hartige tulband. ingredienten. 375 gram meel. 20 gram verse gist. 1 afgestreken theelepel suiker. 100 gram fijn geraspte kaas. 100-150 ml melk. 80 gram boter. 1 theelepel zout. 100 gram mager spek. 1 ei. bereiding. zeef het meel in een kom. druk een kuiltje in het midden. meng de suiker al roerend met de verse gist en een beetje lauwwarme melk, doe in het kuiltje en meng met een beetje meel. laat ongeveer 15 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats. doe de resterende lauwwarme melk, de boter, het ei en het zout op het meel en kneed dit alles goed door elkaar. laat daarna nogmaals 30-45 minuten afgedekt rijzen. snijd intussen het spek klein en bak het een beetje aan in een koekenpan. rasp de kaas erg fijn. doe dit beiden in het gistdeeg en vermeng het er goed mee. verdeel het deeg gelijkmatig in de tulbandvormpjes en bak ca. 30-40 minuten. voorverwarmde elektrische oven: 180 graden onderin. hete lucht oven: 160 graden midden in de oven. gasstand: 2-3 onderin de oven.
bananen-chocolade-tulband. ingredienten. 120 gram boter. 80 gram suiker. 1 ei. 2 middelgrote bananen. 200 gram meel. 1 snufje zout. 1 theelepel bakpoeder. 50-100 gram pure chocolade. bereiding. klop de boter schuimig. vermeng de suiker, ei en de geprakte bananen. meng meel, zout en bakpoeder en vermeng dit al roerend met de grof geraspte pure chocolade in de schuimige massa. verdeel het deeg gelijkmatig in de tulbandvormpjes en bak 30-40 minuten. voorverwarme elektrische oven: 180 graden onderin. hete lucht oven: 160 graden midden van de oven. gasoven: stand2-3 onderin. tip.versier de tulbandjes met chocoladeglazuur.
gistdeeg tulband met rozijnen en amandelen. ingredienten. 400 gram meel. 80 gram suiker. 20 gram verse gist. 100-150 ml melk. 50 gram boter. 1 ei. 1 snufje zout. 50 gram gehakte amandelen. 50 gram rozijnen/ bereiding. zeef het meel in een kom. druk een kuiltje in het midden. roer 2 theelepels suiker met de verse gist en een beetje lauwwarme melk door elkaar, doe dit in het kuiltje en meng het met een beetje meel. laat op een warme plaats afgedekt ongeveer 15 minuten rijzen. doe de overige lauwwarme melk, de boter, het ei, de suik en het zout alsmede de amandelen en de rozijnen op het deeg en kneed alles goed door elkaar. laat het daarna nogmaals 30-45 minuten afgedekt rijzen. verdeel het deeg geljkmatig in de tulbandvormpjes en bak ca. 35-45 minuten. bakken: voorverwarmde elektische oven: 180 graden. hete lucht oven: 160 graden midden in de oven. gasoven: 2-3 onderin de oven. tip: bestuif de tulbandjes met poedersuiker