Virtual Reality & Augmented Reality
Virtual Reality & Augmented Reality
Inhoud blog
  • VR Bril huren
  • Virtual reality huren
  • Samsung Gear VR huren
  • VR bril huren, waar moet je op letten?
  • Virtual reality huren
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    08-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    360 graden video’s zijn over het algemeen ontzettend duur en ingewikkeld om te maken, de camera’s zijn ontzettend duur en het de nabewerking van de video’s duurt vaak lang. Nadat Google al gratis het ontwerp van de Google Cardboard heeft vrijgegeven hebben ze nu de Google Cardboard Camera uitgebracht waarmee  je eigen VR foto’s kunt maken.

    Cardboard Camera App

    Google3De Google Cardboard app geeft gebruikers de gelegenheid om eigen persoonlijke virtual reality foto’s te maken. Je kunt dus heel gemakkelijk je eigen foto’s maken met je smartphone, daarna kun je deze bekijken in je cardboard app. Android gebruikers moeten een foto maken en dan een volledige cirkel maken met de camera, na het ronddraaien wordt de foto verwerkt. Na het verwerken plaats je de smartphone in de Google Cardboard en je kunt genieten van je persoonlijke 360 graden portret.

    Google

    Google5‘’VR foto’s zijn drie dimensionele panorama’s, met 2 verschillende kijkhoeken voor elk oog. Dit zorgt ervoor dat objecten verder van de camera ook verder weg lijken, je gaat dus diepte zien.

    Je kan rondkijken en nieuwe dimensies ontdekken in de foto’s, je hebt ook de mogelijkheid om geluid op te nemen tijdens het maken van de foto’s om het gevoel van het moment weer op te wekken’’.

    Gratis Content

    Google4Google is de laatste tijd lekker bezig, gratis cardboards en gratis 360 graden foto’s, alles lijkt gratis te zijn bij Google tegenwoordig. En niet zonder reden, Google heeft bij verschillende virtual reality partijen vingers in de pap. Bijvoorbeeld bij virtual reality bedrijf JauntVR, en ook bij GoPro met de virtual reality camera Oddyssey. Google heeft er dus baat bij dat virtual reality mainstream wordt.

    In de toekomst verwachten we nog veel meer van Google, de app is namelijk nu nog exclusief voor Android toestellen. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de app uit komt voor iOS gebruikers, wij hopen dat er uiteindelijk ook een vr video app uitkomt.

    Google begint langzamerhand een platform te vormen, compleet met brillen en camera’s. De cardboards beginnen tegenwoordig steeds meer een rol aan te nemen in de Marketing, de Google Cardboards kunnen namelijk bedrukt worden met teksten, logo’s of afbeeldingen van het bedrijf. Zo worden ze al gebruikt als promotiemateriaal en zelfs als visitekaartjes.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2017, 17:47 geschreven door Tom Bakker
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wat de mogelijkheden van een google cardboard zijn is voor de meeste mensen nog een vraag. Hoe kan ik VR het beste gebruiken en waar kan dat vinden. Met deze top 10 kun je uren overweg met VR. Laat je verrassen door alle apps en selecteer wat bij jou past. Met deze lijst kom je te weten wat een google cardboard jou te bieden heeft.

    Jaunt VR
    De eerste VR cinema app. Helemaal gratis en voor ios en android. In deze app kun je genieten van live muziek van ondermeer Paul Mccartney en Jack white, maar ook kun je een rondleiding krijgen door het Etihad stadium van manchester City. Alle videos die op Jaunt VR te vinden zijn kun je bekijken in 360 graden. Je blijft niet alleen stil staan maar de videos nemen je mee naar de beste en mooiste plekken.Voor elke categorie hebben ze wel een video beschikbaar. Een goede app om kennis te maken met VR.
    Within VR
    Bekijk de meest spectaculaire documentaires en aangrijpende verhalen met de Within app. Zoek in meerdere genres naar de video die jou leuk lijkt en bekijk hem in 360 graden. De documentaires geven je een nog duidelijker beeld met behulp van 360 graden video. Het voelt nu alsof je er zelf in zit. Deze app is alleen beschikbaar voor android en dus niet voor ios.
    Chair in a room
    Een Horror film kijken is al doodeng, maar bij deze app zit je er middenin. Met een kleine zaklamp kan je om je heen kijken en zie je eigenlijk bijna niets. Schrik vooral niet, want er komen genoeg verrassingen langs. De bedoeling is zoals cardboard bedrukken dat je met behulp van bepaalde puzzels je een weg baand door de kamer om te kunnen ontsnappen. Het wordt je niet makkelijk gemaakt en deze game is dan ook niet voor de bangerikken.

    VR Crossy roads
    Gaat het jou lukken om de autos en vrachtwagens te ontwijken om het record van jezelf en je vrienden te verbreken? In deze game kun je 360 graden bewegen. Door kleine sprongetjes te maken kun je de weg oversteken, terwijl er autos langs je rijden. Ontwijk ze om niet aangereden te worden. Het is een spel waarbij je zelf in de hand hebt welke richting je op wilt.

    VR Cave
    Altijd al eens willen zien wat er in grotten gebeurt, maar zelf niet in een grot durven? Met VR cave krijf je een rondleiding door een ondergrondse grot. Je ziet de meest mooie planten en paddestoelen en je kruipt door nauwe ruimtes. Pas wel op de je niet van het randje valt.. Dit is een game die je een ervaring geeft van dingen die je normaal niet zou durven, maar waar je met VR zonder gevaar voor eigen leven deel aan kan nemen.

    Vanguard VR
    In deze game bevindt je je in de ruimte. Je zal asteroïde moeten ontwijken om te blijven leven. Het gave van deze game is dat je je handen niet nodig hebt. Alles kan met alleen een kartonnen VR bril. Je kijkt naar een punt en je ruimteschip zal zich die kant op begeven. Cardboard bedrukken 
    Bij de demo kan je een level spelen. Om verder te kunnen moet je een klein bedrag betalen. De ontwikkelaars doen dit, zodat ze op basis van die bedragen de game kunnen uitbreiden. Het spel gaat razendsnel en is zeer verslavend.

    Starwars
    Maak kennis met the force in Star Wars VR. Na het succes van de nieuwste film The Force Awakens heeft Star wars een VR app gelanceerd. Beeft je in de woestijn op de planeet Jakku en vervul je taak als geheim agent. Dit is een aanrader voor iedere star wars fan. Door eenvoudig je google cardboard op te zetten kun je zien hoe het is om te bewegen in de wereld van Star Wars. vergrijkbaar in de google play store en app store.

    Google streetview
    Ga naar plekken over de hele wereld, zonder uberhaupt de deur uit te gaan. Google streetview maakt het mogelijk om naar elk land of stad te gaan met behulp van 360 graden fotos en videos. Je loopt door de straten van new york of ziet de piramides van egypte in 360 graden. Iedereen heeft de mogelijkheid om fotos en videos te plaatsen op google streetview, zodat de hele wereld mee kan kijken. Deze app is verkrijgbaar in de google play app en in de app store

    Google arts & culture
    DIt is een versie van google die de mogelijkheid biedt om een rondleiding te krijgen in 360 graden. Met de app krijg je rondleidingen door museums en andere bezienswaardigheden. Alle rondleidingen bieden de mogelijkheid om informatie te verlenen. Bijvoorbeeld, wanneer is de nachtwacht geschilderd. Alle informatie en bezienswaardigheden in een applicatie.
    Verkrijgbaar in de google play app en apple store.

    Apollo 15 moon landing VR
    Hoe is de apollo 45 jaar geleden om de maan geland? Wat kon je daar allemaal verwachten? Zie nu met de apollo 15 moon landing app hoe dit allemaal is. Je ziet precies wat er op de maand is en en hoe de landing in zijn gang werd gezet. Ben jij een ruimtevaart gek of ben je benieuws wat er op de maan is dan is dit de applicatie voor jou. Verkrijgbaar in de google play app.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2017, 17:44 geschreven door Tom Bakker
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 10 360 graden videos voor Google Cardboard

    Er zijn tallozen 360 graden videos te vinden op het internet, maar wat zijn nu eigenlijk de mooiste? In deze top 10 staan de meest extreme tot aan de meeste rustgevende 360 graden video's die zorgen voor spanning en  sensatie. Met deze video's zul je zien wat de mogelijkheden van een google cardboard en film is. Zet je Cardboard op en geniet van de oneindige mogelijkheid van VR.

    1.    Experience the blue angels in 360-degree video

    Ready to take off?? Raas met een straaljager door de lucht. Het is niet mogelijk om zelf te besturen, maar de piloot zorgt voor genoeg spectaculaire beelden. Wanneer je om je heen kijkt zul je niet alleen lucht zien. Er zweven nog 4 andere straaljagers om je heen die prachtige strepen achter zich laten. Niets is te gek voor deze piloten. In Plaats van een pilotenhelm heb je nu een kartonnen vr bril op.

    1. Extreme 360 graden Rollercoaster at Seoul Grand Park

    Altijd al eens in een achtbaan in Seoul willen zitten. Dan is dit je kans. Het enige dat je hoeft te doen in je Google VR bril op te zetten en te genieten van een extreem ritje. Niet zie je hoe de achtbaan zich voortzet, maar ook kan je om je heen kijken en de natuurlijke omgeving van Seoul bewonderen.

    1. Jacobs vs . Quillin l 360 virtual reality l Showtime Boxing

    Zie hoe Jacons, Quillin in de eerste ronde KO slaat. Niet zomaar vanuit het publiek, maar aan het randje van de ring. Deze cardboard ervaring geeft je een adrenaline kick en zorgt ervoor dat je direct op het gevecht zit. Een van de meest adembenemende 360 graden sport video waar iedereen van kan genieten. De KO vind recht voor je neus plaats en je zien hoe Quillin de klappen incasseert

    1. Most scary VR video dare to watch google cardboard

    In deze video kan je niet rondkijken, zoals in de andere 360 graden videos. Je wordt meegenomen in een creepy horror wereld, waarbij je niet weg kan kijken. Op deze manier zul je alles zien wat er in de video gebeurt en kan je niks missen. Durf jij het aan zonder te schrikken?

    1. Walking New York l 360 VR video l The New York Times

    The big city of New York. Wie wil daar nou niet een keer heen. Geld is nu geen excuus meer. Met de kartonnen VR bril van google is het mogelijk om een rondleiding door de stad te krijgen en op plekken te komen waar zelfs de mensen die in New York zijn geweest niets vanaf weten. Door deze gave 360 experience kan iedereen deze prachtige stad in 360 graden zien. Volg de gids en kijk om je heen. De video 1 keer bekijken zal niet genoeg zijn, want in New York gebeurt van alles.

     

    1. 360 graden Great hammer Shark encounter l National Geographic

    Zwemmen tussen de witte haaien. Er is maar een kleine groep mensen die het durft, terwijl er een grote groep is die het wel zou willen en niet durft. Met deze 360 graden video is het makkelijk gemaakt om je te begeven tussen de witte haaien. Het geeft je het gevoel alsof je er zelf eentje bent. Je ziet de haaien vlak langs je zwemmen zonder dat ze je aanvallen.. Het is nu geen kwestie van niet durven, maar gwn je google cardboard opzetten en doen!

     

    1. Wingsuit 360 experience

    Extreme sports beoefenen en een adrenalinekick krijgen met deze wingsuit 360 video is het allemaal mogelijk. Als je de cardboard op hebt is het net alsof je als een vogel over bomen, bergen en een meer vliegt. Je bent alleen een vogel, maar je zit op de rug van een echt persoon. Geniet van het prachtige uitzicht terwijl je zweeft in de lucht.

    1. 10 years of horror nights l 360 graden virtual reality trailer

    Vastgeketend in een rolstoel. Niet wetend waar je bent of met wie je bent. De mensen om je heen worden besneden en bewerkt met elektronica. Durf jij het aan om naast deze mensen te zitten en toe te kijken, wachtend tot ze bij jou aan komen. Deze extreme horror trailer is niet voor iedereen weggelegd. Zelfs als je weet dat je door VR kijkt is het nog angstaanjagend. Het is een experience om niet te vergeten en grafisch is dit een spektakel.

    1. Surrounded by Wild elephants in 4k 360

    Een natuur ervaring om niet te vergeten. Sta een meter van wilde olifanten en zie door een google vr viewer wat deze olifanten doen. Je staat in een meertje in een natuurpark in afrika en kan 360 graden om je heen kijken. Ze drinken voor je neus, kijken in de camera en je ziet hoe de olifanten interactie hebben met elkaar. Het is een prachtig beeld met het safaripark op de achtergrond en de olifanten op de voorgrond. Een ervaring om nooit meer te vergeten. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden van VR oneindigg

    1. Dreams of Dali 360 graden video

    Laat je meenemen in een indrukwekkende 360 graden video. Vlieg door een meesterwerk van de Spaanse kunstschilder Salvador Dali. Krijg een beeld van wat het schilderij inhoudt terwijl je om je heen van alles ziet gebeuren. Mocht je meer van Salvador Dali in Virtual reality willen zien neem dan een kijkje in het museum in ST met bijvoorbeeld een bedrukte Google Cardboard met logoPetersburg. Daar staat een Virtual reality expo die je nog veel meer laat zien over deze inspirerende man.

    virtual reality huren

    Samsung Gear huren

    vive huren

    Virtual reality bril huren

    HTC Vive huren

    Gear VR huren

    Oculus Rift huren

    vr brillen huren

    Samsung Gear VR huren


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-04-2017, 00:00 geschreven door Tom Bakker
    Reacties (0)
    04-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar is Samsung mee bezig?

    Relumino

    Eigenlijk was de Gear VR van Samsung een eenvoudige mobiele variant van de Oculus Rift. Zowel de Rift als de Gear VR werken op basis van Oculus software. Toch is het nu de mobiele headset van Samsung die de scepter zwaait met een verkoop van ruim 5 miljoen Gear VR headsets wereldwijd. Nu de markt voor smartphones lijkt te stagneren richt Samsung steeds meer op VR. Hier zijn enkele interessante projecten waar Samsung momenteel aan werkt.

    Google Cardboard met logo

    cardboard bedrukken

    Google Cardboard bedrukken

    VR bril met logo

    vr bril bedrukken

    Virtueel scherm

    https://youtu.be/iOgs2Dspbm4

    Het ligt eigenlijk best voor de hand, een virtuele monitor als bril. Samsung heeft een concept video gemaakt van een slimme bril die alle apparaten in huis een virtueel scherm geeft. Omdat de bril samenwerkt met bestaande hardware zoals een smartphone of laptop kan de bril redelijk compact blijven. Het virtuele scherm is enorm groot, zonder de noodzaak voor een mega monitor op het bureau. De bril heeft ook Augmented Reality mogelijkheden.

    VuildUs

    https://youtu.be/HpnCOkq-R4I

    Met dit systeem kun je eenvoudig het interieur inrichten door een 3D scan te maken van een kamer. Na het scannen kun je met een Gear VR de virtuele ruimte helemaal naar wens inrichten. Je ziet precies of meubels passen, welke kleuren mooi staan, en je kunt direct vanuit de app meubels bestellen. De 3D scanner bevindt zich momenteel nog in de concept fase.

    Relúmĭno

    Met een headset dat voorzien is van een ingebouwde camera kun je oogafwijkingen realtime corrigeren. Net zoals je een filter over het camerabeeld kunt leggen zoals bij Snapchat kun je ook het beeld verscherpen of vervormen om de oogafwijking van de gebruiker te compenseren. Dat is met een Samsung smartphone en Gear VR mogelijk, al moet je dan wel de klep verwijderen zoals die op de afbeelding getoond wordt.

    Tip: Heb je geen Samsung toestel maar wil je de mogelijkheden van een Gear VR toch eens testen? Je kunt ook een Gear VR huren inclusief toestel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-04-2017, 21:31 geschreven door Tom Bakker
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 01/10-07/10 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 04/09-10/09 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!