Angeltjes
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week-eindje in de stad van Allah

 

Dit heeft u allemaal gemist als u niet in de stad van Allah geweest bent.  Kriskras doorheen het nieuws van een grootstad.

 

 

Man trekt samoeraizwaard tijdens ruzie
 
Arabische cultuur ontdekken met muziek, tajines en samen eten. Ramadanmarkt op 't Laar in Borgerhout
 
Chauffeur rijdt opzettelijk in op groepje jongeren in Antwerpen
 
Openingsdans op Grote Markt :
Bruidegom Epo van Campenhout trakteert met "bollekes"
 
Jongeman bekent fietser te hebben beschoten
 
We kunnen de veiligheid niet meer garanderen - Kinderartsen Koningin Paola-ziekenhuis stellen raad van bestuur ZNA in gebreke
 
Sinjoren swingen op bal burgemeester
 
Loket voor regularisatie sluit uit angst voor relletjes
 
Vlaamse Monumentenprijs voor zwemcomplex Veldstraat
 
Inbrekers  gingen aan de haal met al het nieuwe schildergerief  van de lokalen van de Berchemse Erfgoed Stichting 
 
Ekerenaar schept vrouw op zebrapad
.
 
zondag literair feest met zuiderzinnen
 
Zuiderzinnen trekt weer veel volk
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde ramadan: politie ontruimt Amsterdamse bioscoop

 

 

De politie heeft zondagavond in Amsterdam een bioscoopzaal in Pathé de Munt ontruimd. Zestig personen, onder wie enkele tientallen jongeren, zorgden voor overlast in de bioscoop op de dag waarop het einde van de vastenmaand ramadan wordt gevierd.

De politie arresteerde uiteindelijk drie personen wegens belediging, verstoring van de openbare orde en vernieling.

Rembrandplein
De jongeren zorgden voor stevige overlast, laat een politiewoordvoerder weten. Gealarmeerde agenten hebben daarop
de hele zaal rond half negen ontruimd. De aanwezigen hebben het pand via de zij-ingang verlaten en zijn daarop naar het Rembrandtplein gedirigeerd.

De bioscoop bleef de rest van de avond nog wel toegankelijk voor bezoekers.

Suikerfeest
Veel islamitische jongeren gaan traditiegetrouw naar de bioscoop om het
einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen. Volgens een woordvoerder van Pathé had de bioscoop extra beveiliging ingezet. ‘Dat gebeurt elk jaar tijdens het Suikerfeest.’

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Patrick Janssens en Patrick Janssen

 

 

CD&V senator en gemeenteraadslid Nahima Lanjri neemt zes maanden vrijaf om haar zieke moeder te verzorgen.  In de raad zal zij opgevolgd worden door ene Patrick Janssen, de derde opvolger op de CD&V-NVA-lijst.  De man behaalde een flink pak voorkeurstemmen bij de verkiezingen louter en alleen omwille van zijn naam die één lettertje minder bevat dan die van de organisator van concerten.  Janssens en Janssen, meer valt hier niet over te zeggen. Ons Bijhuis vertoont een filmpje van het bal van de burgemeester, een productie van de Gazet van Janssens.

 Hier klikken.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september, daar heb je die belachelijke herfst weer en met een tuttebel !

 

 

Als dit Vrouwtje Herfst is,  mag u haar hebben.  In haar wit porseleinen  kunsthandje houdt ze een appel en een peer, in een povere poging tot nabootsing van Eva, maar die droeg geen tuttig blauwe jurk afgeboord met platgedrukte  plissé zoals in de catalogus van de Trois Suisses uit 1948. Bovendien is het niet duidelijk of ze die vruchten voor zichzelf wil houden of weggeven. En dan die belachelijke trossen druiven naast haar  ene flapoor.  Het andere zal helemaal niet om aan te zien, zijn. En een kapsel zoals de pruik van Rebecca. Ik moet de herfst al niet en met dit figuur nog minder.

Afschuwelijke tuttebel, belachelijk seizoen.

Afbeelding henkgrasduint.web-log.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepjes van 1 cent - door Lucky9

 

 

M&M snoepjes van één cent,  een oranje en een andere pick & pay per view. In de afkorting van het Gentse Stedelijk museum van aktuele kunst daar kon ik nog inkomen, Smak.

De afkorting van het Leuvense museum is eerder een blijk, ofwel van gebrek aan inspiratie, ofwel van domheid of van intellectuele armoede. Toegegeven de “L” van Leuven, Lovaniensis, Lux, zou even moeilijk te koppelen, zijn aan Rogier van der Weijden dan de letter “M”. Had men nu nog voor de Griekse letter MU gekozen, dat had verwezen naar Museum, Muziek, Muze ...

 

Maar neen, men zou en moest uit plat opportunisme alleen de M gebruiken, want zeg nu zelf een museum met de naam Ma dat klinkt toch niet zo best. De M&M’s kwamen als vliegen op een str*** aangevlogen om een lintje te knippen en minzaam te lachen naar de camera’s. Want daarom was het hem natuurlijk te doen. Reclame voor eigen huis- en keukengebruik. Goet foor de family-business.

Wanneer gaan die snoepjes van een cent “flashen” en het publiek een koninklijk tepeltje tonen? Dat zou de moeite van een gratis busrit misschien waard zijn. Twee tepeltjes mag ook.

Want het folk wil vermaak en daar zijn prinsessen (voorlopig nog zonder kopvod) toch voor, nietwaar?  Platzak en hun buikje vol goesting voor exhibitionisme van twee snoepjes van een cent. Arme mensen. “When will they ever learn ?”

Lucky9

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een andere kijk op het autoloze gebeuren. - Jade

 

 

Ik heb er vandaag ettelijken op de fiets zien terugkomen van 't Stad.
Ik krijg daar een onbehaaglijk gevoel bij : er gaat iets debiel-militaristisch' uit van dit gebeuren. De fiets als uniform, als fascistisch vehikel. Soms doet het denken aan een collectieve uitbraak van Steinerschool-weirdos. Bekrompenheid en gehoorzaamheid, al trappend op 'Befehl ist Befehl, der Führer wartet auf uns'.

Het één- of tweemaal jaarlijks kunstmatig oproepen van een sfeer waar een geselecteerde en verkeers- overgeprivilegieerde groep zich nog eens arroganter en roekelozer kan uitleven, komt breinloos en gewillig onderdanig over.

Men zou het gedrag van de meeste fietsers kunnen vergelijken met de straffeloosheid die vele Marokkanen nog driester maakt dan ze al zijn.



Eerst kiezen die domme fietsterroristen voor een bepaald beleid, en dan nemen ze genoegen met een af en toe toegestane happening, waarna ze voor de rest van het jaar weer wegzakken in een lederen gelzetel ter grootte van tientallen fietszadels. De bedrijfswagens staan toch ter beschikking en zijn een phallussymbool of een kutcompensatie naargelang de zuurtegraad of de tijdelijke zelfoverschatting van de bazenkont- en reetlikkers. Volgend jaar nog wat meer kruipen en kuipen en dan kan de Ford S Max ingeruild worden voor een Volvo, een Mercedes of een Lexus, nietwaar ? En dan een nog imposanter en duurder fietsrek van Thule, om zo dicht mogelijk bij de autovrije stadskern te geraken, nog meer indruk te maken en vooral... ingebracht bij de inboedel, na de scheiding.


Misschien moeten de fietsers, doortrappers van het eigen gelijk, die zich laten vangen aan een door de politie vrijgemaakte en tegelijk bezette stad  (neen, niet Molenbeek) eens de moed bijeen rapen om op eigen initiatief en zonder begeleiding ook daar eens te gaan fietsen, dag en vooral nacht, waar de mensen vroeger ook zonder zorgen mochten (door)trappen en stappen. Laat uw fiets van 2.500 Euro zonder slot tegen een gevel achter in Borgerhout bijvoorbeeld en doe eens een winkeltje om de hoek.


Kunstmatige, geprogrammeerde breintjes zijn het tegenwoordig. Zoals visjes in een aquarium met een staatsthermostaat. Hulpeloos als de thermostaat ooit uitvalt. Kleine visjes, kleine garnalen, blij met een goudvis in een plastiekzakje aan het gratis kermiskraam van Janssens. Goudvisje dat de ochtend nadien met de buik bovendrijft.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om over na te denken : de overmoed van Wilders

 

 

logo

 

JOOST NIEMöLLER - 20 SEPTEMBER 2009

 

Door het woord ‘kopvoddentax’ verloor Wilders in de peilingen. Hij heeft zichzelf geen plezier gedaan door niet meer woedend over de islam te spreken, maar denigrerend. Hij geeft daarmee zijn politieke vijanden goud in de handen. En dat, terwijl hij bij deze Algemene Beschouwingen zo enorm had kunnen scoren met doorpakken over de kosten op de immigratie

 

Lees meer : hier klikken


20-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 seuten knippen lint, 100 agenten op de been, 3 Vlaams-nationalisten aangehouden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Bij de officiële opening van museum M in Leuven ontstond er commotie toen Vlaams-nationalisten "België barst" riepen.  De opening van het museum M en vooral het optreden van de Belgische prinses Mathilde en de Nederlandse Maxima lokten heel wat toeschouwers. Dat meldt de nieuwsdienst van de VRT. De politie had speciale veiligheidsmaatregelen genomen, in totaal werden zowat honderd agenten in uniform en burger ingezet. Toch verliep het evenement niet probleemloos : enkele Vlaams-nationalistische actievoerders die zich tussen het publiek hadden gemengd, begonnen slogans te roepen tegen België. Ze werden onmiddellijk door de aanwezige politiemensen uit de massa gehaald en verwijderd. De drie werden bestuurlijk aangehouden en krijgen een GAS-pv (Gemeentelijke Administratieve Sanctie).

In Leuven worden 100 agenten ingezet om 3 Vlaams-nationalisten op te pakken. Merkt u ook enig verschil met de toestand in Molenbeek ?  Zullen de moeders van de 3 opgepakte manifestanten nu ook klacht neerleggen tegen de politie omdat hun kientjes hardhandig zijn aangepakt ?



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie van + 40 jaar geleden in ons Bijhuis

 

 

En nog enkele andereoude  glorieën uit die tijd :

http://www.angeltjes.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyrische beeldspraak bij 0000

 

Op de webstek van de VRT wordt een woordje uitleg gegeven bij de autoloze zondag en het is duidelijk dat de zure flurken die in de week hun terreur uitoefenen op de redactie, vandaag hun vrijafje in de hel hebben. 

De verantwoordelijke invaller voor het internetnieuws heeft een poëtische inspiratie met de volgende titel :

 

Koning auto zit een dagje zonder rijk

Hopelijk is Martine Tanghe er evenmin, om deze tekst  af te lezen tijdens het Journaal, want er zou anders aardig met de gelaatsspieren getrokken worden om duidelijk te maken aan de domme kijkerds dat  dit een leuke tekst is.

Avec rancune, Martine.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gennez vindt dat SP.A meer smoel moet krijgen

 

Gennez vindt dat SP.A meer smoel moet krijgen

  

  

Wij vragen ons af wat er mis is met deze exemplaren ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berouwvol zondaar opgeleid door politie in OLV kathedraal

 

"Ik wil godverdoeme biechten" zei de man



Een 35-jarige man heeft gisteravond een agente verwond bij een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Antwerpen. De man was in beschonken toestand de kerk binnen gekomen en wilde niet vertrekken alvorens hij had gebiecht.

Ondanks dat hem meerdere malen was verteld dat er geen geestelijke aanwezig was, bleef de man opstandig aandringen.

Toen de gealarmeerde politie met de man wilde praten, werden de agenten uitgescholden. Daarop werd besloten de man aan te houden.

Bij het omdoen van de boeien stootte de man twee keer met zijn elleboog in het gezicht van een van de agenten. De vrouw moest zich laten behandelen in het ziekenhuis en zal enkele dagen uitgeschakeld zijn.

Ook bij aankomst op het politiebureau verzette de man zich nog; hij probeerde daar een agent in het gezicht te spuwen. Hij kon in de cel zijn roes uitslapen en zal vandaag worden voorgeleid. Nadien zal hij gaan biechten.

@ NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende anonieme getuigenissen Brusselse politie

 

 

(met dank aan Ronny voor de tip)

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het dode land

Een overheid die haar

burgers niet fatsoenlijk

kan laten sterven

verdient zelf de dood.

Carl Devos : Het dode land (klikken)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag over Peumans' Walenlikkerij
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Kèske jevous ?

(qu'est-ce-que je vous)

Waarom niet ineens de supernaturelle polyglotte begaafdheid van de Waalse broeders en zusters geroemd ?  Bijvoobeeld het Onkelinxiaanse Flämische Swahili ?

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft klaagt malafide adverteerders aan

 

Rechtszaak moet virusverspreiders ontmaskeren

Met vijf verschillende rechtszaken bindt Microsoft de strijd aan tegen kwaadaardige online advertenties. Het bedrijf wil afrekenen met zogenaamde malvertising.

Microsoft zegt dat het samenwerkt met advertentienetwerken om het probleem tegen te gaan. Maar nu start het voor het eerst rechtszaken op om virusverspreiders te stoppen.

Malvertising komt erop neer dat er stiekem malafide code in een advertentie wordt gestopt. Die leidt in de meeste gevallen naar gevaarlijke sites. Soms wordt er een valse gratis virusscanner aangeboden die op zijn beurt malware installeert. Zo prijkte er op de site van de New York Times onlangs nog zo'n advertentie.

De bewuste rechtszaken zijn gericht tegen de bedrijfsnamen Soft Solutions, Direct Ad, Qizeroqw.com, Itmeter en Ote2008.info. Het is weliswaar nog niet bekend wie er precies achter de advertenties zit, maar via de aanklachten wil Microsoft dit ontdekken.

In een blogpost, waarin de precieze aanklachten te lezen staan, benadrukt Microsoft het belang van veilige banners. "Online advertenties houden het internet draaiende. Het is de brandstof van zoektechnologie en het betaalt voor gratis online diensten."

bron: CNet

***

Wij vestigen er uw vriendelijke aandacht op, geachte dames en heren, dat onze adverteerders via de strenge goochelaars van google passeren en daar wordt niet gelachen met malafide praktijken. Bent u bijvoorbeeld soms op zoek naar Poolse voeding, wil u zweverig bezig zijn met healing of zoekt u de juiste glucosamine ? U vindt het via ons.  En nog straffer : zijn er lieden die snakken naar een beetje liefde in de omgeving van de stad van Allah, of wil u  een afspraakje voor enige momenten van geluk op seniorenniveau ?  Alweder heeft u prijs via deze blog.  Een hardnekkige vraag die hier al weken weerklinkt, via een publiciteitsroeper is, hoe slim u wel bent.  En soms kwakt de nieuwsgierigaard er een wansmakelijke tekening bij van een rozig stel hersens dat zo weggeplukt lijkt uit een brochure van de aanhangers van het creationisme of de getuigen van Jehova. Een absolute ontkenning van elke vorm van hogere intelligentie, zelfs niet geschikt als annonce voor de liefhebbers van fijne charcuterie.

Onze slimme lezers, en anderen zijn er niet,  weten dat advertenties en redactie niets met mekaar te maken hebben.  Alhoewel liefde in de stad van Allah ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : Peumans, het Walenlikkertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Een van onze trouwe lezeressen stuurde ons gisteravond volgend bericht :
Daarnet gehoord in het 19u30 nieuws van La Une (RTBF) "La Wallonie, c'est plus aimable que la Flandre, mais il y a aussi plus d'hospitalité qu'en Flandre". Dergelijke uitspraken zouden mij helemaal niet storen kwamen ze niet uit de mond van de nieuwe Voorzitter van het Vlaams Parlement, Mr. Jan Peumans (N-VA) op bezoek voor de "Fête de la Wallonie". De video weergave van dit nieuws is nog niet beschikbaar op de RTBF website, die van 13u staat er nog op. Te volgen! Toch altijd goed eens te luisteren wat onze "Vlaamse" politiekers op niet-nederlandstalige zenders uitkramen. Ik kon mijn oren bijna niet geloven.
.
.

Op de blog France-Liège, voorstanders van de aansluiting bij Frankrijk, worden de woorden van Peumans niet letterlijk herhaald maar staat het volgende : ...  le seul qui ait vraiment parlé de la Wallonie, avec des propos particulièrement aimables pour les Wallons, est ...M. Jan Peumans, le président du Parlement flamand et vice-président de la N-VA. (...de enige die echt over Wallonië gesproken heeft met opmerkelijk vriendelijke woorden voor de Walen is M Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement en vice-voorzitter van de VA)
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuid-Afrika plant politie-optreden zoals ten tijde Apartheid

 

Zuid-Afrika denkt er aan in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in 2010 een nultolerantiebeleid in te voeren. Daardoor wordt het agenten onder meer makkelijker gemaakt vluchtende verdachten dood te schieten. Dat staat te lezen in de Britse krant The Guardian.

 

De nieuwe nationale politiecommissaris, Bheki Cele, is voorstander van de nul- of zerotolerantie, waardoor zijn agenten criminelen ook in de rug mogen schieten, zoals ten tijde van het Apartheidregime. Vandaar ook de vrees bij velen voor een terugkeer naar het politieoptreden van ten tijde van de Apartheid. Cele, die voor zijn plan steun vond bij de regering, vindt dat "de politie het vuur moet kunnen openen zonder schrik te hebben voor wat er nadien gebeurt". Het plan wordt binnenkort ter goedkeuring voorgelegd aan het parlement. De minister van Openbare Orde, Nathi Mthethwa, steunt de commissaris en stelt de voetbalfans die naar Zuid-Afrika willen afreizen, gerust: "We willen benadrukken dat schietgrage agenten niet moeten denken dat dit een 'licence to kill' is. Het gaat om een maatregel die specifiek gericht is op zware misdaden en gevaarlijke criminelen". (BEH)

@ MSN Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijmeringen over een multiculturele Prachtwijk in de stad van Allah

 

Fragment muurschildering 'De 7 schaken'

Er hebben altijd jeugdbendes bestaan, zoals te zien op deze muurschildering in de Antwerpse Seefhoek, als herdenking voor Willy Vandersteen die hier geboren werd. Ziet u verschil met wat er nu aan de hand is ? Wij niet.  Alleen is de fanatieke pastoor vervangen door een vredelievende imam. De spelende kientjes van toen zijn even leuk en schattig dan de hedendaagse jongeren. Nietwaar ?

 

Nabij de Antwerpse Stuivenbergwijk  en de  Seefhoek bevindt zich het Vincent van Goghplein, een verbinding tussen de Lange Beeldekens- en de Handelsstraat. Deze eens zo volkse wijk waar ik een deel van mijn jeugd heb doorgebracht bij mijn grootouders en mijn groottante en -oom, zou nu best de Marrakechwijk kunnen genoemd worden.  Telkens ik er nu passeer, bloedt mijn hart.  Ik weet het, tijden veranderen en steden leven op de hartenklop van de evoluerende maatschappij. Ik heb niets tegen modernismen of nieuwe denkbeelden die de wereld vooruithelpen, ik heb wel een schrijnende hekel aan verloedering, achteruitgang, vereenzaming en opgefokte sfeertjes-van-nieuwlichters,  die de ellende verhullen.

Vroeger was alles niet per se beter, natuurlijk niet.  Vandaag is er alleszins minder hoop, veel verwarring en onzekerheid. De sfeer waarin wij onze jeugd beleefden, was er een van verwachting, geloof in de toekomst,  streven naar welvaart en gulzig vergaren van kennis.  Dat was de naoorlogse stemming en ambitie : de welvaart van Amerika invoeren en de eigen Europese cultuur voluit beleven. Onveiligheid of angst waren gevoelens die wij niet kenden : in onze stad liepen wij overal even onbekommerd of nieuwsgierig rond. Wat kon het ons deren dat sommigen van onze vrienden 's zondags naar de mis gingen, of joods waren, of protestants. Onze vriendschappen waren getooid, zonder dat wij dit beseften, met medailles van respect, een woord dat thans dagelijks verkracht wordt door mensen die onder respect het recht opeisen onbeperkt te fluimen.

Natuurlijk sluimerde in ons ook revolte en de bewuste drang mee te bouwen aan een betere wereld dan die van onze ouders. Nooit meer oorlog, geen geweld, geen atoombommen, een open maatschappij met veel overleg, zonder betutteling, en toen ook al :  een vrij Vlaanderen in een verenigd Europa.

En meisjes, of course. Meisjes en vrouwtjes.  Zij waren onze inspiratie, de sterren aan een firmament waar wij niks van afwisten, voor haar poetsten wij ons in- en uitwendig op, wij ontkenden onze zwoele bedoelingen, hartstocht verpakten wij als unieke trouw om de verrukkingen van haar lichamen te beroeren en tijdens onze amoureuze rooftochten kwam de zon meerdere malen per dag op.

Ook dàt was "vroeger" en hopelijk is dàt wel hetzelfde gebleven in de wereld van "nu". Dat wensen wij alleszins alle Vlaamse jongeren toe, anders is het helemaal droefenis.

.

De Neefsteeg, een woonerf in de Lange Beeldekensstraat

De jonge Vincent van Gogh heeft een korte tijd te Antwerpen in de Lange Beeldekensstraat gewoond toen hij schilderlessen volgde bij de Academie. De Van Goghs leefden in Zundert, net over de rijksgrens en het was aangewezen dat Vincent naar Antwerpen afzakte.  Een succes was het echter niet op de Academie in 1886 voor de toen al 33-jarige Van Gogh en hij is na drie maanden verblijf naar zijn broer en eeuwige toeverlaat, Theo,  in Parijs verhuisd.

Om de korte aanwezigheid van de thans beroemde wereldschilder te herdenken, werd een doorgangsplein naar hem genoemd in de wijk waar hij verbleven heeft.  De sociale woningen aldaar zijn hoofdzakelijk ingenomen door Marokkanen en oude Antwerpenaars die niet willen of kunnen wegtrekken. Men vervult goedschiks, kwaadschiks zijn dagelijkse besognes, want mensen houden niet van conflicten en geven de voorkeur aan naast mekaar wegleven, wat dan vlug geïnterpreteerd wordt door de voorstanders van diversiteit als "vredevol nabuurschap".  Zolang de buren mekaar de kop niet inkloppen of mekaar niet kelen, zijn dit inderdaad voorbeelden van innige samenleving. Het ligt nu eenmaal in de aard van de mens, om zijn eigen leefomgeving, ook als de omstandigheden verre van aangenaam zijn, als het eigen territorium te ervaren en te verdedigen.  Zo zijn we nu eenmaal.

 

 

Op de foto : het plein "Duinplak".  Het huis met de groene steentjes op de achtergrond  bevindt zich in de Lange Zavelstraat en is de vroegere viswinkel van de ouders van de jonge voetballer Rik Coppens.

Het Duinplak op de foto hierboven is een pleintje waar mijn groottante een snoepwinkeltje uitbaatte voor de oorlog. Alles is piekfijn heraangelegd, de oude huizen zijn afgebroken en op de rustbanken (ik weet niet of u de afbeelding kan vergroten ?) zitten nu Marokkaanse wijkvaders, wellicht met weemoed terug te denken aan hùn jeugd in het warme Prachtland, dat zij ingeruild hebben voor meer centen, zekerheid en daar gratis bovenop een knagend heimwee en veel boosheid in een kille en voor hen onbegrijpelijke omgeving.  Tante Tia, met haar groot hart en haar hang naar romantiek en goedheid,  zou de Mohameds een paar caramels of zure bollen toegestopt hebben.  Tot ze haar zouden vragen of dit wel halal is en als ze dit tijdens de ramadan zou wagen, was het een zware belediging.

 

Enkele bewoners herstellen een poort die de nacht voordien werd beschadigd (foto links). Volgens sommige buurtbewoners verstoppen de onruststokers ook messen en drugs onder de banken (foto rechts) op het Vincent Van Goghplein.vjb
.
Een beetje wazige foto van het Vincent van Goghplein
.

Momenteel is het in de wijk aldaar multiculturele boel, die ditmaal uitdijt tot in de gazetten. De bewoners  worden al maanden geteisterd door een bende vandalen. Het nachtlawaai verstoort hun slaap en door de aanhoudende vernielzucht van enkele ‘bendes' voelt niemand zich nog veilig. Wij schakelen over naar enkele fragmenten uit een artikel in Het Nieuwsblad :

De sigarettenpeuken en ontelbare zonnebloempitjes waarmee het beton ligt bezaaid, verraden echter al iets van de taferelen die zich hier 's nachts afspelen. ‘Eerst zuipen ze de flessen leeg om ze dan met geweld tegen de muren kapot te gooien. Vaak zitten ze hier tot zes uur 's ochtends kabaal te maken. Mijn kinderen kunnen er niet van slapen', vertelt een bewoonster die liever anoniem wenst te blijven.

De angst zit er diep in bij de bewoners want niemand wenst zijn of haar naam in de krant te zien. ‘En dan weten ze mijn dochters te vinden zeker. Nee, bedankt', aldus een Marokkaanse vrouw.

‘Op mijn balkon vond ik onlangs een schroevendraaier en een drugsspuit. Zodra de avond valt, ruikt het hier naar de cannabis. Net zoals alle moeders hou ik mijn kinderen binnen. Helaas, want de stad heeft hier een mooie speelruimte gemaakt voor hen, maar ze zijn zelf bang om er te spelen. Onder de banken worden messen en drugs verstopt. Wij leven hier in de hel en dat is al maanden zo.'

Volgens de bewoners rukt de stad bijna dagelijks uit voor herstellingswerken aan de banken en de speeltuin op het plein. Wij treffen enkele bewoners die een beschadigde poort aan het herstellen zijn. ‘Het gaat om enkele bendes', aldus een anonieme bewoonster. ‘In totaal gaat het om zo'n twintig jongeren. Ze hebben de bloempotten al van mijn balkon geduwd. Ik vroeg de politie of ik geen prikkeldraad rond mijn terrasje mocht spannen, maar dat is verboden.'

De politie bevestigt dat er problemen zijn met hangjongeren rond het plein, maar daar blijft het niet bij. In het oosten wordt het plein geflankeerd door vier privéwoningen. Hun tuinen grenzen aan het Vincent Van Goghplein wat de onruststokers interpreteren als een open deur. ‘Een koppel verhuist weldra vanwege de inbraken', zegt een andere bewoonster. ‘Toen ik hier net kwam wonen, stond op mijn deur ‘racist' geschreven. Omdat ik Belg ben. Ook bij mij is er al ingebroken. Ik ging om thee bij mijn Marokkaanse buurvrouw en toen ik terugkwam, merkte ik dat er heel wat spullen waren verdwenen uit mijn woning. Zelfs een tube tandpasta hadden ze gestolen.'

De bewoners werden eind mei ontvangen door de politie voor een gesprek rond de problematiek, maar volgens hen is er daarna niets gebeurd. ‘Een aantal keren per avond passeert hier een politiecombi, maar daar hebben die herriemakers geen schrik van', klinkt het in koor. ‘Wij denken allemaal aan verhuizen. Het is gewoon een kwestie van tijd.'

Aan futuristische projecten ontbreekt het niet. Buitenlandse architecten kunnen hier hun fantasieën en sociale waandromen uitleven.  Er wordt naar hartenlust geïnvesteerd in beton en staal.  En in allerlei integratie- en steunprojecten voor vreemdelingen. Ten koste van ALLES willen alle overheden vermijden dat deze stad in handen zou vallen van Vlaams Belang, dàt en dàt alleen is de reden van de vele subsidies die Antwerpen ontvangt van àlle niveaus : belgië, Vlaanderen en Europa.  Maar de centen zijn altijd die van de afgeroomde burgers, want de staat zelf heeft NIETS, behalve schijn, veel praats en langzamerhand een prestige zoals Zimbabwe.

 

In deze stad, die ik enkel kan liefhebben zoals een hoorndrager aan  zijn ontrouwe vrouw verhangen blijft, woedt momenteel een beschamende strijd om een mobiliteitsprobleem dat al jaren geleden had moeten aangepakt zijn.  Er zijn meer dan 140 miljoen euri vermorst aan studies en loonkosten, dat zijn 5,5 miljard oude franken.  De burgemeester van wie ik zeker weet dat hij niet mijn burgemeester is en ook nooit zal zijn, heeft plots de reden van zijn bestaan en functie ontdekt : na een winterslaap van 6 jaar smijt hij zich in deze discussie omtrent een volksraadpleging. Uitgerekend als van hem verwacht wordt, dat hij niet zou lispelen, staat hij te molenwieken naast Brabo : "Luister naar mij, ik had vroeger een gedacht, nu heb ik een tegengestelde mening". In politiek bestaat weinig eergevoel en evenmin schaamte. Eigenlijk kan ik als stadshoorndrager perfect blijven paraderen en mijn medeburgers hoofs groeten met gebogen gewei : de Sinjoren zijn vergroeid met oneer. 

Toen 10 jaar geleden Vlaams Blok, ondersteund door 50.000 handtekeningen een referendum vroeg over de migratie, werd dit afgewezen : het cordon sanitaire beteugelde toen de burgerinspraak, zoals het ook het manke paard van de democratie blijft afranselen.  

Als het over bruggen, tunnels en fijn stof gaat, zijn ze wakker de viswijven en kruiers van het Schoon Verdiep.  Als het over het samenleven in de parochies van miserie gaat, wenden ze het hoofd af. Dat moeten de burgers zelf oplossen.  Er is gelukkig nog één fractie voor wie ik eerbied heb in deze stad en die al jaren waarschuwt tegen de waanzin, tegen alle politiek-correcte lafbekkerij in. Als ik op mijn wandeltochten Filip Dewinter ontmoet, zal ik ook  hem hoofs en waardig groeten (met gebogen gewei) : in mijn vrijstad Antwerpen, erken ik enkel hem als mijn burgemeester.  Die andere man is slaapburgemeester van de stad van Allah.

Ray

 


19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo'n mooi liedje en enthousiaste tekst ...

 

 

 

35 move: down 16 Clouseau
Leve België
Biggest Free Faller 

 

http://acharts.us/belgium_singles_top_50

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!