Angeltjes
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplukt uit de reacties : Pol
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Benno Barnard daarentegen heeft het licht gezien, en vat zijn analyse van de islam als volgt samen:"Dus voor de zoveelste keer, en in de koude zekerheid dat je dezelfde dingen kan blijven herhalen tot je een ons weegt, zonder dat het tot iemand doordringt: het evangelie is pacifistisch, de islam daarentegen is ontworpen om de veroveringsdrift van een perverse analfabeet te rechtvaardigen. Wie bij zijn volle verstand is en de islam aanhangt, is niet bij zijn volle verstand. Dit roep ik vanaf de stadsmuren van de westerse beschaving." (Knack)

22-09-2009, 08:52 geschreven door Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam on Capitol Hill - 25 september 2009

 

 ArabHandshakeIslamOnCapitalHill.jpg image by xelakram

In Amerika heeft de bevolking een fijne keuze gemaakt door het islamvriendje Hoessein Obama aan het hoofd van de natie te plaatsen, de vingers aan de groene knop om zeker geen weerstand te bieden tegen een invasie  en de zwierige buiging vanuit de lenden voor de koning van Saoudie-Arabië. En voor de rest : toeteren en janken als een mujahedin.

U kent onze houding inzake buitenlandse politiek : de Amerikanen, net als elk ander volk en natie, doen binnen hun grenzen wat ze niet laten kunnen. Zo grijpt eenmaal per jaar een nationale Gebedendag plaats, the National Day of Prayer,  waar ook het Witte Huis meestal aan deelneemt. Er zijn in de States honderden godsdiensten, dus soms is het delicaat als je iets officieels en gemeenschappelijks wil doen. Als er ooit een Mormoon president wordt, zal er flink moeten bijgebouwd worden om al die First Ladies onderdak te bezorgen om  te zwijgen over pappie's incestbruidjes. Zouden mormonen en moslims iets met mekaar in gemeenschap hebben buiten hun eerste lettergreep ?

Dit jaar hulde het Witte Huis zich in stilzwijgen in de maand mei tijdens de Gebedendag : de perswoordvoerder van de president verklaarde dat Hoessein elke dag bidt. Dat is braaf, maar wij hoeven dat niet te weten. U vertelt ook niet aan de wereld wat uw intiemste gedachten zijn : misschien wil u wel Heerser van het Heelal worden en zoekt u medestanders om op hun schouders omhoog te klimmen. Of u wil vriendjes worden met Beëlzebub, of u gaat elke ochtend languit op het grasveld om het eerste zonlicht op te pikken.  Who cares ?

 

 

Veel koningen, militaire leiders en volksmenners van alle slag zijn met hun religieuze overtuigingen, hun sterrenwichelaars en ergernisgevende bijgeloven door de eeuwen heen verantwoordelijk geweest voor oorlogen, dood en onnoemelijk veel menselijke ellende. En let op : alle bloed werd vergoten  uit naam van god, om vrede te bekomen,  en de énige waarheid te verkondigen. En het was steeds en immer het bloed van de brave, onmondige sukkelaar die zich liet opjutten of niet onder het juk uit kon.

President Hoessein speelt ongevraagd gastheer voor àlle godsdiensten, zolang Hij maar het hoge woord mag voeren. En hij gaat het platst op de buik voor de luidste roeperds. We weten wie dat zijn, want ze worden ons elke avond getoond  in de beelden van het televisiejournaal, ergens ter wereld. Soms verhakkeld en verscheurd, vaak huiveringwekkend.

Op 25 september bakt Obama het zo bruin dat op Capitol Hill een  gebedendag zal plaatsvinden uitsluitend voor de aanhangers van de godsdienst van de vrede, de islam. Meer dan 50.000 moslims worden verwacht en zullen het administratieve en politieke machtscentrum van de Verenigde Staten omtoveren tot één grote openluchtmoskee.

OUR TIME HAS COME

Op de webstek voor deze plechtigheid onder het hoofdstuk "programma" worden de 2 sjeiks voorgesteld die uit de koran zullen reciteren.  Onderaan elke pagina staat in koeien van letters OUR TIME HAS COME.   Tienduizenden moslims  uit alle staten van Amerika (en daarbuiten)worden geronseld om Capitol Hill in te nemen, want HUN TIJD IS GEKOMEN.  De politiek-correcte collaborateurs verkopen dit staaltje laffe overgave als een blijk van hun goede wil : benieuwd wat Greetje de Keyser van de 0000 uit haar nek zal lullen.

Klikken voor de webstek islam on capitol hill  Geluid aan aub !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Van Rompuy, aanval nu.

 

.


21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis draadloos internet in Brugge ?

 

 

 

Het Brugse stadsbestuur wil in heel de stad gratis draadloos internet aanbieden. Dat heeft burgemeester Patrick Moenaert  deze middag gezegd.


Het aanbod, waarvoor het stadsbestuur ook een privé partner zoekt, zou een beperkte aansluiting zijn, waarbij bijvoorbeeld geen filmpjes of zware toepassingen van het Internet zouden kunnen worden gebruikt, maar wel het bekijken van lichte pagina's en e-mailen.


De stad wil hiermee enerzijds aan een toeristische vraag voldoen, maar er meteen ook een grote sprong op het vlak van e-government aan koppelen: de onderneming die de draadloze service aanbiedt zou ook heel wat ruimte en mogelijkheden moeten voorzien voor toepassingen van het stadsbestuur. De burgemeester zou ondermeer bewakingscamera’s op het draadloze netwerk aansluiten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Graaf Lipmans

 

Kippenvelmomenten kennen wij niet : dat is iets voor kiekens.  Adrenalinestoten daarentegen zijn ons niet vreemd : chemische opstuwingen, veroorzaakt door verontwaardiging. 

Een glorieus moment van opstuwing deed zich in het weekeinde voor toen we een vraaggesprek lazen met Maurice Lippens, die wij hier gemeenzaam gedurende lange tijd Graaf Lipmans genoemd hebben, omwille van zijn status en zijn slabberlip. Dames, zegt het u iets, een grafelijk slabberzoentje ?  Vermoedelijk komt u niet in aanmerking, hoor, want deze blauwbloedige zou mogelijks andere interesses hebben. Maar dat zijn burengeruchten. Wij spelen op de graaf en als het even kan ook op de bal.

Na de fenomenale crash van Fortis, waarbij miljarden euri zijn verdwenen in onbekende putten en zakken, honderdduizenden mensen, families en bedrijven aanzienlijke verliezen hebben ondergaan, zou je van de kant van de hoofdverantwoordelijke verwachten, dat die misdadiger zich nooit en nergens meer openbaar vertoont.  Hij heeft het land B meegesleurd in zijn val (en het land B, tot nader order, dat zijn ook wij, zelfs als we het niet graag hebben), hij heeft de politici gedwongen tot ingrepen op een gespecialiseerd terrein waar die sukkels niet veel van afweten en de belastingbetalers draaien nog jaren op voor het opruimen van de financiële  excrementen van Graaf Lipmans.

Zegt u mij, dat het niet waar is en ik verwerk een nieuwe stoot adrenaline, speciaal voor u.

In een normaal land wordt zo'n adellijke Al Capone veroordeeld  en opgesloten als Publieke Vijand. In een minder beschaafd land wordt hij discreet geëlimineerd. In het Zimbabwe van Europa, het land B, wordt de misdadiger na één jaar stilzwijgen,  geïnterviewd door de gazetten en de radio. "Oewist met u, graaf Lipmans, zijt ge er al bovenop ? Het is nogal wat geweest, nietwaar, wat heeft u moeten doorstaan ..."

Waarop de afgrijselijke, arrogante, nobiljonse klootzak antwoordt, dat ook hij een slachtoffer is van het débâcle. Met zijn vieze vinger (want alles aan die vent is vies natuurlijk) wijst hij naar de regering Leterme en naar de Nederlandse regering : alsof dat onbekwame zootje de oorzaak zou zijn van de ellende. Niet de hoogheidswaanzin, de hebzucht, de goklust en de zelfoverschatting   van Lipmans liggen aan de basis van het over de kop gaan van Fortis, neen hoor, hij werd niet goed geadviseerd, hij heeft niet genoeg van zich laten horen ...

Weet u  wat Lipmans moedig torst ?  De boosheid van vele aandeelhouders en medewerkers die ergens een schuldige moeten vinden "en dus word ik de zondebok" zegt grootmoedig deze perfiede lafbek. "Waarom moet ik een mea culpa slaan ?  Ik heb vergissingen begaan maar ik heb niet gelogen. Mocht ik dat gedaan hebben, dan had ik mea culpa gezegd." En dan slikken we ook het gejammer over de grote verliezen die de familie Lipmans geleden heeft : och arme.

Wanneer laten we Marc Dutroux aan het woord ?  Die zal ook onrechtvaardig behandeld zijn. Oeps ... dat is een dubbele bodem opmerking. Daar gaat u beter niet op in, want de censuur kijkt toe. A bon entendeur salut, en tot nooit meer.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buon Compleanno ! - Gelukkige Verjaardag !

 

75

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuursproblemen in district Hoboken (Antwerpen)

 

Hoboken, voorheen een zelfstandige gemeente,  is een district ten zuiden van de stad Antwerpen met 35.000 inwoners. Een sterk geïndustrialiseerde gemeenschap met Umicore  als belangrijke werkgever, de thuisbasis van de PvdA en Artsen voor het Volk van Kris Merckx en een grote autochtone aanwezigheid. Hoboken is altijd een sterke socialistische gemeente geweest, tot de rode tsaren het werkvolk de rug toekeerden en dit massaal vluchtte naar het toenmalige Vlaams Blok.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 veroorzaakte de uitslag van Hoboken een vertraging van uren, omdat er zogenaamd "fouten" waren opgetreden bij de telling, niettegenstaande de automatisering.  Een mens maakt soms wat mee met computers, vooral als er iets tevoorschijn komt, dat ongewenst is. 

De officiële uitslag voor de 21 te verdelen raadszetels zag er als volgt uit :

Vlaams Belang 10

sp-a/spirit 6

CDV-NVA 2

PvdA 2

VLD 1

Na veel gepalaver en bemoeienissen van alle Antwerpse kopstukken kwam er finaal een minderheidscollege tot stand met Spa, CDV-NVA en VLD, die samen over 9 zetels beschikken maar de gedoogsteun krijgen van de communisten van de PvdA.  Tuur van Wallendael, de toenmalige schepen  die nu terminaal ziek is, verklaarde hierover : "Het komt in orde, ik moet alleen nog met de Chinezen gaan spreken.".  Grappig, maar tegelijk een schande voor de democratie, want de partij met 45% van de stemmen en 10 van de 21 zetels moest van het bestuur afgehouden worden. 

Elke toespeling op gefoefel en gesjoemel die de reden zouden zijn  voor  de vertraging  van de uitslagen,  werd uiteraard met verontwaardiging van de hand gewezen.  Zolang er niets kan bewezen worden, moet er gezwegen worden.

Intussen is er een probleem ontstaan in Hoboken : Bij de 6-koppige sp-a fractie is er een lid van de SLP (voorheen Spirit), Leo D'Heu, die inmiddels afhaakt en als zelfstandige zal zetelen.  Hij zou dat normaliter morgen 22 september meedelen tijdens de districtsraadszitting.  In Gazet van Antwerpen verklaart D'Heu : "Het kartel met sp-a bestaat al lang niet meer en men doet gewoon geen moeite om mij te houden.  Ik heb er geen probleem mee om goede voorstellen van het Vlaams Belang goed te keuren. Ik zeg mijn voorwaardelijke steun toe aan de huidige coalitie. Maar ze zal veel meer met mij moeten rekening houden."

Sympathiek klinkt het niet, overtuigend evenmin, gefrustreerd alleszins. Het zou wel een goede gelegenheid zijn voor Vlaams Belang om inderdaad te proberen met eigen voorstellen te testen in hoever D'Heu bereid is zijn nek écht uit te steken.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romeo & Julia zijn uit mekaar, de vuile was vliegt op straat ...

 

 

 

Het heeft nog lang geduurd de idylle tussen de voorzitters van de sp-A en de nv-A. Het gemeenschappelijke A-klinkertje in beider partijnaam, dat hen aan mekaar moest klinken, was een slaphangertje :   Zeg eens A-A.

In de Morgen onthult Caroline de weinig elegante zig-zagbewegingen van Bart over de Oosterweelverbinding. "Ik vind dat de nv-a weinig recht van spreken heeft over de "bocht" van Janssens.  Wie heeft in het Vlaams Parlement de BAM vier jaar lang bevochten en aangevallen ?  Dat was toch NV-A'er Jan Peumans ?  Hij kwèkte over niet anders. Bart de Wever wil Patrick Janssens, excusez le mot,  vooral ne kloot aftrekken. (cynisch) In de beste Stevaerttraditie luidt het advies van De Wever : "Ik ben eigenlijk voor, maar stem toch maar tegen"  Als bochtenwerk kan dat tellen." Tot zover de was van het A-A huishouden, dat nu meer Ai-Ai heet.

Over diezelfde vervelende Oosterweel-struikelsteen besluit Gennez zoals het een ware democraat past met volgende bedenking : "Als 10% van de Antwerpenaren stemt, is er een geldige meerderheid. Dan mogen regering en stad dat signaal niet negeren."  In concrete mensentaal wil dit eigenlijk zeggen, dat 5% + 1 stem beslist voor 95% min 1 stem. Dat is dan geen vuile was, maar een uittreksel uit het huishoudboekje  dat Julia bijhoudt.

Zo leren de burgers tenminste iets over de karakters van de politieke protagonisten.  Van Romeo verbaast niets ons nog. En over Julia willen we u graag meegeven, dat zij in dit lange vraaggesprek in De Morgen ondermeer haar mening geeft over Kind & Gezin en het enerzijds heeft over de Hitlervrouw en anderzijds over Mevrouw Taouil, de echtgenote van de verongelijkte en ongelukkige imam. Die nota bene in Gazet van Antwerpen door Paul Scheffer omschreven wordt als een gevaarlijk iemand ... Ach,ach, kronkelen, kronkelen maar,  Ai-Ai.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een week-eindje in de stad van Allah

 

Dit heeft u allemaal gemist als u niet in de stad van Allah geweest bent.  Kriskras doorheen het nieuws van een grootstad.

 

 

Man trekt samoeraizwaard tijdens ruzie
 
Arabische cultuur ontdekken met muziek, tajines en samen eten. Ramadanmarkt op 't Laar in Borgerhout
 
Chauffeur rijdt opzettelijk in op groepje jongeren in Antwerpen
 
Openingsdans op Grote Markt :
Bruidegom Epo van Campenhout trakteert met "bollekes"
 
Jongeman bekent fietser te hebben beschoten
 
We kunnen de veiligheid niet meer garanderen - Kinderartsen Koningin Paola-ziekenhuis stellen raad van bestuur ZNA in gebreke
 
Sinjoren swingen op bal burgemeester
 
Loket voor regularisatie sluit uit angst voor relletjes
 
Vlaamse Monumentenprijs voor zwemcomplex Veldstraat
 
Inbrekers  gingen aan de haal met al het nieuwe schildergerief  van de lokalen van de Berchemse Erfgoed Stichting 
 
Ekerenaar schept vrouw op zebrapad
.
 
zondag literair feest met zuiderzinnen
 
Zuiderzinnen trekt weer veel volk
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde ramadan: politie ontruimt Amsterdamse bioscoop

 

 

De politie heeft zondagavond in Amsterdam een bioscoopzaal in Pathé de Munt ontruimd. Zestig personen, onder wie enkele tientallen jongeren, zorgden voor overlast in de bioscoop op de dag waarop het einde van de vastenmaand ramadan wordt gevierd.

De politie arresteerde uiteindelijk drie personen wegens belediging, verstoring van de openbare orde en vernieling.

Rembrandplein
De jongeren zorgden voor stevige overlast, laat een politiewoordvoerder weten. Gealarmeerde agenten hebben daarop
de hele zaal rond half negen ontruimd. De aanwezigen hebben het pand via de zij-ingang verlaten en zijn daarop naar het Rembrandtplein gedirigeerd.

De bioscoop bleef de rest van de avond nog wel toegankelijk voor bezoekers.

Suikerfeest
Veel islamitische jongeren gaan traditiegetrouw naar de bioscoop om het
einde van de vastenmaand ramadan te vieren. Dat leidde eerder tot problemen in Amsterdamse bioscopen. Volgens een woordvoerder van Pathé had de bioscoop extra beveiliging ingezet. ‘Dat gebeurt elk jaar tijdens het Suikerfeest.’

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Patrick Janssens en Patrick Janssen

 

 

CD&V senator en gemeenteraadslid Nahima Lanjri neemt zes maanden vrijaf om haar zieke moeder te verzorgen.  In de raad zal zij opgevolgd worden door ene Patrick Janssen, de derde opvolger op de CD&V-NVA-lijst.  De man behaalde een flink pak voorkeurstemmen bij de verkiezingen louter en alleen omwille van zijn naam die één lettertje minder bevat dan die van de organisator van concerten.  Janssens en Janssen, meer valt hier niet over te zeggen. Ons Bijhuis vertoont een filmpje van het bal van de burgemeester, een productie van de Gazet van Janssens.

 Hier klikken.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 september, daar heb je die belachelijke herfst weer en met een tuttebel !

 

 

Als dit Vrouwtje Herfst is,  mag u haar hebben.  In haar wit porseleinen  kunsthandje houdt ze een appel en een peer, in een povere poging tot nabootsing van Eva, maar die droeg geen tuttig blauwe jurk afgeboord met platgedrukte  plissé zoals in de catalogus van de Trois Suisses uit 1948. Bovendien is het niet duidelijk of ze die vruchten voor zichzelf wil houden of weggeven. En dan die belachelijke trossen druiven naast haar  ene flapoor.  Het andere zal helemaal niet om aan te zien, zijn. En een kapsel zoals de pruik van Rebecca. Ik moet de herfst al niet en met dit figuur nog minder.

Afschuwelijke tuttebel, belachelijk seizoen.

Afbeelding henkgrasduint.web-log.nl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snoepjes van 1 cent - door Lucky9

 

 

M&M snoepjes van één cent,  een oranje en een andere pick & pay per view. In de afkorting van het Gentse Stedelijk museum van aktuele kunst daar kon ik nog inkomen, Smak.

De afkorting van het Leuvense museum is eerder een blijk, ofwel van gebrek aan inspiratie, ofwel van domheid of van intellectuele armoede. Toegegeven de “L” van Leuven, Lovaniensis, Lux, zou even moeilijk te koppelen, zijn aan Rogier van der Weijden dan de letter “M”. Had men nu nog voor de Griekse letter MU gekozen, dat had verwezen naar Museum, Muziek, Muze ...

 

Maar neen, men zou en moest uit plat opportunisme alleen de M gebruiken, want zeg nu zelf een museum met de naam Ma dat klinkt toch niet zo best. De M&M’s kwamen als vliegen op een str*** aangevlogen om een lintje te knippen en minzaam te lachen naar de camera’s. Want daarom was het hem natuurlijk te doen. Reclame voor eigen huis- en keukengebruik. Goet foor de family-business.

Wanneer gaan die snoepjes van een cent “flashen” en het publiek een koninklijk tepeltje tonen? Dat zou de moeite van een gratis busrit misschien waard zijn. Twee tepeltjes mag ook.

Want het folk wil vermaak en daar zijn prinsessen (voorlopig nog zonder kopvod) toch voor, nietwaar?  Platzak en hun buikje vol goesting voor exhibitionisme van twee snoepjes van een cent. Arme mensen. “When will they ever learn ?”

Lucky9

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een andere kijk op het autoloze gebeuren. - Jade

 

 

Ik heb er vandaag ettelijken op de fiets zien terugkomen van 't Stad.
Ik krijg daar een onbehaaglijk gevoel bij : er gaat iets debiel-militaristisch' uit van dit gebeuren. De fiets als uniform, als fascistisch vehikel. Soms doet het denken aan een collectieve uitbraak van Steinerschool-weirdos. Bekrompenheid en gehoorzaamheid, al trappend op 'Befehl ist Befehl, der Führer wartet auf uns'.

Het één- of tweemaal jaarlijks kunstmatig oproepen van een sfeer waar een geselecteerde en verkeers- overgeprivilegieerde groep zich nog eens arroganter en roekelozer kan uitleven, komt breinloos en gewillig onderdanig over.

Men zou het gedrag van de meeste fietsers kunnen vergelijken met de straffeloosheid die vele Marokkanen nog driester maakt dan ze al zijn.



Eerst kiezen die domme fietsterroristen voor een bepaald beleid, en dan nemen ze genoegen met een af en toe toegestane happening, waarna ze voor de rest van het jaar weer wegzakken in een lederen gelzetel ter grootte van tientallen fietszadels. De bedrijfswagens staan toch ter beschikking en zijn een phallussymbool of een kutcompensatie naargelang de zuurtegraad of de tijdelijke zelfoverschatting van de bazenkont- en reetlikkers. Volgend jaar nog wat meer kruipen en kuipen en dan kan de Ford S Max ingeruild worden voor een Volvo, een Mercedes of een Lexus, nietwaar ? En dan een nog imposanter en duurder fietsrek van Thule, om zo dicht mogelijk bij de autovrije stadskern te geraken, nog meer indruk te maken en vooral... ingebracht bij de inboedel, na de scheiding.


Misschien moeten de fietsers, doortrappers van het eigen gelijk, die zich laten vangen aan een door de politie vrijgemaakte en tegelijk bezette stad  (neen, niet Molenbeek) eens de moed bijeen rapen om op eigen initiatief en zonder begeleiding ook daar eens te gaan fietsen, dag en vooral nacht, waar de mensen vroeger ook zonder zorgen mochten (door)trappen en stappen. Laat uw fiets van 2.500 Euro zonder slot tegen een gevel achter in Borgerhout bijvoorbeeld en doe eens een winkeltje om de hoek.


Kunstmatige, geprogrammeerde breintjes zijn het tegenwoordig. Zoals visjes in een aquarium met een staatsthermostaat. Hulpeloos als de thermostaat ooit uitvalt. Kleine visjes, kleine garnalen, blij met een goudvis in een plastiekzakje aan het gratis kermiskraam van Janssens. Goudvisje dat de ochtend nadien met de buik bovendrijft.

Jade

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Om over na te denken : de overmoed van Wilders

 

 

logo

 

JOOST NIEMöLLER - 20 SEPTEMBER 2009

 

Door het woord ‘kopvoddentax’ verloor Wilders in de peilingen. Hij heeft zichzelf geen plezier gedaan door niet meer woedend over de islam te spreken, maar denigrerend. Hij geeft daarmee zijn politieke vijanden goud in de handen. En dat, terwijl hij bij deze Algemene Beschouwingen zo enorm had kunnen scoren met doorpakken over de kosten op de immigratie

 

Lees meer : hier klikken


20-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 seuten knippen lint, 100 agenten op de been, 3 Vlaams-nationalisten aangehouden
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Bij de officiële opening van museum M in Leuven ontstond er commotie toen Vlaams-nationalisten "België barst" riepen.  De opening van het museum M en vooral het optreden van de Belgische prinses Mathilde en de Nederlandse Maxima lokten heel wat toeschouwers. Dat meldt de nieuwsdienst van de VRT. De politie had speciale veiligheidsmaatregelen genomen, in totaal werden zowat honderd agenten in uniform en burger ingezet. Toch verliep het evenement niet probleemloos : enkele Vlaams-nationalistische actievoerders die zich tussen het publiek hadden gemengd, begonnen slogans te roepen tegen België. Ze werden onmiddellijk door de aanwezige politiemensen uit de massa gehaald en verwijderd. De drie werden bestuurlijk aangehouden en krijgen een GAS-pv (Gemeentelijke Administratieve Sanctie).

In Leuven worden 100 agenten ingezet om 3 Vlaams-nationalisten op te pakken. Merkt u ook enig verschil met de toestand in Molenbeek ?  Zullen de moeders van de 3 opgepakte manifestanten nu ook klacht neerleggen tegen de politie omdat hun kientjes hardhandig zijn aangepakt ?



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Televisie van + 40 jaar geleden in ons Bijhuis

 

 

En nog enkele andereoude  glorieën uit die tijd :

http://www.angeltjes.net/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyrische beeldspraak bij 0000

 

Op de webstek van de VRT wordt een woordje uitleg gegeven bij de autoloze zondag en het is duidelijk dat de zure flurken die in de week hun terreur uitoefenen op de redactie, vandaag hun vrijafje in de hel hebben. 

De verantwoordelijke invaller voor het internetnieuws heeft een poëtische inspiratie met de volgende titel :

 

Koning auto zit een dagje zonder rijk

Hopelijk is Martine Tanghe er evenmin, om deze tekst  af te lezen tijdens het Journaal, want er zou anders aardig met de gelaatsspieren getrokken worden om duidelijk te maken aan de domme kijkerds dat  dit een leuke tekst is.

Avec rancune, Martine.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gennez vindt dat SP.A meer smoel moet krijgen

 

Gennez vindt dat SP.A meer smoel moet krijgen

  

  

Wij vragen ons af wat er mis is met deze exemplaren ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berouwvol zondaar opgeleid door politie in OLV kathedraal

 

"Ik wil godverdoeme biechten" zei de man



Een 35-jarige man heeft gisteravond een agente verwond bij een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouw kathedraal in Antwerpen. De man was in beschonken toestand de kerk binnen gekomen en wilde niet vertrekken alvorens hij had gebiecht.

Ondanks dat hem meerdere malen was verteld dat er geen geestelijke aanwezig was, bleef de man opstandig aandringen.

Toen de gealarmeerde politie met de man wilde praten, werden de agenten uitgescholden. Daarop werd besloten de man aan te houden.

Bij het omdoen van de boeien stootte de man twee keer met zijn elleboog in het gezicht van een van de agenten. De vrouw moest zich laten behandelen in het ziekenhuis en zal enkele dagen uitgeschakeld zijn.

Ook bij aankomst op het politiebureau verzette de man zich nog; hij probeerde daar een agent in het gezicht te spuwen. Hij kon in de cel zijn roes uitslapen en zal vandaag worden voorgeleid. Nadien zal hij gaan biechten.

@ NOS




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!