WELKOM OP DE BLOG VAN 2Aa !!!
Foto
Inhoud blog
  • Onze 20 klasregels.
  • Verjaardagen van de klasgenoten.
  • Niet vergeten: blad schoolreglement!
  • Lijst verantwoordelijke klasboek.
  • De leerlingen van 2Aa.
  • Dag lieve klas!
  • De dames en heren anno 2007.
  • De heren van de klas anno 2007.
  • De dames van de klas anno 2007.
  • Wederom hallo!
  • Poll.
  • De chef in de keuken heeft altijd gelijk!
  • Toekomstmuziek 11 - 15 december 2006.
  • Examenregeling 2thc!
  • Anti-pestproject: toneelvoorstelling.
  • Bezoek aan het AZ Sint-Lucas: het verslag.
  • Cartoon.
  • Moet je eens proeven!
  • Horeca Expo.
  • Toekomstmuziek 04 - 08 december 2006.
  • Concert...
  • Veel succes!
  • Cartoon.
  • Nieuw op onze school!
  • Dag dag dag...
  • Toekomstmuziek 27 november - 01 december 2006.
  • Foto's verkiezingen leerlingenraad.
  • De feestdagen staan voor de deur!
  • Examenrooster...
  • Bezoek aan het AZ Sint-Lucas.
  • Interview met Meneer Lust!
  • Moppen van de week.
  • Welkom in onze klas!
  • Moet je eens proeven!
  • Tip voor onze jonge spruiten.
  • Toekomstmuziek 20 - 24 november 2006.
  • Wij zijn een rookvrije klas!
  • Interview met Mevrouw Raçon!
  • Wie is wie?
  • Interview van de maand met...
  • Toekomstmuziek 13 - 17 november 2006.
  • De klas... een bonte bende...
  • Week van de smaak: 16 - 25 november 2006.
  • Toekomstmuziek 6 - 10 november 2006.
  • Banket nieuwe leerlingen.
  • Verkiezingen leerlingenraad.
  • Uurrooster 2 THC.
  • De bengels van 2 THC...
  • Voorstelling van de school.
    Archief per week
  • 03/09-09/09 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
    E-MAIL MIJ

    DRUK OP ONDERSTAANDE KNOP

    GASTENBOEK
  • hallo
  • hey,
  • blog
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlow
  • Wij wensen jullie een prettige en niet te natte nieuwe week toe.

    DRUK OP 'KOOKPOT' OM IETS IN HET GASTENBOEK TE SCHRIJVEN

    Foto
    Blog als favoriet !
    Zoeken met Google


    Foto
    Foto
    Foto
    HOTEL- EN TOERISMESCHOOL SPERMALIE BRUGGE
    KLAS 2Aa JAAR 2007 - 2008
    29-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toekomstmuziek 6 - 10 november 2006.

    Onder de rubriek toekomstmuziek kan u iedere week lezen wat er allemaal te beleven valt op onze school.

    - maandag 6/11: vijfdes en zesdes banket Prosper Montagné in het Casino van Oostende

    - dinsdag 7/11: eerstes bezoeken het Tillegembos :-D

    - donderdag 9/11: hotelbezoek aan Best Western Navarra voor de zevendes



    Leestip Prosper Montagné:

    Prosper Montagné werd geboren op 14 november 1865 te Carcassonne (Frankrijk). Door zijn ouders tot het bouwmeesterschap voorbestemd, studeerde hij aanvankelijk architectuur.

    Toen zijn vader echter te Toulouse een hotel opende, betekende dit een ommekeer in zijn bestaan. Onder de zuiderzon wordt een ware roeping geboren die later tot een echt apostolaat zal uitgroeien: de kookkunst.

    Reeds dan is hij bewust van de taak die hem te wachten staat en verdedigt hij met de vurigheid van zijn jeugd wat men 'L'art de bien manger" pleegt te noemen.

    Na een stageperiode in de keukens van het "Grand Hotel" te Parijs, gaat hij naar het "Hotel d'Angleterre" te Cauterets waar hij zich onder leiding van de vermaarde Adolphe MeilIon vervolmaakt.

    Na Cauterets vinden wij hem terug in de lichtstad waar verschillende restaurants van de Parijse Boulevard hem om zijn medewerking vragen. Vervolgens verblijft hij in San Remo (Italië) en in het befaamde "Hotel de Paris" in Monte Carlo waar hij vele jaren onderkeukenchef is.

    In het jaar 1900 leidt hij de keukens van het alom bekende "Pavillon d'Armenonville" (Parijs) en daarna die van het "Pavillon Ledoyen" op de Champs Elysées.

    Nadien wordt hij voor een tiental jaren de chef van de keukens van het "Grand Hotel" waar hij destijds zijn stage volbracht.

    Op dat ogenblik start hij met zijn litteraire werken over de kookkunst. In samenwerking met Prosper Salles publiceert hij zijn eerste groot gastronomisch werk "La Grande Cuisine Illustrée". Onmiddellijk daarop verschijnen talloze bijdragen waaronder "Les Bulletins du Ministère de la Guerre", handelend over de militaire keukens.

    In diezelfde periode wordt hij tot commissaris-generaal benoemd en gelast met de organisatie van internationale gastronomische tentoonstellingen en culinaire wedstrijden. Hij wordt tevens medewerker aan verschillende Parijse dagbladen waarin zijn kronieken zeer geprezen en gelezen worden.

    Tijdens de oorlog 1914-1918 sticht hij de "Cuisines Centrales des Armées" en richt de school op voor keukenpieten van het 4de en het 8ste leger.
    Hij verleent ook zijn medewerking aan de oprichting van de dienst voor "beschermde eetwaren" van het leger en wordt in dit verband naar de slachthuizen van Chicago gestuurd om er zijn werkmethodes te onderrichten.

    Na zijn terugkeer uit Amerika opent hij het befaamde restaurant "Montagné" rue de l'Echelle, waar hij gedurende een tiental jaren zelf achter het fornuis, middenin de grote eetzaal opgesteld, zijn gerechten klaarmaakt voor de fijnproevers die uit alle hoeken van de wereld komen opdagen.

    In 1939 wordt hij culinaire raadgever van het restaurant "La Reine Pédauque" te Parijs.

    Steeds in samenwerking met Prosper Salles publiceert hij bij Flammarion "Le Grand Livre de Cuisine".

    Onvermoeibaar geeft hij nog talrijke voordrachten over de kookkunst.

    Verder dienen nog volgende belangrijke boeken vermeld: "BONNE CHERE, PAS CHERE", "LA CUISINE DIETIQUE", "LES DELICES DE LA TABLE", LE LlVRE DES CUISINES MILITAIRES", "MON MENU", "LE FESTIN OCCITAN", "LE LAROUSSE GASTRONOMIQUE", enz.

    Zijn artikelen en kronieken in "L'Oeuvre", "L'Echo de Paris", L'Art Culinaire", "Paris Soir", "Grand Gousier", "La France à Table", "L'Eventail" (Brussel), "La Revue Culinaire", "Boumier" (Stockholm), enz. zijn de zovele getuigen van de werkkracht van Prosper Montagné die zich steeds zonder ophouden heeft ingespannen om de kookkunstlitteratuur in het bijzonder en de kookkunst in het algemeen, zowel in Frankrijk als in het buitenland, te verdedigen en te verspreiden.

    Prosper Montagné overleed op 22 april 1948.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Welkom welkom welkom op de blog van 2Aa. Hier leest u alles over het leven zoals het is voor de leerlingen van 2Aa uit de Hotel- en Toerismeschool Spermalie te Brugge. Veel leesplezier!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Rondvraag / Poll
    Slachtafval of niet? Wat is het lekkerst?
    lever
    nieren
    hersenen
    vette darmen
    tong
    zwezerik
    poten, kop, oren
    bwah!
    Bekijk resultaat


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!