe Belgen weliswaar. Een verkrachter, een gewelddadige overvaller en zelfs iemand die van moord verdacht wordt zijn er ook bij, en toch wilde men het laten voorkomen of het maar om kleine criminelen ging. Wat probeert men ons nog wijs te maken. Hopelijk krijgen de mensen nu geen vals onveiligheidsgevoel want dat zouden onze leiders niet willen.

    Guenrikovitch Sagakian - 23 - Armenië

    Danius Gasperovicius - 28 – Litouwen

    Peraj Konto - 26 – Kosovo

    Zakaria Elaagbani - 22 – belg

    Kakhai Soroat - 26 - Georgie

    Tomas Polita - 28 - Letland

    Dato Zviadauri - 30 – Georgie

    Miso Bodgdan - 26 – Kroaat

    Lancu Gabor - 23 – Roemeen

    Zlatan Radosavljevic - 31 – Kroaat

    Valerijo Ristic - 47 – Kroaat

    Andjelko Jovanovic - 23 – Joegoslaaf

    Egidijus Beraisys - 22 – Letland

    George Dinescu Dan - 37 – Roemeen

    Darius Dobrodius - 21 – Letland

    Malki Lassyane - 24 – Belg

    Kakhai Soroat - 26 - Georgie

    Roberti Haratidze - 24 – Georgie
    Ahmed Yaakoubi - 23 - Belg

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overbevolking gevangenissen
    Onze gevangenisssen zitten overvol. Ofschoon vele criminelen zelfs na 30 inbraken nog steeds geen dag in de gevangenis hebben doorgebracht en velen hun straf ontlopen is de gevangenisbevolking toch gestegen van 8143 p per dag in 1999 tot 9573 p per dag in 2006. Onveiligheidsgevoel, neen bijlange niet. Laat de goede nieuwsshow maar voortduren.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte cijfers

    Bron HLN.
    Slechts 47,6 procent van de 3.621 mensen die op 3 mei van dit jaar in voorlopige hechtenis opgesloten zaten in ons land had de Belgische nationaliteit. Voor de gevangenispopulatie die zijn straf uitzit (9.737 mensen) was dat 64,2 procent, blijkt uit het antwoord van justitieminister Laurette Onkelinx op een schriftelijke vraag van kamerlid Nahima Lanjri (CD&V).

    Onder de gedetineerden met buitenlandse nationaliteit in voorhechtenis bevinden zich 417 Marokkanen, 167 Algerijnen, 135 mensen uit ex-Joegoeslavië, 112 Fransen en 100 Nederlanders. Bij de gedetineerden die hun straf uitzitten, zijn er 700 Marokkanen, 161 Algerijnen, 150 Italianen, 144 Turken, 117 Fransen en 107 mensen uit ex-Joegoeslavië.
    Bij het zien van deze cijfers dringen zich toch maatregelen op, dat kan toch niemand ontkennen. Problemen die niet vernoemd of behandeld mogen worden leiden tot onbestuurbaarheid.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Iedereen die geïnteresseert is in mijn geplaatste teksten mag deze copywriten en/of gebruiken. Mijn bedoeling is om de mensen een zo juist mogelijke informatie te brengen en deze te verspreiden. Wij hebben recht op eerlijk, ongecensureerd nieuws. Diegenen die mijn artikels met argumenten willen aanvechten zijn altijd welkom.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Brussels Journal

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Bedankt voor uw bezoek
    http://blog.seniorennet.be/uitkijktoren/

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!