Dit graangewas is alom bekend als het energieleverend graan bij uitstek. Er bestaat inderdaad een verband tussen de bekende " porridge" van haver en de legendarische robuuste Schotten en dit is geen sprookje. Haver beval het hoogste eiwit en vetgehalte (13 en 7) van alle graansoorten.Verder staat het ook vast dat het gehalte aan vitamine B1 zeer hoog ligt. Door zijn hoge kaloriewaarde is het uiterst geschikt om gedurende de winter te worden gegeten. Een ander niet te verwaarlozen kenmerk van haver is dat zijn inhoud bepaalde elementen bevat die analoog zijn aan de hormonen die een stimulerende werking hebben op de schildklier en op de stofwisseling. Dit is dan ook de reden waarom het in de koude streken en in de winter op tafel komt . De maïs die darentegen een matigende werking heeft op de schildklier wordt daardoor bij voorkeur in warme streken en in de zomer verbruikt. In geval van uremie en suikerziekte is dit het aangewezen graan. Het wordt biologisch geteeld in Frankrijk en bestaat in de vorm van korrel, vlokken en verwerkt in kokoh en verwerkt in muesli.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek