Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Zoeken met Google


Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • Wanneer houdt het op
  • Horeca in nood
  • Binnen 20 jaar zijn we een minderheid in eigen land
  • Biobrandstoffen catastrofaal voor milieu
  • De Hoofddoek achter het loket
  • Moslimjongeren verkrachten 13-jarig meisje
  • Wie trapt daar nog in
  • Vaarwel mijn Vlaanderen, ik had u hartlijk lief
  • Familiedag VB in Bobbejaanland
  • Vlaams & Neutraal Ziekenfonds
  • Opnieuw Regularisatie Vreemdelingen
  • Nog meer vreemdelingen
  • België Islamstaat
  • Wouter Van Bellingen
  • Ont-stemd
  • Berouw
  • Rechtse Fractie in Europees Parlement
  • Gemeentebelastingen met 31% omhoog
  • Besparingen
  • Jean Marie Dedecker
    Uitkijktoren
    Politieke Journalistiek buiten de gesencureerde media.
    De politieke dingen die ons bezig houden en die we al dan niet mogen of durven zeggen. Betreden op eigen risico
    20-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wapenwet
    Tientallen moorden en verkrachtingen hebben de laatste jaren niet kunnen leiden tot het degelijk straffen van misdadigers maar een jongeman die dol draaide doordat hij van school werd gegooid heeft ertoe geleidt dat op enkele dagen tijd een gedrocht van een wet is geschapen.
    Doel van deze wet is om het de "legale" sportschutter en jager zo lastig mogelijk te maken om zijn hobby te kunnen uitoefenen. Dat hiermee de criminaliteit niet zal dalen dringt echter niet tot onze gezagsdragers door. Toen in Groot Brittannië een dolle schutter een bloedbad aanrichtte in een school werd ook daar in 1997 halsoverkop een wet gestemd om alle vuurwapens te bannen. En toch steeg het aantal slachtoffers met vuurwapens sindsdien met 340% want misdadigers hebben weinig of geen tegenstand meer te vrezen. Ook voelen de Britten zich veel minder veilig in hun woningen nu ze zich niet meer kunnen en mogen verdedigen. Ook staat het Verenigd Koninkrijk nu op de eerste plaats van de 20 belangrijkste industrielanden wat het aantal strafbare delicten betreft. In Zwitserland echter, waar eenieder een wapen in huis heeft, is de misdaad mee van het minste, zoniet het minste van gans Europa. Reden tot nadenken, vind ik. Aanschaffing van wapen streng maken, JA! Onmogelijk maken, NEEN!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen haken af
    Steeds meer jongeren haken vroegtijdig af en halen geen diploma. Op hun zestiende zijn er velen schoolmoe. Frank Vandenbroucke meent dat men dat kan verhelpen door betere begeleiding in de studiekeuze. Ik heb daar een andere mening over en zeker wat betreft het werken in de bouw, horeca, auto-industrie, schrijnwerkerij, loodgieterij etc. Verschillende kleine zelfstandigen hebben me al verteld dat ze graag terug zulk systeem zagen in voege gaan.
    Vroeger kon men een beroep gaan leren met een leercontract van 3 jaar. Vanaf veertien konden jongeren met dit contract in een vak beginnen. Het eerste jaar werd er practisch niets verdiend maar men leerde een stiel en zo kon men geleidelijk aan zijn kost verdienen. Velen gingen na enkele jaren nog avondlessen volgen om zich hogerop te werken of te vervolmaken. Dit was een zeer goed systeem voor jongeren die geen zin hadden om te leren en heeft tal van goede stielmannen op de markt gebracht. Nu komt men met een diploma van school en moeten de werkgevers direct een volwaardig loon betalen zonder dat de jonge arbeider evaring heeft. De theoretische kennis is wel hoger maar theorie kan iedereen zelf wel bijschaven terwijl de practische ervaring altijd ten koste van de werkgever gaat behalve als hij hem zelf, zonder al te veel kosten, kan opleiden. Veel goede stielmannen zijn later ook nog goede ondernemers geworden hetgeen nu niet meer mogelijk is zonder diploma en er waren zeker niet meer faillissementen als nu. Laat de jeugd gewoon terug beslissen of ze al dan niet op hun veertiende willen gaan werken, eventueel nog met één dag per week school en er zullen veel meer jongeren aan de bak komen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België koopt dure lucht

    Onze minister van leefmilieu, het briljante genie Tobback, heeft een contract ondertekend waarin hij in El Salvador jawel.... schone lucht gaat kopen. Op die manier wil ons land langs de andere kant van de wereld goedmaken waarin het hier tekort schiet. In een eerste fase heeft de ministerraad 9,3 miljoen euro vrijgemaakt voor de aankoop van emissierechten.
    Naast het nemen van een reeks interne maatregelen, heeft België zich geëngageerd om in het buitenland 12,3 miljoen emissierechten, waarbij elk recht een ton CO2 of CO2-equivalenten vertegenwoordigt, aan te kopen uit projecten die lokaal de uitstoot van broeikasgassen reduceren. Als ik het goed begrijp gaan ze ginder wat lucht zeer duur betalen om dat dan te kunnen compenseren voor onze niet gehaalde Kyotonormen. Linke boel, die politiek.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Centrum voor Vlaams Belangbestrijding
    Toen Filip Dewinter vorige week voorstelde om, naar aantal van een resem relletjes, extra maatregen te nemen tegen de allochtoonse jongeren die met de NMBS naar bepaalde zwembaden reden om daar heibel te gaan schoppen, werd hij uitgemaakt voor racist en met klachten van het CGRK bedreigd. Wat blijkt nu echter: Filip Dewinter kon de hand leggen op een document van de interne veiligheidsdienst van de NMBS, waarin deze aan de treinwachters laten weten dat, indien er grote concentraties allochtonen richting Diest sporen, ze onmiddelijk de centrale meldkamer moeten verwittingen. Hierbij vraagt Filip Dewinter zich af of het CRKG (Centrum tegen Racisme en voor Gelijkheid van Kansen) nu ook de interne veiligheidsdienst gaat aanpakken wegens racistische daden of dat ze daadwerkelijk de problemen gaan toegeven en ze gaan aanpakken.
    Het grote verschil is dat de enen de mistoestanden mogen aanklagen maar de anderen niet. Maar in beide gevallen zullen ze er toch dringend iets moeten aan doen. Voor de mensen speelt het geen rol wie de pluimen op zijn hoed steekt, als de problemen maar opgelost geraken.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskeeën en dodaties

    Terwijl men al jaren alle mogelijke moeite doet om het Vlaams Belang haar dodaties af te nemen heeft onze regering beslist dat voortaan ook moskeeën subsidies zullen ontvangen. Trots verteld Marino Keulen, onze minister van inburgering, dat er al 150.000 Vlamingen tot de Islam behoren. Ja mijnheer Keulen, door de snel-belg-wet zal dit aantal nog snel oplopen.
    Ik denk dat de moskeeën en minaretten hier de komende jaren de grond zullen uitrijzen. Hopelijk zal men met de volgende parlementsverkiezingen het in Keulen horen donderen.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land van de hoge belastingen

    Het Belgische beleid: een staaltje van onbekwaamheid

     

    Onder Verhofstadt zijn de gekste dingen gebeurt om de begroting in evenwicht te krijgen.

    Met de steun van SP.a hebben ze de laatste jaren grote uitverkoop gehouden. De begroting is telkens weer bedwongen maar onze nationale bezittingen zijn er flink door geslonken en bovendien heeft het geen geld opgebracht maar handenvol euro’s gekost. Zie hier enkele voorbeelden.

    België in cijfers
    MAS project (Museum aan de Stroom) : 54.000.000 €  vooropgesteld maar de werkelijk kost zal in de buurt van X3 liggen. 
    Justitiepaleis Antwerpen: 100. 000.000€ vooropgesteld maar de werkelijke kost bedraagt ongeveer 249.000.000 €. En hier stopt dit verhaal nog niet. Het gebouw wordt verkocht en terug gehuurd. Koper maakt hier 133% winst. Totale kost van het gebouw dus geen 249.000.000 € maar ongeveer 600.000.000 €.
    Gronden van justitiepaleis in Antwerpen: Gekocht voor 3.8 miljoen euro verkocht voor 112.000 €
    Hoofdkwartier van de SP.a in Antwerpen: Gekocht voor 7 miljoen Bfr, verkocht aan de staat voor 27 miljoen Bfr. 267% winst voor de SP.a partijkas.
    Asielcentra Zon & Zee: Gekocht voor 13.600.000 € verkocht voor 9.000.000 € .
    Asielcentra Hengelhoef: Gekocht voor 19.000.000 € verkocht voor 5.300.000 € maar hier waren eerst nog voor vele honderduizenden euro kosten aangedaan.
    OCMW Antwerpen: Verliest 30.000.000 €
    Renovatie Berlaymont gebouw: kost 882.000.000 €
    Huur Berlaymont gebouw: 440.000 € per maand.

    Verkoop Ambassade Tokyo: opbrengst ongeveer 200 miljoen euro waarna aan zeer hoge prijs een ander gebouw zal moeten gehuurd worden.

    Zo is er ook nog proces tegen de regering over de achterstallige betalingen voor de levering van petroleumproducten, waar de staat in 1994 veroordeeld werd voor de betaling van 375.000 euro, maar waar de som eind 2004 reeds was opgelopen tot ruim 4 miljoen euro, wat wellicht nog zal oplopen tegen de definitieve uitspraak in de loop van 2006 of 2007. Het is de laatste weken al meermaals aan bod gekomen dat de staat de slechtste betaler is.

    Het is onverantwoord dat in een land met zulke hoge belastingen het geld langs alle zijden over de balk wordt gegooid.

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VLD maakt bocht naar links
    Bart Somers, de voorzitter van VLD, wil zijn partij, die hij nu, hoe ongelooflijk het ook klinkt, nog rechts noemt, naar het centrum laten afbuigen. Nu met Jean Marie Dedecker de rechtervleugel is afgeknakt, kiest hij resoluut voor een linkse koers.
    Ach Bartje, de mensen zien al jaren dat jullie een linkse partij zijn, al die poespas is echt niet nodig. En het centrum zijn jullie al lang langs links voorbijgestoken.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrikaans China
    Terwijl het Westen al enkele honderden jaren aanwezig is in Afrika maar er op economische hulp weinig van terecht gekomen is gaat China nu het pleit winnen. Afrika krijgt al tientallen jaren financiële steun van Westerse landen maar meestal beland dat geld in de zakken van enkele hooggeplaatsten. Achteraf kunnen de schulden niet betaald worden en wordt er een deel van kwijtgescholden waarna hetzelfde scenario zich eindeloos herhaald. Reeds enkele jaren is nu ook China op de Afrikaans markt verschenen en haalt er massaal grondstoffen weg. Slim als de Chinezen zijn gaan ze nu miljarden dollars ter plaatse investeren in onderwijs, ziekenhuizen, opleiding en ziektebestrijding. Ook zullen ze de taksvrije goederen uit Afrika uitbreiden van 190 naar 440 produkten waaronder waarschijnlijk de grondstoffen zoals koper en olie. Hierdoor kunnen ze onbeperkt hun zo begeerde ertsen en brandstoffen invoeren.
    En het Westen stond erbij en keek ernaar.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals Justitie
    Om mensen een overzicht te kunnen geven van hoe bij ons justitie werkt kan je misschien even het volgende lezen.
    De medeverdachte van de moord op de Ledense juwelier Eddy Sabbe werd een tiental jaren geleden aangehouden op verdenking van drugsfeiten, diefstallen, inbraken en overvallen met geweld. In 2000 blies hij de muur van de gevangenis op en ontsnapte. Pas in 2003 werd hij terug gesnapt en veroordeeld voor de schade bij de ontsnapping. In totaal had hij 27 jaar gevangenisstraf gekregen waar hij maar enkele jaren van heeft uitgezeten. Hoe onwaarschijnlijk het ook klinkt maar in april 2005 werd hij vervroegd in vrijheid gesteld. Moest justitie zijn werk gedaan hebben zou deze crimineel, net als de vermoedelijke dader van de moorden op Stacy en Nathalie, deze misdrijven niet kunnen gepleegd hebben want dan zouden ze nog hebben vastgezeten.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grondwet geldt niet voor iedereen.
    In de grondwet staat dat het parlementaire jaar moet geopend worden op de tweede dinsdag van oktober. Dit gaat dan gepaard met een regeringsverklaring en de bekendmaking van de volgende begroting. Dit jaar hebben we een week langer kunnen wachten vooraleer het gedrocht van een begroting te mogen aanhoren. Dus voor Verhofstadt en co kan de grondwet hen worst wezen, desnoods zullen ze hem nog wel eens aanpassen naargelang het in hun kraam past. Wat hebben ze minutenlang voor elkaar zitten klappen toen de belastingen op de verpakkingen en op tabak werd voorgesteld, ze hadden precies het ei van Colombus uitgevonden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pragramma VB wordt stilaan uitgevoerd
    Vanaf april 2007 hebben asielzoekers niet langer voorrang en recht op sociale huisvesting maar moeten ze eerst de uitslag afwachten die dan nog maar maximun een jaar mag duren.
    In sommige steden komt er een nultolerantie tegen kleine criminaliteit.
    Er komen minstens twee gevangenissen bij.
    Er komt meer blauw op straat in de probleemwijken. (Hopelijk geen parkeerwachters alleen)
    Zelfs BHV duikt even terug op nu er weer verkiezingen aankomen, maar daar geloof ik niet meer in met de huidige politici.
    Maar voor de rest stuk voor stuk goede maatregelen die nu uitgevoerd worden. Zij het wel dat ze allemaal overgenomen zijn uit het Vlaams Blok programma maar als het goed is zeggen we het ook.
     
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moord juwelier
    Met de moord op de juwelier te Lede is er weer een slachtoffer toegevoegd aan de lange lijst van moorden door mensen die hier eigenlijk niet horen te zijn. Criminelen moeten zo vlug mogelijk terug gestuurd worden naar het land van herkomst zo kunnen we plaats maken voor mensen die het wel goed menen.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ABVV volgt
    In navolging van ACV zal nu ook ABVV de Vlaams Belangers die zich kandidaat gesteld hebben met de vorige verkiezingen uit hun lijsten schrappen. Hopelijk zullen ook veel CD&V en SP.a stemmers hun vakbondschap opzeggen vooraleer ze buitengegooid worden. Vroeger waren de vakbonden goed voor de werknemers maar dat is verleden tijd. Vakbonden moeten onafhankelijk van de politieke partijen worden en dan kunnen ze voor de werkman terug een rol spelen. Zelf ben ik al 30 jaar geen lid meer van enige vakbond en ik heb daar geen hinder van ondervonden, integendeel, ik heb het lidgeld uitgespaard.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moderne Heksenjacht
    De heksenjacht is begonnen.
    Na weer een kletterende overwinning van het Vlaams Belang gaat men nog een stapje verder in de onverdraagzaamheid.

    De christelijke vakbond ACV gaat alle kandidatenlijsten van het Vlaams Belang uitpluizen op de aanwezigheid van vakbondsleden.
    Alle ACV'ers die afgelopen zondag bij de lokale verkiezingen op een Vlaams Belang hebben gestaan, zullen zonder pardon uit de vakbond worden gezet.
    Dat noemt zich dan "De Verdraagzamen"

     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banenplan
    Het banenplan van GV is één grote klucht. Vorig jaar werden er 23.000 jobs gerceëerd met dienstencheques. Een cheque voor een uur hulp kost 4,69 euro maar de staat legt er nog eens €21 per uur bij (nu gereduceerd tot 20€). Dus kostte het netto aan de gemeenschap 210 miljoen euro maar in werkelijkheid ligt de kostprijs nog hoger. Voor dit jaar wordt de kostprijs geschat op 250 miljoen euro netto. Als dat de tewerkstelling van de toekomst wordt stevenen we regelrecht af op een totaal faillisssement. Alleen de statistieken varen er wel mee.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemans
    Waarschijnlijk was ik de enige – zoniet een van de enige – politici die op voorhand had berekend en aangetoond dat een winst van zijn partij in een bepaald kiesgebied niet eenvoudig zou zijn. Dat deed ik in een document dat lange tijd als enige document op de voorpagina van mijn website stond. (Antwerpen District - De cijfers:

    Daarin gaf ik min of meer beknopt weer dat in Antwerpen-centrum (en bijgevolg ook in Borgerhout) de evolutie van de stadsvlucht, gecombineerd met het aantal vreemdelingen dat sinds 2000 stemrecht heeft gekregen ingevolge de paarse immigratiewetten, het voor het Vlaams Belang zeer moeilijk zou maken om dat dubbele verlies goed te maken. Zelfs een felle sprong voorwaarts bij de overgebleven kiezers zou electoraal niet zichtbaar zijn, zo voorspelde ik en zei ik aan iedereen die het horen wou.

    Het Vlaams Belang is de grote overwinnaar van deze verkiezing in heel Vlaanderen. Vlaanderen heeft het Vlaams Belang omarmd. Het wordt de partij die moet proberen om tussen de 20% en een kwart van de Vlamingen te blijven vertegenwoordigen in Vlaams radicalisme en rechtse maatschappelijke waarden zoals veiligheid en identiteit. Wij zullen in de toekomst nodig zijn om de Europese basiswaarden te verdedigen in Vlaanderen en dat tegen het steeds groter zogenaamd progressief, maar vooral allochtoon front.

    De uitslagen in Brussel en helaas ook in Antwerpen tonen nu aan dat de maandenlange mobilisatie in kringen van vreemdelingen de SP.a geen windeieren heeft gelegd. Janssens zal lachen en juichen, maar wie laatst lacht, best lacht.

    In alle Antwerpse verkozen organen, districtsraden incluis, is een derde van de SP.a allochtoon. De VLD is gehalveerd en de groenen behouden slechts een derde van hun zetels. In Hoboken, en wellicht ook elders, zullen de Maoïsten nodig zijn om een vodden-coalitie op de been te brengen tegen de democratische winnaar van gisteren. Kortom: neen. Ik ben niet pessimistisch, ook - en misschien wel vooral - niet wegens de Antwerpse uitslagen. Het was een prachtige dag voor het Vlaams Belang. Wij doen voor en door onze kiezers krachtig en met goede moed verder. Bedankt kiezers en tot later.

    Gerolf Annemans

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwanger meisje aangevallen door marokkaanse jongeren
    De concerten voor verdraagzaamheid zijn net achter de rug of het zoveelste geval van agressie door jongeren van vreemde origine is een feit.
    Deze keer betreft het de dochter van Vlaams Belang bestrijder (Blokwatcher) Patrick Coeman. Hij is een felle voorstander van de multicul en ongebreidelde opname van vreemdelingen.
    Zijn 16-jarige dochter Jasmijn, die zes maanden zwanger is, werd op school (Antwerpse SIHA)door een groepje marokkanen uitgescholden voor hoer, bekogeld met blikjes en sigarettenpeuken en tenslotte een vuistslag en een stamp in de buik toegediend. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek er gelukkig geen ernstig letsel voor moeder en ongeboren baby.
    Vader Coeman diende klacht in maar volgens het parket zal er niets van terechtkomen omdat de daders minderjarig zijn. Er moet al een miskraam zijn, vooraleer het parket zoiets ernstigs neemt, aldus de politieagent. De daders zijn intussen al lang vrij.
    Misschien moeten de blokwatchers zich eens op een andere bevolkingsgroep gaan concentreren dan de Vlamingen.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terzake
    Tijdens het VRT-journaal van 30/09 mocht Filip Dewinter reageren op de peilingresultaten van de VRT en Gazet van Antwerpen voor de Scheldestad. Sommigen onder u zullen ongetwijfeld verbaasd hebben opgekeken bij het ‘live’ interview met het Antwerpse Vlaams Belang-boegbeeld op de openbare omroep.

    Voor wie er mocht aan twijfelen: er was inderdaad meer aan de hand. SP.A-burgemeester Patrick Janssens blijft een debat met Filip Dewinter angstvallig uit de weg gaan. Vóór de rechtstreekse uitzending van Terzake over Antwerpen had Janssens de VRT-journalisten bezworen niet te zullen opdagen wanneer ook Dewinter aanwezig zou zijn. De VRT-programmamakers plooiden – uiteraard – voor de grillen van de SP.A’er. Zo kwam het dat enkel politici van de Antwerpse meerderheidspartijen in de studio zaten.
    Van onverdraagzaamheid gesproken!!
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij van Zegel

    Begin deze week lag hij daar plots. De brief. Een invitatie van de lokale recherche om me heden om 09u.30 ter plaatse te begeven en me aan te bieden voor een verhoor in het bezit van mijn wettig identiteitsbewijs. Ik had de brief pas na de verkiezingen verwacht. Zelfs volgend jaar, na de federale verkiezingen. Vràgen ze erom?

    Zeg nu zelf, als je alles optelt: journalisten worden vervolgd voor een afwijkende mening, tweedrachtzaaiende concerten worden georganiseerd, een randdebiel voelt zich bedreigd door een handjevol kogels die hij in zijn eigen brievenbus dropte, de burgemeester van een grote stad benoemt zijn net niet minderjarig liefje tot directrice van dit en van dat en probeert zijn zoon uit een proces-verbaal wegens vandalisme te houden, beleidspolitici schofferen hun eigen kiesvee, het veiligheidsbeleid kan zelfs door onbekwamen niet zo slecht gevoerd worden dat het wel doelbewust moet zijn, mediabedrijven offeren hun commerciële belangen op door hun ongeloofwaardigheid uit te schreeuwen,…

    Het kan bijna niet anders alsof iedereen in dit land, vooral de ogenschijnlijke tegenstanders, met alle middelen wil dat het Vlaams Belang de absolute meerderheid haalt met de verkiezingen. Alle partijen en beleidsverantwoordelijken roepen door hun gedrag toch de burgers op om voor die partij te stemmen!

    Maar goed, ik bel dus even naar de lokale recherche om te zeggen dat ik het iets drukker heb dan mensen die door de Nationale Loterij betaald worden om het fascistische gedachtegoed uit te dragen en in de hoofden van de mensen te rammen zoals een Josef De Witte van het Centrum voor Racismeverspreiding.

    De rechercheur is uiterst vriendelijk. Hij weet meteen wie ik ben en waarover ik het heb, kent mijn naam, mijn dossier. Zou hij een trouwe lezer zijn van deze blog?…

    Als vrijdag half tien me niet past, mag ik altijd een andere afspraak voorstellen. Maar ik heb geen zin in een afspraak. Tja, dan zal ik nog twee uitnodigingen krijgen, daarna zullen ze me thuis komen opzoeken, desnoods zo vaak tot ik eens thuis ben. En als ik geen verklaring wil afleggen, zullen ze dat noteren en zo aan het parket melden.

    Wie zegt dat ik geen verklaring wil afleggen? Ik wil doodgraag een verklaring afleggen! Maar ik weet ook dat ik het recht heb te eisen, dat mijn verklaring woordelijk, met alle heu’s en hm’s, let-ter-lijk genotuleerd wordt. Ik zou me dus om half tien kunnen aanbieden en aan een mitraillettetempo beginnen door te lullen tot 18 uur. Ik wil de rechercheur zien die dat woordelijk kan noteren!

    De inspecteur is echter heel vriendelijk, doet ook maar zijn werk en wij zijn volwassen mensen van goede wil en met gezond verstand. Die twee dingen kunnen helaas niet van iedereen in dit land gezegd worden.

    Dus bied ik me vandaag aan op zijn kantoor. Hij ontvangt me meer dan beleefd, bijna als een oude bekende. Hij heeft alles al klaar liggen om me niet te veel tijd te doen verliezen.

    Ik help hem nog meer: hij moet me niet eens verhoren, want ik heb mijn zelf geschreven verklaring bij en daarmee zal het parket het moeten doen.

    De man noteert het begripvol. Hij is vlot, goedlachs en een symbool voor ‘Onze Waarden’ die groot op een charter in de gang hangen: neutraal, gedienstig, enz… Ik denk dat hij ook een goede vader is. Misschien zelfs een lieve opa, al lijkt hij me daar nog wat jong voor.

    Ik vraag hem hoe gefrustreerd hij is door zich met dit soort kloterij te moeten bezighouden, terwijl er zoveel belangrijk speurderswerk wacht. Hij knipoogt niet, heeft evenmin een verwijtende toon in zijn stem, maar glimlacht: “Dat mag ik u niet zeggen!”

    Ik voel sympathie voor hem.

    Hopelijk krijgt hij nu geen last omdat een ‘crimineel’ zoals ik hem sympathiek vindt.

    Wat ik al langer vermoedde, blijkt uit mijn dossier: het Centrum diende op 11 juli 2006 zijn klacht tegen me in. Diezelfde ochtend stond het al in zijn propagandakrant, die het dus van de dag voordien al wist! Spelen ze onder een hoedje of hebben ze meer lekken dan de informanten die mij op de hoogte houden van het feit dat meer dan 100 werknemers er elke dag zitten te surfen op sekssites of patience spelen bij gebrek aan enige zinnige bezigheid?

    Plots dringt het tot me door dat, sinds de hetze losbarstte, nog geen enkele politicus of politica van een partij die zichzelf democratisch noemt, ondertussen stappen heeft ondernomen om dit inquisitiecentrum af te schaffen. Geen enkele van hen heeft er zich nog maar afwijzend over uitgelaten.

    Zij mogen zwijgen voor mijn part. Volgende week spreekt de burger.

    Ik heb niemand te zeggen voor welke partij hij of zij het beste kan stemmen. Maar stem in godsnaam niet op hypocrieten die vandaag al bewijzen dat ze je morgen manu militari het zwijgen zullen opleggen als je ’t niet met hen eens bent.

    Men zegge het voort!!

    LEES HIER DE VERKLARING

    VERKLARING

    Ik word uitgenodigd door de h. X, inspecteur van de lokale recherche Y, voor een verhoor naar aanleiding van een strafklacht, ingediend door het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding wegens zogenaamde overtreding van artikel 1 van de antiracismewet.

    Deze strafklacht werd door voornoemd Centrum ingediend naar aanleiding van het artikel ‘Waar wachten we nog op?’ dat ik op 27 juni 2006 schreef en publiceerde op de weblog Vrijvanzegel.net .

    Ik wens te benadrukken dat het Centrum tot op vandaag nog geen contact met mij heeft opgenomen. Er werd mij geen uitleg gevraagd, niet voorgesteld het artikel aan te passen, iets in der minne te regelen of om op een volwassen manier en met respect voor elkaar tot een aanvaardbare oplossing te komen.

    Ik wens tevens te benadrukken dat ik vrijwillig en zonder daartoe door iemand gesommeerd te zijn, mijn tekst al had aangepast voor het Centrum zijn klacht had ingediend (reden hiertoe: zie verder).

    Het Centrum heeft het bovendien blijkbaar niet aangedurfd in discussie te gaan over de grond van de zaak en heeft alleen de verwoording aangepakt door meteen naar de grote, tijdrovende en geldverslindende, middelen van een strafklacht te grijpen.

    Het Centrum baseert zich klaarblijkelijk op een anonieme melding via het internet, want  het weigert openlijk mee te delen wie de klager is. Nochtans is het mijn recht om dit te vernemen, als zelfs elke misdadiger van gemeen recht mag weten wie zich door hem benadeeld voelt.

    Mijn ondervrager heeft drie vragen:

    -          Ben ik de auteur van het bewuste artikel?

    -          Waarom heb ik enkele weken na publicatie van het artikel bepaalde passages verwijderd?

    -          Wat is mijn reactie op de klacht van het Centrum?

    Mijn antwoorden zijn als volgt:

    Op de eerste vraag:

    - ja.

    Op de tweede vraag:

    -          Ik wens vooraf te benadrukken dat een auteur aan niemand enige verantwoording verschuldigd is wanneer hij vrijwillig zijn eigen tekst aanpast.

    -          Toch geef ik hierbij de reden: ik heb, toen de eerste stemmingmakerij door de krant De Morgen begon en dus nog voor het Centrum zijn klacht indiende, bepaalde passages uit mijn tekst verwijderd. De enige reden is dat het –gezien er precedenten van zijn- het Centrum ongetwijfeld op een fascistische wijze zou misbruik gemaakt hebben van zijn macht door me te intimideren en me te verplichten de tekst vooralsnog aan te passen. Ik deed dit vrijwillig en vooraf, om de eenvoudige reden dat ik het deze instelling niet gunde daarna openbaar te triomferen over zijn goedkope overwinning, zoals het dat eerder al in andere gevallen deed.

    Op de derde vraag:

    Als het Centrum mij van racisme beschuldigt, kan dat alleen duiden op kwade wil. Op dezelfde weblog Vrijvanzegel.net zijn voldoende andere artikels te vinden die mijn breeddenkendheid en respect voor derden aantonen. Het eerste artikel van 3 augustus 2005 beschrijft trouwens perfect mijn opvattingen en ingesteldheid. Bovendien ben ik alleen lid van een beroepsvereniging en van geen enkele andere vereniging, partij of wat dan ook. Ik ben zelfs aangesloten bij een neutrale mutualiteit. De beschuldiging ‘aanzetten tot racisme’ tegenover mij is het doelbewust misbruiken van een woord dat elke betekenis verloren heeft.

     

    Wie mij kent en wil kennen, weet dat ik echt racisme verwerpelijk vind. Het is iemand nadelig bejegenen omwille van een persoonsgegeven dat onveranderlijk is. Dergelijke houding tolereer ik niet tegenover mij en zal ik dus ook nooit aannemen tegenover anderen..

    Wat ik op mijn weblog schreef, is niet gericht tegen personen van een bepaalde herkomst, maar wel tegen àlle personen (ongeacht hun afkomst) wiens gedrag het normaal functioneren van onze maatschappij in het gedrang brengt. Bovendien was de verwoording satirisch en voor elke lezer van goede wil ontegensprekelijk als beeldspraak bedoeld.

    Het valt vooral op dat talrijke andere publicaties, die gemeen scheldend mensen op hun uiterlijk of herkomst afrekenen of discrimineren (ik denk hierbij aan de campagne van het Centrum zelf tegen ‘Vuil jeanetten’; ik denk ook aan Minister Van Brempt die in een overheidscampagne oproept om bij voorkeur niet te stemmen op een ‘blanke man van middelbare leeftijd’; ik denk eveneens aan de Erasmushogeschool in Brussel die openlijk afficheert dat ze met de steun van minister Keulen allochtone leerlingen zal voortrekken op autochtone) of aan het ondubbelzinnig oproepen tot straatgeweld (Kunstschilder Luc Tuymans in Knack-magazine), zonder enige gevolg blijven en door het Centrum niét worden aangeklaagd!.

    Deze discriminerende houding van twee-maten-en-twee-gewichten bewijst dat de klacht van het Centrum niet is ingegeven door ideologische of juridische motieven, maar louter kadert in een bewust mechanisme van karaktermoord op mijn persoon. Dat blijkt ook nog uit het feit dat het Centrum, nog voor de klacht ingediend was, al naar de krant De Morgen liet uitlekken dat het klacht zou indienen. De Morgen had het gewraakte artikel daags voordien al aangeklaagd met o.m. een vervalst citaat dat nergens in de gewraakte tekst voorkomt of voorkwam! Het ‘onder één hoedje spelen’ kan misschien niet bewezen worden, maar er zijn meer aantoonbare gelijkaardige precedenten waardoor het handjeklap geen toeval kan zijn geweest. (volledige documentatie op aanvraag)

    De echte reden van de klacht is immers geen vermeend ‘racisme’, maar wraak. In het tijdschrift AchterhetNieuws, waarvan ik de verantwoordelijke uitgever ben, stond een artikel van een gerenommeerde prof aan de VUB die wetenschappelijk de ongeloofwaardigheid van die propagandakrant aantoonde. De Morgen (de krant die zegt dat ze durft) durfde het niet aan om op de professor te schieten en viseerde daarom de uitgever, mezelf dus. Het is een pure afrekening.

    Al dit voorgaande schetst de achtergrond van mijn ‘misdrijf’.

    Mijn reactie op de aanklacht van het Centrum is dus heel eenvoudig:

    -          Ik heb nooit in Schaarbeek een wandelaar het hoofd ingeslagen met een ijzeren staaf;

    -          ik stak in het Centraal Station in Brussel geen 17-jarige jongen een mes tussen te ribben om zijn mp3-spelertje te roven;

    -          ik schopte in Antwerpen geen busreiziger dood omdat hij me berispte wegens onaangepast gedrag;

    -          ik sloeg mijn 91-jarige moeder niet met het gezicht tegen het asfalt om met haar handtas op de loop te gaan;

    -          ik brak geen drie keer binnen in mijn of andere kantoren om de inboedel te jatten en nog dezelfde nacht aan een heler door te verkopen;

    -          ik heb niemand verkracht en geen kinderen misbruikt.

    Het enige waarvan ik beschuldigd kan worden, is dat ik een mening heb. Dezelfde mening als het merendeel van de bevolking.

    Het parket kan nu twee dingen doen:

    -          of het oordeelt louter op geïsoleerde woordjes en vat die letterlijk op;

    -          of het bekijkt de context, mijn persoonlijkheid, de essentie van mijn artikels, de grond van de zaak, mijn andere publicaties en eveneens de verontrustende evolutie in de maatschappij die o.m. blijkt uit honderden reacties op mijn weblog, op andere internetfora, op de straat, tussen de mensen…

    Ik groet u en wens u vooral de wijsheid om te beseffen dat vrije meningsuiting de basis is van de democratie.

    Luc van Balberghe

    29 september 2006

    Geplaatst door Luc van Balberghe 
    http://www.vrijvanzegel.net/blog/ 

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koek eigen deeg
    GvA reageert verbouwereert omdat Vlaams Belang kandidaat Roel Vervoort (Herentals) geen interview wenstte met een journalist van Gazet van Antwerpen. Het is algemeen geweten dat de broeders Vervoort (Roel bij Vlaams Belang en Erik komt op voor Groen) niet altijd in de beste verstandhouding leven. Daarom had men graag het vuur nog wat aangewakkerd maar Roel Vervoort heeft zich daar gelukkig niet laten aan vangen. Men laat Vlaams Belang alleen maar in de belangstelling komen indien men denkt van hen in een slecht daglicht te stellen.Gebeurt er een moord door een autochtoon, dan mag een Vlaams Belanger het gaan uitleggen voor krant en TV. Wordt er gemoord door allochtonen, dan moet er plots sereniteit zijn en wordt het slachtoffer liefst nog afgeschilderd als een racist, zoals met Demoor gebeurde. Ik heb nog nooit gezien dat het VB hun programma mogen gaan voorstellen op TV of in de kranten. Misschien wordt het hoog tijd dat Vlaams Belang eens een cordon gaat leggen rond de journalistiek, bv één jaar geen enkel interview meer geven. Aan de berichtgeving zal het niet veel maken want nu verdraaien ze woorden of halen ze uit hun context.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Iedereen die geïnteresseert is in mijn geplaatste teksten mag deze copywriten en/of gebruiken. Mijn bedoeling is om de mensen een zo juist mogelijke informatie te brengen en deze te verspreiden. Wij hebben recht op eerlijk, ongecensureerd nieuws. Diegenen die mijn artikels met argumenten willen aanvechten zijn altijd welkom.
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Brussels Journal

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Een interessant adres?

    Bedankt voor uw bezoek
    http://blog.seniorennet.be/uitkijktoren/

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!