Foto
Leopold 1
Foto
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us


Maria Hendrika van Oostenrijk
en Leopold II van België
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Kongo
  • In 1885 laat leopold 2 zich tot koning van de kongo uitroepen.In 5j tijd brengt de kolonie hem 75 miljoen fr op
  • Leopold2
  • Arcadie Clarette
  • Filips van België
    Zoeken in blog

    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Ons Vorstenhuis
    De Belgische Dynastie van 1830 tot heden
    11-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste huwelijk
    Op 2 mei 1816 trouwde hij met kroonprinses Charlotte Augusta, de enige dochter van de latere koning George IV van Engeland. Leopold kreeg de Britse nationaliteit. De pasgehuwden namen hun intrek in Claremont House bij Windsor. Op 5 november 1817 baarde zij een doodgeboren zoon, na een zware bevalling. Zijzelf stierf de volgende dag. Leopold was in shock en kwam de klap nooit meer te boven. In het paviljoen van Claremont House, waar hij veel mooie momenten met Charlotte had beleefd, liet hij een monument oprichten. Hij verbleef als weduwnaar verder aan het Britse hof en kreeg een dotatie. De banden met het Verenigd Koninkrijk bleven zeer hartelijk. Via zijn zus werd hij oom van de in 1819 geboren Victoria.

    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinses Charlotte
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Engelse prinses De Engelse prinses van Wales, Charlotte Augusta werd in januari 1797 geboren. Charlotte was de dochter van de latere koning George IV en Caroline van Brunswijk. Het huwelijk van haar ouders was bijzonder slecht. Na de geboorte van Charlotte Augusta leefden George en Caroline feitelijk gescheiden. Hierdoor zag Charlotte haar moeder nauwelijks. Huwelijk In 1814 was Charlotte Augusta enkele maanden verloofd met de Nederlandse prins Willem, de later koning Willem II, maar de verloving werd verbroken. In mei 1816 trad zij in het huwelijk met Leopold van Saksen-Coburg, die later koning van België werd. Kraambed Het huwelijk van Charlotte en Leopold was volgens tijdgenoten erg gelukkig, maar zou niet lang duren. In november 1817 beviel ze, na een bevalling die vijftig uur duurde, van een doodgeboren zoon. Charlotte Augusta overleed een dag later aan de gevolgen van de zware bevalling.

    » Reageer (0)
    10-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold Joris Christiaan Frederik
    Leopold I, King of the Belgians.JPG
     (Coburg, 16 december 1790 – Laken, 10 december 1865), prins van Saksen-Coburg-Saalfeld (later van Saksen-Coburg en Gotha), hertog van Saksen, was van 1831 tot 1865 de eerste Koning der Belgen. Leopold werd geboren in het kasteel Ehrenburg in Coburg als derde zoon van hertog Frans van Saksen-Coburg-Saalfeld en Augusta van Reuss-Ebersdorf en Lobenstein. In 1795 werd hij, nog slechts een kleuter, door Catharina de Grote benoemd tot kolonel in het Keizerlijk Regiment Izmailovski. Zeven jaar later werd hij generaal. Toen het hertogdom Saksen-Coburg-Saalfeld in 1806 door de troepen van Napoleon bezet werd, vertrok hij naar Parijs. Napoleon bood hem de positie van adjudant aan, maar Leopold weigerde. Leopolds broer had voordien hetzelfde aanbod afgeslagen. Nadien nam hij deel aan acties tegen Napoleon en in 1815 werd hij benoemd tot veldmaarschalk. Leopold pendelde tussen Duitsland en Rusland en ook in Parijs was hij gekend. Leopold was een van de meest invloedrijke diplomaten uit zijn tijd. Hij nam ook deel aan het Weense Congres, waar hij mee geschiedenis schreef. Hortense de Beauharnais liet zich ontvallen nog nooit zo een mooie man te hebben ontmoet. Uit bronnen is bekend dat Leopold een van de meest aantrekkelijke partijen was en deze natuurlijke voorsprong werd uitgebuit door zijn moeder.

    » Reageer (0)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!