De loft der zotheid
Don't forget to smell the roses....
20-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Deel 4
Heksenjacht en demoniseren van personen
 
De media en de heksenjagers.
 
We zijn het al goed gewoon dat tijdens de nieuwsuitzendingen op televisie, mensen als opgejaagd wild worden opgevoerd.
In Europa begon het allemaal met het proces tegen O.J. Simpson dat als een reality-Soap op onze televisie verscheen.
In België bereikten we een hoogtepunt tijdens de openbare Dutroux hoorzittingen en de Dutroux ontsnapping.
De pers had begrepen dat deze "kant en klaar" uitzendingen hoog scoorden, een soort van "brood en spelen".
Dit heeft natuurlijk tot gevolg gehad dat er ook soms ook geblunderd word. Neem maar even het voorbeeld van popster
Michael Jackson die wereldwijd door moraalridders en pers door het slijk is gehaald.
Na zijn vrijspraak word hij ineens een stuk minder belangrijk, en niemand zal zichzelf afvragen of hij/zij mee gewerkt heeft aan de hetze tegen het pop idool.

De heksenjacht op triatleet Rudger Beke 

Veel minder interessant voor het brede publiek maar niet minder erg is het doping proces tegen triatleet Rudger Beke
De Belg Rutger Beke is in binnen- en buitenland gekend als een uitstekend triatleet. Het is dankzij zijn enorm doorzettingsvermogen dat hij uiteindelijk behoort tot de wereldtop op de "long distance triathlon". Op 17- jarige leeftijd is hij begonnen aan zijn triathloncarriere om uiteindelijk op 25-jarige leeftijd door te stoten tot de internationale top dankzij een 3e plaats op het WK LD in Nice 2002. Nog eens 18 maanden later is hij rookie van het jaar na zijn onvergetelijke 2e plaats in de moeder aller triatlons "World Championship Ironman Hawaii 2003".  Op Belgische bodem domineert hij de laatste jaren het triatlonlandschap met meerdere Belgische titels op korte en lange afstand.
Deze prachtige atleet probeerde zijn onschuld te bewijzen omdat hij werd beschuldigd van Epo gebruik.
Rutger Beke is intussen door zowat elke officiële instantie die over doping gaat, en de pers door het slijk gehaald.
Een onderzoeksteam van K.U. Leuven heeft in een onderzoek kunnen bewijzen dat Beke "vals positief" was.

Persmededeling K.U.Leuven
Onderzoekers van de K.U.Leuven (prof. Mathieu Bollen en prof. Monique Beullens, afdeling Biochemie, faculteit Geneeskunde; ir. Bart Landuyt, laboratorium voor Experimentele Oncologie) hebben aangetoond dat sommige urinestalen van Rutger Beke vals-positief blijken voor EPO in de test zoals die wereldwijd gebruikt wordt. Ze ontdekten ook dat het antilichaam waarop deze test gebaseerd is, naast EPO ook nog verschillende andere eiwitten detecteert in de urine van Rutger Beke (zie persbericht 24 mei).

De waarde van dit onderzoek werd in twijfel getrokken, omdat de onderzoekers uitgingen van de betrouwbaarheid van Rutger Beke. Gesjoemoel met de stalen – bijvoorbeeld door toevoeging van recombinante EPO aan sommige van de urinestalen of door het gebruik van urinestalen van andere personen – kon volgens de tegenpartij in de zaak niet worden uitgesloten.

Geïnspireerd door deze kritiek hebben dezelfde onderzoekers nu een vals-positief staal van Rutger Beke opnieuw onderzocht met twee verschillende, nieuwe technieken om na te gaan of het staal al dan niet lichaamsvreemd EPO bevat. Ze zijn opnieuw tot de conclusie gekomen dat een staal dat positief scoorde voor lichaamsvreemde EPO in de standaard EPO-test, GEEN lichaamsvreemde EPO bevatte. Beke heeft dus urinestalen afgeleverd die weliswaar niet onder controle van een gerechtsdeurwaader werden afgenomen, maar die zonder enige twijfel VALS-positief testten voor recombinante EPO.

Op 10/08/05 werd Rudger Beke vrijgesproken. Van de kant van de dopingjagers hoor je tot nog toe weinig reactie. Dopingjager Dr. Delbeke liet schiftelijk weten dat de epotest niet waterdicht is...

Persartikel uit Het laatste Nieuws van 16/11/2007
Het wereldantidopingagentschap WADA zou bereid zijn om 90.000 euro schadevergoeding te betalen aan triatleet Rutger Beke. Dat schrijft De Morgen. Beke ging in de zomer van 2005 vrijuit voor vermeend epogebruik. Hij vroeg 185.000 euro schadevergoeding aan het WADA en de twee controlerende labs, Gent en Keulen.

In de marge van de Derde Wereldconferentie over Doping in de Sport werd vernomen dat WADA bereid zou zijn om 90.000 euro schadevergoeding te betalen, meteen een impliciete erkenning van de schuld van de dopinginstanties. Volgens een bron dicht bij WADA zouden de advocaten van Beke zich al bereid hebben verklaard.

Meester Johnny Maeschalck spreekt dat tegen. Toch ziet het ernaar uit dat het tot een minnelijke schikking zal komen in het voordeel van Beke. Wie zal betalen, is nog niet uitgemaakt. Gisteren wilde WADA samen met de labs vergaderen, maar zowel Gent als Keulen wilden niet met WADA samenzitten.


 
De Heksenjacht op Pim Fortuyn.
 
In de middeleeuwen werden Heksen gewoon op de brandstapel gezet, voorbeelden genoeg Jeanne D'arc enz...
In deze moderne tijden heeft men subtieler manieren ontwikkeld om "lastpakken" te elimineren.
Een prachtig voorbeeld is Pim Fortuyn, Deze intelligente professor besloot op een bepaald moment in zijn leven de politiek in te stappen. Pim Fortuyn had Charisma en sterker nog ondanks het feit dat hij een homo was had hij rechtse ideeën.
Algauw werd het establishment ongerust en begonnen Nederlandse organisaties die dreigden macht te verliezen met het opstarten van een tactiek die nu beter bekend staat onder de noemer "demoniseren van personen".
In een eerste stadium probeerde men Pim Fortuyn gewoon verbaal uit te schakelen, zonder succes. Hij verloor geen debat omdat hij met eenvoudige eerlijke argumenten de pijnpunten van de Nederlandse samenleving blootlegde.                                         
Fortuyns aanhang bleef groeien dus werd het spel harder gespeeld en probeerde men Fortuyn via de Televisie in een belachelijke situatie te manuvreren door hem te bekogelen met een taart. Men noemde hem een populistische nicht en een oproerkraaier.
Dit alles bracht Fortuyn echter niet uit balans.
Er werd tenslotte een klimaat gecreëerd waardoor Fortuyn zodanig door het slijk werd gehaald dat hij een aantal kunstmatige vijanden bijkreeg zoals extreme allochtonen en linkse groeperingen, kortom teveel om op te noemen.
Het leek erop dat het establishment afwachtte in die zin dat men hoopte dat linkse organisaties de klus zouden afmaken.
Tenslotte gebeurde wat niet meer te vermijden was, Pim Fortuyn werd vermoord omdat een klimaat was aangemaakt dat liet uitschijnen dat het kon en mocht gebeuren. Een moderne heksenverbranding had plaatsgevonden.
Ik vind het trouwens grappig dat nieuwe politici zoals o.a.de Franse President Sarkozy nu met Fortuyns idéeen aan de haal gaan.
 
Men kan dit gebeuren een beetje vergelijken met Agatha Christie's verhaal "Murder on the Orient express".Meesterspeurder Hercule Poirot is in Istanbul waar hij een misdaad weet op te lossen. Hij keert nu weer terug naar Londen op de Orient Express, en moet de juwelendievegge achterlaten met wie hij een haat-liefde verhouding heeft. Aan boord komt een medepassagier naar hem toe, die hem wil inhuren om uit te vinden door wie deze bedreigd wordt. Poirot accepteert de opdracht niet en nog dezelfde nacht wordt de man met meerdere messteken om het leven gebracht.
Poirot is ervan overtuigd dat de dader nog aan boord is, en in afwachting van het vervolg van hun reis probeert hij de moord op te lossen. Tot ieders verbazing komt Poirot tot de vaststelling dat elke passagier op de Orient express mee in het "plot" zat en iedereen letterlijk één messteek toediende aan het slachtoffer.

Ik denk dat Pim Fortuyn vermoord is door ons allemaal, niet letterlijk maar wel passief, want we hebben het toegelaten.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • Zalig Kerstfeest
  • Sooreh Hera
  • Deel 5 Afval is voedsel
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!