Reis USA 2008

21-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 4
Klik op de afbeelding om de link te volgen Weer vroeg opgestaan rond 7h00. Goed verzorgd ontbijt genomen dat inclusief in de prijs van de kamer was.
Na algemeen verzoek, van André, hebben we onze origineel geplande route gewijzigd van Blythe naar Congress door de Colorado rivier te volgen via Parker om alzo een laatste stuk van de historisch weg " ROUTE 66" te kunnen afrijden, vanaf Kingman tot Seligman.
De weg leek weing boeiends te bieden langs brede vruchtbare velden tot we op de oude route 66 op zeker moment een autentiek pompstation tegen kwamen. Prachtig was dit ! Recht uit een cowboyfilm, zeker vele foto's waard en een must voor alle Harley-Davidson fanaten die daar in groepjes halt hielden. Om de origineel geplande route terug te vervoegen reden we richting Prescott waar we nu in Cottonwood in een Best Western hotel verblijven, met verwarmd openlucht zwembad en jacuzzi.

21-04-2008 om 00:00 geschreven door Westyn


>> Reageer (2)
20-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 3
Klik op de afbeelding om de link te volgen Om 6h00 al goed wakker, 6h30 opgestaan. Beter geslapen dan de dag voordien.
Inpakken, ontbijten en wagen inladen. Om 10h00 GPS ingesteld richting Palm Springs. Van de grote drukte in LA, die men ons voorspeld had, was weinig te merken. De highways zijn veel te ruim bemeten volgens ons en in onze gekozen richting.
Het werd al lekker warm in de woestijn ( 86°F = 30°C ), maar gelukkig hadden we onze airco.
Die banen lijken geen einde te hebben, maar uiteindelijk kwamen we toch in een oase van pracht : Palm Springs ! Prachtige villa's, mooie tuinen, golfbanen en toffe winkels.
Schijnbaar is Palm Springs ook een beetje GAY zo te zien. Mooie jongens met dure wagens !
Rond 15h00 verder gereden naar Joshua Park, waar we onmiddelijk een toegangsticket voor alle Nationale parken hebben gekocht ( 80 $ )
Dit park staat niet bekend als het prachtigste natuurpark, maar als starter was het toch de moeite waard. Speciale plantengroei ( gele bloementapijten, yucca's & cactussen ) met speciale granietformaties.
Na het verlaten van het park, zijn we maar direct richting Blythe gereden omdat we nog tijd over hadden, normaal was dit voorzien voor morgen.
Hier hebben we het Best Western "Sahara" hotel genomen, systeem motel met wagen voor de deur.

20-04-2008 om 00:00 geschreven door Westyn


>> Reageer (0)
19-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 2 in LA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lekker ontbijtbuffet genoten in het hotel. Om 9h00 wordt de auto uit de garage voorgereden en vertrekken we naar de Universal Studio's. Een dagticket was in promotie 64 $ , waarbij je de rest van het jaar ook nog binnen mag. Maar mits enige onderhandeling hebben we dit voor 62 $ bekomen. ( 55+) Het was vroeg en dus weinig volk. Vele spaans-sprekenden en kinderen natuurlijk, het was zaterdag.
Als opwarmer zijn we eerst in het Horror-paleis binnen gegaan en lekker gegild !
Nadien een 4D-film gaan bekijken van Shrek, machtig ! Dan naar het treintje om de verschillende filmstudio's te bekijken en u als het ware in de film zelf te bevinden.
( aardbeving in metro, Jumbo-crash op woonwijk, auto-ballet, . . . )
Als laatste zijn we nog naar de voorstelling van de film "Waterland" gaan kijken.
Gelukkig zaten we niet op de groene banken, want daar gingen ze met een nat pak naar huis.
Schitterende show met echte stuntmannen en vrouw.
Rond 15h00 zijjn we terug naar de parking gegaan om wat sight-seeing van LA te doen. Hiervan enkele foto's. Ook de Walk of Fame op Hollywood boulvard bezocht, maar niet zo indrukwekkend dan verwacht.
Rond 20h00 terug in hotel en dan avondeten en daarna hopelijk de welverdiende rust.

19-04-2008 om 00:00 geschreven door Westyn


>> Reageer (0)
18-04-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk aangekomen
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na een mooie vlucht, die korter leek dan verwacht, hebben we Philadelphia bereikt.
In het vliegtuig werden Diane & Hugo aangenaam verrast met een glaasje ( beker) champagne ( huwelijksverjaardag, weet je wel ! )
In de luchthaven was de organisatie uitstekend en liepen we in no time door de veiligheidscontrole, waardoor we nog 2 uur over hadden om iets te gaan eten.
Eerste blunder was de spijskaart blindelings te geloven : Grilled beefsteak tomatos ---> is niets meer dan gegrilled brood met warme tomaat en sla, wel lekker !

De vlucht naar LA zat eveneens goed vol, vooral met business-people.
Op tijd vertrokken maar reeds file op de startbaan .

De vermoeidheid begon toe te slaan, maar slapen ging moeilijk.
In LA om 21h05 ( locale time)
Nu de AVIS-shuttle binnen die ons naar de parking zou brengen. Enorm veel volk die allemaal een auto nog moesten kiezen. Uiteindelijk onze MINIVAN ( Chevrolet Uplander ) - helemaal niet mini - ingeladen en de GPS ingesteld, op naar het hotel Wilshire Plaza, waar we om 24h00 eindelijk in onze kamer waren.
De queensize was maar 1,4m en geen queen waardig.
Goed geslapen met TV-klank van gebuur, maar uiteindelijk om 5h00 reeds "uitgeslapen".
Nu klaar maken en reorganisatie van de bagage en ontbijten.
Tot later !

18-04-2008 om 00:00 geschreven door Westyn


>> Reageer (0)
25-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplande route

Korte beschrijving :

De geplande route zal door 4 staten lopen (California, Arizona, Utah en Nevada) en vertrekt in Los Angeles, waar we 2 nachten zullen verblijven en de Universel Studios kunnen bezoeken. De derde dag vertrekken we verder richting Palm Springs aan de 3 weken durende tocht. Om enkel dagen uit te sparen verkiezen we toch niet de volledige groene route te vervolgen, maar aan Page een stuk af te snijden naar Kanab om zo sneller in Las Vegas te arriveren, vanwaar we gemakkelijk enkele parken kunnen bezoeken en de sfeer van deze gokstad te kunnen ervaren. Na Death Valley, Yosemite, Sequioia Park …  logeren we enkele dagen  in San Francisco waar we gaan genieten van het lekkers wat de oceaan ons biedt ! De terugweg zal ons dan via de Highway 1 langs de prachtige kust terugbrengen naar Los Angeles waar we weer twee dagen zullen kunnen uitrusten aan de Newport Beach om op 9 mei huiswaarts te vliegen met tussenlanding in Philadelphia.

 



25-03-2008 om 00:00 geschreven door Westyn


>> Reageer (0)
24-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemers
Klik op de afbeelding om de link te volgen

24-03-2008 om 17:48 geschreven door Westyn


>> Reageer (1)


>

Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!