Reeds van bij de middeleeuwen was de gierst een zeer populair graangewas in Europa. Het werd beschouwd als een ideaal vervangmiddel van vlees gedurende de religieuze vastenperiodes. Inderdaad met reden, want er werd sindsdien uitgewezen dat het hetzelfde eiwitgehalte als vlees bezit. In deze tijd wordt dit soort graan vooral in Oost-Europa gekultiveerd. Maar langzamerhand doet het zijn intrede in andere streken zoals bijvoorbeeld in het zuidwesten van Frankrijk. Naast zijn hoog proteïnengehalte is gierst zeer rijk aan silicum (= weldoener voor huid, haar, nagels en tanden), magnesium en lecitine (voedt de hersenen). Het schijnt nog steeds bij een groot deel van de bevolking als zeer gezond voedsel voor .......vogels te zijn aangeschreven (gelukkige diertjes). We nodigen de mensen met die opinie uit met dit mooigekleurde, fijnvormige en makkelijk te bereiden graantje kennis te maken en ze zullen aangenaam verrast worden :de smaak doet denken aan een mengsel van verse boter en eieren.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek