WELKOM OP DE BLOG VAN 2Aa !!!
Foto
Inhoud blog
  • Onze 20 klasregels.
  • Verjaardagen van de klasgenoten.
  • Niet vergeten: blad schoolreglement!
  • Lijst verantwoordelijke klasboek.
  • De leerlingen van 2Aa.
  • Dag lieve klas!
  • De dames en heren anno 2007.
  • De heren van de klas anno 2007.
  • De dames van de klas anno 2007.
  • Wederom hallo!
  • Poll.
  • De chef in de keuken heeft altijd gelijk!
  • Toekomstmuziek 11 - 15 december 2006.
  • Examenregeling 2thc!
  • Anti-pestproject: toneelvoorstelling.
  • Bezoek aan het AZ Sint-Lucas: het verslag.
  • Cartoon.
  • Moet je eens proeven!
  • Horeca Expo.
  • Toekomstmuziek 04 - 08 december 2006.
  • Concert...
  • Veel succes!
  • Cartoon.
  • Nieuw op onze school!
  • Dag dag dag...
  • Toekomstmuziek 27 november - 01 december 2006.
  • Foto's verkiezingen leerlingenraad.
  • De feestdagen staan voor de deur!
  • Examenrooster...
  • Bezoek aan het AZ Sint-Lucas.
  • Interview met Meneer Lust!
  • Moppen van de week.
  • Welkom in onze klas!
  • Moet je eens proeven!
  • Tip voor onze jonge spruiten.
  • Toekomstmuziek 20 - 24 november 2006.
  • Wij zijn een rookvrije klas!
  • Interview met Mevrouw Raçon!
  • Wie is wie?
  • Interview van de maand met...
  • Toekomstmuziek 13 - 17 november 2006.
  • De klas... een bonte bende...
  • Week van de smaak: 16 - 25 november 2006.
  • Toekomstmuziek 6 - 10 november 2006.
  • Banket nieuwe leerlingen.
  • Verkiezingen leerlingenraad.
  • Uurrooster 2 THC.
  • De bengels van 2 THC...
  • Voorstelling van de school.
    Archief per week
  • 03/09-09/09 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
    E-MAIL MIJ

    DRUK OP ONDERSTAANDE KNOP

    GASTENBOEK
  • hallo
  • hey,
  • blog
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlow
  • Wij wensen jullie een prettige en niet te natte nieuwe week toe.

    DRUK OP 'KOOKPOT' OM IETS IN HET GASTENBOEK TE SCHRIJVEN

    Foto
    Blog als favoriet !
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    HOTEL- EN TOERISMESCHOOL SPERMALIE BRUGGE
    KLAS 2Aa JAAR 2007 - 2008
    28-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorstelling van de school.

    TSO HOTEL


    Vaak voelen kinderen zich al op jonge leeftijd aangetrokken tot het beroep van chef-kok of maître d'hôtel. We organiseren in onze school vanaf het eerste jaar secundair onderwijs een technische opleiding en vanaf het prille begin wordt een aantal uren praktijk ingebouwd.


    Vanaf de tweede graad gaat ruim één vierde van de tijd naar keuken- en restaurantpraktijk. In onze up-to-date infrastructuur werkt een groep leerlingen in de keuken, onder leiding van de chef. De praktijkgroep restaurant onder leiding van een maître, oefent restaurantvaardigheden en zorgt voor een correcte bediening van een groep medeleerlingen die fungeert als gast in het restaurant.


    De leerlingen van het zesde jaar werken in het à la carte restaurant Hoeve Cortvriendt. Hier bereiden ze gastronomische gerechten die op een stijlvolle en vlotte manier aan de bezoekers van ons restaurant geserveerd worden.

    De leerlingen krijgen ook een sterke algemene vorming. Heel wat aandacht gaat hierbij naar het talenonderwijs, waaronder de praktische beheersing van 3 vreemde talen. In de hotelsector steekt bovendien een belangrijke economische component en daarom wordt er veel aandacht besteed aan vakken zoals informatica en toegepaste economie.

     

     

    BSO KEUKEN EN RESTAURANT


    Reeds vanaf het eerste jaar secundair onderwijs kan je een keuken- en restaurantopleiding volgen. Voor leerlingen die sterk gericht zijn op de praktijk organiseren wij een eerste leerjaar B hotel - bakkerij - slagerij.

    Onder leiding van een chef maak je kennis met de culinaire wereld. De eenvoudige, maar smakelijk bereide gerechten evolueren in de hogere jaren naar een hoogstaande gastronomie en in het zesde jaar ontdek je het échte beroepsleven in het didactisch à la carte restaurant Hoeve Cortvriendt.

    De restaurantpraktijk wordt aangeleerd door de maître d'hôtel. Deze leraar leert je de eerste technieken van het tafeldekken, het dragen van de borden en het serveren. Vanaf de tweede graad verzorg je een correcte tafelbediening voor medeleerlingen en de opleiding wordt afgerond met een vakkundige en stijlvolle bediening van onze gasten in Hoeve Cortvriendt.


    Er worden in de beroepsopleiding heel wat algemene vakken onderwezen die nauw aansluiten bij de richting die je hebt gekozen. De aanpak van deze vakken  is steeds sterk gericht op het praktisch bruikbare. Je oefent intensief in drie vreemde talen omdat een goede communicatie onmisbaar is in de horeca.



    TSO TOERISME

    Vele jongeren dromen van verre en exotische bestemmingen en voelen zich tot de reissector aangetrokken. Hoewel toerisme studeren veel meer inhoudt dan op reis gaan, moet je toch de reismicrobe een beetje te pakken hebben om je te kunnen verdiepen in reisbrochures, toeristische bestemmingen en kaartmateriaal.

    De opleiding toerisme, die vanaf de tweede graad kan gevolgd worden, is een brede richting met een blik op de wereld.

    In ons reisbureau Stuvenberghe, dat toegankelijk is voor het publiek, sta je met beide voeten in de praktijk. Onder begeleiding van een ervaren leraar worden brochures vergeleken, prijzen berekend en reserveringen gemaakt.
    Tijdens de opleiding is er bovendien veel aandacht voor algemeen vormende vakken zoals talen, toegepaste economie, (kunst)geschiedenis en geografie van toerisme.
    Wie toerisme zegt, denkt aan reizen. "Leren reizen" is daarom een belangrijk onderdeel van de opleiding. Jaarlijks helpen de leerlingen bij de organisatie van hun meerdaagse studiereis naar een bestemming binnen of buiten Europa.

     


    TSO HOSPITALITY

    De richting hospitality was meteen een schot in
    de roos. 50 leerlingen met een uiteenlopende vooropleiding, volgen momenteel hospitality. De eerste 22 leerlingen studeren eind juni af en zijn dan klaar voor de arbeidsmarkt, een zevende specialisatiejaar of een bacheloropleidingHet was al snel duidelijk dat dit nieuwe initiatief beantwoordt aan de noden van de moderne, commerciële dienstensector.

    Tijdens hun opleiding werken de leerlingen tal van arrangementen uit. In het vijfde jaar bestaat hun eerste opdracht erin dat ze deelnemen aan een “incentive voor bedrijven”. Zo kunnen ze zich een goed beeld vormen van de verschillende aspecten van een case. Dit arrangement, gericht op teambuilding wordt in samenspraak met een professioneel bureau voor de leerlingen uitgewerkt.

    Vanuit deze realiteit ontdekken ze de verschillende onderdelen die in elke case terugkomen:

    • wat wil de klant
    • budget, aantal deelnemers, leeftijd, tijdsbestek…
    • presentatie van het arrangement aan het bedrijf
    • samenstellen van een draaiboek
    • registratie van de deelnemers
    • praktische afspraken vastleggen
    • concrete uitvoering van het arrangement
    • afsluitende receptie
    • evaluatie

    De vijfdejaars werken verder nog aan volgende cases: een sinterklaasfeest voor 70 personen, een workshop voor de afdeling toerisme en een tweedaagse excursie voor een groep studenten. In het zesde jaar staan o.a. een incentive, een bedrijfshappening, een privéfeest,… op het programma. Regelmatig organiseren wij ook bedrijfsbezoeken en gastseminaries.

    Hospitality kan gevolgd worden vanaf de derde graad en staat open voor alle leerlingen die de tweede graad ASO of TSO gevolgd hebben en waarbij in hun vooropleiding voldoende aandacht besteed werd aan vreemde talen. Een brede instroom is dus mogelijk.





     

     




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    14-01-2009
    vraagjee....
    hoe doe je die smileys erbij?

    14-01-2009 om 19:23 geschreven door barbera



    Welkom welkom welkom op de blog van 2Aa. Hier leest u alles over het leven zoals het is voor de leerlingen van 2Aa uit de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Veel leesplezier!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    Slachtafval of niet? Wat is het lekkerst?
    lever
    nieren
    hersenen
    vette darmen
    tong
    zwezerik
    poten, kop, oren
    bwah!
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!