Dat meldde de Volkskrant vrijdag 11 september op basis van documenten van de Haagse Kamer van Koophandel en een reactie van de Stichting Protector Daffodil Trust, die de buitenlandse financiële belangen van de prinses bewaakt.

Omstreden
De constructie via belastingparadijs Guernsey is niet verboden, maar wel omstreden. De Tweede Kamer maakte eerder duidelijk dat het niet wenselijk is dat het werkpaleis van koningin Beatrix bij dergelijke fondsen betrokken is.

Crocus Trust zou volgens de Volkskrant in het leven zijn geroepen om Christina's deel van de erfenis van prins Bernhard in onder te brengen. Het al bekende Daffodil Trust is voor de erfenis van koningin Juliana.

Minder belastingen
Door haar geld op Guernsey te stallen, betaalt de in Londen woonachtige prinses Christina geen vermogensbelasting in Groot-Brittannië en bespaart zij op de inkomstenbelasting.

De Tweede Kamer toonde zich in februari onaangenaam verrast door berichten over het bestaan van fiscale constructies waarbij de financiële staf van het Koninklijk Huis betrokken is.

Prinses Irène, ook goed bij kas en heeft vlotte omgang met bomen (praten & knuffelen)

Behalve van het Daffodil Trust van Christina maakte de Volkskrant destijds ook gewag van een privé-fonds van de familie De Bourbon de Parme. De ex van prinses Irene, Carlos Hugo de Bourbon de Parme, is de belangrijkste bestuurder van het fonds.