Virtual Reality & Augmented Reality
Virtual Reality & Augmented Reality
Inhoud blog
  • VR Bril huren
  • Virtual reality huren
  • Samsung Gear VR huren
  • VR bril huren, waar moet je op letten?
  • Virtual reality huren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    03-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samsung Gear VR huren

    Gear VR huren

     

    Met alle uitdagingen in het dagelijkse leven is het niet verbazingwekkend dat we soms even behoefte hebben aan wat ontspanning. Als je verder wilt dan de standaard hobby’s, of wel klaar bent met Netflix & chillen, kun je een duik nemen in virtual reality. Makkelijker gezegd dan gedaan, want er zijn zoveel opties dat een keuze maken niet bepaald eenvoudig is. Zo kun je voor een evenement de populaire Gear VR huren, een pionier in de draadloze VR brillen. Deze handige en betaalbare oplossing is al jaren dé keuze tijdens VR events. Maar een paar jaar is een eeuwigheid in de wereld van technologie. Moet je nog steeds de Gear VR huren, of zijn er betere opties? Laten we de drie voornaamste alternatieven eens bekijken; de Oculus Go, Oculus Rift en de Oculus Quest. Zie jij de overeenkomst die deze VR brillen met elkaar gemeen hebben?

     

    Wat is de Gear VR?

    De Gear VR is in vele opzichten een pionier in virtual reality. Sinds pakweg 2012 kwam de ontwikkeling van VR technologie in een stroomversnelling terecht. Waar veel fabrikanten zich bezighielden met geavanceerde VR brillen voor PC, werden er in 2014 twee eenvoudige en draadloze oplossingen geïntroduceerd; enerzijds de Google Cardboard en anderzijds de Samsung Gear VR. De Cardboard was niet meer dan een stuk karton met twee plastic lenzen waar je een smartphone in kon steken, de Gear VR was een houder van stevig kunststof die speciaal ontwikkeld was voor high end Samsung toestellen.

     

    Samsung ging niet over één nacht ijs en schakelden de assistentie in van destijds de autoriteit in virtual reality; Oculus VR. Deze startup werd voor miljarden euro’s opgekocht door Facebook vanwege de potentie als marktleider in VR. Samsung liet Oculus de software maken op basis van het Android besturingssysteem, zelf maakten ze de kunststof houder die perfect werkt in combinatie met de Galaxy lijn mobiele toestellen. In 2015 werd de eerste Gear VR geïntroduceerd.

     

    Gear VR huren of kopen?

    Lang niet iedereen heeft een toestel van Samsung, daarmee vallen veel gebruikers al buiten de boot. Daar komt nog bij dat je met deze VR bril relatief eenvoudig meerdere toestellen aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je een virtuele cinema of ander soort VR event inrichten op basis van deze VR brillen. Dan is de Gear VR huren uiteraard een betere oplossing dan kopen. De combinatie van relatief goedkope en eenvoudig te gebruiken hardware, met speciale software om de draadloze VR brillen op afstand te besturen bleek een gouden greep. Na enkele jaren is de Gear VR huren nog steeds dé standaard bij VR events.

     

    Alternatieve VR brillen van Facebook

    We gaven al aan dat de Samsung Gear VR werkt op basis van software die door Oculus VR werd ontwikkeld. Oculus is in handen van Facebook, de social media gigant. Directeur Mark Zuckerberg is zelf een groot fan van virtual reality, en wil de hele wereldbevolking kennis laten maken met VR. Naast de Oculus Home software voor de Samsung VR ontwikkelt Facebook ook eigen hardware. Hoe verhouden zich deze producten met de Gear VR voor evenementen?

     

    Oculus Go

    Dit is de Gear VR maar dan zonder telefoon. De hardware komt ditmaal niet van Samsung maar van smartphonefabrikant Xiaomi, verder zijn deze twee VR brillen nagenoeg gelijk aan elkaar. De Go is alleen niet als telefoon te gebruiken. Wanneer je moet kiezen tussen een Gear VR huren of een Oculus Go huren zal de voornaamste overweging het kostenplaatje zijn, of eventueel de voorkeur van de leverancier. Vraag na wat de leverancier aanbeveelt en waarom.

     

    Oculus Rift

    Dit is de VR bril waar het eigenlijk allemaal mee begonnen is. Hoewel het een aantal jaren heeft geduurd voordat de Rift rijp was voor het grote publiek, was dit de inspiratie voor de Gear VR. Toch zijn het heel verschillende producten met een andere doelgroep. De Oculus Rift is een PC accessoire die niet op zichzelf werkt, daardoor worden er wel hogere kwaliteit Virtual Reality ervaringen mogelijk gemaakt. Je kunt ook vrij bewegen in de virtuele ruimte dankzij externe trackers.

     

    Oculus Quest

    In september 2018 werd de Oculus Quest bekend gemaakt, in de lente van 2019 zal deze VR bril op de markt verschijnen. Dit is een draadloze VR bril zoals de Go, maar met de ruimtelijke positiebepaling die we kennen van de de Rift. Alle hardware is aan boord, net als bij de Samsung Gear VR, maar met een aantal unieke mogelijkheden zoals het gebruik van echte VR controllers. Maar zoals je als kon lezen is de Quest pas vanaf medio 2019 verkrijgbaar.

     

    Waarom een Gear VR huren?

    Wanneer je binnenkort een VR event wilt organiseren voor een grote groep bezoekers, blijft de Samsung Gear VR huren een betaalbare oplossing die zichzelf ruimschoots heeft bewezen. Dit is een VR bril zonder de complexiteit die er vaak mee gepaard gaat. Met name voor VR video is deze headset van Samsung ideaal, zeker in combinatie met de VR Sync software waarmee je iedere locatie omtovert tot virtuele bioscoop.

     

    Hoewel de toekomst nog veel meer moois gaat bieden, kunnen we voorlopig nog wel even vooruit met deze baanbrekende VR bril.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!