GEEN TE GROTE BUTTONS TOEVOEGEN.... BEDANKT Het is heel moeilijk om ze te verwijderen en ze kunnen alles blokkeren
geboren tussen 23 december en 20 januari
geboren tussen 21 januari en 19 februari
Alles heeft een verband met elkaar. Zo vormen de 12 dierenriemtekens een eenheid. Het ene teken vloeit over in het andere en mag niet als een op zichzelf staand iets gezien worden. De Dierenriem of de Zodiak vormt een twaalfvoudige eenheid.
geboren tussen 20 februari en 21 maart
geboren tussen 22 maart en 20 april
geboren tussen 21 april en 21 mei
geboren tussen 22 mei en 21 juni
geboren tussen 22 juni en 23 juli
geboren tussen 24 juli en 23 augustus
geboren tussen 24 augustus en 23 september
geboren tussen 24 september en 23 oktober
geboren tussen 24 oktober en 22 november
geboren tussen 23 november en 22 december
Deze oefeningen zijn gemaakt met het foto programma Adobe Cs ze zijn gemaakt door mezelf ....... Iedereen mag gerust zijn sterrenbeeld kopiëren en op zijn blog zetten Vera
Al de foto´s met bloemen zijn in de tuin genomen .....
O.L.Vrouwetoren Antwerpen Ook al is de toren net geteld 123 m. hoog, hij is niet één, twee, drie gebouwd: de werkzaamheden hebben net 100 jaar geduurd en daarmee bereikte de bouw van de kerk er in 1518 echt zijn ‘hoogtepunt’ mee. !!
Geniet van mooie teksten,en oefeningen van Photoshop . Alles komt recht uit mijn eigen gedachten- en gevoelswereld . Ook de tuin is één van mijn geliefde plekjes. Ik geniet van mooie gebruiksvoorwerpen en mooie, kunstig gemaakte zaken
Ook mijn geboortestad "Antwerpen" - die zo dikwijls negatief in het nieuws komt..
Mooie panoramische foto bij link´s ; rechts klikken , zeker de moeite !!!
19-09-2005
tranendoosje
in een ogenblik van vrolijkheid vang ik mijn tranen van geluk en bewaar ze in mijn zilveren doosje voor als mijn dagen zijn bedrukt als dan mijn dagen minder zijn licht ik het dekseltje ,van mijn zilveren doosje klein en de vreugde tranen doen mij herinneren dat niet al mijn dagen somber zijn
Blijf dicht bij jezelf, dan loop je nooit verloren.
Een weinig opvallende vaste plant met lichtgroen hartvormig blad, enkele stelen en 1 cm grote witte bloemen. In het najaar kleuren de vruchtkelken fel oranje, en dit is de hoofd sierwaarde van deze plant. Goed te gebruiken als herfstboeket of als droogbloem, of in bloemstukken. !!!.
Verzorging en opkweek. In april binnenshuis, of in mei direct ter plaatse zaaien. Weinig veeleisende plant, maar wil wel wat zon. Breidt zich vrij sterk uit met wortelstokken.
klik op de oefening dat kan je het spinnetje beter zien
Bavo kneep de katjes in het donker Hij kneep de katjes bij nacht Hij kneep ze bij nevel, bij sterrengeflonker Hij kneep ze, maar kneep ze zacht En was er eens eentje dat weende of riep Geen mens die het hoorde of zag Boer Bavo kneep katjes in het geniep.........................
Het avonturenverhaal van het oranje clownvisje Nemo, die gevangen wordt en ergens in een aquarium beland,
In de ondergrondse rivieren in West- Madagaskar leven de blinde grotvissen. De oostkust is bekend vanwege de vele haaien die daar leven. De koraalriffen aan de westkust worden bevolkt door talloze vissoorten zoals o.a clownvissen, zeeëngelen, vlindervissen, lipvissen, slijmvissen, grondels, moeralen, stekelvissen en egelvissen.
Vaste Planten Sedum spectabile - hemelsleutel voorbode van de HERFST !!
Sedum spectabile is afkomstig uit Centraal-China, Japan. Het is een drachtplant met de bijzondere leuke eigenschap van enorm veel vlinders aan te trekken. Hemelsleutel is een vlezige vaste plant met blauwgroene, zittende en omgekeerd eironde bladeren die soms lichtjes getand zijn of gewoon gaafrandig, 7,5 cm lang en 5 cm breed. Wit met groene nerven. De bloemen zijn typische stervormig gebundeld in 20 cm grote tuilen van brede, platte hoofden. Sedum spectabile is lichtrozig en telt een paar rassen die vooral donkerder van kleur zijn.
Bloemen zowel geschikt als verse snijbloem als voor droogboeketten. Vermeerderen door delen, stekken, ook bladstek is mogelijk.
enkele eigenschappen ;
- plant met geurende eigenschappen - deze plant is wintergroen (groenblijvend) - de plant heeft mooie herfsttinten - geschikt voor gebruik in de vasteplanten border - geschikt voor gebruik in de rotstuin - geschikt voor gebruik in de heidetuin - geschikt voor gebruik in de vijvertuin - deze plant is aantrekkelijk voor bijen (lokt bijen) - deze plant is aantrekkelijk voor vlinders (lokt vlinders)
Zorg van te voren voor uw potten (ze moeten nieuw of gedesinfecteerd zijn) Gebruik niet uw oude potgrond, daar kunnen verschillende ziektes inzitten. Koop nieuwe potgrond van een goede kwaliteit.
VERZORGING
De fuchias zijn niet erg gevoelig voor ziektes, maar indien het nodig is, vraag raad aan uw vertrouwde tuinman die uw zal informeren betreffende de produkten die hij kent ( vergeet niet om de plant of een gedeelte voor hem mee te nemen).
OPPOTTEN
Voor het oppotten, de potjes goed gieten. Pot uw fuchias in de potten van uw keus op (een plastik pot vraagt minder gieten tijdens het seizoen). Gebruik voor de eerste gietbeurt ruim water.
GIETEN
Geef niet te veel water per beurt maar giet regelmatig, de fuchias houd van frisheid (3 à 6 maal per week al naar gelang het klimaat).
BEMESTEN
Of: 4 à 5 weken na het oppotten, elke week vloeibare kunstmest voor bloeiende planten toevoegen naar mate de groei van de planten
OVERWINTEREN
De ideale situatie is om een kasje of een serre ter beschikking te hebben. Is dat niet het geval, kies dan voor een licht en koel lokaal (2 tot 12°). Snoei de planten met een derde terug. Tijdens de winter heel weinig gieten en niet bemesten.
Menig meisje moest vroeger een bloeiend takje van de kamperfoelie haar kamer binnensmokkelen, want volgens de ouders hoorden die bloemen daar niet thuis. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor erotische dromen. En inderdaad wordt de kamperfoelie, al zo lang de mens kan schrijven, in teksten en gedichten genoemd als plant van de liefde vanwege de zoete nachtelijke geur. Geen wonder dat die midzomernachtgeur gewild is bij de makers van zeep en parfum.
Als de dag is ingedommeld en de avond zijn intrede heeft gedaan, hebben de planten hun bloemen gesloten. Hoe kan het dan dat we soms een bedwelmende zoete geur waarnemen, die aan tropische nachten doet denken? Deze geur is moeilijk te rijmen met ons koude kikkerlandje. De geur behoort toe aan de roomwitte bloemen van de wilde kamperfoelie. Van heinde en ver worden nachtvlinders niet alleen door de geur maar ook door de heldere kleur van de bloemen aangetrokken. Met drommen komen ze erop af. Niet voor niets, want kamperfoeliebloemen produceren uitzonderlijk veel nectar. Als kolibries fladderen de vlinders voor de bloemen en tanken zich vol via hun lange zuigbuis, terwijl ze met snelle vleugelslagen stil in de lucht hangen. Behalve de geur doen ook het uiterlijk en de gedragingen van de kamperfoelie denken aan het tropisch regenwoud. Stammen en takken, die deze plant al slingerend eenmaal te pakken heeft, houdt hij als een slang vast in een wurgende greep. Door deze niets ontziende liaan lopen bomen en struiken grote kans verstikt te worden. Het is een langzame executie, want hij doet zijn werk met bedachtzame traagheid. Eigenlijk is het geen wonder dat de kamperfoelie het daglicht schuwt. Dergelijke praktijken kunnen dat niet verdragen.
De plant hoopt met die geur nachtvlinders te lokken die de bloemen bestuiven. De wilde kamperfoelie groeit soms in de schaduw van bossen, maar bloeit beter wanneer hij op een lichtere plaats aan de bosrand staat.