flink wat brandnetels, alleen de jonge toppen 1 grote ui, in stukken wit van 2 preien, in stukken 3 wortels, in stukjes 3 teentjes knoflook, in stukjes 1 aardappel, in stukjes 3 liter kippenbouillon boter peper en zout
Overgiet thuis de brandnetels met kokend water en laat even staan. U kan ze vanaf dan met de blote handen van de steeltjes plukken. Spoel nog even onder koud water en ze zijn klaar voor gebruik.
Smelt een flinke klont boter in een ruime pan en stoof alle groenten behalve de netels enkele minuten aan.
Overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook, voeg nu ook de brandnetels toe.
Draai het vuur wat lager en laat zo'n 30 à 40 minuten zachtjes koken.
Mix de soep en breng op smaak met verse zwarte peper en zout en seveer in warme borden, werk eventueel af met enkele druppels sojaroom.
Brandnetels zijn : bloedzuiverend en werken uitstekend tegen reuma en jicht !!!
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek