Angeltjes
12-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vioolconcerto in D opus 35 - Erich Korngold

 

 

Erich Korngold is een van onze favoriete klassieke componisten. Vooral omwille van zijn aangijpende opera's Die tote Stadt en Das Wunder der Heliane.  Korngold situeert zich tussen Richard Strauss en Giacomo Puccini qua sfeer en melodielijn ; bovendien heeft hij een rijk instrumentaal palet dat zijn muziek direct herkenbaar maakt. Korngold moest nazi-Duitsland ontvluchten wegens zijn Joodse afkomst en hij vestigde zich in Los Angeles waar hij met open armen opgevangen werd door de filmstudio's van Hollywood die trouwens veel Europese artiesten die op de vlucht waren,  in dienst namen. Korngold componeerde ondermeer de filmmuziek voor Robin Hood met Errol Flyn. Hij is nooit teruggekeerd naar Europa. Op 60-jarige leeftijd is hij, veel te jong, overleden in 1957.

He fragment dat wij u vandaag voorstellen is enkel instrumentaal : het vioolconcerto opus 35 uit 1945 met de Amerikaans-Nederlandse soliste Hilary Hahn. Wij kennen helaas het orkest niet. De chef is Natalie Zhu.

De Platenruiter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet moeders mooiste, maar wel goed bij kas.

 

Prinses Christina heeft sinds mei 2009 een tweede brievenbusfirma op het eiland Guernsey. Vanuit Paleis Noordeinde wordt voor haar, naast de al bekende Daffodil Trust, ook de Crocus Trust aangestuurd.

Dat meldde de Volkskrant vrijdag 11 september op basis van documenten van de Haagse Kamer van Koophandel en een reactie van de Stichting Protector Daffodil Trust, die de buitenlandse financiële belangen van de prinses bewaakt.

Omstreden
De constructie via belastingparadijs Guernsey is niet verboden, maar wel omstreden. De Tweede Kamer maakte eerder duidelijk dat het niet wenselijk is dat het werkpaleis van koningin Beatrix bij dergelijke fondsen betrokken is.

Crocus Trust zou volgens de Volkskrant in het leven zijn geroepen om Christina's deel van de erfenis van prins Bernhard in onder te brengen. Het al bekende Daffodil Trust is voor de erfenis van koningin Juliana.

Minder belastingen
Door haar geld op Guernsey te stallen, betaalt de in Londen woonachtige prinses Christina geen vermogensbelasting in Groot-Brittannië en bespaart zij op de inkomstenbelasting.

De Tweede Kamer toonde zich in februari onaangenaam verrast door berichten over het bestaan van fiscale constructies waarbij de financiële staf van het Koninklijk Huis betrokken is.

Prinses Irène, ook goed bij kas en heeft vlotte omgang met bomen (praten & knuffelen)

Behalve van het Daffodil Trust van Christina maakte de Volkskrant destijds ook gewag van een privé-fonds van de familie De Bourbon de Parme. De ex van prinses Irene, Carlos Hugo de Bourbon de Parme, is de belangrijkste bestuurder van het fonds.

@ Z24

 


11-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hubble

 

 

Indrukwekkende PPS met muziek en u moet zelf doorklikken.

 

 

(met dank aan Emile)

Bijlagen:
pps hubble kosmos.pps (3.2 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blank burgerprotest in Zuid-Afrika

 

Van onze Zuid-Afrikaaanse vriend Peter ontvingen wij volgende foto van een moegetergde man in het dorpje Christiana, nabij de Vaalrivier, zowat 100 kilometer ten noorden van Kimberley in de Noordwest Provincie.  Ten einde raad kalkte de man op de muur van een woning zijn protest  in niet mis te verstane bewoordingen.

"Ik ben boos op de gemeentelijke kakdiensten.  Hoe kan een rekening die regelmatig betaald is, achterstallig zijn ?  Misschien moeten jullie terug naar de kleuterschool en leren dat 0 + 0 = 0 en niet 662 Rand. Op 3 februari 2009 betaalde ik een waarborg en aansluitingskosten en vandaag op 24 augustus 2009 heb ik nog steeds geen water (Ik schrijf het ook in het Engels want misschien verstaan die "fucking" gemeente-ambtenaren geen Afrikaans".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VB inzake hooffddoekenbelissing RAGO

 

Het Vlaams Belang is zeer tevreden met de beslissing van de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (RAGO) om een algemeen hoofddoekenverbod in te voeren in alle scholen van het gemeenschapsonderwijs. De RAGO volgt daarmee het advies van het auditoraat van de Raad van State die eerder deze week het hoofddoekenverbod in een Antwerps atheneum schorste.

Het Vlaams Belang eist al geruime tijd een algemeen hoofddoekenverbod in het onderwijs. Een verbod per school lost immers niets op, maar zorgt enkel voor een verschuiving van het probleem van de ene school naar de andere. Het Vlaams Belang hoopt nu dat ook de andere netten zich bij het standpunt van de RAGO zullen aansluiten zodat het hoofddoekenverbod geldt in alle Vlaamse scholen.

Het Vlaams Belang haalt eindelijk zijn slag thuis. De partij heeft jarenlang de druk op de ketel gezet. De andere politieke partijen hebben steeds geweigerd om hun politieke verantwoordelijkheid te nemen en staken zich weg achter de autonomie van de inrichtende machten van de scholen om geen kleur te moeten bekennen. Nochtans kan alleen een algemeen hoofddoekenverbod een einde stellen aan de verregaande islamisering van sommige scholen.

Het Vlaams Belang eist dat het beleid nu zijn verantwoordelijkheid neemt en het hoofddoekenverbod veralgemeent tot heel de publieke sfeer. Onze partij pleit voor een scheiding van kerk en staat, waarin levensbeschouwelijke keuzevrijheid als een strikte privézaak wordt gezien. De hoofddoek symboliseert een ongelijkwaardig sociaal verkeer tussen mannen en vrouwen, en is dus eerder ideologisch dan religieus van aard. De hoofddoek verdeelt mensen in ‘ware gelovigen’ en ‘afvalligen’, in plaats van een zuiver symbool van religieuze zingeving te zijn. Waar mensen als persoon voor elkaar respect dienen op te brengen, is er geen plaats voor de islamitische hoofddoek: het onderwijs, de overheid en het gerecht.

 

Het Vlaams Belang dringt aan op een alomvattend politiek debat ten gronde over het hoofddoekenprobleem en over de positie van de islam in onze samenleving, in het belang van het behoud van de democratische rechtstaat.

 

Bruno Valkeniers                              Filip Dewinter

Voorzitter Vlaams Belang                 Fractieleider


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barroso zal op 16.09.09 verkozen worden door het Euro-parlement

 

De Portugees Barroso werd unaniem door de regeringen van de 27 lidstaten aangeduid als nieuwe commissievoorzitter van de Europese Unie.  Het Euro-parlement mag daar ook een uitspraak over doen.

Alhoewel na de "hoorzitting" een aantal verkozenen zich sceptisch uitlieten over de kwaliteiten van Barroso, bestaat er nauwelijks twijfel dat hij met een ruime meerderheid zal verkozen worden. De man is kneedbaar, een overtuigd federalist en een meeloper met een  ingebouwd kompas voor het veilige centrum : waar geen potten gebroken worden, waar gemeenplaatsen gelden als ideologische explosies, daar schuilt Barroso. Van communist tot allemansvriendje in het centrum van de macht.

 

Er gingen stemmen op om te wachten op de uitslag van het Ierse referendum in begin oktober, maar men is klaarblijkelijk overtuigd dat de Ieren het verdrag van Lissabon zullen goedkeuren : er wordt een grootse campagne gevoerd, aan de Ierse regering werden beloftes gedaan inzake hun vertegenwoordiging in de toekomstige Commissie, aan de Ierse abortuswet zal door de EU niet geraakt worden en er werd net niet officieel toegezegd dat er extra kredieten vrijkomen om de Ierse heuvels groen te verven, kortom het Eiland van Smaragd wordt bedolven onder de aandacht en de cadeaus.

Waarom nog langer wachten op een herverkiezing van Barroso ?  Van de 736 stemgerechtigden zijn nu reeds ongeveer 400 Barroso-aanhangers :  263 van de EVP plus Eurosceptici en liberalen aangevoerd door Guynokkio (wat dezen bekomen hebben in ruil voor hun goedkeuring is nog een geheim).

Eens de zaak van de benoeming van Barroso  geregeld  op 16 september moeten nog  de enkele Europese achterblijvende lidstaten aangepord worden om ook hun zegen officieel te bevestigen voor het Verdrag van Lissabon. Dan kan de officiële opruiming ingezet worden en kan er een socialist naar voren geschoven worden als president voor het continent. Tony Blair zou de beste kansen maken.

Nadien mogen wij, Vlamingen, nederig in de rij staan om te begroeten in volgorde  : onze Vlaamse minister-president, onze federale keuning, onze federale premier, onze Europese commissievoorzitter en onze Europese president.  En als wij met de pet in de hand diep gebogen hebben,  terwijl we in de goot staan en ze zijn voorbijgestapt, dan denken wij (vrij naar Louis-Paul Boon) in onszelf : "Ge kunt ze kussen, profiteurs".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoeken afgeschaft gemeenschapsonderwijs : Toedeloe !

 

 

In alle scholen van het Gemeenschapsonderwijs geldt voortaan een algemeen verbod op het dragen van een hoofddoek. Dat heeft de Raad van het Gemeenschapsonderwijs (Raad GO!) beslist


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Opel

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel & VB : solidair met de werknemers, inventief naar de directe toekomst

 

Het Vlaams Belang neemt met ontzetting kennis van de sluiting van Opel Antwerpen. De partij verklaart zich solidair met de getroffen werknemers. De Vlaamse regering heeft nu de plicht om snel en efficiënt te reageren. Het getalm van de regering Peeters werd Opel Antwerpen mee fataal. Hoewel deze sluiting door velen reeds verwacht werd, komt ze hard aan bij elke betrokken werknemer, maar ook bij de Antwerpse en Vlaamse bestuursverantwoordelijken. Het Vlaams Belang verklaart zich solidair met alle getroffenen en vraagt dat de Vlaamse regering alle middelen zou uitputten om het sociaal leed zoveel mogelijk te beperken.

Het Vlaams Belang stelt evenwel vast dat diezelfde Vlaamse regering in het verleden niet genoeg heeft gedaan om het drama van vandaag te vermijden. Terwijl de Duitse regeringen miljarden euro mobiliseerden om hun eigen Opel vestigingen te beschermen, kwam Vlaanderen niet verder dan een kredietlijn van 300 miljoen. Blijkbaar is de Vlaamse maakindustrie voor de Vlaamse regering minder waard dan de bankensector, die wel op meerdere miljarden Vlaamse staatssteun kon rekenen.

Voor het Vlaams Belang is de strijd evenwel nog niet helemaal verloren. In het verleden heeft de partij er reeds op gewezen dat Vlaanderen een eigen en ambitieuze automobielpolitiek moet en kan ontwikkelen. De constructie van de nieuwe generatie hybride wagens kan op de Antwerpse Opelsite opgestart worden. Ook voor een zogenaamde ‘Flanders Car Assembly’ kan er in Antwerpen een prominente plaats voorzien worden.

Het Vlaams Belang diende bij monde van Vlaams volksvertegenwoordiger Jan Penris onmiddellijk een interpellatieverzoek in, in de hoop daarmee het Opeldossier terug op de Vlaamse politieke agenda te plaatsen. Een vorig verzoek van het Vlaams Belang werd door parlementsvoorzitter Jan Peumans spijtig genoeg afgewezen. Hopelijk laten de Vlaamse traditionele partijen de Opel arbeiders vandaag niet in de steek.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ter attentie van Kris Peeters, Yves Leterme en de Deftige Dame : NL-visie op samenwerking

 

Rotterdam versus Antwerpen. In België weten ze wel waarom Nederland op onnavolgbare wijze een juridisch rookgordijn heeft opgeworpen, dat de betere bereikbaarheid van de Antwerpse haven naar een verdere toekomst schuift.

Complottheorieën genoeg. In crisistijd zou het Nederland niet slecht uitkomen als het wat langer duurt voordat grote containerschepen probleemloos kunnen doorstomen naar Antwerpen. Dat suggereerde de Antwerpse havendirecteur Eddy Bruynincks althans, dinsdag 8 september in NRC Handelsblad.

Een andere verdachtmaking, die ook in Nederland opduikt, raakt de Zeeuwse wortels van premier Jan-Peter Balkenende. Hij zou niet geheel onpartijdig zijn bij het getouwtrek over het al dan niet onder water zetten van de Hedwigepolder, als milieucompensatie voor de uitdieping van de Westerschelde.

De Tweede Kamer debatteert volgende week verder, maar in België slijpen ze alvast de messen. De Vlaamse minister-president Kris Peeters zint op claims, mocht de door Nederland beloofde baggerklus eind dit jaar niet zijn uitgevoerd.

Wraakzuchtige Belgen
Voor de Nederlandse regering dreigt gezichtsverlies, linksom of rechtsom. Als het kabinet een compromis zoekt waarmee de milieubezwaren van de Raad van State worden weggenomen, loopt dit vrijwel zeker uit op vertraging bij de afwikkeling van het Westerschelde-dossier. Minister Maxime Verhagen van buitenlandse zaken kan dan met recht van woordbreuk worden beticht. Hij beloofde immers dat vóór het eind van dit jaar een start wordt gemaakt met de uitdieping.

De gevolgen laten zich raden. Boze en wraakzuchtige Belgen bestoken Nederland met financiële claims. Hollandse truckers kunnen rekenen op pesterijtjes rond de Antwerpse ring.

Draai van JP
Nederland kan België ook volledig apaiseren door aan te sturen op een noodwet, waarmee de juridische blokkade die de Raad van State heeft opgeworpen terzijde wordt geschoven. De regering kan de baggerklus laten aanvangen en de buurvrede met België herstellen.

In het Haagse incasseert premier Balkenende in dit geval alsnog een forse nederlaag. Hij moet een draai maken, want Balkenende klampt zich al maanden vast aan het standpunt dat de regering de Raad van State niet zomaar kan negeren.

Belgische omissie
Balkenende heeft kortom wisselgeld nodig, een Belgische bonbon waarmee hij in Nederland goede sier kan maken. Gelukkig hoeft de zoektocht niet lang te duren, want uitdieping van de Westerschelde is drie jaar geleden al eens gekoppeld aan het hsl-project voor supersnelle treinen.

Vanuit Nederlands perspectief is de hogesnelheidslijn tussen Amsterdam en Parijs een prettige twistappel. Die lijn bevat, ook nu treinen op het volledige traject sneller gaan rijden, nog een gapende Belgische omissie op het boemelstukje tussen Antwerpen en Brussel.

Beetje sneller
Eind dit jaar komt de Belgisch-Nederlandse hoge-snelheidsverbinding met horten en stoten op gang, ruim twaalf jaar na de start van de snelle treinverbinding tussen Brussel en Parijs. De afstand tussen Amsterdam en Parijs wordt hierdoor vanaf december bekort tot drie uur en achttien minuten, een tijdwinst van 51 minuten.

In de loop van 2010 gaan er nog eens zeven minuten van de reistijd af, als hsl-treinen op het tracé tussen Schiphol en Rotterdam mogen opschakelen tot de topsnelheid van 300 kilometer per uur.

Nederland heeft dan aardig z'n best gedaan. Tussen Amsterdam en de Belgische grens is gewerkt aan 125 kilometer spoor, waarbij 85 kilometer nieuw hogesnelheidsspoor is aangelegd.

Hsl als wisselgeld
De Belgische tegenprestatie laat te wensen over. Parallel aan de aanleg van het Nederlandse hsl-spoor heeft België de afgelopen jaren gesleuteld aan wat vanuit zuidelijk perspectief de noordelijke tak van hogesnelheidsnet heet: het stuk tussen Brussel en de Nederlandse grens. Dat omvat zo'n 87 kilometer, maar alleen op de 35 kilometer tussen Antwerpen en de Nederlandse grens heeft België echt hsl-spoor aangelegd waar treinen op topsnelheid kunnen rijden.

Op het circa 50 kilometer lange stuk tussen Antwerpen en Brussel is volstaan met aanpassingen van het bestaande spoor, zodat de snelheid van hsl-treinen daar beperkt is tot maximaal 160 kilometer per uur. Nederland heeft België laten begaan, zodat sprake blijft van een stukje nep-hsl op de route Amsterdam-Parijs.

De tip voor Balkenende ligt voor de hand: Westerschelde uitgediept? Prima, maar dan willen wij graag tien minuutjes tijdwinst op een echt racespoor tussen Antwerpen en Brussel. Met spoed.

Jeroen de Boer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opel en de Scheldeuitdieping : christen-democraten belazeren mekaar

 

Kris Peeters pendelt tussen Merkel en Balkenende.  Opel en de Schelde-uitdieping, dossiers in handen van christen-democraten. En maar toeteren tegen mekaar en mekaar messen in de rug planten. Op zich hebben we daar geen  bezwaar tegen, maar het zijn telkens de burgers die gestraft worden voor de leugens en de schone beloftes van deze onbetrouwbare politici. Valt het trouwens niet op dat zowel Merkel als Balkenende telkens de slogan "Eigen volk eerst" in toepassing brengen ? 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onpartijdigheid justitie ? Jazeker, in uw dromen.

 

 

Nieuwe toga's voor justitie in de maak

Justitie is een verlengstuk van de traditionele partijpolitiek die in het land B veel geloofwaardigheid bij zijn burgers verliest. Dat hebben we al uitentreuren gezegd en geschreven en daar is zowat eenieder het mee eens.

Dit is vermoedelijk altijd zo geweest maar in deze tijden van snelle communicatie en een mondiger wordende maatschappij,  wordt er minder onder de tapijt geveegd. De politici benoemen aanhangers, vrienden, familie en partijleden in àlle geledingen van het apparaat dat onafhankelijk moet optreden om de burgers op alle niveaus te beschermen en onrecht te bestraffen.

Leden van de Grote Carnavalsvereniging die justitie vaak is in haar uiterlijke verschijning, kunnen best onafhankelijk groeien in hun functie, maar lang niet allen doen dat.  Er is niet alleen de benoeming er is de ganse carrière en de bevorderingen met meer loon, voordelen en prestig. Het systeem speelt in op de menselijke zwakheid.   Een flink aantal blijft de politicus of de partij aan wie de benoeming te danken is, trouw en zo krijg je toestanden zoals met rechter Nicole Schurmans die de CD&V  en Nonkel Leterme in bescherming neemt tegen twee collega-rechters.  Of die twee daarom écht onafhankelijk zijn, is nog maar de vraag. Want justitie is een even grote krabbenmand als de politiek.

Over Tante Francine is al veel gezegd : de voorzitster van de Brusselse Handelsrechtbank wordt geviseerd door haar onaanvaardbaar deontologisch optreden, gekoppeld aan onkunde, arrogantie en machtsoverschrijding. Mevrouw is de voornaamste handelsrechter in de hoofdstad van het land B. Voorwaar een mooi symbool.

Dit zijn enkele exemplarische gevallen die de publieke opinie momenteel beroeren maar de leiding van de Grote Carnavalsvereniging doorstaat de storm. Er worden ernstige uitspraken gedaan over hervormingen en uitgerekend de verantwoordelijken voor het justitiële huishouden van Jan Steen, de politici, staan te springen om justitie te hervormen.  "Wij gaan het aanpakken, op ons kan u rekenen". Als er te collaboreren valt om het vermolmde regime op te lappen en het corrupte gerecht aan nieuwe toga's te helpen, bieden kamerleden en senatoren van de traditionele partijen hun kleermakerstalenten aan. Natuurlijk, ze zitten er vuistdiep tussen en in, de huichelaars ! Onnodig er op te wijzen dat ook de kleine charcutier van de NVA klaarstaat om ditmaal zijn kleermakerstalenten te ontplooien.

In Luik loopt het inmiddels ook de spuigaten uit met de zuster van de Waalse liberaal Didier Reynders, Danièle die de functie bekleedt van procureurs des konings en die niet nalaat openbaar haar verkleefdheid aan de liberale principes van Grote Broer te belijden op internet.  In zover dat de socialistische profiteurs van di Rupo procureur Danièle Reynders proberen te elimineren.

Kom even gezellig bij ons zitten, lezers en luister mee.

In het Luikse stadje Saint Nicolas   (22.000 inwoners) wordt de scepter gezwaaid door de PS burgemeester en Waalse volksvertegenwoordiger Patrick Avril  . Een bovenstebeste man, die er op zijn webstek geen geheim van maakt, dat het dubbele mandaat dat hij vervult zwaar en vermoeiend is maar desalniettemoin lonend. Omdat hij kan rekenen op de steun  en dankbaarheid van velen. Patrick is echter in 2004 tegen de lamp gelopen en samen met vier van zijn kompanen beschuldigd van het klassieke gefoefel : ontvreemding van publieke goederen en gebruikmaking van diensten waar hij geen recht op had. In plaats van dit dossier te klasseren zonder gevolg, zoals het in de republiek der Waalse Kameraden vaak gebeurt, heeft de blauwe zus van Reynders doorgeduwd en dezer dagen komt de zaak voor.  En janken maar, de socialisten over de partijdigheid van justitie.

Vandaag vrijdag zal de procureur-generaal van Luik, ene mijnheer Cédric Visart de Bocarné een onderhoud hebben met Danièle om na te gaan in hoever haar partijdigheid zou kunnen verweten worden.

En zo hobbelt dit misselijke land van het ene schandaal naar het andere en let op, wij zien slechts hier en daar topjes van ijsbergen.

Bron : RTL

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De Vlindernevel, om te janken zo mooi

 

 

De Vlindernevel door de Opgewaardeerde Hubble
Credit:
NASA, ESA, en het Hubble SM4 ERO Team

De heldere clusters en nevels aan onze nachthemel zijn vaak genoemd naar bloemen of insecten, en NGC 6302 is geen uitzondering. Met een geschatte oppervlaktetemperatuur van circa 250.000°C is de centrale ster in déze planetaire nevel uitzonderlijk heet — intens ultraviolet licht schijnend, maar aan onze directe waarneming onttrokken door een dichte torus van stof. Hierboven is een uiterst gedetailleerde close-up te zien van de nevel rondom de stervende ster, vastgelegd met behulp van de pas opgewaardeerde Hubble Ruimtetelescoop. De stoftorus (denk aan een donut, een dikke ring met een centraal gat), die de centrale ster omringt en die we vrijwel precies op zijn kant zien, doorsnijdt een holte gevuld met ijl maar helder stralend geïoniseerd gas. Men heeft recent ook moleculair waterstofgas ontdekt in het stoffige kosmische omhulsel van deze hete ster. NGC 6302 bevindt zich zo'n 4000 lichtjaar van ons vandaan in het arachnologisch correcte sterrenbeeld Scorpius (Schorpioen).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brons voor Mohamed in GB

 

 

De politiek-correcte Britten hebben langs hun Statistiekbureau de meest voorkomende jongensnamen gepubliceerd van de nieuwgeboren Britjes.

En de winnaar is Jack (als the Ripper), Oliver(als Cromwell), Thomas (als Becket )en Harry (als Potter). Maar wacht even : zijn er dan geen massa's aanhangers van de profeet in GB ? Ja, die zijn er wel en die kientjes worden uiteraard genoemd (bijna schreven wij gedoopt, maar dat zou een onvergeeflijke vergissing zijn) naar de wijze profeet. Dat wil zeggen Muhamed, Mohammet, Mohamed, wellicht ook Mootje of Hammetje (maar dan in de taal van de Prachtlandbewoners) en als de diverse schrijfwijzes bij mekaar gevoegd worden, neemt in de statistische rangorde, Mohamed de 3de plaats in. Brons is nog geen goud.

Om de eerste plaats te veroveren, is er nog werk aan de winkel, zet de beuk er in, ladies and gentlemen, fuck you !
 

@ Daily Mail

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische filmopname : Franz Lehar vertelt en speelt piano

 

 

Wij vonden deze historische filmopname uit 1947 van Franz Lehar. U moet er (helaas ?) ook Eva Lind bijnemen die in aansluiting een liedje kweelt met haar iele stem. Maar misschien hoort u dat graag of bent u geboeid door haar frele verschijning ? U beslist, zoals altijd. Net zoals wij trouwens en u kan ons niet verhinderen veel van u te houden, want "u behoort ons ganse hart".

( Neen, gij niet, Hugo Concentratiecamps, terug in uw kolenhok)


10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijk taal van VB : Barroso wordt afgewezen en het waarom wordt toegelicht

 

Commissievoorzitter Jose Manuel Barroso (rechts) feliciteert Angela Merkel met het succes.   (Foto AFP)

Onthullende foto : deze vrouw is steeds aanwezig als er in Europa wat te doen is. Ze werd al gesignaleerd in de vertrekken van Sarkozy (daar zijn al meer passanten geweest), en hier wordt ze betrapt op een pré-moment-suprême met de gewezen Portugese communist Barroso, inmiddels bekeerd tot de rode christen-democratie.  De enige die altijd rond haar drentelt maar met wie zij nog nooit apart gezien werd, is de Engelse kwibus George Brown.  De vrouw schijnt een Duitse te zijn van christelijken huize.  Maar daar gaat het allemaal niet om : dit behoort tot de privésfeerdie wij uiteraard strikt eerbiedigen. Toevallig was onze fotograaf met geheime opdracht en met een microfoon onder de linkertepel gekleefd,  onderweg om bij privé personen aan te bellen en eventueel een onthullende reportage te filmen vanuit zijn boterhammendoos.  En toen stuitte hij op dit stel nabij het gekende etablissement  "Chambres à louer pour voyageurs".

Het Vlaams Belang zal komende woensdag in het Europees Parlement tegen de aanstelling van José Manuel Barroso als voorzitter van de Europese Commissie stemmen.

* Barroso heeft altijd het Ierse 'neen' weggelachen en spreekt zich ook nu uit voor een spoedige ratificatie van het Verdrag van Lissabon, dat aan de EU meer dan 100 nieuwe bevoegdheden toekent en zodoende een opstap naar een Europese superstaat creëert. In tegenstelling tot wat Barroso beweert, blijft het subsidiariteitsbeginsel een holle doos en hebben ook de nationale en regionale parlementen in het 'officiële Europa' niets te zeggen. Het Vlaams Belang wil meer democratie en wil dat de kiezers zich in alle lidstaten over het Verdrag van Lissabon kunnen uitspreken.

* Barroso beweert tegen beter weten in dat het uitbreidingsbeleid een succesverhaal is. Zeker de toetreding van Bulgarije en Roemenië is catastrofaal gebleken. Barroso blijft ook pal achter de toetreding van Turkije staan, een niet-Europees en islamitisch land dat de EU onbestuurbaar zal maken.

* Barroso zegt in zijn 'politieke richtsnoeren voor de volgende Commissie' geen woord over de gevaren van het islamfundamentalisme- en terrorisme binnen de Europese grenzen en zwijgt ook in alle talen over de islamisering van Europa. Deze struisvogelpolitiek is voor het Vlaams Belang onaanvaardbaar.

* Het Vlaams Belang kant zich ook tegen het beleid van massale economische immigratie dat Barroso de volgende vijf jaar op touw wil zetten. De strijd tegen de illegale immigratie - een van de belangrijkste uitdagingen voor Europa - krijgt in de nota van Barroso nauwelijks aandacht. Het Vlaams Belang wil een versterking van Frontex, een streng vluchtelingenbeleid, een effectieve en systematische uitzetting van illegalen en kant zich ook tegen de voortdurende versoepelingen van het visumbeleid.

Het Vlaams Belang klaagt ook de hypocrisie van de socialistische en liberale fracties aan, die de voorbije vijf jaar systematisch het wanbeleid van Barroso hebben gesteund en die sinds een paar weken plots kritiek hebben. Met deze politique politicienne proberen Verhofstadt (liberalen) en Schultz (socialisten) wat aandacht voor zichzelf op te eisen, en koehandeltjes af te sluiten over de verdeling van postjes.

Frank Vanhecke &  Philip Claeys

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Parlementairen wimpelen hoofddoekendebat af

 

Er komt in het Vlaams parlement voorlopig geen echt debat over het hoofddoekenverbod. Het voorstel van resolutie van Vlaams Belang-fractieleider Filip Dewinter rond de invoering van een algemeen hoofddoekenverbod in scholen heeft de agenda niet gehaald. Zo heeft het Uitgebreid Bureau van het parlement beslist.

 

De interpellatie van Gerda Van Steenberge over het verzuimen van de leerplicht ten gevolge van de commotie rond de Antwerpse athenaea zal wel behandeld worden.

'Dit fnuikt het parlementaire debat over een fundamenteel maatschappelijk gegeven. Volgende week dinsdag velt de Raad van State een arrest over de vraag of een hoofddoekenverbod door een particuliere school mag uitgevaardigd worden, dan wel door de koepel. Woensdag was dan ook het uitgelezen moment om daarover in het Vlaams parlement te debatteren', zegt Joris Van Hauthem.

Dat er voorlopig geen debat komt, is volgens Vlaams Belang alvast niet de schuld van parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA). 'Het dient gezegd dat voorzitter Jan Peumans geen enkele schuld treft. Integendeel', stelt Van Hauthem. 

Bron : de Standaard 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de reacties geplukt : Het kleine percentage (door Fred)

 

Wat betreft de dikwijls geciteerde en tot het rijk der fabelen behorende "kleine percentages probleemverwekkende allochtonen". In 1997 werd nabij het Brusselse Zuidstation een dealer door de politie neergekogeld. Nu kan je van de Belgische politie beweren wat je wil, het zijn duidelijk GEEN trigger happy idioten die schieten op al wat beweegt. Toch braken er naar aanleiding van dit voorval hevige rellen uit in wijk Cureghem, waarbij een woedende menigte door de straten trok, alles op haar weg vernietigend. In tegenstelling tot wat doorgaans vergoelijkend wordt beweerd, nl. dat de problemen veroorzaakt worden door een beperkte groep, was de VOLTALLIGE allochtoonse gemeenschap bij deze gewelddadige optocht betrokken, zoals het ook de VOLTALLIGE allochtoonse gemeenschap was, die in de nasleep van deze feiten bij de stand-off met een nooit eerder geziene machtsontplooiing van de ordediensten was gemobiliseerd. Ik was hier persoonlijk ooggetuige van. Ik ben toen tot het besluit gekomen, en niets of niemand zal mij daar de eerste 450 jaar vanaf brengen, dat deze groep, in zijn overgrote meerderheid, onze rechtsstaat weigert te accepteren.

Verder nog deze veelzeggende anecdote over 11/09/2001: op 12/09/2001 nuttigde ik een kop koffie in de cafetaria van een gymzaal in een Brusselse migrantenwijk. Toen de allochtone postbode zich daar die morgen presenteerde, droeg die een t-shirt van de twin towers.

Fred

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In een flits ...

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen stelen, Nederlanders verkrachten en plegen zinloos geweld

 

 

logo

 

Prachtige stellingname op Nederlandse televisie

 De journalist vroeg:
"Simpel gesteld: Marokkanen stelen meer, Nederlanders verkrachten meer en plegen meer zinloos geweld en allerlei andere enge dingen"?
Glimlachend antwoordde Gonneke: "Als je het zo zou willen stellen, dan kun je het zo zeggen, ja." Ze glunderde helemaal.

Lees het volledige en onthutsende verhaal langs dit bruggetje naar de collega's van Het Vrije Woord.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!