Bekend om hun robuustheid en groot weerstandsvermogen hebben de Piëmontese grondbewerkers en metsers als basisvoeding de wereldvermaarde polenta,op basis van maïsmeel.Een graangewas dat ze ook zelf verbouwen. De maïs is de zachte graansoort en bezit als voornaamste eigenschap zijn hoog gehalte aan koolhydraten,door ons organisme heel gemakkellijk in suikers om te zetten. Maïs is dus een belangrijke energiebron. Niet enkel in Zuid- Europa maar heel Amerika door is deze gouden korrel thans nog steeds de basisvoeding. Men beweert dat de Maya's en de Azteken hun hoogstaande kultuur te danken zouden hebben aan dit "zonnezaad". Het is uiterst eenvoudig een maïskolf zacht te koken. Het resultaat is echter een echte lekkernij. Het volstaat ze in water gaar te laten koken of ze in een goed warme oven te roosteren. Besprenkel ze daarna met gemolten hoeveboter,een snuifje zout en zet er dan,zonder schaamte,op voorhistorische wijze je tanden in.Een onbeschrijflijk genot. Het traditionele recept van de Italiaanse polenta is daarentegen wat ingewikkelder. De zeer verfijnde smaak ervan en de ontelbare mogelijkheden van bereiding en presentatie zijn echter een stimulans om deze bereidingsmoeilijkheden te overbruggen.
Reacties op bericht (0)
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek