Zie ook www.marthabos.nl en http://blog.seniorennet.be/bali/
Inhoud blog
  • 14, 15 maart
  • 2e reisdag; zaterdag 13 maart
  • vrijdag 12 maart
  • woensdag 10 maart
  • zondag 7 maart, maandag 8 maart,
    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 10-2009


    free counters
    Mijn favorieten
  • Reiswebsite
  • Verslag van een overwintering op Bali
  • Het weer in Alicante

    Click for Alicante, Spanje Forecast
    Gastenboek
  • Hallo
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • veilig weer thuis
  • Dhr.
  • Groeten uit Hoegaarden

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Image and video hosting by TinyPic
    Lou tems passo, passo lou ben (De tijd gaat voorbij, geniet er van)
    VOOR REISVERSLAGEN EN FOTO'S ZIE WWW.MARTHABOS.NL
    29-01-2010
    26, 27, 28 2n 29 januari; herfst en zonnenschijn
    26 januari: het is hier herfst. de hele dag en nacht harde wind en stromende regen, 11 graden. De kachel is wel nodig. Gelukkig kan de auto weer rijden zodat we ons wel kunnen vermaken. Altijd nog beter dan de -11 graden zoals bij jullie.

    27 januari.
    Nog steeds regen, de wind is gaan liggen. Toch nog weer beter dan de ijzel-regen bij jullie.

    28 januari.
     Wat een dag. Stralend. Wolkenloze blauwe hemel zonder wind. Dit is het weer om te overwinteren.
    Auto is weer klaar. Prima afgeleverd..

    29 januari
    nog stralender dan gisteren
    De foto's zijn in Calpe gemaakt. De haven, de visafslag, de vreselijke flatgebouwen
    en natuurlijk de Penon Ilfach.

    » Reageer (1)
    25-01-2010
    foto's 22 januari










    » Reageer (0)
    22,23,24 en 25 januari

    Vrijdag 22 januari

    Wat een heerlijke dag. Kijk maar naar de temperatuur op het strand van Moraira : 24 gr.               Ja we steken jullie even de ogen uit. Dit is overwinteren. Op de markt was het gezellig druk en de terrasjes waren goed bevolkt.  

       In het Hollandse krantje Hallo een artikel over de kou. Leerlingen van een school in Elche hadden geprotesteerd dat de verwarming in de school het niet deed. “Elke ochtend

    zitten de leerlingen te bibberen in de les vanwege de strenge kou. De leerlingen kwamen 's ochtends met badjassen en dekens op school en bleven tussen 8 en 9 'smorgens voor de arriverende docenten voor de ingang zitten. De leerlingen hadden op dat moment al een maand lang lessen gehad zonder dat de verwarming het deed. Precies op het moment dat het extreem koud was”. Dat was dus voor Spaanse begrippen want jullie in het hoge noorden weten wel beter wat extreem koud.

    De leerlingen hadden succes: de verwarming is gemaakt (een gesprongen waterleiding).


    Zaterdag 23 januari.

    Wel een verschil met gisteren: 17 graden, bewolkt. Naar een plaatsje gereden waar een wijnfeest zou zijn maar helaas, geen wijnfeest te bekennen. Toen het huis opgezocht waar de broer van Luurd

    eind febr. Naar toe gaat. Dat ritje zal ons eeuwig heugen want wij kregen een enorme schroef (zie foto) in de band. Het was zaterdag, ook daar 's middags alle garages dicht. We hebben ons onderkomen gehaald in de hoop dat de band tot maandag op spanning zou blijven.


    Zondag 24 januari, een trieste dag

    Helaas, band was een beetje leeg gelopen. Nu is de mobiliteit van Luurd van dien aard dat een band verwisselen erg moeilijk voor hem is. Toch moest dat gebeuren. Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen. De meest trieste dag uit deze periode. Luurd heeft de band er af gekregen en de reserveband moet er nu nog op. Maar Luurd was zo kletsnat dat hij morgen verder gaat. Hopelijk lukt het dan en kan hij een garage vinden. Pech hoort er ook bij.


    Maandag 25 januari

    Allereerst felicitaties voor onze kleinzoon Thomas die 18 jaar is geworden.

    Luurd kreeg de band er niet op. Via het toeristenbureau het telefoonnummer van een Engelssprekende garage gekregen. Die was er heel snel en kreeg de reserveband er ook niet op omdat de band niet paste. Woedend zijn we op de garage want Luurd heeft het voordat we weg gingen laten controleren. Wat zijn wij blij dat we nog thuis konden komen anders hadden we er langs de kant van de weg mee gestaan. De Engelssprekende monteur was zeer doortastend en heeft een andere reserveband opgehaald. Hij zal een nieuwe band voor ons verzorgen; tweedehands want dat is goedkoper zei hij. Zeer sympatiek. We kunnen ons nu in elk geval weer verplaatsen. Over 2 à

    3 dagen zal er een nieuw wiel zijn.

    Overigens is het weer slecht: tropische buien.






    » Reageer (0)
    21-01-2010
    19, 20 en 21 januari

    Dinsdag Benidorm onveilig gemaakt. Het was bewolkt en we wilden daar een boodschap doen.

    Er is altijd wel leven in Benidorm. Luurd's drankje (Gran Licor) weer niet gekregen. Herma welke winkel? In straat achter playa Levante? In die drankwinkel niet.




    Woensdag: we moesten thuisblijven want de gasflessen zouden worden gebracht. Het was niet erg want het was een stralende dag en buiten lekker warm in de zon. Tegen 4 uur kwam de warmte uit de gasflessen.

    Peter Timoteeff liet  vandaag ook een foto van Benidorm zien en daarop was te zien dat het zonnetje nu wel scheen.

    En nu is het intussen donderdag geworden en schijnt het zonnetje weer. Ook sluierbewolking maar een lekker temperatuurtje.



    » Reageer (0)
    19-01-2010
    16,17 en 18 januari
    16e en 17 e zonnig weer, 18e bewolkt. Gelukkig maar want onze gasflessen zijn leeg. Dat is wel een tegenvaller. Volgens de eigenaar kunnen we daar 6-8 weken mee toe. Nu zijn er pas 14 dagen om. Morgen krijgen we nieuwe. We willen wel graag een warme douche.
    Van Moraira naar Benissa en Parcent gereden. Daar paella gegeten. Met voor- en nagerecht en een hele fles wijn voor €20,-. Daar kan het gas nog een keer voor uitvallen. Eens zien waar we vandaag (de 19e) gaan eten. Het is vandaag half bewolkt, niet koud.


    » Reageer (0)
    16-01-2010
    12,13,14,15 jan.

    12 en 13 januari

    Het weer is niet geweldig (af en toe regen), daarom maar een eindje gereden en het leuke eethuisje van 20 jaar geleden opgezocht. Is er nog maar is dicht, staat te koop en is niet meer zoals toen.

    Het rietstadje Gata de Gorgos zal misschien 's zomers gezellig zijn, nu absoluut niet.

    13 jan. Het wordt wel warmer maar het zonnetje laat nog verstek gaan.


    14 jan.

    Heerlijk vanmorgen. Schuifpui open, lekker weertje zonder zon. En waarempel het zonnetje komt er ook nog bij. Wolkenloze hemel. Warm. Kleren uit.Maar tegen 3 uur wakkert de wind aan en vertrekt het zonnetje. Jammer. De wind is goed voor de was. Elk nadeel heb zijn voordeel nietwaar?

    Trouwens Wim, van harte gefeliciteerd.


    15 jan.

    De zon schijnt uitbundig. Wolkenloze hemel. Heerlijk. Wij hebben besloten een bergrit te maken. De valleien ten w. van Ondarra. Daar zie je Spanje weer zoals Spanje is. Een heel ander beeld dan aan de kust.





              

        







    » Reageer (0)
    13-01-2010
    11 jan. (vervolg), 12 en 13 jan.

    Xabia (oftewel Javea) en Denia zijn uitgestorven. Niet erg aantrekkelijk. Wij moeten zeggen dat Moraira er wel uitspringt. Niet van die hele grote wolkenkrabbers en aardige strandjes. En wat staan er overal een flats leeg.Xabia:


      en Denia:






      12 en 13 januari

    Het weer is niet geweldig (af en toe regen), daarom maar een eindje gereden en het leuke eethuisje van 20 jaar geleden opgezocht. Is er nog maar is dicht, staat te koop en is niet meer zoals toen.

    Het rietstadje Gata de Gorgos zal misschien 's zomers gezellig zijn, nu absoluut niet.

    13 jan. Het wordt wel warmer maar het zonnetje laat nog verstek gaan.

    Hartelijk dank Esther, we hadden het gehoord. Groeten aan je moeder





    » Reageer (0)
    11-01-2010

    8 jan.

    Het is weer droog maarr... koud voor Spaanse begrippen. De winterjas doet goede diensten nu.

    We ondernemen nog niet zo veel want Luurd heeft last van zijn been, die laten we rusten. We hebben wel een ritje naar Benidorm gemaakt om Luurds drankje te halen maar de winkel was dicht. Oh vreselijk, wat is dat Benidorm toch erg. Jammer want het strand is bijzonder aangenaam.


    9 jan.

    De zon is er weer maar er is een hele harde koude wind. Wij hebben ons uittsekend vermaakt met het E.K. Schaatsen.


    10 jan.

    De zon lacht ons weer toe en de wind is gaan liggen. We kunnen dus weer heerlijk zonnen in de tuin . Die ligt heerlijk beschut. De zon is zo krachtig dat de pantalon pijn doet op het been. Tegen een uur of 4 is de pret afgelopen en gaan we ons weer vermaken met schaatsen. Kijken of Sven Europees kampioen wordt.

    11 jan.

    Het is druk in het internetcafe. Buiten is nu droog, vannacht regen gehad. Het is niet zo koud meer. Het is nu windstil. We gaan een ritje naar Denia maken.

    Sanne bedankt voor je reactie hoor.



    » Reageer (0)
    07-01-2010
    5,6,7 januari

    5 jan.

    Met de ijs foto's op de t.v. voor me geniet ik dubbel van het feit dat we net op tijd zijn vertrokken. Hoewel het vandaag niet zo warm was, want er was geen zonnetje, was het toch zeer aangenaam ook al regende het vanmiddag een tijdje. Alles beter dan die ijsvloeren bij jullie.

    Hier genieten we van de sinaasappelbomen. En wees maar niet bang dat de sinaasappels op raken want er komt vanuit Valencia e.o. een nieuwe oogst aan. Men is druk bezig de sinaasappels te plukken. Velden vol. We hebben vandaag boodschappen in huis gehaald. De supermercados zijn super uitgerust, zelfs met Hollands brood. Ik ben alleen blij dat ik mijn eigen oude kaas heb meegenomen want de ervaring leerde dat er alleen Edammer in het buitenland is en die flauwe kaas

    hoef ik niet. Verder is er werkelijk alles. We zullen niet verhongeren en ons natje zullen we ook niet missen. Hadden jullie ook niet gedacht denk ik. Ik tik dit in Word en in een internetcafe zet ik het op de blog. Dus tot dan.



    6 jan.

    Och,och, wat een chaos bij jullie. En Peter Timofeef maar zeggen dat het regent aan de Costa's maar wij hebben heerlijk in de zon gezeten. We konden niet zo veel ondernemen want de vrienden van de eigenaar van het huis zouden bij ons komen. Zoals jullie op de foto kunnen zien staat Luurd boven lekker in de zon. Dat is dus onze afdeling. Beneden is van de eigenaar. Die is er niet, wij kunnen dus overal over beschikken. Geweldig nietwaar.


    7 jan.

    Peter heeft wel gelijk gehad. Het komt de hele dag met bakken uit de hemel helaas. Maar we hebben radio 5 (Nostalgia) aan en kijken af en toe op de t.v. hoe het bij jullie is. We gaan straks op pad om een adres te vinden waar we dit op internet kunnen zetten.


    » Reageer (0)
    04-01-2010


    Nieuwjaarsdag


    Allen een heel geweldig, vooral gezond jaar.

    Wij hebben een voortreffelijk nacht gehad. Zoals verwacht weinig geknal. Het gesnurk van Luurd was luider dan de paar knalletjes. Wel een heel klein beetje sneeuw gevallen. Geen hinder voor het verkeer. We reden om kwart voor 8 weg. Onze Tom Tom stuurde ons naar Duitsland en dat wilden we natuurlijk zonder winterbanden vermijden. Dus weer een stuk terug en zelf de weg gezocht.

    We kwamen geen kip tegen, laat staan een auto. Zoals verwacht was het super rustig op de weg, ideaal. Pas om een uur of elf begon het verkeer een beetje op gang te komen. Eerst nog sneeuwbuien, niet erg en ook wat natte sneeuw later. De wegen waren prima. Van Langres tot Dijon was het wit, daarvoor niet. Het begon steeds droger te worden en we konden lekker opschieten. Onder het genot van de lekkere hapjes van Herma was het prima uit te houden.We meenden ons besproken hotel in Montelimar om een uur of half zeven te kunnen betrekken, maarrrr.

    dat viel tegen. We waren in Montelimar om een uur of half7 en toen moesten we het hotel nog zoeken. Het laatste stuk van Lyon naar Montelimar viel tegen. Luurd rijdt al niet zo graag in het donker en helemaal niet als je er al een hele dag hebt opzitten.

    Ik had geen uitdraai gemaakt omdat de printer het niet deed en de Tom Tom pakte het adres ook niet. Zonder al deze attributen zijn wij nergens meer. Dat werd dus zoeken en rondrijden. Maar pech hoort er ook bij. En als het hierbij blijft mogen we in onze handjes wrijven. Om half 8 eindelijk gevonden Dit hotel vergane glorie maar wel schoon en voor een nachtje slapen lekker goedkoop. De meeste kennen afslag Le Teil wel naar de Ardeche. Die richting op ligt het hotel. Het was buiten 7 graden. Dat is wel beter dan bij jullie. Morgen weer verder. Mogen nog wel een paar graadjes bij. We hopen Moraira te bereiken. Dan hopen we dus op de plaats van bestemming te komen waar ik geen internet heb. Wanneer het volgende verslag komt weet ik daarom nog niet .Moet op zoek naar wifi adressen . Tot gauw en bedankt voor de belangstelling.


    2 januari.

    Lekker geslapen en om half 8 weer in de auto. Alles liep voortreffelijk. Geen vrachtwagens, caravans o.i.d. We konden heerlijk doortuffen, met een gemiddelde van 110 km.!!! Dat is wel heel anders rijden dan 'szomers. Je rijdt soms helemaal alleen. Ook de wegwerkzaamheden werden niet uitgevoerd. Heerlijk. En toen bij Montpellier het zonnetje er bij kwam werden we helemaal vrolijk. Verwarming uit!! We waren om half 6 in Moraira maar toen moesten we het huis nog vinden en dat was zoeken. Gelukkig was het nog licht. In donker was het een crime geweest.

    De verwarming was aan en er stond een lekkere fles wijn voor ons klaar. Wat een ontvangst.

    We zijn zeer te spreken over alles. Mooi huis, erg schoon en een prachtig buiten. Enfin de foto's spreken voor zich. Op de t.v. zagen we dat jullie in de kou zitten.


    Zondag 3 jan.

    Na een heerlijke nacht uitgerust opgestaan en het lunchpakket van het hotel in Arcen genuttigd.

    En we genoten van de aanblik dat het zonnetje uitbundig scheen. Schuifpui open en stoelen op het terras geplaatst. Heerlijk. Je kon bloot in de zon. Het terras ligt heerlijk beschut. Ondanks de harde, frisse wind hadden wij het lekker warm. Tot half 4 van de zon genoten, toen kwam de bewolking.

    Als het zo blijft tekenen wij er voor.

    4 jan.

    We weten dat jullie in de kou zitten want we ontvangen het nederl. nieuws ook op t.v.

    Weer heerlijk zonnetje. Veel te veel warme kleding meegenomen. We lopen in t-shirt.

    Zit in een internet cafe, dus haast. Doei.

                    

              



    » Reageer (0)
    01-01-2010
    Een heel goed nieuwjaar
    .

    Klik hier voor meer gratis plaatjes

    » Reageer (0)





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!