Angeltjes
02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Ierse wachtzaal

 

 

De kiesbureaus in Ierland blijven open tot 22 uur vanavond (dat is 23 uur Vlaamse tijd, klinkt apart, niet, Vlaamse tijd, onze linkse vrienden die dit onder ogen krijgen, hebben nu overal jeuk en als het meezit, hopen we dat ze ook fluwelen handjes hebben).  Dus het zal nog lang drentelen worden om iets te vernemen. Als we nù aannemen dat de Ja's in de meerderheid zijn, dan is de vreugde des te groter als de neens onverhoopt toch mochten winnen.  Europa heeft ontzaglijk veel steun gegeven op àlle gebied, om de Ieren over de streep te trekken en toch maar ja te zeggen vandaag. Dat moet ongetwijfeld zijn invloed hebben, zeker als ook elementen uit de economische en monetaire crisis gehanteerd worden en er gedreigd wordt met werkloosheid en sluiting van fabrieken.

Intussen kan u via dit bruggetje   het geheugen opfrissen en nagaan welke de gevolgen zijn van zowel een NO als een YES uitslag.

En we gooien er ineens een stukje Keltische muziek en dans tegenaan, om de tijd te korten. Iemand een Guinness ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer koekenbak : de Frut is back !

  

.
"Errore humanus est"
. 
Naast wiskunde studeerde Philippe Muyters ook Latijn
.

 

             


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld uit Dublin in afwachting van ...

 

 

We kregen zonet al een mail binnen van een lezer met de vraag , of we soms in slaap gevallen waren, want we hebben nog niets gezegd over de tweede stemming in Ierland over het Verdrag van Lissabon. "Of zijn we misschien van gedacht veranderd en vervoegen we stiekem het YES kamp..." Zeker en vast, zo kent u ons toch ?  Wij zijn zoals burgemeester Slaapmans en zijn Epo-schepen : onze opvattingen zitten op een paardjesmolen. Onze lezer meende dit natuurlijk niet.

 Van zodra af er enig zicht is op de uitslag, laten we u dat immediately weten, as soon as possible . In de videoreportage hoort u enkele Ieren aan het woord. 

 En nu nog dit :  Éire agus Flanders dhá náisiúin a bhfuil a fhios cad saoirse ciallaíonn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Globe 2009

 

Winnares Misses Globe Belgium 2009
.
"Ik ban Miss Globe 2009 en ik ban wried content dak gewonne hab.  Ik weet niet zo veel van de globe, maar die zal wal rond zijn zekerst.  Ze hemme mij gekoze veure de persoon die ik zijn.".
Namens de redactie van Angeltjes en de vele lezers die ook liefhabbers van de Globe zijn, onze oprechte felicitaties, Kathleen de Mey. U doet dat voortreffelijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op, hoofdrekenen IS niet gemakkelijk

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is het in Zweden ?

 

 

.
En ? Oewist in Zweuden ?   Schiet het ginder goed op met de multicultuur en zo ? Voldoende aanvoer  van nieuwe Zweuden ? Is het niet te koud voor die mensen ?  Stoort de middernachtzon niet  en nu weer de donkere dagen  die in aantocht zijn?  Anders moet je daar iets aan doen, hoor. Voor de rest, alles in orde met Volvo en Saab ?  Saab niet, nochtans steengoede wagens, bij ons zie je die veel in garages staan en op opritten in de groene randwijken.  Wij hebben wat problemen met Opel maar dat komt goed, zegt de rode vakbond, die de zaken hier bij ons regelt in de plaats van de regering.  Wij hebben net een nieuwe regering, maar onze ministers zijn nog in opleiding. Die van financiën is nu een snelcursus hoofdrekenen aan het volgen.  Hij schiet goed op en het is een brave man. Hier is men druk in de weer met enkele honderdduizenden nieuwe belgen in te schrijven bij de uitkeringsdiensten.  Er zijn nogal wat moslims bij, om het evenwicht te herstellen en de overname voor te bereiden.  Dat zal vlugger komen dan we denken. Hou jullie slap ginder in het Hoge Noorden ! En de groeten aan Greta Garbo, Ingrid Bergman, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Pipi Langkous, Zarah Leander en al die andere knappe vrouwen.   De mannen ook, maar die kennen wij niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd door maatschappij in ontbinding : zachtpratende jeugdpsychologen en zo

 

 

Zo kan het ook maar dat is oei, oei ... onbespreekbaar

Omdat acht jonge criminelen door hun agressieve gedrag niet waren te handhaven tussen gedetineerde leeftijdsgenoten, werden ze vorig jaar samengebracht in de jeugdgevangenissen van Breda en Zutphen. De "jongeren" krijgen op speciale afdelingen in die jeugdinrichtingen een individuele behandeling, meldt het Algemeen Dagblad. Een commissie moet het experiment gaan evalueren : en dat zal heel wat helpen.

Het afgelopen jaar zijn de situaties in de betreffende inrichtingen vaak een beetje uit de hand gelopen, bevestigt het Nederlands Ministerie van Justitie. Bij de "incidenten" wordt soms geweld tegen personeel gebruikt. Zo werd in de Zutphense jeugdinrichting De Sprengen afgelopen week een medewerker met een mes achterna gezeten. In inrichting Den Hey-Acker in Breda probeerden twee crimineeltjes te ontsnappen, waarbij één van hen in zijn been werd geschoten door een agent.

Directeur Krist van De Sprengen bevestigt dat de veiligheid van personeel in het geding is. "We hebben te maken met jongeren die extreem moeilijk gedrag vertonen. Deze jongens hebben lak aan de wereld. Het komt voor dat personeel klappen krijgt."

Bron : de Telegraaf

(dank aan Ottorongo)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem deel aan een actieve Seniorenweek in Melbourne

 

 

Bestand:Melbourne Docklands - Yarras Edge - marina panorama.jpg

.

Melbourne is niet naast de deur, maar na 24 uur vliegen ben je er. Een lange tijdsspanne in het leven van een jongmens, een ademtocht voor een wijze senior. Melbourne ligt helemaal onderaan het Australische continent, 800 kilometer lager dan Sydney, er leven 3 miljoen mensen en zoals u ziet op de afbeelding : electriciteit à volonté, vertier navenant en veel aandacht voor de ouderwordende medemens.

U zal zich echter moeten reppen : van 4 tot 11 oktober vindt er de Seniorenweek plaats. U kent dat : beurzen waar reisagentschappen exotische bestemmingen voorstellen met alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers, hometrainers aan reductievoorwaarden, valse gebitten zo goed als nieuw,   liftjes die zachtzoemend naast de trapleuning gemonteerd, een zoete herinnering aan de cake-walk oproepen en ditmaal stelt Melbourne een nieuwe service voor : een reductiekaart voor bordeelbezoek dat geldt voor het gehele continent.

De bejaarden moeten daarvoor wel een seniorenkaart kunnen voorleggen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De partijpolitiek op haar best

 

Vandaag valt definitief de beslissing over de benoeming tot  gouverneur van Limburg voor de Hasseltse burgemeester Herman Reynders.  Zijn plaats zou ingenomen worden door Hilde Claes, de dochter van de gewezen en pijnlijk afgevoerde Navo-secretaris, thans pianobegeleider van Koen Crucke. Wily is getrouwd met zijn coiffeuse, Koen niet.

In 2012 gaat de West-Vlaamse CD&V-gouverneur, Paul Breyne met pensioen en in 2013 de Oost-Vlaamse VLD-gouverneur, André Denys. Alhoewel velen het er over eens zijn dat  de provincies overbodige bestuursniveaus zijn, wordt er bij de beesten af gevochten door de traditionele partijen om tweedehandspolitici te parkeren in bestendige deputaties en gouverneurszetels. De Vlaamse regering is in deze aangelegenheid niet meer dan de uitvoerder van de beslissingen  en compromissen van de partijhoofdkwartieren.

De openbare opinie kan naar aanleiding van dit spektakel een glimp opvangen van de manier waarop de politiek in Vlaanderen functioneert : zoals een bijna failliet luxebordeel dat zijn afgedankte snollen aan applausprijzen aanbiedt, zolang er maar wat te verdienen valt.  Allez venez, Mylord.

De N-VA heeft zich de voorbije weken uitgesloofd om toch maar één van deze drie gouverneursposten ‘binnen te halen'.  De partij vindt dat ze recht heeft gezien haar electorale sterkte, op een gouverneurszetel.  Ongeacht waar, ongeacht wie, ongeacht waarvoor : wij moeten er bij, wij moeten er in.  

Open VLD zou dan uit de boot vallen. Die zit niet meer in de Vlaamse regering. De veelgeplaagde Gentenaar Sas van Rouveroij, die zijn schepenmandaat niet mocht cumuleren met dat van Vlaams parlementair,(dit in tegenstelling tot zijn collega le beau Van Snick) had zijn hoop gesteld in de opvolging van gouverneur Denys, maar dat scenario ziet er wankel uit. 

De NVA blaast zich achter de coulissen vreselijk op om zoveel mogelijk te participeren aan het spel van de politieke benoemingen. Dit is een herhaling van wat de Volksunie destijds probeerde te ondernemen, zowel in de federale als in de Vlaamse administraties. Daar zitten uiteraard een aantal figuren te wachten om dankzij de coalitieverandering op de rug van de nieuwe partij hun carrière verder te zetten. Zo gaat dat nu eenmaal in de ambtenarij.

In plaats van een frisse bestuurlijke aanpak door te voeren in de Vlaamse politiek, scharrelt en graait de NVA van bij de aanvang gretig om zich heen om de beschamende vriendjespolitiek ijverig verder te zetten. De kleine Tjevenpartij moet niets meer leren van de Grote Tjevenpartij.

Eerlijk gezegd, we kijken er niet van op. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weldra advocaten met hoofddoek bij Brusselse Balie ?

 

   Illustratie Ruben L. Oppenheimer
(afbeelding : NRC)

Mag een moslima-advocate een hoofddoek dragen? De orde van de Brusselse balie buigt zich over deze vraag van een Franstalige moslima, die advocaat wil worden en tijdens haar pleidooien de hoofddoek wil aanhouden.

De Nederlandstalige orde heeft nog geen verzoek in die zin ontvangen. ‘Maar vroeg of laat zullen ook wij die vraag moeten beantwoorden’, zegt advocaat Philippe De Jaegere, bestuurder deontologie van de Orde van Vlaamse Balies (OVB).

De wet bepaalt dat de advocaat tijdens zijn pleidooien een zwarte toga met een witte bef moet dragen. Vroeger hoorde daar ook een plat fluwelen hoofddeksel of baret bij, maar die is in onbruik geraakt.

Het koninklijk besluit van 1968 over de toga verbiedt niet expliciet dat een moslima-advocate een hoofddoek zou dragen, maar dit zou wel indruisen tegen het idee achter de toga. Advocaten moeten een toga dragen als garantie dat rechters hen gelijk behandelen. Of de advocaat nu chic gekleed gaat of sjofel, het mag allemaal niets uitmaken en met de toga om merkt de rechter daar ook niets van.

De toga plaatst alle advocaten op gelijke voet en voert een strikte neutraliteit in. Een advocaat mag daarom ook geen uiterlijke tekenen dragen die een politieke, levensbeschouwelijke of religieuze voorkeur verraden.

‘Een advocaat die een groot kruis boven zijn toga zou dragen, het is overduidelijk dat dit niet aanvaardbaar is’, zegt advocaat De Jaegere. ‘Hetzelfde geldt voor het keppeltje of tekenen die een politieke voorkeur uitdrukken.’ Logischerwijs geldt dit verbod ook voor de hoofddoek, erkent De Jaegere. Maar het onderwerp ligt erg gevoelig. Mogen wij weten, waarom dit onderwerp gevoeliger zou liggen dan dat van het dragen van een keppeltje ?

De Franstalige moslima die haar vraag aan de Brusselse balie heeft voorgelegd, is nog geen advocate. Ze werkt bij de Franstalige orde van advocaten en behaalde haar master aan de Franstalige katholieke universiteit UCL.

In 2007 sprak de Franstalige orde zich al uit over het keppeltje. Toen is gezegd ‘dat een advocaat geen enkel openlijke tekenen mag dragen waaruit een religieuze overtuiging blijkt’.  Benieuwd of deze logica ook voor moslims geldt.

Bron : Hemelbestormers Blog

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten en feliciteert zijn nieuwe gouverneur

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering wil kwaliteitscontrole op partydrugs instellen

 

Weggeplukt van de webstek van Vlaams Belang :

Minister Laurette Onkelinx heeft een van haar oude plannen opnieuw uit de kast gehaald: de kwaliteitscontrole van illegale partydrugs. Om de kwaliteit van de drugs in ons land na te gaan, liet Onkelinx (PS) vorig jaar 629 stalen controleren. Analyse van de stalen toont aan dat er nogal wat gevaarlijke brol over de toog gaat: slaapverwekkende codeïnederivaten, nierbeschadigende fenacetine en de synthetische drug 2C-C (een zogenaamde ‘designerdrug’).

De minister van Volksgezondheid wil grootschalige kwaliteitscontroles in discotheken, zodat druggebruikers hun drugs kunnen laten testen. Vroeger waren er al wat proefprojecten in Brussel en Wallonië, maar Onkelinx stuurt nu aan op een forse uitbreiding.

Gevaarlijke onzin, natuurlijk. Het is niet aan de overheid om een kwaliteitslabel voor drugs af te leveren. Die controles geven gebruikers een vals veiligheidsgevoel, alsof gecontroleerde drugs plots geheel onschadelijk zouden zijn … 

***

Wij pleiten ervoor dat de staat zelf de productie, verdeling en verkoop van party- en andere drugs op zich zou nemen. Dat is een totaalpakket van diensten voor "de menschen".

Drugs van hoge en constante kwaliteit, meer inkomsten voor de schatkist (accijnzen en taksen), extra-werkgelegenheid, een nieuwe afdeling in de Federale Overheid (Teut & Leut) en een felbegeerde ministriële post.  De burgers zouden zich hierdoor nauwer verbonden voelen met hun natie en hun politici en minder geneigd zijn tot rebelse praat en foutief stemgedrag.

Het is bijna vanzelfsprekend dat de eerste pas in deze richting gezet wordt door de getalenteerde politica, ministerin Onkelinx.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal men binnen 250 jaar de muziek van Vrhfstdt nog spelen ?

 

 

Toen gisteren de postbode het pak gratis bijlagen bij het Mondiaal Magazine Mo in onze brievenbus had gedumpt kwamen ze weer opzetten  : de rebelse kriebels, die ik in de loop der jaren en meer bepaald sinds het begin van dit millennium ben gaan ervaren. Haast mechanisch, als een willoze ledenpop graaien mijn vingers door het onfatsoenlijk dik pak papier, veroverd ten koste van het regenwoud om het ongevraagde voorwerp van mijn verontwaardiging op staande voet voor de zoveelste keer krachtig de papiermand in te kieperen.

Ik zeg dat niet zomaar over het regenwoud, want de vorige keer ergerde ik me al mateloos aan de foto op de omslag. Daar prijkte, als belediging voor mijn vrienden bij MI5, een foto van een kalende snordrager in smoking en met vlinderdas. Het gratis door de strot van elke betalende Knack-abonnee geduwde  Mondiaal Magazine (70 pagina's nonsens) pleegde  een artikel onder de titel: “My Name is Belliraj, Abdelkader Belliraj.” Met een vettige knipoog naar het beroemde personage van een fictieve agent van de Britse geheime dienst. Met als ondertitel “samenzweringen, waanvoorstellingen  en halve waarheden shaken, not stired"  had een incivieke adept van Jossip Goebbels een schrijfsel verzonnen om mijn nageslacht aan te sporen de nagedachtenis aan haar roemrijke voorvaderen te bespuwen en in te ruilen voor meer politiek uit-gerochelde versie.

Onwillekeurig zwaaide mijn aldus reeds geoefende hand het nieuwe exemplaar met de geveinsde waarde van drie euro  richting waardeloos-papier-bak, toen mijn adem stokte bij het lezen van een andere titel: “Zijn de jaren van het Congolese regenwoud geteld ? “ Jazeker, als jullie zo doorgaan met indoctrinerende nonsens bedrukt papier ongevraagd te verspreiden, dachten mijn grijze cellen, tot ik in extremis de ondertitel waarnam: “Armoede bedreigt wereldlong.”

Nu kijk ik nog van weinig op maar zulke leugenachtigheid verpakt als contradictie besloot ik niet weg te gooien maar bij te houden als bewijsmateriaal voor een schaamteloos incivisme en misdrijf tegen de mensheid. Enfin tegen de menselijke eerlijkheid althans, zo zie ik dat en vermoedelijk velen onder het (Vlaamse) volk met mij.

Josippen mogen wat mij betreft geenszins in hun bed sterven maar moeten tevoren streng veroordeeld worden en afzien tot ze schuld bekennen, spijt betuigen om pas daarna tot stof en as herleid te worden.

Je moet het maar durven zo’n foto op het schutblad van je hersenspoelend vergifblaadje af te drukken boven zo’n titel. Als toppunt van arrogantie en lef kan het tellen. Een diagonale lezing van het indoctrinerend venijn zelf was niet eens nodig om bevestigd te zien wat ik voordien al wist met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Wat je gratis en ongevraagd  als bijlage in je bus krijgt, heeft altijd onbetamelijke bijbedoelingen. Nu heb ik daar weinig of geen bezwaar tegen, behalve als het onder valse voorwendsels en met in  valsheid verzuipende titels gebeurt. Dan begint mijn gevoel voor redelijkheid en rechtvaardigheid te koken.

De bevolking wordt in midden-Afrika verdorie systematisch uitgemoord en op de weelderige akkers sadistisch afgeslacht met geweerlopen in de vagina. En mijnheer Gieke Goris jankt,  dat het regenwoud het moeilijk heeft : “armoede bedreigt wereldlong”. Moeten wij daar uit besluiten dat hij die slachting een goede zaak vindt ? Moeten wij besluiten dat hij bewust meewerkt aan het kappen van hetzelfde regenwoud door ongevraagd om de veertien dagen een stukje ervan in onze brievenbus te laten deponeren ?

Nu kan mijnheer Gie Goris veel zeggen maar niet dat hij het “nie gewusst hätte”. Net zo min als die andere  Gie, mijnheer Verhofstadt zeggen kan, dat hij niet gewusst heeft dat zijn daden niet overeen kwamen met zijn eigen woorden, vervat in een paar boekjes "Burgermanifesten" genaamd. Om al deze redenen pleit ik dus voor het oprichten van een volkstribunaal, niet om mijn woede te botvieren, want ik ben al misselijk genoeg door het bovenstaande te moeten formuleren. Maar om onze beschaving te redden en de Gies hun méér dan verdiende loon te geven. Waar is de tijd van de Stroppen, Artevelde en Jan Hyoens, Jan Borluut, Loewie die zwiet en Jan Frans Willems ?

Eerlijkheidshalve moet ik hier aan toevoegen dat de jongens en meisjes van de gratis bijlage bij het Mondiaal Magazine ter waarde van drie fictieve euro deze week echt hun uiterste best hadden gedaan om objectief te blijven en serieuze informatie te verstrekken.

Van begin tot einde getuigde het nummer van de gratis bijlage bij MO van wetenschappelijke objectiviteit en respect voor de mensheid en het regenwoud  tot en met op de keerzijde van het achterste schutblad toe. Daar stond namelijk een geniale advertentie onder vorm van een waardebon die je kon afhalen op het wereldwijde web als je daar zin in had. Eindelijk een greintje respect voor de wereldlongen vanwege deze onbenullige maar zeer interessante bijlage waarvoor ik graag betaal. Zeker nu de bon die ik met een minimum aan ‘collateral dammage’ aan het regenwoud voor 2 euro zijnde 80 bef en 68 centiemen inruilde voor een goed geschreven essay over “Het ontstaan van de soorten” ooit beschreven door ene Sjarel Darwin, in een welbepaalde boekhandel waar men ook de werken van Gounod kan krijgen. Op bestelling.

Ik begaf me dus op staande voet naar voornoemde boekhandel en als naar gewoonte hield ik even halt voor het rek met het label religie en filosofie. Je weet maar nooit of daar iets interessants te vinden zou zijn. Merkwaardig genoeg vindt die voornoemde boekhandel dat hersens- en andere biologische gymnastiek thuishoort op het schap onder filosofie. Merkwaardig evenwel was de opvallende aanwezigheid van een vierkant drukwerk met een donkerroze harde kaft genaamd “Orale Seks”. Nu is Lucky geen seut en alles behalve een pilaarbijter maar wat dit met filosofie te maken heeft is voor hem een mysterie van deze moderne tijd. Voor mij kon daar even goed “Geoliede mechaniek” liggen.  Ik haastte me dus naar de diametraal tegenovergelegen hoek van de winkel waar men pleegt werken over moderne en minder moderne geschiedenis ten toon te leggen tussen de zieleroerselen van bekende en minder bekende narcisten onder dit pleonasme voor politici.

Om het met Urbanus te zeggen valt mijn lodderig oog daar niet op een kaft met twee woorden: “Vlaanderen sterft.” In groot contrast met mijn reactie van afschuw voor het schutsblad van de geen drie maar nul euro waard zijnde Mondiaal Magazine dacht ik, hebbes. Hier dat hebbeding uitgegeven bij Uitgeverij Aristosbv.com. Het blijkt een werkelijk genadeloze analyse van Vlaanderen te zijn onderbouwd met veel feitenmateriaal en citaten die Voltaire, Blaise Pascal en Erasmus jaloers zouden maken.

Nu is het altijd wel aangenaam te lezen wat je zelf voordien al dikwijls dacht en dus bevestigd te zien door wat iemand anders schrijft en dus denkt met de beste bedoelingen. Dit laatste om duidelijk te maken dat het mondiaal magazine -wat mij betreft- thuishoort in de plek waar de zon nooit schijnt  van zijn uitgever  en niet in mijn brievenbus.

Een greep dus uit de citaten “Wel, we stevenen regelrecht af op een wereldoorlog tegen de islam.” Al dikwijls zelf gedacht maar nooit zo durven formuleren.
En nog een om van te snoepen: “Een taal is veel meer dan een communicatiemiddel. Het is een werktuig van de geest, de toegangspoort tot een cultuur en een levensgevoel.” Altijd geweten maar nog nooit zo gelezen.  Of nog: “Ik denk niet dat ze de muziek van Verhofstadt binnen 250 jaar nog gaan spelen”. Nou moe , ook een waarheid als een koe! En geen stinkende vijg als elke gratis Mondijal Megezien.

Ik kocht het boek Van Gerard De Beuckelaer en ben er mee bezig. Idem nu reeds warm aanbevolen.

Vlaanderen sterft nog steeds langzaam maar zal als een Feniks verrijzen uit zijn as. Fier en krachtiger dan ooit tevoren.

Kusjes.

Lucky9.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang en zorg voor het milieu

 

Wij vonden een artikel over Sint-Lievens-Houtem dat u uiteraard niet in de "kwalitijdskranten" zal vinden, want het strookt niet met de geliefkoosde perceptie.

Vlaams Belang wil energiezuinige gemeente

 

donderdag 01 oktober 2009

Het Vlaams belang van Sint-Lievens-Houtem meent dat de gemeente zelf extra inspanningen kan doen om energiezuinig te zijn. De partij zal hierover een voorstel indienen op de volgende gemeenteraad. Volgens gemeenteraadslid Lieven Coppens is het nu het ideale moment om maatregelen te nemen.

De gemeente nam reeds een aantal initiatieven in het kader van het meer duurzaam omspringen met het milieu en schaarse natuurlijke bronnen. Maar deze waren vooral gericht tot de burgers en op het bewerkstelligen van een mentale omslag. Er is volgens Coppens nog heel wat ruimte in de dagelijkse werking van de gemeente. De recente uitbreiding van het gemeentehuis en de geplande aanpassingen van het gemeentelijk patrimonium met de aankoop van de oude rijkswachtkazerne en de woning aan Krabbenijk bieden de opportuniteit. De investeringen die hiervoor gedaan worden zullen door een verminderd energieverbruik terugverdiend worden zegt Coppens.

Vlaams Belang stelt nu voor om de pijnpunten in het gemeentelijk patrimonium in kaart te brengen en een plan op te maken om de CO2-uitstoot te verminderen.

 

Regio Zottegem


01-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Frankrijk vanuit de hemel

 

Klikken op de bijlage (links) - Na de opening van het venster : met de verticale pijl uiterst rechts naar onder schuiven. De beelden verschijnen niet automatisch, u moet er enige inspanning voor leveren.

 

 

Bijlagen:
Frankrijk vanuit de hemel.pps (3 MB)   


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de twijfel van Epo van Campenhout

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste beelden 60 jaar China : het lijkt wel of Hitler terug is

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een kazakdraaier : Epo van Campenhout

 

schepen van campenhout tegen lange wapper 2
.
Schepen EPO VAN CAMPENHOUT (VLD) tegen Lange Wapper
.
De gewezen gezelschapsdame en partijgenote van de heer schepen, Annickse de Ridder zal blij zijn met de gewijzigde houding van haar ex-cavalier. Zij verweet enkele dagen geleden, schertsburgemeester Janssens woorvoerdertje te zijn van de actiegroepen.  Nu is ook haar vriend Epo tot die functie verheven.  En Lex Molenaar beschreef Annickske eergisteren in zijn Gazet als "het hoertje van de BAM".
Wat schreven wij enkele uren geleden ?  Een beschaamde Antwerpenaar te zijn ?  We kruipen onder de grond van schaamte.
Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : Caroline Gennez en haar vriend Frank

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anne Frank in een glimp ... Amsterdam 22 juli 1941

 

 

Het buurmeisje van de familie Frank treedt in het huwelijk en de kleine Anne komt nieuwgierig door het venster naar de bruid en de bruidegom kijken.  Dit is het enige stukje film dat over Anne Frank bestaat. De bruid woonde op de tweede verdieping op het Merwedeplein 39 naast de Franks die in nummer 37 hun intrek hadden genomen.   Dit uitzonderlijke document wordt verspreid door de Anne Frank Stichting die de film kreeg van het inmiddels bejaarde koppel dat in 1941 huwde. 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!