Drumband DT
Deurnese Turners
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Concert "Vrede & Vermaak" Borsbeek
  • Aanloop naar Jaarconcert Deurne
  • Sinterklaasstoet
  • Terug thuis
  • Ons verlof
  • Verslag van de laatste 2 weken
  • Antwerpen
  • Een dagje Walibi met de Drumband
  • Walibi 2007
  • Een klein verslagje van 2 vakantiemaanden
  • Kleine mededeling
  • Vakantie
  • Een moeilijke week is ook een week.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Deurnese Turners
  • Geschiedenis
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lyke
    blog.seniorennet.be/lyke
    Blog als favoriet !
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zaterdag:
    Ons Ritteke moest om 11 uur bij de turners zijn vanwege de kaartenverkoop voor ons jaarfeest van volgende week. Ik heb ze dan maar afgezet in het clubhuis en ben dan naar de Lemca gereden. Ik had daar een maand geleden stokjes besteld om op de nieuwe carrillons te spelen, maar ze waren nog altijd niet binnen. Dat is daar ook een ware ramp als je iets besteld. Of zou het normaal zijn dat je 4 maanden moet wachten als je een nieuw instrument besteld, zoals de vorige keer gebeurde. In ieder geval zou de Jan van Lemca mij dinsdag bellen. Ik hoop in ieder geval dat de stokjes dan binnen zijn. Na de Lemca ben ik dan mijn krantje gaan halen, want ne mens moet toch een beetje bijblijven in verband met het nieuws in de wereld.
    's Middags was ik zeker op tijd om mijn pupillen hun muziekles te geven en om 15 uur ben ik dan ons Drumbandje een beetje gaan ambeteren. 't Was tenslotte hun laatste repetitie voor ons turnfeest. Ze hebben er nog vlug een nieuwigheidje bijgedaan. Ons lyratjes willen op indianendrum opkomen en ze waren blijkbaar verwonderd dat Cinne daar ook voor te vinden was. Enfin, op het einde van de repetitie was het naar de normen van de Drumband in orde en dan hopen we dat ze het volgende week ook zo doen.
    's Avonds waren we uitgenodigd bij Willy en Viviane, omdat ons Ritteke een nieuwe fotoscanner heeft en ze wil die natuurlijk uit  proberen. Viviane heeft dezelfde en heeft er al mee gewerkt. Met deze scanner kunnen al onze fotokes die we hebben in boeken op CD geplaats worden. Ons Ritteke zal weer een paar weken rustig zijn.
    Na de nodige borreltjes om te starten, de nodige flessen wijn en degustifkes om het eten te laten verteren, wat we ook gekregen hebben, was onze zaterdag goed gevuld.

    Joske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2007, 16:11 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zondag:
    's Morgens een beetje later opgestaan dan gewoonlijk, al was het maar om die mannelijke poes die ik had meegekregen van zaterdag, niet te vroeg wakker te maken. Trouwens zondag is de 7de dag en dat is een rustdag heb ik altijd geleerd.
    Er lagen nog 2 DVD's die ik had opgenomen en die ik nog moest overzetten. Ik heb mijn tijd er voor genomen want ik moest maar om 13 uur aan het Districktshuis zijn om muziek te maken met "Harmonie Ontwaking" ter ere van "De dag van het park".
    Ons Ritteke heeft me dan maar afgezet. Samen met nog een heleboel muzikanten van die andere 2 harmonies, die ook mee speelden. Allez ja, heleboel is veel gezegd. Als we met 30 muzikanten waren dan was het veel en dat voor 3 harmonie's. 't Zal er waarschijnlijk niet op beteren, maar wat ook de redenen zijn, we zullen verder moeten met het volk dat we zijn.
    Na onze gezamelijke stapmars tot aan het kasteel, was het wachten geblazen tot het aan Ontwaking was. Wij stonden als laatste op het programma. Het was bijna half vijf voor wij aan de beurt waren. Je weet het of niet, maar als je in het kasteel iets wil drinken, dan heb je vèèèèèl tijd nodig. Zat zul je daar zeker niet worden. Maar alles gaat voorbij, dus ook de tijd. Rond 16.30 uur was het dus aan Ontwaking.
    We hebben ons programmeke afgewerkt en 't was eigenlijk zo slecht nog niet. Dat ligt waarschijnlijk aan ons aantal trompetters, want we waren toch goed gesteld zoals ze zeggen.
    Na de nodige perikelen en het nodige gezaag over de organisatie, zijn we er nog eentje gaan drinken in café "Fair Play". Ons Ritteke is me daar komen ophalen en onze zondag was weeral voorbij.

    Joske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-05-2007, 16:06 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag
    Jaarmarkt Borsbeek. Samen met ons Ritteke naar Borsbeek.
    Om 10 uur moesten we beginnen spelen met de Harmonie "Vrede & Vermaak". Mijn auto aan Compostella geparkeerd, waar ik elk jaar sta en dan efkes te voet naar de markt. Iedereen was er zeker op tijd en zelfs de Willy Verhaegen was er nog eens (dat was lang geleden). De Stan had nog wat gastmuzikanten meegebracht van Wommelgem en we waren zeker goed gesteld. Pluspunt was dat er ook een drummer bij was, want onze vriend Andre De Gier heeft problemen met zijn rug. Met die vervangdrummer lukte het dan ook, want hij is blijkbaar de dirigent van Wommelgem.Dus iemand die toch iets van muziek afweet, zou ik denken. We hebben in ieder geval ons 2 uurtjes vol gespeeld, maar dat wordt ieder jaar minder. Ik weet nog goed dat we in het begin dat ik er bij was, we tot 14.30 uur speelden, maar ja, dat is al bijna 25 jaar geleden. Het weer viel nogal mee. 't Was niet te warm en het regende niet, dus het was echt marktweer. Dit jaar veel politiekers op de markt, maar het zijn binnenkort verkiezingen hé, dat zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.
    12 uur was het dus al gedaan en tijd voor een hapje en een drankje. De broodjes waren zoals elk jaar o.k en zeker en vast genoeg. Er waren er nog over. Veel is er niet gedronken, wat normaal is op zo een korte tijd.
    Voor het sluiten van de feestelijkheden, samen met ons Ritteke  de markt nog eens rond geweest en nog eentje gaan drinken in "Ter Smisse" samen met de Jack en Lieve. Dan was het wel tijd om naar huis te gaan. Nog eventjes de coureurkes geambeteerd, want die mannen denken dat de baan van hun is.
    Zo is ons drukbezet pinksterweekend weeral voorbij en kijken wij uit naar het turnfeest en Taptoe van volgende week.

    Joske


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2007, 14:18 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumst 2007 nieuw
          
    create your own slideshow

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    25-05-2007, 13:46 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    drumband/28.giflinks rechts
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    21-05-2007, 22:55 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    20-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    en veel kijkgenot
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    20-05-2007, 00:36 geschreven door Ritteke  
    Reacties (1)
    18-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons Turnfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 2 juni e.k. geven wij een demonstratie van ons kunnen op het feest van onze vereniging de Deurnese Turners.
    Voor meer info verwijs ik naar mijn favorieten : Deurnese Turners



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-05-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    16-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoveel plezier is er met onze Drumband te beleven, vooral als we op uitstap zijn.  Kom eens een kijkje nemen op zondag 3 juni e.k. op het marktplein in Wijnegem om 15.00 uur.
    Er zijn die dag nog 4 Drumbands die hun beste muziekstukjes zullen brengen. Wel even bijdenken dat het maar liefhebbers zijn en geen beroeps.
    Wel een leuke aktiviteit van onze korpsen om eens bij te wonen.
    Jos


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    16-05-2007, 01:08 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje Rumst, ingezonden door Carina
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om 10.30 zijn Rita en Jos ons thuis komen ophalen.

    We zijn nog langs het clubhuis gereden om daar het materiaal op te halen en om nog op andere mensen te wachten. Tegen 12u was iedereen klaar en zijn we vertrokken richting Rumst.

    Ginder aangekomen hebben we nog even moeten wachten voordat het evenement begon. Eerste stuk van de wedstrijd was het opgelegde stuk (We Will Rock You + We Are The Champions) waarna meteen de stapmarch volgde. Wij waren als derde groep (van in totaal 8 trommelkorpsen) aan de beurt. Groep 1 was Wijnegem en de 2e groep was Silok. Tegen 13u15 was het dus onze beurt. Ik heb heel de tijd maar naar de grond staan staren, want ik weet van mezelf dat ik van slag geraak als ik in de mensen hun gezicht staar. En ik was al zo zenuwachtig omdat ik helemaal vooraan moest staan ...

    Buiten hier en daar wat fouten is 't allemaal nog redelijk goed gelukt. We zijn dan meteen vertrokken voor de stapmarch tot in het park van Rumst. Daar moesten we dan wachten tot ongeveer 14u voordat deel 2 van de wedstrijd (= de "oefening") begon.

    Toen deel 2 begon werden eerst alle deelnemende korspen voorgesteld. Daarna mochten de groepen één voor één hun oefening brengen. Je kan op de korpsendag meedoen in 2 categorieën : categorie A voert tijdens de oefening nog een soortement "show" op. Hier worden dan ook punten op gegeven Categorie B wordt enkel op het spelen van de liedjes gequoteerd. Er waren 3 groepen in categorie B, waaronder wij. En wij mochten helemaal als laatste onze oefening brengen. Lang wachten, met andere woorden !

    Gelukkig is het heel de dag droog gebleven, want ze hadden het voorspeld : het zou haast gedaan zijn met al het mooie weer dat we gehad hebben de laatste tijd. We hebben dan ook geen hele hoge temperaturen meer gehad (gelukkig) en af en toe was het bewolkt. Maar zoals ik al zei is 't droog gebleven !

    Om even terug te komen op onze oefening ... Deze is redelijk goed gelukt. Er zaten natuurlijk nog wel fouten in maar dat we het niet perfect konden dat wisten we al. Zowel Jos als Beer waren content en dat is al iets. Even later werden dan alle kringen samen op het veld geroepen om de uitslag te krijgen. Voor de stapmarch hadden wij "heel goed" en voor de oefening "goed". Dat was zo ongeveer wat we verwacht hadden. Nu moesten we nog, met alle korpsen tegelijk, de opgelegde oefening spelen. Jos moest dirigent spelen voor heel deze groep. Nu moet je weten dat dat opgelegde stuk aan de trage kant is. Dus Jos begon de maat aan te geven zoals hij dat bij ons gewend is. Maar naast hem stond de korpschef van Niel ook de maat aan te geven en die hebben dat daar blijkbaar véél sneller aangeleerd (hoger tempo). Om een lang verhaal kort te maken : die van Niel begonnen dus heel snel te spelen en iedereen deed dan maar mee hé (Niel is dan ook een hele grote groep, die hebben dus veel "lawaai" bij). De Jos stond daar dus echt voor spek en bonen ... Spijtig hoor !

    Tegen 16u30 was alles afgelopen. Ik ben nog ne goedendag gaan zeggen aan Luc (vroeger Luchtbal, daarna Wijnegem en nu "op rust") en toen zijn we met z'n allen vertrokken. Eerst nog even een stukje te voet tot aan de auto's. Auto's ingeladen en wegwezen. Wij zijn Randa eerst nog gaan afzetten aan de bushalte in Boom, zodat ze niet eerst nog de bus van Rumst naar Boom moest nemen. De bus naar Puurs zou om 18u11 vetrekken. Ze zou dus nog ongeveer een half uurtje moeten wachten (valt nog mee). Daarna zijn we langs club DT gereden, om het gerief af te zetten en om nog wat te drinken. Jos en Rita hebben me daarna naar huis gebracht,


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-05-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    15-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumst 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag 6 mei vertrokken wij met onze Drumband naar Rumst.  Wij hebben daar onze beste nootjes gespeeld en het was een zeer zonnige en leuke dag.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-05-2007, 23:17 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dank zij onze vriend François kunnen we jullie ook het ontstaan van de drumband weergeven. Ga naar www.bompi.centerall.com.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    15-05-2007, 16:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meer fotokes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wil je meer fotokes zien van ons ga dan naar www.deurneseturnerstk.be en klik op foto's
    Joske
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    15-05-2007, 15:49 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    14-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuw


    Deze blog is nieuw voor ons en we zijn er nog volop aan het werken.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    14-05-2007, 01:19 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Foto
    WELKOM OP ONZE BLOG   JOS & RITA
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!