Reis Duitsland 2010
Niedersaksen
Welkom op mijn blog!
Inhoud blog
  • Niedersaksen - Duitsland
  • Soest
  • Höxter
  • Holzminden
  • Bad Gandersheim
    20-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hameln

    Na een rustige nacht, alhoewel het een drukke parking is, zetten we onze reis verder naar het historische HAMELN.  Via de B1, een trip van 70 km, zoeken we de camperplaats op. Adres : Hannes Weserblick, Ruthenstrasse 14. (betalend 8 € /24u met sanizuil en stroom 1€ /8u) De Weserblick die is er wel maar niet op de parking.  Een mooie standplaats, goed gelegen maar het uitzicht is minder. Via een mooi fiets- en wandelpad langsheen de Weser ben je op enkele minuten in het centrum. Hameln is vooral gekend door het sprookje "De rattenvanger van Hameln" van de gebroeders Grimm die ooit alle kinderen van Hameln met z'n fluitspel weglokte naar een grot, waar ze voor altijd verdwenen. Volg de rattensporen op de voetwegen en je komt op bijna alle belangrijke punten van de stad. Alle beziens-waardigheden liggen hier dicht bij elkaar op loopafstand. De oude binnenstad wordt op het ogenblik van ons bezoek gesaneerd en gerestaureerd. We wandelen in het spoor van de Rattenvanger door de grote winkelstraat en de kleine steegjes en laten de charme en atmosfeer van de stad op ons inwerken. Alles staat hier in het teken van de rattenvanger. Aan de Osterstrasse liggen mooie gebouwen zoals o.a. het Hochzeitshaus, het vroegere feestgebouw van de burgerij, waar je van mei tot september op woensdag een openlucht musical "Rats" kan bijwonen telkens om 16.30 u en op zondag om 12.00 u het "Rattenfänger-Freilichtspiel. Het klokkenspel van het rattenvanger uurwerk, dagelijks om 13.00 en 17.30 u, is spijtig door werken tijdelijk stil gelegd. Wij blijven hier nog een een dag langer voor de musical, een spektakel van ongeveer een uur dat het verhaal van de rattenvanger voorstelt.

    Bijlagen:                                                                                                 http://www.hameln.de/tourismus/index.htm

    http://www.725-jahre-rattenfaenger.de/flash/index.php?lang=de


                                                                                                                     





    19-07-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paderborn

    Na 348 km, waarvan de meeste op autosnelwegen en een uur oponthoud door de dagelijkse stau (file) arriveren we in Paderborn.
    De parking met gereserveerde plaatsen voor MH is gelegen op de Maspernplatz in de Hathumastrasse op een paar honderd meter van de Innenstadt. We bevinden ons nog steeds in de deelstaat Nordrhein-Westfalen.
    Tijdens onze avondwandeling ontdekken we dat deze grootstad zowel een universiteits- als een informaticastad is en tevens een moderne winkelstad.
    De geschiedenis vertelt ons dat tijdens de Tweede Wereldoorlog Paderborn zeer zwaar getroffen werd door geallieerde luchtbombardementen. Ruim 3/4 van de stad werd verwoest, waardoor de bewaard gebleven of herstelde historische bouwwerken te midden van naoorlogse nieuwbouw staan. Hier vindt je traditie naast innovatie, oud naast nieuw en hightech naast middeleeuwen harmonisch naast elkaar.
    Midden in de stad ontspringt de Pader. Door het parkachtige noordwestelijke gedeelte van de binnenstad stromen de verschillende bronriviertjes. Deze "kortste rivier van Duitsland" heeft ca. 200 bronnen in de stad, die hieraan haar naam ook dankt (born = bron).
    Je loopt hier als het ware door de eeuwen heen. Tussen de mooie vakwerkhuizen bevinden zich meer dan 20 interessante gebouwen uit alle stijlperioden waarvan o.a. de Dom, het Rathaus, de verschillende kerken en het Aartsbisschoppelijk paleis.
    Ons verblijf in Paderborn is eigenlijk bedoeld als 1ste stopplaats voor de nacht maar heeft ons toch aangenaam verrast.


    Bijlagen:
    Paderborn.jpg (286.7 KB)   
    https://www.paderborn.de/tourismus-kultur/index.php   




    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertrek op 19 juli 2010
    Eindelijk is het weer zover. Het hele jaar gewerkt en nu tijd voor vakantie.
    En deze vakantie gaan we weer nuttig besteden met een trip naar het onbekende. 
    We maken een vervolg aan onze reis van 2008 naar Niedersaksen, maar deze keer gaan we de andere richting uit.


    We gaan op zoek naar "Deutsche Fachwerkstädte"
    Door schilderachtige landschappen in het spoor van het fascinerende vakwerkambacht.


    Volgens de brochure :
    Gewaagde constructies, kleurrijke beschildering, de reis leidt door soms 1000 jaar oude geschiedenis en elke streek is te herkennen aan de karakteristieke vakwerkstijl.

    Vakwerkconstructies zijn een houtbesparende skeletbouwwijze waarvan alleen de dragende delen van hout zijn en de niet dragende delen worden opgevuld met klei of stenen. 











    Kaart en overnachtingsplaatsen
     
    Foto


    PADERBORN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Hameln
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    RINTELN
    Foto
    Foto
    Foto
    CELLE
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    BRAUNSCHWEIG
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    WOLFENBÜTTEL
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    GOSLAR
    Foto
    Foto
    Foto
    BAD GANDERSHEIM
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    HOLZMINDEN
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    HÖXTER

    Foto
    Foto
    Foto

    SOEST

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!