Angeltjes
15-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe schiet het op met Angeltjes in het turbulente en kapseizende Vlaanderen ?

 

Gisteren kregen wij van twee totaal verschillende kanten een gelijkluidende boodschap : "Wij zijn die hoofddoekenhysterie zo beu als koude pap" en "er moet meer gelachen worden". Wij zijn het absoluut eens met deze reacties.

Wij hadden bijvoorbeeld over de Hobokense onthaalmoeder een gans artikel klaarstaan vorige week en we we hebben het naar de prullenmand verwezen.  Of dacht u dat wij bij Angeltjes geen ideeën hadden over deze zaak ?  We hebben echter vastgesteld dat er op andere blogs, zoals deze van Janice en van de Keizer van het Vlaamse Internet Luc van Balberghe en anderen, voldoende verstandige dingen  geschreven werden.  Wat moesten wij in herhaling vallen met onze verontwaardiging en droefheid ? 

Wij willen enkel hopen dat eindelijk in het Vlaams Parlement één persoon of één fractie de moed moge hebben om de vuilnisbelt die de VRT is in een grootse strijd van David tegen Goliath aan te pakken.  Niet zozeer naar aanleiding van een reportage die met Goebelsmethodes, nazi-sympathieën ontmaskert maar in een stevig en desnoods jarenlang debat dèze omroep van verachting, leugen en arrogantie afschaft. En daarbij mag gebruikt gemaakt worden van àlle middelen, zoals de smeerlappen dit zelf doen.

Onze vrijwillige opdracht bij Angeltjes bestaat er in over de actualiteit te glijden en brokjes op te pikken die wij en onze lezers voorzien van commentaren.  Dit vanuit onze Vlaamse radicale en fatsoenlijke  opstelling en onze rillerige afkeer van de godsdienst van de vrede. Daarbij proberen we ook aandacht te schenken aan feiten en gebeurtenissen die verder reiken dan de schaduw van onze kerktoren.  En vaak zijn dat geen leuke vaststellingen.  Onze pogingen om ze toch wat op te vrolijken met melige of morsige commentaren zijn niet altijd gelukt, maar dat zijn die feiten evenmin.

Maar we houden vol te zingen zoals we gebekt zijn en we schrijven vanuit ons hart en met engagement.  Voor een vrij en democratisch Vlaanderen, tegen de hypocrieten en politieke krompraters.

Vandaag 15 september kunnen de illegalen zich aanmelden voor regularisatie.  Antwerpen heeft de grote Harmoniezaal in gebruik genomen en uitgerust met computers en twintig extra ambtenaren om de mensen zonder papieren op te vangen.  De invasie wordt van vandaag af gelegaliseerd en onze hachelijke financiële situatie wordt nog zwaarder belast.  De socialisten die al decennia veantwoordelijk zijn voor het verkrachten van onze immigratie- en nationaliteitswetgeving staan nu te janken, dat deze toestand niet langer houdbaar is : het duo Janssens en De Coninck hoopt begrip te krijgen van  de burgers met hun misplaatste en laattijdige noodkreten. 

Net vandaag blijkt ook dat de door het regime zo dikwijls gekoesterde imam Nordine Taouil de ordinaire  oproerkraaier is, zoals Filip Dewinter hem al bij herhaling afgeschilderd en ontmaskerd heeft.  Geen nood, het regime  zal wel een andere aanhanger van de islam opduikelen om de invasie te rechtvaardigen en te blijven hameren op de goede bedoelingen van de moslims.  Tot hiertoe hebben wij daar niet veel van gemerkt.

In het turbulente en kapseizende Vlaanderen proberen wij het hoofd koel te houden  en tegelijk ons hart niet te vaak het zwijgen op te leggen. Als het kan met de glimlach, jammer genoeg willen de omstandigheden niet altijd mee.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon in het zadel

 

In het EP kreeg onze vriend Napoleon De Gucht de zegen van 385 parlementsleden, waardoor hij aangesteld is als EU-Commissaris. 53 leden stemden tegen en 34 onthielden zich.

De Gucht trad in juli tot de Commissie toe als opvolger van Louis Michel. Hij nam de portefeuille Ontwikkeling en Humanitaire Hulp over. Begin september werkte hij met succes een "hoorzitting" in de bevoegde commissie van het Europees Parlement af. Dankzij de webstek van Frank Vanhecke konden wij vernemen, dat het bureau van het Euro-parlement zélf vragen had opgesteld en ter beschikking hield van de verkozenen die De Gucht naar zijn intenties wilden peilen.  Vanhecke zelf kreeg een spreektijd toegemeten van 30 seconden, die bereidwillig verlengd werd tot 45 secondes. (dit is geen Angeltjes-overdrijving die u met een kilo zout moet nemen, helaas).

Voor dit soort poppenkastdemocratie worden wij geacht te geloven. 

De benoeming van De Gucht is geldig voor de resterende duur van de ambtstermijn van de huidige Commissie. Het mandaat verstrijkt eind oktober, maar het is niet uitgesloten dat het mandaat als gevolg van de onzekerheid over de inwerkingtreding van het verdrag van Lissabon met enkele maanden wordt verlengd.

In de volgende Commissie krijgt De Gucht mogelijk een andere bevoegdheid toegewezen. Daarover wordt behoorlijk gekonkelfoesd en politiek gesjoemeld en wij maar ademloos toekijken en juichen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staatsveiligheid : Nordine Taouil is een extremistisch moslim + Aanpassing 07.35 uur

 + Aanpassing 07.35 uur

Videofragment VRT Alain Winants van de Staatsveiligheid aan het woord

http://www.deredactie.be/permalink/1.597895

Gazet van Antwerpen brengt om 21.30 uur (14.9.09) het nieuws in haar on-line editie :

"De Antwerpse imam Nordine Taouil is een extremistische moslim." Dat zegt Alain Winants van de Staatsveiligheid.

"Op basis van onze inlichtingen militeert Taouil, de voorzitter van de Moslimraad, actief in salafistische kringen. Hij zou ook in Pakistan opleidingen organiseren voor Belgische moslims."

Nordin Taouil diende enkele weken geleden een klacht in tegen Filip Dewinter en Peter Velle, voorzitter van het Vlaams Comité voor Ex-moslims. Op de website van het kopstuk van Vlaams Belang staat namelijk een rapport van Velle, waarin hij beweert dat Taouil moslimterroristen ronselt in Antwerpen.

erg controversiële reputatie. "Moslimbloed is het beste ter wereld", zei hij ooit. "We roken niet, drinken geen alcohol en seks hebben we pas na het huwelijk. Vlaanderen zou ons bloed dus goed kunnen gebruiken."

Naar aanleiding van het hoofddoekenverbod riep hij de moslims ook op om hun kinderen niet meer naar school te sturen.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Benoit Ouverture Charlotte Corday - Audiofragment

 

"Opgeruimd staat netjes" zei Charlotte, toen ze Marat in zijn bad neerstak

Peter Benoit componeerde in 1876 het lyrische drama Charlotte Corday.  Hij was toen al een tiental jaren werkzaam in Antwerpen als directeur van de muziekschool en had zich een vooraanstaande plaats als gevierd Vlaams componist weten te veroveren met ondermeer zijn oratorium De Schelde. Eerlang hopen wij hier fragmenten te laten uithoren.

Benoit (Harelbeke 1834) had gedroomd van een carrière als operacomponist in Parijs maar de concurrentie in de ville lumière was groot en hij moest zich tevreden stellen met een carrière als dirigent in het theater van Jacques Offenbach (les Bouffes Parisiens) en een bescheiden succes als kamermuziekcomponist.

In Antwerpen ontpopte hij zich dra als de vaandeldrager van een eigen Vlaamse nationalistische muziek met een romantische inslag. Na zijn Parijse periode lag het onontgonnen terrein van het naar identitiet snakkende Vlaanderen voor hem open. En Benoit smeet zich voluit in de geboden opportuniteit : op Vlaamse teksten componeerde hij muziek die het volk begreep en waarin het zich graag herkende.

Met het drama Charlotte Corday is er iets vreemds aan de hand. Het  behoort tot dezelfde Franse heldinnenverering, enkele trappen lager, dan Jeanne d'Arc, en de leidmotieven die Benoit erin verwerkt, zijn eveneens typisch Franse thema's : u hoort het in deze ouverture.  De martiale Marseillaise en het ophitsende revolutionaire lied "ça ira".  Wellicht valt het u ook op, dat de eerste noten van de Marseillaise gebruikt werden door de componist in het oratorium "de Schelde" met name in het thema "Waar Maas en Schelde vloeien".

Niet verwonderlijk dat er in 1876 na de première in Antwerpen een polemiek ontstond. Waarom keerde de succesvolle en door velen (niet door allen) op handen gedragen Peter Benoit terug naar zijn Parijse periode ?  Was Vlaanderen al te klein geworden ? Benoit heeft vermoedelijk, speculerend op zijn Vlaamse  succes, gehoopt dat hij via Charlotte Corday de Parijse concertzalen zou krijgen.  Dat is echter niet gebeurd, voor zover wij hebben kunnen nagaan.

Een jaar later bewees hij met Vlaanderens Kunstroem, beter bekend als de Rubenscantate (1877 : de 300ste herdenking van Rubens' geboortejaar) dat er geen sprake was, afstand te nemen van zijn Vlaamse engagement.

Benoit wordt nationaal nog steeds geweerd, omwille van misplaatste redenen van schaamte voor de eigen identiteit. Buitenlandse muziekkenners en dirigenten die kennismaken met het omvangrijke oeuvre van Peter Benoit begrijpen deze houding niet en plaatsen hem naast de grote 19de eeuwse componisten van romantisch, nationale muziek zoals de Tsjech Antonin Dvorak.

Deze opname vond plaats in de Eden Hall te Leuven in dede band mecember 2003 door het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Jan Latham-Koenig. De CD heet Flemish Connection IV, uitgave door ET'CETERA KTC 4002 - Klara.be.

De Platenruiter

Klikken op de kleine groene tekst hieronder links. U kan het psychedelische audioscherm dat zal verschijnen, onderaan uw tekstbalk plaatsen via "minimaliseren"  en de pc verder gebruiken, maar dat weet u beter dan wij.

 

 

 

Bijlagen:
01 Ouverture Charlotte Corday (1876).mp3 (8 MB)   


14-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe boodschap van Heer Osama tot zijn collega Obama

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verslag van Greet de Keyser (0000 in America) heeft u nog tegoed

 

 

De VRT (0000) heeft 60.000 betogers gezien op de protestmars tegen de heilige Hoessein Obama op 12 september laatstleden in Washington.  Wij hebben ze ook niet geteld, maar er is sprake van 1.500.000 tot 2.000.000 miljoen manifestanten. De misnoegdheid en onvrede met het beleid van deze president nemen met de dag toe. Er is zelfs een nieuwe bijnaam voor zijn politiek : Obamunisme.  Hij is alleszins een gevaarlijke kerel, bereid tot uitverkoop, niet alleen van zijn land maar van het ganse Westen. Daarom wordt hij op handen gedragen door de raddraaiers van de VRT. Klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg nu nog dat ze geen humor bezitten

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoek is middel tegen verkrachting.

 

Femke Halsema van Groen-Links (Rood-Links, ware juister) ligt onder vuur nadat zij zich kritisch heeft uitgelaten over de islam en de hoofddoeken. Hieronder een  reactie van een wijze schriftgeleerde.

Ik stel een simpele vraag: Welke vrouwen zijn vaker het doelwit van verkrachtingen en seksuele intimidaties in de wereld? Gesluierde vrouwen of niet-gesluierde? Beseft zij dan niet (Halsema nvdr) dat de vrouw juist uit de hoofddoek een veiligheidsgevoel put en daarmee respect afdwingt? Daarnaast staat de hoofddoek voor een Goddelijk gebod

Tot slot wil ik tegen de moslima die vol trots en uit geloof haar hoofddoek draagt, zeggen: Doorsta de storm en laat je niet beroven van je kuisheid en reinheid, want buiten de Islam is slechts een wereld van ellende en verdriet te vinden.

 

@ al-yaqeen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het aa-bee-cee van Fré

 

 

(met dank aan Fré)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hebben we ze graag de jongens van Geen Stijl ... cynisch en tendentieus.

 

Mislukte PVV'er zoekt vrouw

ad28.jpg

 

Dus, ben jij een leuke, spontane, NEDERLANDSE vrouw met BLAUWE OGEN, die graag avonden lang het gezeik van een maatschappelijk mislukte PVV-stemmert aan wil horen? Dan is dit je kans! Deze advertentie troffen we aan de in de Volkskrant van dit weekend, en waarschijnlijk heeft meneer nu al weer een nieuwe verkering gevonden. Volkskrant-vrouwtjes smachten namelijk naar zo'n oude, boze, èchte man die af en toe een negermop tapt. Veel spannender dan zo'n slappe theedrinkert die al zit te janken bij het eerste 'persoonlijk levensverhaal' in VK Magazine. De wereld verandert mensen !

http://www.geenstijl.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13-jarige Turkse jongen voor rechtbank wegens belediging Erdogan

 

 

logo
De Turkse staatspresident Recep Tayyip Erdogan wordt internationaal gevleid. Hij beschouwt zichzelf als nazaat van de stichter van de staat Kemal Atatürk. Hij wil bewonderd worden. Maar o wee als iemand hem bekritiseert. Een 13 jaar oude jongen had het gewaagd Erdoğan te bekritiseren. Daarvoor werd hij in het openbaar bij de keel gegrepen. En nu staat het kind voor de rechter – en niet de wurger Erdoğan.
In de Westerse media dol dol zijn op de Turk Erdogan zal u over deze misselijke affaire niet veel lezen.  Wél bij onze Nederlandse collega's van het Vrije Volk.  Bruggetje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderlecht : het is de schuld van de arme menschen, mijnheer.

 

 

 'Anderlecht is de voorbije jaren het slachtoffer geworden van de huisvestingspolitiek in de buurgemeenten. Zowel Sint-Gillis als Molenbeek heeft nieuwe bouwprojecten gerealiseerd, waardoor de huurprijzen in die gemeenten omhoog zijn gegaan. De armen zijn daarom in Anderlecht terechtgekomen. En armoede gaat samen met criminaliteit.'

Uitspraak van CD&V gemeenteraadslid Walter Vandenbossche in de Standaard, die er in gelukt de politie, federaal en lokaal,  de burgemeester en als het even kan, zijn eigen schoonmoeder verantwoordelijk te stellen voor de "problemen" in Anderlecht,  zonder één keer te spreken over de werkelijke oorzaak : het mislukte multiculturele experiment.  Op de webstek van Walter lezen wij dat voor de verkiezingen de Deftige Dame afgedaald is tot bij de CD&V-afdeling : daar heeft zij wellicht vastgesteld dat hoofddoekjes best mooi en elegant zijn.  En dat de arme luizen de oorzaak van hun eigen miserie zijn, zoals Walter zegt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Wilson, de man die Heilige Obama beledigde

 

.
You lie !

Het Nieuwsblad, dat voor de binnenlandse gebeurtenissen, volgens Vlaamse maatstaven, behoorlijk zijn best doet om een brede waaier aan informatie te verstrekken, volgt voor zijn buitenlandse berichtgeving vermoedelijk de teksten van de Standaard (Elveebee of anderen, corrigeer of vul aan waar nodig).

De krant verwijst naar het incident in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, toen de Republikein Joe Wilson de president onderbrak tijdens diens redevoering over de nieuwe gezondheidszorg met de uitroep "U liegt". De Democratische voorzitster Nancy Pelosi, zo links als een klapdeur maar tegelijk zo burgerlijk als 20 Chaneljasjes met 13 Cartierkettingen in haar garderobe, viel bijna van haar "ainsi-soit-il" van pure verontwaardiging. Remember ?

Het Nieuwsblad brengt met hijgende en stijgende stem uit dat die onbeschofte Wilson van de belgische wapenfabrikant FN tussen 2003 en nu bijna 10.000 fenomanele  euri heeft gekregen voor zijn verkiezingscampagne. FN heeft een afdeling in South Carolina, de staat waar Wilson verkiesbaar is.  Trots meldt Het Nieuwsblad, dat dit ophefmakend nieuws uit Harper's Magazine komt.  Het zal Wilson aan zijn reet roesten.  Elke Amerikaanse politicus, of hij Republikein of Democraat weze, wordt gesmeerd door het bedrijfsleven.  Maar een politicus die President Hoessein Obama, openbaar een leugenaar noemt, diens vel moeten we hebben. En zelfs de Vlaamse dorpsnieuws-specialisten van het Nieuwsblad staan mee te roepen. : "Weg met Joe Wilson, awoert".

Wat echt belangrijk is en wij graag onder uw aandacht brengen, is het feit dat volgens velen Obama inderdaad stond te liegen in het Huis van Afgevaardigden. En dàt is andere koek dan enkele duizendjes van een wapenbedrijf binnenrijven. In Amerikaanse kranten en op blogs woedt de discussie over de voor ons (maar ook voor vele Amerikanen) complexe materie van de hervormingen in de gezondheidszorg. Daarbij is de gratis deelname van 12 miljoen illegalen een belangrijk onderdeel.  Hier een bruggetje naar een niet te technisch standpunt dat Joe Wilson bijtreedt in zijn argumentatie.

Zijn optreden wordt algemeen afgekeurd en de man heeft onmiddellijk na de zitting zijn verontschuldigingen aangeboden bij de president.  Dit blijkt echter niet voldoende te zijn, want nu wordt van hem verwacht dat hij dat nog eens herhaalt tijdens een zitting van het Huis, wat hij weigert. Het Huis zal hem vermoedelijk "berispen" maar inmiddels heeft hij reeds een bedrag van 1 miljoen US dollar ontvangen voor zijn kiesfonds.  Wellicht kunnen de brave journalisten van Het Nieuwsblad aan Harper's vragen voor hoeveel FN er tussen zit.

Zo kennen we onze politici weer, waar zij zich ook bevinden op de planeet : ruziemakende kleuters.  Nancy Pelosi, die 69 is, voelt zich kiplekker in dit hanige gezelschap. Voor de liefhebbers van weetjes, die geen gebruik maken van onze bruggetjes : zij is de schoonmoeder van de Nederlandse joernalist en Amerika-correspondent Michiel Vos.

Ray

 


13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haalt hij het of haalt hij het niet ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders vergelijkt Obama met Chamberlain

 

En nu samen onder de kerstboom liedjes zingen en oogjes sluiten.

 

In een interview met de website NU.nl haalt Wilders vandaag uit naar Obama. De leider van de PVV is niet te stuiten in zijn kritiek op en vaststellingen over de islamisering in Europa en de Verenigde Staten. De laksheid waarmede de politiek verantwoordelijken omgaan met deze bedreigende situatie is vaak stuitend en onbegrijpelijk.  In Europa wordt kamerlid Wilders (die 24/24 en 7/7 ondergedoken en bewaakt wordt) de spreekbuis van een steeds groeiende schare burgers die hun cultuur drastisch zien wijken voor de weinig aantrekkelijke islam. In eigen land is er Filip de Winter en Vlaams Belang die zichh al jaren verzetten tegen de lakse houding van het regime dat de multiculturele diversiteit afspiegelt als een sprookjesland.

„Hij heeft iets van Chamberlain in zich. Iemand die niet goed ziet wie toch de vijand is en eerder daarmee zoete broodjes bakt, dan dat hij zegt: ik sta voor mijn en onze waarden en daar knok ik voor”, zei Wilders.

De Britse premier Neville Chamberlain sloot in 1938 het Verdrag van München in de hoop daarmee de wereldvrede te redden. Een groot deel van Tsjechoslowakije werd echter in feite overgeleverd aan Adolf Hitler. Een jaar later viel Duitsland Polen binnen, waarmee de Tweede Wereldoorlog begon.

Wilders erkent dat hij een stevige vergelijking maakt. „Maar het is een gevaarlijk beleid wat hij voert.” De voorman van de PVV noemt als voorbeeld de toespraak die Obama eerder dit jaar in Caïro hield. Daarin zei de president te streven naar een nieuwe relatie zonder wantrouwen en meningsverschillen tussen de Verenigde Staten en de circa 1,5 miljard moslims in de wereld. Wilders noemt het naïef om de islam op te hemelen en gelijk te stellen aan het vrije westen. Mensen als Obama en Balkenende zijn volgens Wilders uit op „elkaars hand vasthouden en liedjes zingen onder de kerstboom, het hele jaar lang en de ogen sluiten voor de grote problemen die de islamisering meebrengt”.

De fractieleider van de PVV maakt zich grote zorgen over de nieuwe koers die Amerika vaart. "Dat de machtigste man ter wereld zo'n beleid voert is nog veel erger dan wat de heer Balkenende allemaal voor wanprestaties levert."

Wilders doelt hiermee onder andere op de handreiking die president Obama deed naar de moslimwereld in zijn speech in Cairo 4 juni jongstleden. Hij verklaarde daarin een nieuw begin te willen maken in de relatie met de islamitische wereld.

Geert Wilders gelooft zeker in een goede transatlantische relatie met Amerika. "Ik geloof meer in politieke banden met Amerika dan dat we onze macht weggeven aan Europa. Maar we moeten ons niet onder druk laten zetten over bijvoorbeeld de toelating van Turkije tot de EU of het verlengen van de missie in Afghanistan." 

Wilders vindt dat we in politieke zin een gezonde afstand tot Amerika moeten houden. "Aan de andere kant is Amerika net als Israël, wel een stuk van onze culturele identiteit. Maar we moeten niet voor ze knikken en buigen in politiek opzicht. Zeker niet als de regering wordt geleid door iemand met een dubieus beleid. En dan zeg ik het nog netjes."

In 1999 sprak Wilders voor het eerst over "de grote bedreiging van het moslim-extremisme en de islamisering van het vrije Westen". Nu tien jaar later ziet hij geen verbetering.

"Als u mij tien jaar geleden had gezegd dat er veertig tot vijftig Sharia rechtbanken zouden zijn in Engeland en het kabinet onderzoekt dat in Nederland, hadden weinig mensen u gelooft. Dat toont dus aan dat het op veel terreinen slechter is geworden", betoogt hij.

.@ Nu.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13 september 1934 : première van De Witte

 

 

Vandaag 75 jaar geleden vond de eerste voorstelling plaats van de film "De Witte" van Jan Vanderheyden in cinema Colosseum op de Meir te Antwerpen.

Edith Kiel, de scenariste en echtgenote van Vanderheyden,  had aan het oorspronkelijke verhaal een liefdesthema toegevoegd, dit tegen de zin van Ernest Claes. Een aanpassing waarmee de Kerk het dan weer moeilijk had,  was de geminimaliseerde rol van de dorpspastoor. De voornaamste rollen werden gespeeld door Jef Bruyninckx, Nand Buyl, Wim de Gruyter (als kinderen) en de volwassenen waren Willem Benoy (de hoofdmeester), Willem Cauwenberg (de onderwijzer), Magda Janssens (een Vlaamse actrice die tijdens de Grote Oorlog naar Nederland was uitgeweken en daar voor de rest van haar  succesvolle carrière gebleven is), Ida Wasserman, Jules Dirickx, Piet Bergers en Germaine Loosveld. Als u nog anderen herkent, mag u ze ons graag meedelen.

Het succes was zo overrompelend dat bijna onmiddellijk besloten werd een tweede Vlaamse film op te nemen in de Berlijnse UFA studio's, waar ook "De Witte" gemonteerd en gedeeltelijk opgenomen is. Dit werd dan de eerste Vlaamse musical "Alleen voor u" met in de hoofdrollen de lieftallige Pola Cortez en Frits Vaerewijck.  Het merendeel van de cast van De Witte (inclusief Jef Bruyninckx en Nand Buyl) verhuisde terug voor een tijdje naar Berlijn. Van de zeer melodieuze muziek die Renaat Veremans voor deze muzikale comedie componeerde kunnen wij jammer genoeg geen fragmenten laten horen, wegens alweer auteursrechterlijke problemen.  De intro wordt gezongen door Alfo de Quick.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BB (Bart Brinckman) adviseert, analyseert en supporteert BB (Bartje Babbel)

 

In de Standaard geeft BB  (Bart Brinckman) aan BB (Bartje Babbel) van de NVA een aantal welgemeende adviezen en levert hij commentaar op het politieke bestaan van de NVA.  Dit alles naar aanleiding van fractiedagen die de NVA in Genval inrichtte.
.
 
 
De media voeren dezer dagen onvermoeibaar en bijna dagelijks Bart de Wever op, het is soms gênant en daarom hopen wij, dat het nog een hele tijd moge doorgaan met programma's en artikels over en met  Bartje Babbel.  Wij weten  dat we  door dit te stellen, verdacht zullen worden van afgunst. Er zijn soms lezers die ons in onverkapt Vlaams verklappen, dat het VB jammer genoeg geen BB heeft. En dat is natuurlijk, boenk,  juist. Gelukkig maar, want mannen als BB denken dat zij iedereen rond hun vinger kunnen draaien met gladde praatjes, handige one-liners en droge grapjes.  En Bartje Babbel is vooral een solo-speler. Naast hem is er weinig ruimte voor anderen die ook wat willen. Wat hem de das omdoet, is zijn lichaamstaal, zijn oogopslag en zijn niet te stuiten woordenvloed die hem soms bedenkelijke uitspraken ontlokt.  Voorbeelden liggen links en rechts bij de vleet. U raapt ze maar op.
.
.
 
Bartje Babbel en Rik Torfs : de intellectuele Gaston & Leo van de VRT, waar best mee te lachen valt.  De ambitieuze politicus-historicus en de advocaat van god, een merkwaardig stel.  De Overbodige Onvlaamse Openbare Omroep heeft de politieke waarde van BB heel vlug herkend en in hem het wapen gezien dat het vervelende en verderfelijke Vlaams Belang zou kunnen vellen.  De politiek-correcte verzamelde meute is nooit opgewassen geweest tegen de waarheden van  Vlaams Belang, laten we daarom aan een ambitieuze Vlaams-nationalist de opruiming toevertrouwen. Later zien we verder. De krantenredacties, die voor 99% bestaan uit politiek-correcte volgelingen van het regime, zijn direct meegestapt.  Het eerste scenario om Jan-Maria Dedecker de rol van Judas te laten vertolken, heeft de naiëve Oostendenaar door zijn ijdelheid en grootsprakerigheid zelf verknald : hij ging zelfs zover, the simple mind, zijn geheime opdracht te onthullen "Ik zal het Belang uitroken" pochte hij.
 
IJdelheid bedreigt elke sterveling die uit het niets opduikend, geconfronteerd wordt met de aandacht van Jan en alleman. Het zijn sterke benen die  de verpletterende nieuwsgierigheid en bemoeizucht kunnen dragen van media en groot publiek. Ook Bartje Babbel maakt dit mee.  In zijn partij heerst hij als een Caesar en volgens  wat wij er van opvangen, is tegenspraak niet enkel ongewenst maar ook bijna onbestaand.  Elke discussie wordt besloten door het woord en de beslissing van de Leider.  Misschien is dat niet slecht. 
. 
Wij staan, ook als dit ongeloofwaardig klinkt, buiten elke partijstructuur.   Na decennia in de Volksuniekar gezeten te hebben, is het nu de beurt aan anderen en jongeren : vanuit onze behaaglijke zetel kijken wij toe. Brommend en aaiend zoals het ons uitkomt. Wat ons opvalt bij het electorale succes van de NVA : dit is enkel het gevolg van radde uitspraken en tegenstrijdige signalen die gecamoufleerd worden door opnieuw handige woorden.  "Parole, parole, parole", helaas is er niets meer. Precies dàt wat de NVA,  VB verwijt.  
 
Brinckman maakt de vergelijking tussen Hugo Schiltz, die per se zelf minister wilde zijn en daardoor veel tegenwind ving en Bartje Babbel die zijn orkest dirigeert en aanduidt wie een solistische partij mag spelen.  Tactisch is dit inderdaad beter. De VU werd zowel in de federale als in de Vlaamse regering door de kiezers afgestraft : niet verwonderlijk, want welk was de impact van de partij ?  Kent u nog namen  (buiten deze van Hugo) van VU-ministers  en hun betekenis voor de Vlaamse politiek ?  Hector de Bruyne, Rik Van de Kerckhove, André Geens, deze schieten ons zo te binnen, misschien zien we er eentje over het hoofd.  Anciaux en van Grembergen maar die kampeerden al in verhuiswagens.
 
De grote verdienste van de Volksunie is, dat zij na WO II de politieke heropstanding van het Vlaams-nationalisme heeft verwezenlijkt.  De bestuurlijke ervaringen van de partij hebben echter nauwelijks bijgedragen tot het verder aanscherpen van de Vlaamse identiteit bij de burgers. De partij werd beoordeeld als een klassieke politieke partij, want daar spande zij zich voor in en tegelijk verschrompelde haar rebelse en Vlaamse imago. Of je dit graag hoort of niet, het is een loutere vaststelling en niemand moet het er mee eens zijn : zo heb ik het ervaren.  Dat de realisatie van een eigen Vlaams Parlement uitsluitend te danken zou zijn aan de druk van de Volksunie is een zware overschatting, trouwens wat werd er in ruil afgestaan ?  Uiteindelijk eindig je met je militanten en leden voor te houden, dat ze maar stilletjes en kalmpjes moeten vermijden te spreken over Vlaams- nationalisme, zelfstandigheid en het symbolisch opblazen van de belgische natie, want dat zijn besmette begrippen. "Leve belgië" roepen als vertegenwoordigend minister van de natie in het buitenland, was een ontluisterend alternatief in de oren van zelfs niet-Vlaams-nationale kiezers.
 
Het is verwonderlijk dat een historicus deze strategische vergissingen uit het recente verleden niet ter lering neemt. Historici zijn niet per se goede strategen of bestuurlijke talenten. De toekomst zal uitwijzen in hoever het verleden zich herhaalt en of Vlaanderen baat heeft bij deze strategie van aanklamping en woordenkramerij.
 
En dan komt natuurlijk ook het verschil tussen Vlaams Belang en NVA ter sprake.  Daar zijn  beide BB's het roerend over eens : VB is "the dark side" van het Vlaams-nationalisme.  Het moet zelfs als bewijs van afstandelijkheid, in het Engels gezegd worden.  En laat Geert Bourgeois het ook gehoord hebben, want zijn recente negatieve uitspraken over Clouseau's liedje "Leve belgië" worden met een scheef oog bekeken.  Geert mag zich nog 1000 maal belogen en bedrogen voelen en zich superieur aanstellen als "navolger van het humanistisch nationalisme van Frans Van der Elst"  : één kwaad woord over het land B en de banbliksems verschijnen. Bartje Babbel heeft  het trouwens bij Luc Vander Kelen van Het laatste Nieuws in het oor gefluisterd tijdens een RTBF-uitzending "Maar neen, ik wil niet dat belgië verdwijnt ..." Die Vander Kelen is ook een flapuit op wie je niet kan rekenen en de lichaamstaal van onze BB was een knarsend staaltje van amateurtoneel waar zelfs Joke Schauvlieghe niet zou voor applaudisseren.
 
Voor de rest is de stelling : "wij vangen geen vliegen met azijn en wij zweren bij een civiel nationalisme." The dark side belijdt een etnisch nationalisme.  Ziet u het verschil ? Civiel is deftig en burgerlijk, etnisch klinkt beladen, terwijl het enkel een versterking aangeeft van de term nationalisme, namelijk "volkenkundig".  Maar BB is niet vies om van gewone uitdrukkingen, vieze woordjes te maken.  Het zit in het spraakgebruik van de man : een geschaafde arm, is bij hem "een arm als charcuterie".  Vaak viezig doen en stoer de nek opzetten, dat zijn vermoedelijk de kenmerken van het civiele nationalisme.
 
Net zoals de finaliteit van de Vlaamse Beweging volgens de NVA schuilt in het bekomen van een eigen kinderbijslag of hospitalisatieverzekering : dat zijn de lokmiddelen om de burgers te wenken, de potten honing om de vliegen en zwart-gele wespen te vangen.  Intussen is deze NVA wél medeverantwoordelijk voor de totaliteit van het beleid en voor àl de beslissingen en mislukkingen van de Vlaamse regering.
 
Na de ervaringen met de VU (die wij niet verloochenen, want dat heeft geen zin) is het vreemd dat een nieuwe groep opstaat die zich op een bijna identieke strategie beroept. Voorlopig nog niet gehinderd door de grote links/rechts tegenstellingen. Wel reeds geplaagd door strategische vraagtekens bij de basis,  en wacht maar als de federale loyauteiten aan bod komen. Dan zal het civiele nationalisme niet kunnen volstaan met grappige babbeltjes en verwijzingen naar The dark Side.
 
Je kan als civiele nationalist uiteraard blijven oefenen op een pijnlijke spagaat : een beentje in de kliek van de meerderheid en een beentje bij de joelende oppositie. Je moet dat wel lang volhouden en als het niet lukt, dan eindigt je spagaat bij een nieuwsoortige charcuterie die wij fatsoenlijkheidshalve niet zullen beschrijven.
.
Ray (from the desk at the dark side)
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weetjes over Nordin Taouil

 

 

Vooraleer in te tekenen bij de fanclub van Nordin Taouil is het wellicht nuttig uw kennis over deze imam uit te breiden.  Onze goede collega Janice Laureyssens heeft op haar blog een mooie bloemlezing uitspraken en video's verzameld.

Janice, open de deur en bedankt voor het goede werk : Klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruzie in het moslimstraatje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

De Antwerpse imam Nordine Taouil wil speciale moslimscholen oprichten als reactie op het aangekondigde hoofddoekenverbod. Maar niet iedereen binnen de moslimgemeenschap schaart zich achter dat plan.Zo vindt onder meer schepen Selahattin Koçak uit Beringen eigen moslimscholen geen goed idee. Volgens Koçak kan er in het geval van moslimscholen alleszins geen sprake meer zijn van integratie.

Hij zegt het ook kotsbeu te zijn dat Taouil voor de hele Belgische moslimgemeenschap denkt te kunnen spreken. Hij meent dat Taouil het verbod op hoofddoeken op de schoolbanken zelfs heeft uitgelokt door het debat op de spits te drijven.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar aanleiding van het drama van Opel : om over na te denken

 

Ons beleid is te veel gericht op inactieven

In De Morgen en HLN staat een “catchy” artikel over de 5 redenen waarom Opel Antwerpen moet verdwijnen. De klaagzang van de politici, zoals Verhofstadt, dat Duitsland nationalistische reflexen heeft laten spelen vind ik maar voor een klein deel correct. Wat moeilijker te aanvaarden is, is dat Vlaanderen (België) nu betaalt voor het jarenlang verwaarlozen van zijn fundamentals.

“Kris Peeters valt qua lobbywerk niks te verwijten”, meent Noels. “Wel is er iets mis met het beleid. Vroeger had België twee lengtes voorsprong op de concurrentie: de productiviteit was hoog en de loonkosten waren lager dan in Duitsland. Bij een fotofinish haalt ons land het niet. Wat zeg ik, het is zelfs geen fotofinish. Duitsland ligt ruim op kop. Wij doen nu allemaal alsof Duitsland ons iets afgepakt heeft, maar we moeten maar eens durven toegeven dat de Duitse overheid enkele doortastende maatregelen heeft durven nemen op het vlak van loonkosten, flexibiliteit… Economen zouden eens rond de tafel moeten gaan zitten om te analyseren welke stappen Duitsland tien jaar geleden gezet heeft om het roer om te gooien. In ons land is het beleid te veel gericht op zorgen voor een zekere welvaart voor inactieven terwijl het voor actieven alsmaar moeilijker wordt om een concurrentiepositie staande te houden. Daarenboven zijn er in ons land te veel ad-hocbeslissingen genomen omtrent Gent, Genk en Antwerpen. Misschien had de regering één merk moeten uitkiezen en daar een partnership mee moeten aangaan.”

“De positie van Antwerpen is onder druk komen te staan niet omdat het personeel te veel verdient, maar wel omdat het personeel te veel kost. In de jaren dat Opel Antwerpen uitgebouwd werd, was arbeid veel goedkoper. Vroeger was Duitsland makkelijk twintig procent duurder dan België maar die tijd is voorbij. Tegenwoordig is België duurder dan Duitsland. Er wordt in dat opzicht vaak vergoelijkend gedaan omwille van de grote productiviteit van de fabriek maar vergeet niet dat alles gebeurt met machines. Die worden weliswaar efficiënt bediend, maar het is niet zo dat arbeiders in Antwerpen gigantisch veel sneller kunnen lopen of sneller schroeven vastdraaien met een schroevendraaier. Die machines kunnen overal neergezet worden.”

Hard, maar wel de economische realiteit

@ Econoshock  - Geert Noels




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!