Angeltjes
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VDAB overtreedt wetgeving om illegalen te helpen

 

Klik op afbeelding voor artikel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sydney (Australië) vanmorgen bedekt door rode zandstorm

 

 

Als we niet beter wisten, zouden we zeggen dat de Rode Ratten van de VRT zijn heengevloden naar onze tegenvoeters in Sydney, maar helaas de storm van deze morgen (Sydney loopt zowat 10 uur voor op onze tijd) was een ongekend fenomeen.  Een stofstorm uit de woestijn, die de stad rood kleurde. Een koudefront in de deelstaat New South Wales veroorzaakte zware onweersbuien en stormachtige wind, die stof uit de kurkdroge binnenlanden meevoerde.

,,Ik ben 72 jaar en ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt'', aldus een inwoner in Australische media. ,,De kleur is geweldig.''  Iedereen met een camera heeft beelden geschoten en er staan inmiddels tientallen video's op Youtube. De meeste durf je nog niet aan je familie tonen.  We hebben lang geselecteerd en uiteindelijk bovenstaande film er voor u uitgezocht.  Met rood altijd last.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de VRT en VB

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang en het Grondwettelijk Hof

 

.

23.09.2009 10.08u - Gisterenmiddag opende het Grondwettelijk Hof de zitting inzake de zaak van de partijfinanciering van het Vlaams Belang. Ter herinnering: het is eigenlijk de Raad van State die uitspraak moet doen over de vraag van de Franstalige partijen en de SP.A om de partijfinanciering van het Vlaams Belang af te nemen. Maar op onze vraag werden eerst een aantal ‘prejudiciële vragen’ gesteld aan het Grondwettelijk Hof. De bedoeling van dit soort vragen is om interpretatieproblemen inzake de grondwet op te lossen. Meer bepaald gaat het vooral over de vraag of de wet op de partijfinanciering wel in overeenstemming is met het recht op vrije meningsuiting.

De eerste zitting was gewijd aan onze wrakingsverzoeken ten aanzien van 5 van de 12 rechters van het Grondwettelijk Hof. Net als bij de Raad van State zijn wij immers van mening dat een aantal rechters te vijandig staat tegen het Vlaams Belang of te nauwe banden heeft met de tegenpartij. Zo is een rechter lid van het fameuze ‘Centre du Droit Public’, een instituut van PS-signatuur, dat bovendien zegt "extreem-rechts te bestrijden" en dat geleid wordt door Mr. Schaus, de advocaat van de tegenpartij. Een andere rechter is een redactielid van een socialistisch gezind blad dat regelmatig van leer trekt tegen het Vlaams Belang. En dan is er nog Eric Derycke, voormalig minister voor de SP.A en lid van de loge van het Grootoosten, een groepering die publiekelijk aan haar leden vraagt om het Vlaams Belang te bestrijden. Hoe kunnen wij van dit soort mensen een objectieve en onpartijdige rechtspraak verwachten?

In een reactie wijst Jurgen Ceder, senator en hoofd van de Juridische Dienst van het Vlaams Belang, er op dat we zelfs als de wrakingen zouden lukken niet optimistisch moeten worden. De helft van de rechters zijn immers Franstalig en bovendien stuk voor stuk politiek benoemd. In een vorige procedure tegen de antidiscriminatiewet toonde het Grondwettelijk Hof van dit land dat het geenszins een sterk en onafhankelijk lichaam is, zoals het ‘Bundesgerichtshof’ van Duitsland of het ‘Supreme Court’ van de VS. “Het is een instelling die bereid is heel wat schendingen van de grondwet door de vingers te zien wanneer de belangen van het land en de gevestigde machten op het spel staan,” aldus Jurgen Ceder.

Het is nu wachten op een tussentijdse uitspraak. Wordt vervolgd.

@ VB


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wallevis van 't Sint Anneke : een antwaarpse attractie

 

Ons tante Germaine was er direct bij met heur bijltje : as er wa gebeurt in 't stat, staat Germaine altijd op de eerste rij.

Nà zeker met die wallevis die gearriveerd was in de haven, allez hij was dood, hij had gebotst tegen nen boot en a was zo meegereisd met de matrozen tot aan de wal. En dan hemme ze'm nog speciaal naar Sint Anneke getrokken en daar heeft ons Tante Germaine het allemaal kunnen volgen.  Ons Tante is gefilmd deur den BRT en zij mocht het uitleggen.  De reporter had heur just neffenst het kadaver gepleutst en daar wier Germaine dan neur heur gedacht gevraagd.

Het eerste wa dat ze zee, was dat ze het schoon vond, het was apart, zee ze : ne  grote vis op het strand van het Sint Anneke, dat ziede nie elken dag. Het was wel spijt dattem dood was, vond ons Tante Germaine, want anders hadden de wetenschappers er nog proeve kunne mee doeng. Nà kosten ze heum alleen maar in stukken snijen.  Spijtig dat we dat niet meuge zieng. En het is nog schoon weer hé, mijnheer, zo heeft ne mengs nog eens een doel om ieverans neur toe te gaan. Joa, joa, volgend jaar meuge ze da nog doeng. In andere landen zwemmen die wallevissen vanzelf op de plage en dan meuge de mengse ze doodkloppe.  Das ook apart.

(Uit de reportage van den BRT met vrijwillige toestemming van Kris Hoflack zonder arrest van de Raad van State)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmkeuringscommissie : antiquiteit opgeruimd

 

KNT
.
.
Wij kennen de afkortingen KNT (Kinderen Niet Toegelaten)  voor films met een blote tiet en een erotische knipoog en KT (Kinderen Toegelaten) bij films waarin moord, geweld, boosaardigheid en ketchup ruim over het scherm gespreid wordt.  De filmkeuringscommissie die deze betwistbare quoteringen toekent,
 dreigt door belgisch surrealistische geklungel van 1 oktober af de mist in te gaan.  Wij zijn geen vragende partij voor betutteling door de staat : er staat voldoende informatie ter beschikking om een oordeel te vellen.
In dit geval is het de ambtelijke halsstarrigheid die zichzelf wurgt. En dat is altijd aangenaam om vast te stellen. Het belgische circus stort in mekaar  en tegelijk wordt een antiquiteit opgeruimd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendjes met de VRT ? No way.

 

 

 

Op de webstek van de VRT lezen wij het volgende in verband met de uitspraak van de Raad van State over de bejegening van Vlaams Belang :

Openbare omroep aanvaardt de uitspraak

De openbare omroep aanvaardt de uitspraak van de Raad van State en zal er bij de komende verkiezingen rekening mee houden dat in het groot debat de week voor de verkiezingen alle relevante politieke strekkingen aan bod zullen komen.

"Zoals we dat trouwens een paar maanden geleden hebben gedaan in aanloop naar de Vlaamse en Europese verkiezingen", aldus de openbare omroep.

De VRT benadrukt dat de Raad van State uitdrukkelijk bevestigd heeft dat de openbare omroep in zijn programma's vrij en autonoom een selectie van gasten en thema's kan blijven maken, binnen de grenzen van de onpartijdigheid en op basis van objectieve en redelijk verantwoorde criteria.

Vlaams Belang reageert tevreden

Bruno Valkeniers, de voorzitter van het Vlaams Belang is zeer tevreden dat de Raad van State de VRT heeft veroordeeld voor de manier waarop de openbare omroep zijn partij behandelde bij de federale verkiezingen van 2007.

"De VRT is als openbare omroep decretaal verplicht om objectieve en neutrale berichtgeving te verzorgen. Het Vlaams Belang hoopt dan ook dat de VRT de daad bij het woord voegt en zich in de toekomst eindelijk zal gedragen als de omroep van álle Vlamingen", stelt hij in een reactie.
.
***
.
We zijn blij dat Vlaams Belang tevreden is, maar wij veroorloven ons sceptisch te blijven.  Er wordt niet gesproken over gelijke behandeling van politieke partijen, maar wel van relevante politieke strekkingen.  Say no more ...
.
Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brave moordenaar kan rekenen op begrip van Kierewiet Marijke Bisschop

 

Kierewiet Marijke Bisschop

 

Een "jongere" heeft zijn kindje van anderhalf jaar verstikt,  de grootmoeder van zijn vriendin vermoord (u wil niet weten hoe) en de vriendin zelf gewurgd, maar ze kon nog gered worden.  Deze "jongere" had erg veel problemen, want "de druk op onze jeugd is groot". Dat zegt Marijke Bisschop, gedragstherapeute voor kinderen en jeugd in de Gazet van Antwerpen. "Waar kunnen deze jongeren tegenwoordig nog hulp krijgen ? Niemand begrijpt ze."
 
Marijke is niet goed ingelicht , wat ons niet verbaast van het warhoofd dat Marijke is. De beate uitdrukking op haar gezicht, zegt genoeg : we hebben te maken met  een gediplomeerde fantast,  zo gek als mutje. "De jongere"  is een neger van 18 die opgesloten zat in een jeugdinstelling, waar hij permanent omringd is door psychiaters, zorgverleners en andere excuuszoekers.   Waar kon deze jongere betere hulp verkrijgen dan in het jeugdgekkenhuis waar hij verbleef ? Maar waarom verbleef die jongere aldaar ?  Omdat hij twee jaar geleden al een moord had gepleegd.  Samen met een andere neger had hij een joodse man op een beestachtige manier neergemept,  beroofd en vervolgens doodgestampt .  Hij was toen nog minderjarig en dan wordt zo'n jong beest overgeleverd aan een verzameling kierewieten, collega's van  Marijke, die elke dag voorlezen uit het grote sprookjesboek "De brave Moordenaar en het stoute Slachtoffer".
 
Wij vernemen vandaag van de directrice van de instelling waar de brave neger verbleef, dat na twee maanden de opgeslotenen op week-end mogen, eerst onder begeleiding van een kierewiet en als dat goed verloopt mogen de moordenaars, rovers, verkrachters en aanverwanten in het vervolg alleen de straat op. 
 
Dit soort toestanden zijn ronduit wraakroepend.  In juli werd in Heppen een moeder van 35 gruwelijk vermoord door een kerel van 17 in opdracht van de dochter van het slachtoffer.  De stoute moeder was niet gelukkig met de relatie die haar dochtertje had aangegaan met de jongere die haar even later de kop zou inslaan. De eerste twee maanden opsluiting van die jongere zijn  weldra achter de rug dus wij, de maatschappij, verwachten hem in de komende weekends in onze straten, huizen, livings of slaapkamers. Eerst mét kierewiet.  En dan zonder.
 
Wij gaan hier niet veel woorden aan besteden.  Een gemeenschap die haar kinderen en jongeren laat opgroeien als bonobo's en bavianen moet er niet raar van opkijken na enkele generaties terecht gekomen te zijn in een jungle
Seuten en sullen van het genre Marijke Bisschop zouden moeten terechtstaan wegens misdaden jegens de junglebewoners.
.
Ray
  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vaderland : Koentje Wauters, militaire dienst & artiestenstatuut

 

In onze bievenbus vonden we een bericht van een goede vriend die ons herinnert aan een pittig detail uit de periode dat Patrick Dewael minister van cultuur was in de Vlaamse regering.   Dewael werd toen aangepord om Koen Wauters op zijn kabinet tewerk te stellen, want de Grote belg Wauters wilde absoluut geen militaire dienstplicht vervullen.  Het Vaderland, waar hij nu zo trots op is, dat kon het best zonder hem doen. 

Pro forma zou hij "werken" aan een stauut voor de artiesten ... Daar kwam natuurlijk niks van terecht, want die materie is niet simpel, in tegenstelling tot Koen. Ik vraag mij trouwens af of de grote belgische Vaderlander nù al zijn fiscale en sociale verplichtingen correct vervult tegenover zijn geliefde belgië.

 


22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Hoflack (VRT) is echt de slimste linkste mensch ter weireld.

 

Kris Hoflack (VRT) is echt de slimste linkste  mensch ter weireld. Echt waar, die weet àlles !

 

In een interview met Knack zegt Kris Hoflack, hoofdredacteur duiding van de VRT-nieuwsdienst, dat de openbare omroep veroordeeld is door de Raad van State omwille van de manier waarop ze bij de laatste federale verkiezingen het Vlaams Belang behandelde. Een paar uittreksels uit het gesprek.


OVER DE HOUDING VAN DE VRT TEN AANZIEN VAN HET VB
.
HOFLACK: 'Bij de laatste federale verkiezingen hebben we het VB duidelijk niet behandeld als een andere partij. Wij hebben kanseliersdebatten gehouden waar zij niet voor waren uitgenodigd. Zij hebben daarvoor een klacht ingediend bij de Vlaamse Regulator voor de Media, en die heeft mij veroordeeld. Ik ben dan in beroep gegaan bij de Raad van State, maar die heeft mij ook veroordeeld. Dat impliceert dus dat ik als hoofdredacteur verplicht ben om bij grote debatten alle partijen aan het woord te laten, ook het Vlaams Belang. De VRT kan het zich niet permitteren om een beslissing van de Raad van State naast zich neer te leggen.'
.
OVER DE KWALITEIT VAN HET POLITIEK PERSONEEL
.
HOFLACK: ' Ik wil niemand kwetsen, maar de lage kwaliteit van ons politiek personeel lijkt mij een bedreiging voor de democratie. Wij denken gemakkelijk dat de democratie een kat met zeven levens is. Maar ik vrees dat dat wel eens een geweldige vergissing zou kunnen zijn. Als je ziet welke mensen onze partijen systematisch naar het parlement sturen, als je ziet hoe het opvolgerssysteem tot gevolg heeft dat veel parlementariërs niet eens iets dúrven te zeggen - dan ben ik bang dat onze democratie wordt uitgehold en ondermijnd.'
.
OVER DE KRITIEK OP DE VERKIEZINGSPROGRAMMA'S
.
HOFLACK: 'In Terzake 09 hebben we meer dan een maand lang moeilijke onderwerpen zoals staatshervorming, zorg, cultuur ter sprake gebracht. Ook in andere programma's hebben we politici met elkaar in debat laten gaan. Tijdens de verkiezingscampagne hebben wij zelfs over Europa een programma gemaakt voor een breed publiek. Akkoord, we hadden Guy Verhofstadt en Jean-Luc Dehaene wat langer aan het woord moeten laten. Maar anderzijds: van de onverteerbare brok die de Europese politiek vaak is, hebben wij toch maar op zondagavond een grote show gemaakt. Het Nederlandse opinieblad Elsevier heeft ons daar nog lof voor toegezwaaid. Ik heb geen probleem met de kritiek van mensen zoals Luc Huyse, die ik een van onze grootste menswetenschappers van de afgelopen vijftig jaar vind. Alleen vind ik het nogal gemakkelijk om alleen te schieten op de VRT en op de media. Ik zou zeggen: beste Luc, kijk ook eens naar uw eigen universiteit en het niveau van de professoren aldaar. Academici hebben een belangrijke maatschappelijke opdracht, maar welke academicus van niveau kun je nu nog opvoeren in de media? Ik wil ze allemaal brengen, hoor, de grote denkers. Maar noem mij nu eens één historicus die de afgelopen jaren een boek heeft geschreven waar je niet omheen kunt? (grijnst) De enige die ik ken is Jo Tollebeek, maar diens magnum opus is mij ontgaan.'
.
OVER DE GESPREKKEN VAN SIEGFRIED BRACKE MET WOESTIJNVIS

.
HOFLACK: 'Ik kan niet verbieden dat mensen naar Woestijnvis gaan. Maar het is erg moeilijk om tegelijk een gezicht van Woestijnvis en van de nieuwsdienst te zijn. Al laat het regeerakkoord wel een opening: in de toekomst is het niet uitgesloten dat ook 'andere spelers' informatieprogramma's maken. Het lijkt me geen goede zaak als externe productiehuizen voor de openbare omroep nieuwsprogramma's zouden maken.'
.
Joël De Ceulaer en Stijn Tormans
.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo, zo, zo ... de VRT en Vlaams Belang ...

 

De openbare omroep VRT moet het Vlaams Belang op dezelfde manier behandelen als elke andere politieke partij. Dat heeft de Raad van State beslist

Vlaams Belang voelt zich al lang gediscrimineerd door de VRT. De partij bracht de zaak in 2007 voor de Vlaamse Regulator voor de Media. De klacht ging over 'het onwettig en discriminerend weren' van senaatslijsttrekker Frank Vanhecke uit twee lijsttrekkersdebatten op de VRT. 

Het ging om debatten waarop alleen de lijsttrekkers Guy Verhofstadt (Open VLD), Yves Leterme (CD&V-NVA) en Johan Van de Lanotte (SP.A-Spirit) waren uitgenodigd. Door Frank Vanhecke te weren, werd de 'Vlaams-nationale strekking gediscrimineerd ten opzichte van de drie andere ideologische strekkingen en wordt niet de geest van onpartijdigheid gerespecteerd die door de wetgever aan de openbare omroep wordt opgelegd', klonk het in de aanklacht.

De Regulator gaf het Belang gelijk.

Raad van State

De VRT liet het daar echter niet bij en stapte naar de Raad van State om de uitspraak aan te vechten. Maar de omroep kreeg ook daar ongelijk, zo blijkt. De keuze om alleen de gedoodverfde kandidaat-premiers uit te nodigen, wekte de indruk dat de inzet van de verkiezingen niet de democratische verkiezingen was, maar een ‘kanseliersverkiezing’, oordeelde de rechtbank. 

De VRT heeft daardoor 'een niet objectief en derhalve een niet redelijk verantwoord onderscheid gecreëerd voor een gelijke categorie van personen', aldus de Raad van State.

Ruchtbaarheid

De beslissing van de Raad van State dateert al van 25 juni, maar er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven. Omdat Vlaams Belang geen betrokken partij was, werd de partij in juni niet van het arrest op de hoogte gebracht.

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoeveel verdient een parlementslid ?

 

 

Minister Q zegde terecht : "Politici behoren tot de unieke beroepscategorie die zelf de hoogte van hun loon en ontslag- of afscheidspremie bepalen." Dit naar aanleiding van een discussie  over de weddes en uittredingsvergoedingen van topmanagers in de privésector. En tegelijk lichtte hij de toestand van de politici toe.

Hoeveel verdient een parlementslid in het land B ?  Dit geldt voor het stuk of 6 parlementen die dit keuninkrijk rechthouden.

Loon : 79.512 euri bruto per jaar, ofwel € 6.626 per maand (belastbaar)

Onkosten : 22.263 euri netto per jaar of € 1.855 per maand (niet belastbaar)

Eindejaarspremie en vakantiegeld : 8.703 euri bruto

Extralegale voordelen : Ziekte- & hospitalisatieverzekering,  overlijdensvergoeding, anti-terrorismeverzekering en een korting bij het afsluiten van de wagenverzekering.

Verplaatsingen : Kilometervergoeding ad € 0,25/km + gratis openbaar vervoer in het ganse land (1ste klas, behalve als de televisie opnames maakt in de trein, dan wordt er verhuisd naar Klas Plebs)

Verder zijn er nog kleine gadgets : laptop, internetabo, gsm en 1500 afgestempelde enveloppes.

Hoe zit het met de uittredingsvergoeding als het feest voorbij is ?  Ongeacht of iemand 1 dag of een volledige legislatuur parlementair is geweest, ontvangt hij/zij 12 maanden loon. Van het zevende jaar af groeit dit aan met 2 maanden per gepresteerd dienstjaar met een maximum van 48 maanden.

Een leuk weetje : wie 20 jaar parlementair is geweest kan van zijn 52ste af op volledig pensioen. Hoe dat berekend wordt, is niet gespecificeerd maar het gaat alleszins om het stelsel van de openbare dienst en met dergelijke lonen zit men aan de toppensioenen.

Voor de ministers gelden uiteraard hogere bedragen.

Begrijpen we nu waarom al die mensen ons zo graag vertegenwoordigen ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije inspecteert belgische gevangenissen

 

 

Vandaag brengt een delegatie van 3 Turkse parlementairen een bezoek aan de gevangenis van Ittre. Aan het hoofd daarvan staat de voorzitter van het mensenrechtencomité van het Turkse parlement.

Aanleiding was de dood op 4 augustus van een Turkse gedetineerde in de gevangenis Jamioulx. Turkije zou zich zorgen maken over de eerbiediging van de mensenrechten in de Belgische penitentiaire instellingen en in dit verband een inspectie op het getouw hebben gezet.

Dat Turkije, een land dat -eufemistisch uitgedrukt- zelf weinig respect heeft voor de mensenrechten, zich zoiets kan permitteren spreekt boekdelen. 

Volksvertegenwoordiger Francis Van den Eynde noemt dit bezoek ‘beledigend’ en zal minister van Buitenlandse Zaken Leterme eerstdaags ondervragen over de toestemming voor - en de modaliteiten van deze inspectie.

Dimitri Hoegaerts
Politiek secretaris van de Fractievoorzitter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even over liegen, ontkennen, rond de pot draaien ?

 

De luitjes van ons Bijhuis (waar het leven rustigjes verloopt alsof de vakbond het werktempo bepaalt, gelukkig niet de redactionele inhoud) hebben een mooi videootje opgeduikeld van 8 minuten in de taal van William Shakespeare. Het Bijhuisje is niet voor niks een Engels filiaal met veel bezoekers uitr Groot-Brittannië, vermoedelijk veel verderfelijk, rechts volk, zoals wij het graag hebben.

De film gaat over onderricht in een moslimschool en uitleg over de koraan.  Op het laatst wordt de directrice op de rooster gelegd door een journalist die hardnekkig aandringt.  De moslima levert een mooi staaltje van liegen, ontkennen, rond de pot draaien en pogingen tot misleiden op een domme manier.  Is het toegelaten een aantal aanhangers van de islam te bestempelen als "dom" ? 

HIER klikken


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allah Akbar op 11 september 2009 in Harrow (GB)

 

 

De beoefenaars van de godsdienst van de vrede keren zich zonder aanleiding tegen de politie. Gelijk hebben ze : Groot-Brittannië moet veel sneller islamiseren. Harrow is een district in Groot-Londonistan en telt 200.000 inwoners.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang en het grondwettelijk hof

 

Deze namiddag komt het Grondwettelijk Hof samen in het kader van het proces inzake de partijfinanciering van het Vlaams Belang. Het Hof zal zich beraden over de wrakingsverzoeken die Vlaams Belang heeft ingediend tegen raadsheren. De planning voorziet vragen van onze partij en antwoorden daarop van de gewraakte rechters.

De zitting van deze namiddag is uniek: het is immers de eerste keer in de Belgische rechtsgeschiedenis dat zoveel hoge magistraten, waaronder ex-SP.A-minister Eric Derycke, in een publieke zitting moeten antwoorden op wrakingen wegens politieke partijdigheid en hun lidmaatschap van de geheime vereniging 'De Loge'.

Vijf wrakingen
De raadsheren van het Vlaams Belang formuleerden vijf wrakingen: Eric Derycke (voormalig socialistisch minister), Roger Henneuse (aangeduid door de Waalse regering), Luc Lavrysen (SP.A-signatuur), André Alen en Paul Martens (Franstalige voorzitter van het Grondwettelijk Hof en lid van ‘Centre de droit Public’). Meer informatie over de wrakingen :
http://www.vlaamsbelang.org/files/20090922wrakingen.pdf

Vrije meningsuiting
Het uiteindelijke doel van de lopende procedure is de intrekking van de partijfinanciering van het Vlaams Belang op eis van alle Waalse partijen en SP.A (aangevuld met Geert Lambert). Het Grondwettelijk Hof zelf doet hierover geen uitspraak. Dat is de bevoegdheid van de Raad van State. Maar het Grondwettelijk Hof moet in dit kader wel een aantal zogenaamde prejudiciële vragen beantwoorden. Deze vragen, die uiterst belangrijk zijn voor het verdere verloop van de procedure, draaien in essentie om één punt: is de wet op de partijfinanciering strijdig met de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van meningsuiting?

Zodra er meer nieuws is, leest u het op deze webstek.

  
 
 
In volgorde : Eric Derycke - Roger Henneuse - Luc Lavrysen
André Alen en Paul Martens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Milano

 

 

6a00d8341c60bf53ef0120a58629bb970b-350wi
 
Daniela Santanché, voorzitster van de "Beweging voor Italië" werd aangevallen en met de vuist geslagen door enkele moslims in Milaan toen zij protesteerde tegen vrouwen in boerka die het zogenaamde suikerfeest kwamen vieren.  Dat is het einde van de ramadan waarop de moslims vredevol en attent hun medeburgers uitnodigen en vergasten op lekkers.  De oproerpolitie ontzette Daniela en probeert de vertegenwoordigers van de godsdienst van de vrede te identificeren.  Niets aan de hand. Doorlopen.
 
 

 @ Sheikyermani


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplukt uit de reacties : Pol
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Benno Barnard daarentegen heeft het licht gezien, en vat zijn analyse van de islam als volgt samen:"Dus voor de zoveelste keer, en in de koude zekerheid dat je dezelfde dingen kan blijven herhalen tot je een ons weegt, zonder dat het tot iemand doordringt: het evangelie is pacifistisch, de islam daarentegen is ontworpen om de veroveringsdrift van een perverse analfabeet te rechtvaardigen. Wie bij zijn volle verstand is en de islam aanhangt, is niet bij zijn volle verstand. Dit roep ik vanaf de stadsmuren van de westerse beschaving." (Knack)

22-09-2009, 08:52 geschreven door Pol


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam on Capitol Hill - 25 september 2009

 

 ArabHandshakeIslamOnCapitalHill.jpg image by xelakram

In Amerika heeft de bevolking een fijne keuze gemaakt door het islamvriendje Hoessein Obama aan het hoofd van de natie te plaatsen, de vingers aan de groene knop om zeker geen weerstand te bieden tegen een invasie  en de zwierige buiging vanuit de lenden voor de koning van Saoudie-Arabië. En voor de rest : toeteren en janken als een mujahedin.

U kent onze houding inzake buitenlandse politiek : de Amerikanen, net als elk ander volk en natie, doen binnen hun grenzen wat ze niet laten kunnen. Zo grijpt eenmaal per jaar een nationale Gebedendag plaats, the National Day of Prayer,  waar ook het Witte Huis meestal aan deelneemt. Er zijn in de States honderden godsdiensten, dus soms is het delicaat als je iets officieels en gemeenschappelijks wil doen. Als er ooit een Mormoon president wordt, zal er flink moeten bijgebouwd worden om al die First Ladies onderdak te bezorgen om  te zwijgen over pappie's incestbruidjes. Zouden mormonen en moslims iets met mekaar in gemeenschap hebben buiten hun eerste lettergreep ?

Dit jaar hulde het Witte Huis zich in stilzwijgen in de maand mei tijdens de Gebedendag : de perswoordvoerder van de president verklaarde dat Hoessein elke dag bidt. Dat is braaf, maar wij hoeven dat niet te weten. U vertelt ook niet aan de wereld wat uw intiemste gedachten zijn : misschien wil u wel Heerser van het Heelal worden en zoekt u medestanders om op hun schouders omhoog te klimmen. Of u wil vriendjes worden met Beëlzebub, of u gaat elke ochtend languit op het grasveld om het eerste zonlicht op te pikken.  Who cares ?

 

 

Veel koningen, militaire leiders en volksmenners van alle slag zijn met hun religieuze overtuigingen, hun sterrenwichelaars en ergernisgevende bijgeloven door de eeuwen heen verantwoordelijk geweest voor oorlogen, dood en onnoemelijk veel menselijke ellende. En let op : alle bloed werd vergoten  uit naam van god, om vrede te bekomen,  en de énige waarheid te verkondigen. En het was steeds en immer het bloed van de brave, onmondige sukkelaar die zich liet opjutten of niet onder het juk uit kon.

President Hoessein speelt ongevraagd gastheer voor àlle godsdiensten, zolang Hij maar het hoge woord mag voeren. En hij gaat het platst op de buik voor de luidste roeperds. We weten wie dat zijn, want ze worden ons elke avond getoond  in de beelden van het televisiejournaal, ergens ter wereld. Soms verhakkeld en verscheurd, vaak huiveringwekkend.

Op 25 september bakt Obama het zo bruin dat op Capitol Hill een  gebedendag zal plaatsvinden uitsluitend voor de aanhangers van de godsdienst van de vrede, de islam. Meer dan 50.000 moslims worden verwacht en zullen het administratieve en politieke machtscentrum van de Verenigde Staten omtoveren tot één grote openluchtmoskee.

OUR TIME HAS COME

Op de webstek voor deze plechtigheid onder het hoofdstuk "programma" worden de 2 sjeiks voorgesteld die uit de koran zullen reciteren.  Onderaan elke pagina staat in koeien van letters OUR TIME HAS COME.   Tienduizenden moslims  uit alle staten van Amerika (en daarbuiten)worden geronseld om Capitol Hill in te nemen, want HUN TIJD IS GEKOMEN.  De politiek-correcte collaborateurs verkopen dit staaltje laffe overgave als een blijk van hun goede wil : benieuwd wat Greetje de Keyser van de 0000 uit haar nek zal lullen.

Klikken voor de webstek islam on capitol hill  Geluid aan aub !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Van Rompuy, aanval nu.

 

.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!