Drumband DT
Deurnese Turners
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Concert "Vrede & Vermaak" Borsbeek
  • Aanloop naar Jaarconcert Deurne
  • Sinterklaasstoet
  • Terug thuis
  • Ons verlof
  • Verslag van de laatste 2 weken
  • Antwerpen
  • Een dagje Walibi met de Drumband
  • Walibi 2007
  • Een klein verslagje van 2 vakantiemaanden
  • Kleine mededeling
  • Vakantie
  • Een moeilijke week is ook een week.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Deurnese Turners
  • Geschiedenis
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    eugeen
    blog.seniorennet.be/eugeen
    Blog als favoriet !
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een ideetje welke kostuums er gedragen worden.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2007, 14:55 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons verlof
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weeral geleden van einde september dat er nog eens iets op de blog gezet is en dat gaan we nu rechtzetten.

    30 September zijn we (ik en ons Ritteke) in alle vroegte vertrokken naar Spanje, richting goed weer, dachten wij. Samen met Willy, Viviane, Frans & Maria, die wij vervoegden in “Air de Capelle “ in Luxemburg, reden wij naar Spanje. Met een overnachting in Lloret de Mar in 2 dagen naar Calpe. Maandag 1 oktober zijn we dan in de namiddag gearriveerd op ons appartementje, dat een maand lang onze thuis zou zijn. Een hoogbouw van 22 verdiepingen, waar we op de 6e verdieping een uitzicht hadden op de Mediterrane en hotel Esmeralda. Over de temperatuur hebben we zeker geen klagen gehad, alle dagen rond de 25°. De zon daartegenover heeft die maand dikwijls haar kat gestuurd. Ergens in de helft van de maand hebben we dan een natuurfenomeen meegemaakt om over naar huis te schrijven. De Spanjaarden noemen dit de “Gotta Fria”, het veel te warme zeewater stijgt op en komt in de koude hoge luchtlagen, waardoor het terug naar beneden komt in de vorm van regen, heel veel regen en geen wind, dus alles bleef ter plaatse hangen.  200 liter in 24 uur per vierkante meter, dat kan in ieder geval tellen. Dus grote overstroming in Calpe. Kennissen  waarvan we vroeger het appartement huurden maar er nu zelf waren, hebben hun mercedes zien veranderen in een duikboot, rijp voor de sloop. Wij zijn er eigenlijk nog goed vanaf gekomen, 5 dagen zonder lift, omdat de ondergrondse parking ondergelopen was en het bijna 4 dagen heeft geduurd voordat al dat water er terug uit was. Het was in ieder geval goed voor onze conditie, alle dagen die trappen doen.

    Een week later was in ieder geval het grootste leed geleden en konden de Spanjaarden terug feestvieren. In oktober worden daar de feesten gehouden van de Christenen en de Moren, herdenking van de invallen van de moren een paar honderd jaar geleden. Een massa mooie kostuums en vuurwerk om het feestje compleet te maken. Zaterdag de stoet voor volwassenen ’s avonds om 19.30u begonnen en om 23.30u was hij voorbij. Zondag de kinderstoet, dezelfde kostuums, maar dan een maatje kleiner, De kleine mannen allemaal even ernstig en opgedraaid, reclame voor Duracell.

    Onze bezigheden daar in Spanje zijn, regelmatig naar de markt gaan, zoals dier zijn in Calpe, Altea, Alfaz del Pi en Benidorm. Regelmatig eens een restaurantje meepikken of tapaz gaan eten en dan voor serieuze verassingen komen te staan. Zodat je goed moet kunnen eten om een paar borrelhapjes binnen te krijgen.

    Willy & Viviane waren intussen al terug naar huis vertrokken want zij waren het slijk daar moe. Zij logeerden ook dichter bij het rampgebied. Mijn zus, (ons Muis), en Paul, ja die waren daar ook, die zijn ook een week vroeger vertrokken, zodat wij de laatste week daar nog een beetje van ons rust konden genieten en ’s avonds toch nog naar de meegenomen DVD’s konden zien.

    Het naar huis rijden, moest weeral in één trek, want ik ga graag op reis, maar ben ook graag thuis – zodoende.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-11-2007, 14:55 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de laatste 2 weken
    Zaterdag 15 september gingen in Borgerhout de Reuzen weer aan't dansen. 2 Maandagen daarvoor waren we al gaan repeteren om deze reuskens van muziek te voorzien, want geen muziek, geen dansende reuzen. 't Is nu wel zo dat de muziek al bijna 250 jaar oud is, want de reuzen dansen al sinds de jaren 1700 en altijd op de 3 dezelfde wijsjes. Dus die zaterdag zijn wij vertrokken in Rustoord "De Gitschotel" waar die 4 een eerste optreden hadden voor de oude garde aldaar. De muzikanten, wij dus, waren zeker op tijd. Om 13.00 u voor om 14.00 u te vertrekken. Eens dat we vertrokken waren was het alle 20 m stoppen om de reuzen te laten dansen en eens te drinken hé. Wij zijn in ieder geval niet droog gevallen. De wagen waarop wij zaten heeft maar juist plaats genoeg voor al dat volk. Daarbovenop - een wagen zonder vering en getrokken door 2 natiepaarden, dat zijn eigenlijk zowat Brabanders, maar vroeger gebruikten de naties aan de dok deze beestjes voor hun vrachtvervoer. Allez al bij al zijn we toch om 18.00 u in Borgerhout op het Laar aangekomen, waar de reuzen een laatste danske gedaan hebben ter ere van de dansmeester, die na 40 jaar trouwe dienst de dansstok doorgaf aan zijn opvolger.
    Mijn repetitie van de Drumband, van die zaterdag, werd dan overgenomen door Shari. 't Was nodig want een week later hebben wij een optreden.
    Een week na de Reuskens, vrijdagavond in het Rivierenhof, de afsluiter van het vuurwerkfestival, 3 vrijdagavonden na elkaar een vuurwerk in het park. De 3e vrijdag speelde Harmonie "Ontwaking" in het voorprogramma, zoals ze dat noemen hé. Om 22.00 u begon dan een spectaculair vuurwerk van deelnemend land China. 20 min later was het weeral voorbij en later die avond op de receptie in 't kasteel, bleek dat wij hadden gekeken naar de winnaar van de wedstrijd. De hapjes en de nodige drankbonnetjes, maakten er toch weer een geslaagde avond van.
    Zaterdagmiddag, Drumbandrepetitie, nog eens oefenen voor het optreden van zondag op Antwerpen Sport. Hier en daar nog wat haperingen, maar het zal wel lukken. Dan 's avonds naar de verjaardagsfuif van Tineke. 18 jaar geworden - al serieus oud hé. Ook weer de nodige pintjens, maar toch op tijd naar huis, want zondag moest ik op stap met onze Drumband.
    Zondagmorgen om 11.00 u in 't Clubhuis om de instrumenten op te laden en dan richting kaaien, waar wij om 13.00 u moesten spelen voor propaganda van GymFed. Een optreden op de Grote Markt voor het Stadhuis, waar ik toch de medley van: Antwaarpe, O.L.V.Toren en Aan de kaai in 'tSchipperskwartier heb laten spelen. Dat was nu de plek en het moment om dit eens te spelen, zo in de schaduw van de Kathedraal met schitterend weer bovendien. Nadien een optreden samen met de Drumband VGL uit Niel
    aan het podium op de kaai. - We Will Rock you & The Champions. Een heleboel volk erbij, wat wilt ge nog meer om propaganda te maken. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar en dan misschien nog met een demoke erbij van onze Acrogym. Moet zeker kunnen.
    Om 17.00 u waren wij terug in het Clubhuis, waar we nog even zijn blijven nakaarten en dan nog eens gaan kijken in Borgerhout, waar er op het Laar een multiculturele markt aan de gang was.
    Als afsluiter van dit weekend, met ons Ritteke nog een pizzake gaan eten en ons weekend was weeral voorbij gevlogen.
    Tot de volgende.
    Jos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-09-2007, 13:05 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen
     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    26-09-2007, 12:20 geschreven door Ritteke  
    Reacties (1)
    11-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dagje Walibi met de Drumband
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag 9 september was er een dagje pretpark gepland met de Drumband. In juni hebben wij de inschrijvingen voor dit dagje meegegeven en 3 maanden later hadden wij dan toch een halve bus volgekregen. Zit de verlofperiode er voor iets tussen of wat dan ook, 26 inschrijvingen, waarvan toch zeker 9 van de Drumband waren.
    We hebben het in ieder geval niet aan ons hartje laten komen en toch geprofiteerd van deze toffe leuke dag voor jong en oud.
    Zondagmorgen om half negen was iedereen bijna aanwezig, behalve Erwin, die zich overslapen had. (Dit meldde hij rond 10.00 uur per gsm). Rond de klok van tien waren we dan als eerste aan de poorten van Walibi. Het jeugdige volkje heeft zich zeker geamuseerd op de attracties zoals : de Weerwolf, de Cobra, de Vampire, de Radja River, de Boomstammen enz... eigenlijk teveel om op te noemen. De wat oudere generatie heeft toch ook genoten van het toch wel meevallend weer, niet te koud en niet te warm en natuurlijk ook van sommige attracties waar je dan weer niet droog in bleef. Sommige hadden dan ook een natte broek.
    Om 18.00 uur was iedereen stipt op tijd aan de bus, zodat we op een mooi uur terug in Deurne waren.
    't Zal wel een vermoeiend dagje geweest zijn, want op de terugweg naar huis was het zeer stil in de bus.
    Een dag die zeker voor herhaling vatbaar is, want we hebben niet alles kunnen zien en doen,
    Volgend jaar misschien.
    Jos


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    11-09-2007, 17:02 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walibi 2007
      


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    11-09-2007, 16:02 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    28-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een klein verslagje van 2 vakantiemaanden

    't Is weer voorbij die mooie zomer, alhoewel ? Is het al zomer geweest ? In ieder geval, onze twee maanden zijn begonnen op zondag 1 juli, We hebben toen bij Carina in de zeilclub jenever & maatjes gaan nuttigen.  Een week later op 07.07.07 was er een speciale datum, waar heel wat trouwlustigen van geprofiteerd hebben, zoals onze neef Peter die gehuwd is met zijn Pricilla.  Groot feest in Tessenderlo en omstreken. Wij zijn 's avonds naar het avondfeest geweest, gelegenheid om sommige familieleden nog eens te zien.
    Dan was er het weekend van 21 juli, waarop ze alle vlaggen weer eens buiten hebben gehangen voor ons Ritteke. Wij zijn dat onder ons tweetjes gaan vieren in Monschau in de Eifel in Hotel "de Lange Man" waar ons Ritteke een lang weekend geboekt had. Allez het was een dagje shoppen in Aken - een wandeling maken door Monschau en een bezoek aan het wildpark daar in de omtrek.
    Een weekje later was het met Harmonie "Ontwaking" een serenade brengen, zoals ze dat zo schoon zeggen, aan café "Fair Paly" wegens verandering van uitbater. De vorige uitbater was altijd een goede sponser geweest van ons harmonieke en zodoende. We hebben daar zeker geen dorst geleden.
    Zaterdag 28 juli, was dan een verjaardagsfeestje van Carina met de nodige hapjes en drankjes erbij. 's Avonds  zijn we dan nog naar de avondmarkt geweest op St Anna plage samen met Cinne, Willy & Viviane. We zijn daar in de molen een hapje gaan eten en hebben nadien nog een pintje gaan pakken aan de voetgangerstunnel. De avond hebben we afgesloten met smoutebollen, getrakteerd door Cinne.
    Dan komen we al aan zaterdag 4 aug, een BBQ bij de voetjes, nadien problemen mer de inwendige mens gehad. Een weekje later op 11 aug, was er dan een over en weer bij Willy & Viviane met volgens Willy allemaal kleine hapjes. Alles heel lekker, maar toch niet goed voor mijn binnenkant. Volgens de dokter en de echografie, ligt het een beetje aan de lever. Het schijnt dat ik een  Foi Gras heb.
    Het weekend van 18 & 19 augustus waren wij dan in Keulen bij onze neef Hans die een week eerder zijn 50e verjaardag gevierd heeft en wij moesten hem toch ook nog gaan feliciteren.
    Ik zou het bijna vergeten, maar bij de Van Malders heeft de familie uitbreiding genomen op 25 juli. Daar is een dochtertje geboren met de naam Sam en Natacha is daar meter over geworden. Proficiat aan Els en Mike met hun jongste spruit. Als we dan toch over die kant van de familie bezig zijn, ons Monique (mijn zus) is deze week vertrokken voor haar werk naar Lubumbaschi in Kongo. 't Is al direct voor 3 maanden dat ze weg is. Ze heeft al een mailtje gestuurd dat ze goed is aangekomen, dat de temperatuur goed is en dat het voor de rest op zijn Afrikaans is.
    Zaterdag 25 aug. ben ik op de middag nog eens naar het clubhuis geweest en ons Tessake was er, zodat we toch een beetje muziek hebben kunnen maken. 's Avonds heb ik met ons Ritteke over de braderie op de Bredabaan in Merksem geflaneerd. Daar zijn we dan nog familie tegen gekomen, Anne & Martine van nonkel Flup, die stonden met een kraam op de rommelmarkt. Nadien nog een pittake gaan eten bij de Giovanni en weer problemen gehad. Het zal goed zij dat ze dinsdag die gastroscopie doen en we dan misschien meer weten over mijn probleem.
    Allez we zijn nu zondag 26 aug. en deze morgen heb ik met de harmonie van Deurne de oorlogsslachtoffers weeral gaan eren op het kerkhof van St Fredegandus. 's Middags ben ik ons moeder gaan halen en zijn we naar de Supermarkt in Putte gereden, kwestie van eens onderweg te zijn. Anders is het hier toch maar heel de middag rusten op de zetel. Nu is't bijna 17 h en ik ga aan het avondeten beginnen, want binnen een half uurtje is ons Ritteke thuis van haar werk, die heeft weeral 2 dagen de zwemdok recht gehouden, allez 't is te zeggen, open hé


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-08-2007, 15:45 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    22-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine mededeling
    beste vrienden,

    hier zijn we dan terug van even weggeweest te zijn.
    Hopelijk hebben jullie allemaal een goed verlof gehad. Wij hebben het onze nog tegoed.

    Onze trainingen starten terug op zaterdag 1 september 2007 om 15.00 uur.
    Op zondag 9 september gaan we met zijn allen een dagje naar Walibi. Hiervan zullen jullie dan een verslagje op onze blog terugvinden.

    groetjes,
    Jos

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-08-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (1)
    25-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakantie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Langs deze weg wensen wij iedereen een prettig verlof toe.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    25-06-2007, 21:55 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moeilijke week is ook een week.

    Maandag begon het al goed. 's Morgens om 8.00 u in Brussel een vergadering met de syndikale delegatie van Otis in verband met het ontslag van een arbeider uit Gosselies. 9.00 u Vergadering met de direktie. Om 10.00 u iedereen bellen van Antwerpen en omgeving met de vraag of zij mee actie wilden voeren tegenover het  besluit van Mr Direkteur om deze arbeider niet terug in dienst te willen nemen. Om 12.00 u samen met deze collega's aan de burelen van Otis protesteren met nog andere collega's uit alle regio's van België. Om 15.00 u nogmaals samenzitten met de direktie, zonder resultaat en 's avonds rond 17.00 u nog eens tot 18.00 u. Allemaal niks opgeleverd. Toch een mooie dag om actie te voeren, dat vonden de mensen van de pers & TV toch ook. Toch wel serieus vermoeiend.
    Dinsdag was een normale door de weekse dag, buiten dat ik 's avonds samen met ons Ritteke naar de laatste vergadering van de Drumbandcommissie ben geweest. Laatste vergadering van het seizoen hé. Evaluatie van de Korpsendag in Rumst & Taptoe in Wijnegem. De opvolging van Jan van Silok was ook aanwezig. 3 Jonge miekes.
    Woensdag was er vorming van Otis in het Novotel in Ekeren. Een hele dag service exelence, het omgaan met klanten. Als je na 37 jaar in een servicefirma nog altijd niet kunt omgaan met klanten, ja dan zul je het waarschijnlijk nooit ni kunnen. Allez ze doen maar hé, als ik niet moet werken en alleen maar wat toneel spelen en ik krijg er nog eten bij en ik wordt er ook nog voor betaald.
    Donderdagvoormiddag wat onderhoud gedaan en dan weer naar Brussel, afspraak om 12.00 u met secretaris Gie Heirman ABVV om te spreken over het geval van ontslagen collega en dan om 14.00 u weeral een vergadering met de direktie om te zien of zij al van gedachten veranderd waren, niet dus. OK, dan maar weeral alle collega's bellen met de mededeling dat wij er op vrijdag de blok opleggen.'t Was weeral goe op tijd om naar huis te rijden, want rond dat uur, de Brusselse ring, da's altijd een echt pretje. 't Was al goed dat ik 's avonds wat stoom mocht gaan afblazen in 't Harmonieke van Borsbeek. Toch een beetje oefenen voor het miniconcertje van zaterdag op de St Jansfeesten.
    Vrijdagmorgen op tijd uit bed, want ik had afgesproken met Ronald rond 7.00 u op de burelen in Brussel. 'k Was er dus om kwart voor, maar onze kameraad Ronald was er ietsje vroeger en had de voordeur al geblokkeerd met zijn autoke. Vroege vogel die kerel. De staking werd goed opgevolgd in België. Proficiat voor die solidariteit. 's Avonds om 15.30 u nog eens samen met de direktie aan tafel, maar zonder resultaat. We zijn dan maar met onze delegees een pintje gaan drinken om de emoties wat door te spoelen. Eén van onze collega delege van het ACV heeft ons dan nog een beetje Italiaans proberen bij te brengen, maar verder als dat Italiaans restaurant zijn we toch niet geraakt. 20.30 u thuis en steendood kapot.
    Zaterdag : ons Ritteke moet werken, dus moet ik maar inkopen doen voor het avondeten. De middag eerst langs het Clubhuis geweest om mijnen Drumband een beetje moreel te steunen en dan naar Wommelgem, waar de Harmonie "Vrede & Vermaak" een miniconcertje ging geven ter ere van de St Jansfeesten aan het St Janskapelleke. We hebben geluk gehad. We hebben bijna 3 kwartier kunnen spelen zonder nat te worden, maar dan vond die van hierboven dat hem zijn sluizen nog maar eens moest openzetten. 't Is erg voor de mensen die al iets willen inrichten en dan met zo'n weer geconfronteerd worden, Niet getreurd volgend jaar beter.
    Zondag: Ons Ritteke weer vroeg weg om dat zwemdokse open te doen, maar ons Joske is ook vroeg vertrokken zene. Om 9.15 u was hij al in Tessenderlo op de "Zwarte Markt" en om 11.00 u was hem in Putte aan de grens om wat eten te halen voor de avond hé. 'Was toch wel just Braderie in Putte zeker. Maar allez dit weekend was er overal wel iets te doen, Visfolklorefeesten in Mariekerke, Braderie in Putte, Schoten en Borgerhout, St Jansfeesten in Wommelgem, Bierpruven op de Groenplaats. Eigenlijk te veel voor op te noemen en dat met zo'n weer.
    Maar allez, 't is weeral voorbij en volgende week is er weer één. 't Is te hopen dat het weer tegen dan een beetje zomert, want 't is toch al zomer hé

    Jos


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-06-2007, 21:33 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    17-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag16 juni
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdagmiddag, repetitie Drumband,  Eén van de laatste keren van het seizoen. Kathleen

    belde om te vragen om hoe laat de repetitie begon. Heel het jaar door van 14.00 tot 15.00 uur voor de lyra’s om nieuwe stukken aan te leren en van 15.30 tot 17.00 uur voor heel de Drumband. Dat half uurtje daartussen, dat is om de chef de mogelijkheid te geven zijn stembanden eens te smeren.  Dus om 14.00 u hé, maar allez zolang dat ik al bij dat Trommelkorps ben, want vroeger heette dat gewoon Trommelkorps,  zolang weet ik al dat er altijd waren die naar de les kwamen om, 'k zal maar zeggen muziek i.p.v. van lawaai te maken en andere die kwamen om thuis weg te zijn. Dan nog efkens om bij dat liefke te zijn. Dat heb je natuurlijk met dat jonge volkje. ’t Is toch al sympathiek dat ze bellen hé. In ieder geval de wedstrijden zijn voorbij en de nieuwe stukken liggen klaar, maar je moet toch niet te veel forceren, ’t moet plezant blijven.

    De repetitie zelf: we waren met 8 en we hebben de stukken van het voorbije seizoen nog eens doorgenomen, kwestie van niet teveel te vergeten, want in september doen we al direct mee aan de Bloemenstoet in Wommelgem. Als je dan die 2 vakantiemaanden maar op een laag pitje draait, dan gaat er daar waarschijnlijk niet veel van in huis komen. We hebben al wel een paar nieuwe stukken doorgenomen, zoals de Poppenstoet & Zip a Dee Doo Dah, maar dat is al voor het nieuwe seizoen hé.

    Er was er ook eentje jarig, onze kleine Rosse is 60 jaar geworden en dat hebben we begoten ook.  Allez, vooral ons Berreke en ikke. 60  Jaar oud en 50 jaar in dat Trommelkorps rondlopen, er zijn er niet veel die dat hem nadoen.

    Ik zelf loop daar ook al 40 jaar rond en ons Ritteke al 30 jaar in dat Trommelkorps hé, maar dat zijn er geen 50.

    Allez Berreke nen dikke proficiat en doe er zeker nog een paar jaar bovenop.

     

    Jos
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    17-06-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    10-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9 juni 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De reden waarom het geen repetitie was op zaterdag. De chef of de leider (is dat nu met lange ij) ging zelf een beetje musiceren in het Rivierenhof en met hem zijn dat ook  3 andere muzikanten van de Drumband. Het concertje dat we daar gegeven hebben met de Harmonie “Ontwaking” stond in het teken van de Parkconcerten. Harmonie “Ontwaking” verzorgd er daar 2 van en dan worden er ook nog gegeven door de Harmonies “Drij Koningen” en “Door eigen Kracht”.

    Het 2e concert van onze harmonie moeten wij pas ten gehore brengen de eerste week van september, ter gelegenheid van het vuurwerk voor de Bevrijdingsfeesten in Deurne.

    Nu over het concert van zaterdag. Dus: na een hele week stralend warm weer, hadden we vrijdagnacht prijs. Een fikse regenbui met als gevolg op zaterdag, vochtige afgekoelde lucht. De Toehoorders van onze muziekuitvoering waren dan ook niet met velen. Een speciale supporter moet ik toch vermelden, namelijk een reiger die blijkbaar toch van kunst houdt, heeft namelijk een nest gebouwd op het kunstwerk in de parkvijver en luisterde toch geïnteresseerd. Of zou hij toch meer bezig zijn geweest met de vissen die rond zijn eiland zwommen ??

    De muziek zelf, ja wat kunt ge vertellen over schitterende klanken: Das Matterhorn, Tanzmarieken, Prager Muzikanten, Lustige Muzikanten, Boerenfeest en De Garde.

    Medley’s van Roy Black,Of South American of Glenn Miller. Wat zou daar toch verkeerd mee zijn. Het kan toch niet alleen aan de Staf zijn geschrift liggen ?? Allez we hebben ons 2 uur bijna volgespeeld  en zijn nadien onze dorst nog gaan lessen in café “Fair Play”. Ze hebben daar in ieder geval lekkere Kriek. ’t Is van de Brouwerij “VAN HAACHT” geloof ik. Voilà en nu afwachten wat de zondag ons zal brengen, want er zijn Federale verkiezingen – allez vooruit dan maar – simpelweg Greet en tot de volgende.

     

    Joske
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    10-06-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    03-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taptoe Wijnegem 03.06.07
               
    create your own slideshow

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    03-06-2007, 23:12 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taptoe Wijnegem 03.06.07
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagavond is het tijd om het relaas te doen van Wijnegemmuziekdag, ammai das nogal een woord hé.
    We waren afgesproken in Wijnegem om 13.30 uur om daar met de Drumband te starten aan de optocht voor de taptoe.
    Eerst nog Carina & Randa thuis opgepikt en dan naar Wijnegem voor een middagje muziek met de andere Drumbands van Antwerpe en omgeving. Het weer is weeral reuze meegevallen, zon en een lekker temperatuurtje, wat kan een mens nog meer verlangen. We mochten als 2e starten achter Rust Roest - Wijnegem voor de stapmars en dat is toch al een vooruitgang, want nadien met de taptoe op de markt, zouden we toch als laatste aan de beurt komen. Zodoende, Joske met ons Ritteke vooraan als vlaggenier (vandaag kon ze er wel bij zijn) en de stoet was vertrokken.
    Op de markt gekomen, waren onze supporters ook al ter plaatse en das toch weeral goed voor de inrichtende vereniging. Die doen zoiets toch alleen maar om een centje te verdienen voor hun Turnkring.
    6 Deelnemende Drumbands, dus rond 17.00 uur was het feestje weeral voorbij en was het tijd om naar ons Clubhuis te rijden en daar nog een beetje na te kaarten, zoals men dat noemt. Allez ge kent dat wel, een pintje pakken en de boel zo een beetje evalueren. Na de grondige evaluatie en de nodige consumpties, waren we het er met zijn allen over eens dat dit weer een geslaagde uitstap was.
    Dus: nu kunnen wij ons voorbereiden op een volgend seizoen.
    Eerst voor sommige examen afleggen en dan een verdiend verlof.
    Groetjes van Joske met zijn nieuwe T Shirt (gekregen van zijn muzikanten) en allemaal nog eens bedankt voor jullie inzet.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-06-2007, 22:22 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.94eTurnfeest 02.06.07
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voorbereiding op vrijdag was er afgesproken om het vervoer van de toestellen en de tribunes al te doen, zodat niet alles zaterdagmorgen diende te gebeuren. Er was in ieder geval volk genoeg, zodat ik met onze vriend Willem aan de toog de vereniging toch een beetje kon verrijken. Alle bijdragen zijn steeds welkom, is het niet om te werken, dan toch een beetje financieel. 'k Zou liegen als ik zou zeggen dat ik niks gedaan heb. Ik heb met ons Berreke het materiaal van den Drumband geladen, zonder instrumenten zou het anders geen zicht zijn op dat jaarfeest
    Het is al goed dat er nog mensen zijn die al 50 jaar in deze drumband rondlopen (ons Berreke) en nog steeds meetrommelen. Dat wou ik maar even vermelden.
    Zaterdagmorgen:
    Ik heb eerst ons Ritteke afgezet aan het zwembad, want ons vrouwke moest een hele dag gaan werken. Dat is de eerst keer in vele jaren. Met pijn in het hart dat ze er niet bij kon zijn. Daarna naar de Luis oftewel de Spothal, waar ons feestje zou doorgaan. 't Was iets voor 8 en er stonden toch al een heleboel maniakken of moet je zeggen "vrijwilliger" klaar om er mee in te vliegen. Allez we zijn er met volle moed ingevlogen en tegen 10.00 uur was de zaal toch zowat klaargestoomd. Kleine opmerking: ik kan beter gaan werken, das bijlange zo zwaar niet. Rond 13.00 uur zou de start gaan gebeuren, dus nog effe tijd om een douchke te pakken en de inwendige mens te versterken. Om 12.00 uur kwamen dan de gymnasten binnen gedruppeld en om 13.00 uur zijn we dan gestart. Opening door Joske van de Drumband met de Indianendans en We Will Rock You en de start was gegeven.......... 4 uur later en de zakdoekendans van Lac de Conemera en 't was weeral voorbij. Op naar ons 95e turnfeest.
    's Avonds op de afterfuif, tijd gehad om een beetje te a klimatiseren op het terras van ons clubhuis. De buitentemperatuur deed goed en om 23.00 uur was het tijd om moe maar tevreden naar huis te gaan, want morgen (zondag 03.06.07) stond er een Taptoe op ons programma in Wijnegem dorp op de markt.
    Joske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    03-06-2007, 00:00 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    29-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zaterdag:
    Ons Ritteke moest om 11 uur bij de turners zijn vanwege de kaartenverkoop voor ons jaarfeest van volgende week. Ik heb ze dan maar afgezet in het clubhuis en ben dan naar de Lemca gereden. Ik had daar een maand geleden stokjes besteld om op de nieuwe carrillons te spelen, maar ze waren nog altijd niet binnen. Dat is daar ook een ware ramp als je iets besteld. Of zou het normaal zijn dat je 4 maanden moet wachten als je een nieuw instrument besteld, zoals de vorige keer gebeurde. In ieder geval zou de Jan van Lemca mij dinsdag bellen. Ik hoop in ieder geval dat de stokjes dan binnen zijn. Na de Lemca ben ik dan mijn krantje gaan halen, want ne mens moet toch een beetje bijblijven in verband met het nieuws in de wereld.
    's Middags was ik zeker op tijd om mijn pupillen hun muziekles te geven en om 15 uur ben ik dan ons Drumbandje een beetje gaan ambeteren. 't Was tenslotte hun laatste repetitie voor ons turnfeest. Ze hebben er nog vlug een nieuwigheidje bijgedaan. Ons lyratjes willen op indianendrum opkomen en ze waren blijkbaar verwonderd dat Cinne daar ook voor te vinden was. Enfin, op het einde van de repetitie was het naar de normen van de Drumband in orde en dan hopen we dat ze het volgende week ook zo doen.
    's Avonds waren we uitgenodigd bij Willy en Viviane, omdat ons Ritteke een nieuwe fotoscanner heeft en ze wil die natuurlijk uit  proberen. Viviane heeft dezelfde en heeft er al mee gewerkt. Met deze scanner kunnen al onze fotokes die we hebben in boeken op CD geplaats worden. Ons Ritteke zal weer een paar weken rustig zijn.
    Na de nodige borreltjes om te starten, de nodige flessen wijn en degustifkes om het eten te laten verteren, wat we ook gekregen hebben, was onze zaterdag goed gevuld.

    Joske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2007, 16:11 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 2
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zondag:
    's Morgens een beetje later opgestaan dan gewoonlijk, al was het maar om die mannelijke poes die ik had meegekregen van zaterdag, niet te vroeg wakker te maken. Trouwens zondag is de 7de dag en dat is een rustdag heb ik altijd geleerd.
    Er lagen nog 2 DVD's die ik had opgenomen en die ik nog moest overzetten. Ik heb mijn tijd er voor genomen want ik moest maar om 13 uur aan het Districktshuis zijn om muziek te maken met "Harmonie Ontwaking" ter ere van "De dag van het park".
    Ons Ritteke heeft me dan maar afgezet. Samen met nog een heleboel muzikanten van die andere 2 harmonies, die ook mee speelden. Allez ja, heleboel is veel gezegd. Als we met 30 muzikanten waren dan was het veel en dat voor 3 harmonie's. 't Zal er waarschijnlijk niet op beteren, maar wat ook de redenen zijn, we zullen verder moeten met het volk dat we zijn.
    Na onze gezamelijke stapmars tot aan het kasteel, was het wachten geblazen tot het aan Ontwaking was. Wij stonden als laatste op het programma. Het was bijna half vijf voor wij aan de beurt waren. Je weet het of niet, maar als je in het kasteel iets wil drinken, dan heb je vèèèèèl tijd nodig. Zat zul je daar zeker niet worden. Maar alles gaat voorbij, dus ook de tijd. Rond 16.30 uur was het dus aan Ontwaking.
    We hebben ons programmeke afgewerkt en 't was eigenlijk zo slecht nog niet. Dat ligt waarschijnlijk aan ons aantal trompetters, want we waren toch goed gesteld zoals ze zeggen.
    Na de nodige perikelen en het nodige gezaag over de organisatie, zijn we er nog eentje gaan drinken in café "Fair Play". Ons Ritteke is me daar komen ophalen en onze zondag was weeral voorbij.

    Joske

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    29-05-2007, 16:06 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinksterweekend 3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag
    Jaarmarkt Borsbeek. Samen met ons Ritteke naar Borsbeek.
    Om 10 uur moesten we beginnen spelen met de Harmonie "Vrede & Vermaak". Mijn auto aan Compostella geparkeerd, waar ik elk jaar sta en dan efkes te voet naar de markt. Iedereen was er zeker op tijd en zelfs de Willy Verhaegen was er nog eens (dat was lang geleden). De Stan had nog wat gastmuzikanten meegebracht van Wommelgem en we waren zeker goed gesteld. Pluspunt was dat er ook een drummer bij was, want onze vriend Andre De Gier heeft problemen met zijn rug. Met die vervangdrummer lukte het dan ook, want hij is blijkbaar de dirigent van Wommelgem.Dus iemand die toch iets van muziek afweet, zou ik denken. We hebben in ieder geval ons 2 uurtjes vol gespeeld, maar dat wordt ieder jaar minder. Ik weet nog goed dat we in het begin dat ik er bij was, we tot 14.30 uur speelden, maar ja, dat is al bijna 25 jaar geleden. Het weer viel nogal mee. 't Was niet te warm en het regende niet, dus het was echt marktweer. Dit jaar veel politiekers op de markt, maar het zijn binnenkort verkiezingen hé, dat zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.
    12 uur was het dus al gedaan en tijd voor een hapje en een drankje. De broodjes waren zoals elk jaar o.k en zeker en vast genoeg. Er waren er nog over. Veel is er niet gedronken, wat normaal is op zo een korte tijd.
    Voor het sluiten van de feestelijkheden, samen met ons Ritteke  de markt nog eens rond geweest en nog eentje gaan drinken in "Ter Smisse" samen met de Jack en Lieve. Dan was het wel tijd om naar huis te gaan. Nog eventjes de coureurkes geambeteerd, want die mannen denken dat de baan van hun is.
    Zo is ons drukbezet pinksterweekend weeral voorbij en kijken wij uit naar het turnfeest en Taptoe van volgende week.

    Joske


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    29-05-2007, 14:18 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rumst 2007 nieuw
          
    create your own slideshow

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    25-05-2007, 13:46 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    21-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    drumband/28.giflinks rechts
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    21-05-2007, 22:55 geschreven door Ritteke  
    Reacties (0)
    Foto
    WELKOM OP ONZE BLOG   JOS & RITA
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!