Angeltjes
04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In onze brievenbus : de Oosterweelverbinding
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

Ik ben vandaag zaterdag 3 oktober eens gaan kijken in de Stadsfeestzaal van Antwerpen naar de BAMvoorstelling van de Oosterweelverbinding en ook beneden in het lokaal waar de tegenstanders Stratengeneraal en Ademloos hun tentoonstelling hielden. De BAM trok heel veel nieuwsgierig publiek dat heel sereen en vriendelijk uitleg kreeg van hun personeel. Je hoorde geen onvertogen woord over de tegenstanders of over het alternatieve Arupproject. In de loop van de dag kregen ze het bezoek van een begrafenisstoet van de tegenstanders die trachtten de boel een beetje op stelten te zetten. De mensen van BAM hebben dat zonder commentaar ondergaan maar wisten te vertellen dat potenti๋le tegenstanders die aanwezig waren om uitleg dat bezoek heel ongepast vonden en van plan waren om daarom JA te stemmen.

.
Nadien ben ik ook een bezoekje gaan brengen beneden bij de Ademlozers en Stratengeneralers. Heel het lokaal ademde agressie tegen de BAM uit: bedrukte T-shirts, stickers, klevers, affiches en vooral een twintigtal spotprenten die de BAM, Vinck, Van Rensbergen en de Lange Wapper te kakken zetten, soms zelfs op een heel denigrerende en persoonlijke toon. Van het alternatieve Arupproject was daar niets te bespeuren en ik ben nochtans twee keer rond geweest! Mij was de lust vergaan om uitleg te vragen.

Als je de kans ziet om die twee lokalen te bezoeken... DOEN, zou ik zeggen ... en oordeel zelf !

Luc
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een oplossing voor onze jongeren ?

Uit een lezersbrief

vincent vega, Antwerpen

Ik stel voor dat we Dhr Leman steunen en hem met z'n allen een maatschappelijk draagvlak voorschotelen om tot een wetsvoorstel te komen waarbij elke allochtone jongere bij geboorte beschikt over een adequaat startpakket met zakgeld, gsm, privé-voetbalveld, diploma, vetbetaalde job en BMW, zodat hij voor dit alles geen druppel zweet moet laten en hem de drang tot 'boefjesgedrag' ontneemt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stuitend: roofmoordenaar leeft in luxe (Filip de Man)

 

Drie jaar geleden werd juwelier Eddy Sabbe in Lede overvallen door Mustapha Aazzani en Mohamed Hachem. Het slachtoffer werd door deze 'culturele verrijkers' de kop ingeslagen. Over de tergende laksheid waarmee een crapuul als Aazzani door de Belgische overheden werd behandeld, kon u vroeger reeds lezen (hier klikken en hier nog eens)

Dat de familie van Eddy Sabbe hier zeer verbolgen over was, kan men zich licht voorstellen. Maar hun woede wordt nog groter, veel groter: blijkt nu dat onze speurders ontdekt hebben dat de andere schoft - zoals te verwachten - naar Marokko gevlucht is en daar in Tanger een luxeleventje leidt. De politie vermoedt dat Mohamed Hachem met een deel van de opbrengst van de juwelenroof de lokale gerechtelijke autoriteiten heeft omgekocht en derhalve niet wordt lastig gevallen.


Probleem is dat Hachem ook niet kan uitgeleverd worden, hij heeft niet alleen de Belgische nationaliteit (zijn er eigenlijk nog Marokkanen zonder Belgische nationaliteit?), maar ook de Marokkaanse en dat land levert geen onderdanen uit.

De roofmoordenaar zal dus niet voor ons Hof van Assisen kunnen berecht worden.

Filip de Man

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Regering op Studie-retraite

 

De leden van de Vlaamse Regering zijn op studie-retraite vertrokken. Iedere minister heeft zijn eigen specialisme bepaald om verder uit te diepen.  Dat vernemen we via diverse mediakanalen.
.
 
 
WISKUNDE : Minister Philippe Muyters aan de slag met rekenmachientje (alle media)
 
TAAL : Ministerin Freya Van den Bossche spreekt  (de Standaard)
 
NAAD & SNIT : Ministerin Hilde Crevits (€ 18500 per maand) bereidt zich voor op catwalk-carrière (Nina)
 
GEZONDHEID : Ministerin Ingriet Lieten neemt afstand van de Lijn (alle media)
 
MAATSCHAPPELIJKE VORMING : Minister Pascal Smet - "Hoe kan ik mijn vriend oraal bevredigen ?" (Het Nieuwsblad)
 
MUZIEK  : Minister Geert Bourgeois studeert de schlager "Leve belgië" in die hij wil brengen met zijn vriendin Laura Lynn (De Izegemse bode)
 
NEDERLANDSE CULTUUR : Ministerin Joke Schauvliege analyseert de roman "De Nachten" van Reve, bewerkt door Anciaux
 
LICHAMELIJKE OPVOEDING : Minister Jo van Deurzen marcheert dagelijks 10000 stappen  (de 0000)
 
NATUUR & CULTUUR VOOR DUMMIES : Minister-President Kris Peeters bestudeert het leefmilieu (Het Laatste Nieuws)
 .


03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Guynokkio Luxemburger ?

 

 

(archief)

Verhofstadt rijdt met Luxemburgse nummerplaat

In zijn nieuwe functie als fractieleider van de liberalen in het Europees Parlement, rijdt Verhofstadt met een wagen met Luxemburgse nummerplaat.

De reden? De fractieleiders krijgen een wagen met chauffeur ter beschikking en in Europa zijn alle diensten over de lidstaten verdeeld.

De dienst die instaat voor de leasing van de auto's huist in Luxemburg, vandaar dat iedereen met een dienstwagen in Europa Luxemburgs rijdt, schrijft Het Laatste Nieuws. (belga/mvdb)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vanhecke & Philip Claeys over Europa en het Ierse ja

 

.

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ierland zegt Ja

 

.
.
Het was te verwachten, een meerderheid van de Ieren heeft ja gestemd in het referendum voor het Verdrag van Lissabon : http://www.rte.ie/news/2009/1003/eulisbon1.html
.
Er werd een ongelijke strijd gevoerd : de voorstanders van de overdracht van nationale  bevoegdheden vervat in een grondwet die zo dubieus is, dat hij zelfs zijn eigen naam vermomt als een Verdrag, werden massaal ondersteund door het officiële Europa.  Met verdoken financiële middelen waar de tegenstanders niet over konden dromen, met beloftes van voordelen die voor andere lidstaten niet  bestaan  en ook met dreigementen.
.
Dat laatste element, de bedreigingen, de chantage  is tekenend voor de democratische sfeer die heerst binnen de kringen van  de Europa elite.  Mocht Ierland blijven dwarsliggen, dan zou de heersende economische crisis nog zwaarder gaan doorwegen op de bevolking ; de werkloosheid zou toenemen, mogelijks zouden interrnationale bedrijven zich terugtrekken, kortom er werd weinig subtiel ingespeeld op de herinneringen aan het Ierland van honger en miserie dat miljoenen verplichtte te emigreren naar Amerika. De Ieren werden verweten ondankbaar te zijn voor de zegeningen die Europa het land gebracht heeft.
.
De Europese regenten-elite zal nu tevreden zijn, want er staat hen nog weinig in de weg.  Alle landen hebben het Verdrag goedgekeurd.  Polen en Tsjechië zijn de twee volgende nog te nemen hindernissen :  bij hen ontbreekt  de handtekening van de presidenten op het goedkeurende besluit van de parlementen.
. 
Tot hiertoe weigerde de Tsjech Vaclav Klaus de goedkeuring door het parlement te bevestigen. Hij wil zelfs wachten op de uitslag van de Britse verkiezingen op 3 juni 2010 (mochten, zoals verwacht de Conservatieven winnen,  dan zouden zij een volksraadpleging houden).  Intussen werd gisteren 2 oktober beslist door het Grondwettelijk Hof van Tsjechië dat de president de beslissing van het Tsjechische parlement niet mag ondertekenen.  Langs dit bruggetje leest u deze nieuwe ontwikkeling.
.
Deze beide obstakels zullen de Europese elite niet verhinderen om nu reeds de nodige voorbereidingen aan te vatten om een Euro-president aan te duiden en een minister voor Buitenlandse Zaken.  Als er posten te verdelen vallen, kan het niet vlug genoeg gaan : er wordt gemarchandeerd, gepalaverd, gelogen en bedrogen als op een Perzische Markt.
.
Ray
(met dank aan Jos voor de opzoekingen)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten met de ganse Angeltjes Redactie : Vaarwel, Pamela Hemelrijk en bedankt voor uw integere journalistiek.

.

 

.
Uit het Katholiek Nieuwsblad van 2002 :
.
Hoe moeten we Pamela Hemelrijk levensbeschouwelijk situeren?
"Altijd atheïst geweest, maar zoals de uitdrukking luidt, ik doe d'r goddank niets an. "
 Zie het kruis op de achtergrond maar als een symbool voor de moeizame weg waar zij heeft voor gekozen als levenspad .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advertentie

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spionnencentrum staat boven de wet

 

Ieder jaar voert de Vaste Commissie voor Taaltoezicht (VCT) een onderzoek naar de naleving van de wetten betreffende het gebruik van talen in bestuurszaken. Zo wordt er ook toezicht uitgeoefend op de naleving van de taalverhoudingen van de federale overheidsdiensten en –besturen; de zogenaamde taalkaders.

Uit het Jaarverslag voor 2008 dat de VCT publiceerde, blijkt dat heel wat van deze hoofdbesturen niet eens over taalkaders beschikken. Eén van die diensten die de taalwetten betreffende de vaststelling van taalkaders links laat liggen, is het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR).

Meer nog, het CGKR reageerde niet eens op eerdere aanmerkingen van de VCT ter zake.

De wettekst over het CGKR stelt duidelijk : “"Het Centrum heeft als opdracht het bevorderen van de gelijkheid van kansen”. Vlaams Belang vindt het dan ook bijzonder frappant dat het CGKR er zelf niet eens in slaagt om de taalwetten van dit land na te leven, en dusdanig niet toelaat dat de VCT nagaat of het CGKR zelf in haar aanwervingspolitiek de gelijkheid van kansen (voor Nederlandstaligen) respecteert.

“Luister naar onze woorden, maar kijk niet naar onze daden” blijft vooralsnog het credo van het CGKR.

Vlaams Belang zal in de bevoegde parlementen dan ook de nodige vragen stellen en initiatieven nemen, teneinde het CGKR te verplichten de taalwetgeving na te leven.


Dominiek Lootens
Fractievoorzitter Vlaams Belang -Brussels Hoofdstedelijk Parlement

***

Waarom niet naar de Raad van State stappen ?  De Vaste Commissie voor Taaltoezicht heeft vaststellingen gedaan en meer kan die niet doen.  In de respectieve parlementen van het schandland B zullen enkele parlementsleden zich opwinden en door de schijtlaarsministers uitgelachen worden of met een kluitje in het klassieke riet gestuurd worden. Maar de spionnen doen lustig voort, net zoals de Securitate, de Stasi, de Gestapo of de KGB dat in hun beginjaren ook deden door zich niet te storen aan de wetten van hun prachtdictaturen.  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Portugees vliegmachine veur de keuning is te groot. Oekandana ?

 

 

De Portugese Airbus die het Belgische leger voortaan gebruikt, blijkt bij nader inzien zo groot dat hij in geen enkele vliegtuighangar past. 'Volledig volgeladen zakt hij bovendien door het tarmac van de militaire luchthaven van Melsbroek', beweert SP.A-parlementslid David Geerts.

Ziezo, dat hebben we weer eens goed gedaan.

 


02-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een moeilijke vraag voor onze poll

 

Steve Stevaert heeft op 7 juni aangekondigd dat hij (na 4 jaar) ontslag neemt als gouverneur van de provincie Limburg. Dat ontslag ging in op 19 juni en sedertdien wordt Stevaert vervangen door een interimaris, de arrondissementscommisaris Herman Meers.

Vrijdag 2 oktober is het nog steeds niet officieel dat Herman Reynders, de socialistische burgemeester van Hasselt de definitieve opvolger zal zijn. Die beslissing zou kenbaar gemaakt worden maar wij hoorden noch tromgeroffel, noch trompetstoten.  Het zal nog niet in kannen en kruiken zijn : goed bestuur vergt veel gekuip.

Het partijpolitieke geharrewar rond deze benoeming door de Vlaamse Regering, heeft één ding duidelijk gemaakt naast het onvermijdelijke partijpolitieke getouwtrek : ook de NVA laat zich niet onbetuigd om mee te graaien en grabbelen in de misselijke benoemingspolitiek.

Staat dat ook in het regeerakkoord ?  Welk percentage van de ambtenaren en op welke niveaus participeert de NVA ?  Waarom mag dat niet publiek gemaakt worden, iedereen weet hoe corrupt het systeem is en de NVA is toch de grote roeper voor openheid.  Het geweten van politiek Vaanderen en de voorzitter is president van àlle Vlaamse partijen.

En dan nu de vraag voor de poll :

Zou u het op prijs stellen, mocht de NVA een provinciegouverneur kunnen aanduiden ? En tegelijk een aantal functies in de Vlaamse administratie opvullen met eigen kandidaten ?

Ditmaal is er jammer genoeg geen mogelijkheid om u vlug tot Ward de Bever te wenden, want die is betrokken partij.  Anders ook natuurlijk, want hij is overal in betrokken en vooral goed op de hoogte.

De Redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de Ierse wachtzaal

 

 

De kiesbureaus in Ierland blijven open tot 22 uur vanavond (dat is 23 uur Vlaamse tijd, klinkt apart, niet, Vlaamse tijd, onze linkse vrienden die dit onder ogen krijgen, hebben nu overal jeuk en als het meezit, hopen we dat ze ook fluwelen handjes hebben).  Dus het zal nog lang drentelen worden om iets te vernemen. Als we nù aannemen dat de Ja's in de meerderheid zijn, dan is de vreugde des te groter als de neens onverhoopt toch mochten winnen.  Europa heeft ontzaglijk veel steun gegeven op àlle gebied, om de Ieren over de streep te trekken en toch maar ja te zeggen vandaag. Dat moet ongetwijfeld zijn invloed hebben, zeker als ook elementen uit de economische en monetaire crisis gehanteerd worden en er gedreigd wordt met werkloosheid en sluiting van fabrieken.

Intussen kan u via dit bruggetje   het geheugen opfrissen en nagaan welke de gevolgen zijn van zowel een NO als een YES uitslag.

En we gooien er ineens een stukje Keltische muziek en dans tegenaan, om de tijd te korten. Iemand een Guinness ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is weer koekenbak : de Frut is back !

  

.
"Errore humanus est"
. 
Naast wiskunde studeerde Philippe Muyters ook Latijn
.

 

             


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeeld uit Dublin in afwachting van ...

 

 

We kregen zonet al een mail binnen van een lezer met de vraag , of we soms in slaap gevallen waren, want we hebben nog niets gezegd over de tweede stemming in Ierland over het Verdrag van Lissabon. "Of zijn we misschien van gedacht veranderd en vervoegen we stiekem het YES kamp..." Zeker en vast, zo kent u ons toch ?  Wij zijn zoals burgemeester Slaapmans en zijn Epo-schepen : onze opvattingen zitten op een paardjesmolen. Onze lezer meende dit natuurlijk niet.

 Van zodra af er enig zicht is op de uitslag, laten we u dat immediately weten, as soon as possible . In de videoreportage hoort u enkele Ieren aan het woord. 

 En nu nog dit :  Éire agus Flanders dhá náisiúin a bhfuil a fhios cad saoirse ciallaíonn


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Globe 2009

 

Winnares Misses Globe Belgium 2009
.
"Ik ban Miss Globe 2009 en ik ban wried content dak gewonne hab.  Ik weet niet zo veel van de globe, maar die zal wal rond zijn zekerst.  Ze hemme mij gekoze veure de persoon die ik zijn.".
Namens de redactie van Angeltjes en de vele lezers die ook liefhabbers van de Globe zijn, onze oprechte felicitaties, Kathleen de Mey. U doet dat voortreffelijk.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Let op, hoofdrekenen IS niet gemakkelijk

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe is het in Zweden ?

 

 

.
En ? Oewist in Zweuden ?   Schiet het ginder goed op met de multicultuur en zo ? Voldoende aanvoer  van nieuwe Zweuden ? Is het niet te koud voor die mensen ?  Stoort de middernachtzon niet  en nu weer de donkere dagen  die in aantocht zijn?  Anders moet je daar iets aan doen, hoor. Voor de rest, alles in orde met Volvo en Saab ?  Saab niet, nochtans steengoede wagens, bij ons zie je die veel in garages staan en op opritten in de groene randwijken.  Wij hebben wat problemen met Opel maar dat komt goed, zegt de rode vakbond, die de zaken hier bij ons regelt in de plaats van de regering.  Wij hebben net een nieuwe regering, maar onze ministers zijn nog in opleiding. Die van financiën is nu een snelcursus hoofdrekenen aan het volgen.  Hij schiet goed op en het is een brave man. Hier is men druk in de weer met enkele honderdduizenden nieuwe belgen in te schrijven bij de uitkeringsdiensten.  Er zijn nogal wat moslims bij, om het evenwicht te herstellen en de overname voor te bereiden.  Dat zal vlugger komen dan we denken. Hou jullie slap ginder in het Hoge Noorden ! En de groeten aan Greta Garbo, Ingrid Bergman, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Pipi Langkous, Zarah Leander en al die andere knappe vrouwen.   De mannen ook, maar die kennen wij niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevraagd door maatschappij in ontbinding : zachtpratende jeugdpsychologen en zo

 

 

Zo kan het ook maar dat is oei, oei ... onbespreekbaar

Omdat acht jonge criminelen door hun agressieve gedrag niet waren te handhaven tussen gedetineerde leeftijdsgenoten, werden ze vorig jaar samengebracht in de jeugdgevangenissen van Breda en Zutphen. De "jongeren" krijgen op speciale afdelingen in die jeugdinrichtingen een individuele behandeling, meldt het Algemeen Dagblad. Een commissie moet het experiment gaan evalueren : en dat zal heel wat helpen.

Het afgelopen jaar zijn de situaties in de betreffende inrichtingen vaak een beetje uit de hand gelopen, bevestigt het Nederlands Ministerie van Justitie. Bij de "incidenten" wordt soms geweld tegen personeel gebruikt. Zo werd in de Zutphense jeugdinrichting De Sprengen afgelopen week een medewerker met een mes achterna gezeten. In inrichting Den Hey-Acker in Breda probeerden twee crimineeltjes te ontsnappen, waarbij één van hen in zijn been werd geschoten door een agent.

Directeur Krist van De Sprengen bevestigt dat de veiligheid van personeel in het geding is. "We hebben te maken met jongeren die extreem moeilijk gedrag vertonen. Deze jongens hebben lak aan de wereld. Het komt voor dat personeel klappen krijgt."

Bron : de Telegraaf

(dank aan Ottorongo)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neem deel aan een actieve Seniorenweek in Melbourne

 

 

Bestand:Melbourne Docklands - Yarras Edge - marina panorama.jpg

.

Melbourne is niet naast de deur, maar na 24 uur vliegen ben je er. Een lange tijdsspanne in het leven van een jongmens, een ademtocht voor een wijze senior. Melbourne ligt helemaal onderaan het Australische continent, 800 kilometer lager dan Sydney, er leven 3 miljoen mensen en zoals u ziet op de afbeelding : electriciteit à volonté, vertier navenant en veel aandacht voor de ouderwordende medemens.

U zal zich echter moeten reppen : van 4 tot 11 oktober vindt er de Seniorenweek plaats. U kent dat : beurzen waar reisagentschappen exotische bestemmingen voorstellen met alle faciliteiten voor rolstoelgebruikers, hometrainers aan reductievoorwaarden, valse gebitten zo goed als nieuw,   liftjes die zachtzoemend naast de trapleuning gemonteerd, een zoete herinnering aan de cake-walk oproepen en ditmaal stelt Melbourne een nieuwe service voor : een reductiekaart voor bordeelbezoek dat geldt voor het gehele continent.

De bejaarden moeten daarvoor wel een seniorenkaart kunnen voorleggen.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!