gistdeeg tulband met rozijnen en amandelen. ingredienten. 400 gram meel. 80 gram suiker. 20 gram verse gist. 100-150 ml melk. 50 gram boter. 1 ei. 1 snufje zout. 50 gram gehakte amandelen. 50 gram rozijnen/ bereiding. zeef het meel in een kom. druk een kuiltje in het midden. roer 2 theelepels suiker met de verse gist en een beetje lauwwarme melk door elkaar, doe dit in het kuiltje en meng het met een beetje meel. laat op een warme plaats afgedekt ongeveer 15 minuten rijzen. doe de overige lauwwarme melk, de boter, het ei, de suik en het zout alsmede de amandelen en de rozijnen op het deeg en kneed alles goed door elkaar. laat het daarna nogmaals 30-45 minuten afgedekt rijzen. verdeel het deeg geljkmatig in de tulbandvormpjes en bak ca. 35-45 minuten. bakken: voorverwarmde elektische oven: 180 graden. hete lucht oven: 160 graden midden in de oven. gasoven: 2-3 onderin de oven. tip: bestuif de tulbandjes met poedersuiker