Drumband DT
Deurnese Turners
Foto
Foto
Inhoud blog
  • Concert "Vrede & Vermaak" Borsbeek
  • Aanloop naar Jaarconcert Deurne
  • Sinterklaasstoet
  • Terug thuis
  • Ons verlof
  • Verslag van de laatste 2 weken
  • Antwerpen
  • Een dagje Walibi met de Drumband
  • Walibi 2007
  • Een klein verslagje van 2 vakantiemaanden
  • Kleine mededeling
  • Vakantie
  • Een moeilijke week is ook een week.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Deurnese Turners
  • Geschiedenis
  • Willekeurig SeniorenNet Blogs
    momone63
    blog.seniorennet.be/momone6
    Blog als favoriet !
    26-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag van de laatste 2 weken
    Zaterdag 15 september gingen in Borgerhout de Reuzen weer aan't dansen. 2 Maandagen daarvoor waren we al gaan repeteren om deze reuskens van muziek te voorzien, want geen muziek, geen dansende reuzen. 't Is nu wel zo dat de muziek al bijna 250 jaar oud is, want de reuzen dansen al sinds de jaren 1700 en altijd op de 3 dezelfde wijsjes. Dus die zaterdag zijn wij vertrokken in Rustoord "De Gitschotel" waar die 4 een eerste optreden hadden voor de oude garde aldaar. De muzikanten, wij dus, waren zeker op tijd. Om 13.00 u voor om 14.00 u te vertrekken. Eens dat we vertrokken waren was het alle 20 m stoppen om de reuzen te laten dansen en eens te drinken hé. Wij zijn in ieder geval niet droog gevallen. De wagen waarop wij zaten heeft maar juist plaats genoeg voor al dat volk. Daarbovenop - een wagen zonder vering en getrokken door 2 natiepaarden, dat zijn eigenlijk zowat Brabanders, maar vroeger gebruikten de naties aan de dok deze beestjes voor hun vrachtvervoer. Allez al bij al zijn we toch om 18.00 u in Borgerhout op het Laar aangekomen, waar de reuzen een laatste danske gedaan hebben ter ere van de dansmeester, die na 40 jaar trouwe dienst de dansstok doorgaf aan zijn opvolger.
    Mijn repetitie van de Drumband, van die zaterdag, werd dan overgenomen door Shari. 't Was nodig want een week later hebben wij een optreden.
    Een week na de Reuskens, vrijdagavond in het Rivierenhof, de afsluiter van het vuurwerkfestival, 3 vrijdagavonden na elkaar een vuurwerk in het park. De 3e vrijdag speelde Harmonie "Ontwaking" in het voorprogramma, zoals ze dat noemen hé. Om 22.00 u begon dan een spectaculair vuurwerk van deelnemend land China. 20 min later was het weeral voorbij en later die avond op de receptie in 't kasteel, bleek dat wij hadden gekeken naar de winnaar van de wedstrijd. De hapjes en de nodige drankbonnetjes, maakten er toch weer een geslaagde avond van.
    Zaterdagmiddag, Drumbandrepetitie, nog eens oefenen voor het optreden van zondag op Antwerpen Sport. Hier en daar nog wat haperingen, maar het zal wel lukken. Dan 's avonds naar de verjaardagsfuif van Tineke. 18 jaar geworden - al serieus oud hé. Ook weer de nodige pintjens, maar toch op tijd naar huis, want zondag moest ik op stap met onze Drumband.
    Zondagmorgen om 11.00 u in 't Clubhuis om de instrumenten op te laden en dan richting kaaien, waar wij om 13.00 u moesten spelen voor propaganda van GymFed. Een optreden op de Grote Markt voor het Stadhuis, waar ik toch de medley van: Antwaarpe, O.L.V.Toren en Aan de kaai in 'tSchipperskwartier heb laten spelen. Dat was nu de plek en het moment om dit eens te spelen, zo in de schaduw van de Kathedraal met schitterend weer bovendien. Nadien een optreden samen met de Drumband VGL uit Niel
    aan het podium op de kaai. - We Will Rock you & The Champions. Een heleboel volk erbij, wat wilt ge nog meer om propaganda te maken. Volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar en dan misschien nog met een demoke erbij van onze Acrogym. Moet zeker kunnen.
    Om 17.00 u waren wij terug in het Clubhuis, waar we nog even zijn blijven nakaarten en dan nog eens gaan kijken in Borgerhout, waar er op het Laar een multiculturele markt aan de gang was.
    Als afsluiter van dit weekend, met ons Ritteke nog een pizzake gaan eten en ons weekend was weeral voorbij gevlogen.
    Tot de volgende.
    Jos




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    WELKOM OP ONZE BLOG   JOS & RITA
    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!