hartige tulband. ingredienten. 375 gram meel. 20 gram verse gist. 1 afgestreken theelepel suiker. 100 gram fijn geraspte kaas. 100-150 ml melk. 80 gram boter. 1 theelepel zout. 100 gram mager spek. 1 ei. bereiding. zeef het meel in een kom. druk een kuiltje in het midden. meng de suiker al roerend met de verse gist en een beetje lauwwarme melk, doe in het kuiltje en meng met een beetje meel. laat ongeveer 15 minuten afgedekt rijzen op een warme plaats. doe de resterende lauwwarme melk, de boter, het ei en het zout op het meel en kneed dit alles goed door elkaar. laat daarna nogmaals 30-45 minuten afgedekt rijzen. snijd intussen het spek klein en bak het een beetje aan in een koekenpan. rasp de kaas erg fijn. doe dit beiden in het gistdeeg en vermeng het er goed mee. verdeel het deeg gelijkmatig in de tulbandvormpjes en bak ca. 30-40 minuten. voorverwarmde elektrische oven: 180 graden onderin. hete lucht oven: 160 graden midden in de oven. gasstand: 2-3 onderin de oven.