Angeltjes
08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefde is : haar enkele taarten verkopen als ze het verdient.

 

 

De 67-jarige bokskampioen Jen-Pierre Coopman werd bij verstek veroordeeld door de strafrechter van Dendermonde omdat hij zijn vrouw hardhhandig had aangepakt.Hij zal zes maanden celstraf effectief moeten uitzitten en  een boete van 550 euro betalen.

"Ik ben beschaamd", reageerde Coopman in Het Nieuwsblad. "Niet omdat ik mijn vrouw heb geslagen, wél omdat ze achter mijn rug het gerecht heeft ingeschakeld. Ik dacht dat ik mijn eigen vrouw beter kende."

"Het is goed mogelijk dat ik haar enkele taarten heb verkocht, maar het is dat ze het verdiende. En arbeidsongeschikt, kom kom. Had ik écht hard moeten slaan, ik had haar kop er toch afgeslagen zeker."

Coopman maakte ook bekend dat de relatie definitief over en uit is en dat hij wil scheiden. Heye heeft echter berouw en wil via een advocaat bekomen dat de celstraf voor Coopman ongedaan wordt gemaakt.

Als Jean-Pierre Coopman,  Mohamed Ali zou geheten hebben zou hij een waarschuwing hebben gekregen van de rechter.  Zou de politieke voorkeur van Coopman meegespeeld hebben in het oordeel van het link rechtertje ? Ik kan het me niet voorstellen.

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobelprijs literatuur

 

.

De 56-jarige Duits-Roemeense schrijfster Herta Müller heeft de 106de Nobelprijs voor literatuur gewonnen. Dit heeft het Nobelprijscomité van de Zweedse Academie bekendgemaakt. De in Banat (Roemenië) geboren Müller krijgt de prijs, 10 miljoen kroon (bijna 1 miljoen euro), omdat zij volgens de Academie een auteur is die „met de concentratie van de poëzie en de vrijheid van het proza het landschap van de misdeelden schildert”.
 
De eerste Nobelprijs literatuur werd toegekend in 1901 aan de Franse dichter en filosoof Sully Prudhomme, een man die volgens de jury van die dagen over de aparte eigenschap beschikte "hart en intellect met mekaar te verweven". De enige belgische Nobelprijswainnaar in deze categorie was de Franstalige Maurice Maeterlinck in 1911.  In de loop der jaren is de Nobelprijs vaak toegekend op basis van politieke overwegingen, meer dan op literaire kwaliteiten zoals oorspronkelijk de bedoeling was.
Dictatuur is het thema van Herta Müller (1953), die als lid van de Duitssprekende minderheid in Ceausescu’s Roemenië hardhandig kennis maakte met de communistische staatsterreur. Haar eerste verhalenbundel Niederungen (1982) werd gecensureerd, een algeheel publicatieverbod dreef haar vijf jaar later naar Duitsland. Daar schreef ze veelgeprezen gruwelsprookjes over het leven van gewone Roemenen onder Ceausescu, in een plastisch Duits – gekenmerkt door cryptische metaforen en weglatingen – dat wel is omschreven als „het soort geheimtaal dat dissidenten bezigen wanneer zij afgeluisterd worden”. De autobiografische roman Herztier (1994), over studenten die zich verzetten tegen de geheime dienst en tegelijkertijd vuile handen maken, is toegankelijker van stijl maar even angstaanjagend van inhoud; evenals Heute wär ich mir lieber nicht begegnet uit 1997, waarin een vrouw op weg naar het zoveelste verhoor door een veiligheidsfunctionaris haar leven vol angst en verraad overdenkt.
.
Bron : diverse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu over naar de verkiezing van Miss Arabië

 

 

 

Onze eigen Juffrouw Ellen is er helemaal beduusd van

"Daar kan ik nooit tegen op" pruilde ze.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land zinkt weg, roddel en plagiaat triomfeert

 

Het nieuws van de roddeldag wordt geleverd door Bart Blinckman van de Standaard.  De sterjournalist van de Kwalitijdskrant heeft e-mails gekregen over het scenario dat opgezet werd door Caroline Chérie om de ex-sterminister Frank Vandenbroucke de broek uit te trekken.

Eerlijk gezegd, we weten het intussen wel dat de spa-a een krabbenmand is, net zoals de meeste politieke partijen dat zijn. Vanmorgen staat Jan-Maria Dedecker in het nieuws met zijn tweedehandsboek over de islam en de migratie (het origineel werd geschreven door Filip Dewinter) maar vanavond moet hij in Mechelen zijn rebelse troepen trotseren.  Binnenkort heeft elke LLD-er zijn eigen partij. Daar horen we morgen meer over.

Terug naar de rode krabbenmand : we willen niet meetrappelen met de kudde die hinnikt, juicht en snikt over Vandenbroucke alsof die man de allerenigste, de superbeste en de meest aangename mensch uit de Vlaamse politiek is : het is Damiaan die heilig verklaard wordt zondag en niet Sint Frank.  Hij heeft een schijnheilig glimlachje die superster, dat wel maar het is qua karakter een afgrijselijk figuur.

Voor de geïntresseerden : par ici.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe opmaak bij Het Vrije Volk

 

logo

 

Vandaag is de nieuwe opmaak van HVV gelanceerd! Beter? Slechter? We horen het graag van u.

 

Velen van de Angeltjeslezers zullen het gemerkt hebben dat er een nieuwe opmaak gebeurd is bij de onmisbare webstek van

 

http://www.hetvrijevolk.com/

 

Zoniet, gaat u dan even kijken. Zolang de inhoud  blijft wat hij was, is het prima.

Veel volharding toegewenst, collega's.  Het succes dat jullie kennen, bewijst de nood die er bestaat bij het grote publiek aan correcte, corrigerende en soms alternatieve berichtgeving.

De redactie van Angeltjes.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1000 dagen

 

 

Aanvang  Angeltjes 12/1/2007

Aantal dagen : 1000

Op 08/10/2009

(nog eens bedankt, Erik !)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoofddoek of Blinddoek ? Jean-Marie Dedecker
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vandaag presenteert Jean-Marie Dedecker zijn nieuwe boek ‘Hoofddoek of blinddoek?’ Daarin maakt de LDD-voorzitter en senator brandhout van de migratie en van de veroveringsdrang van de islam.

Voor zes maanden was er al het boek ‘Inch’Allah’ van Filip Dewinter (Vlaams Belang). Dedecker maakt voor een goed stuk dezelfde analyse, maar heeft wel een ander uitgangspunt. Dewinter wil de migranten weg en de grenzen dicht. Dedecker aanvaardt dat ze hier zijn en niet zullen weggaan. Ze blijven ook welkom als ze willen presteren, niet om te profiteren.

Dat is in zijn ogen nu helemaal niet het geval. Zijn kritiek, met heel veel cijfers onderbouwd, is striemend. .. Ze zijn een bedreiging voor onze scheiding van kerk en staat.
.. 70 procent van onze criminaliteit heeft te maken met allochtonen.
.. 60 procent van de sociale woningen in onze steden wordt bezet door vreemdelingen.
..Nergens is de werkloosheid onder allochtonen zo hoog als in België. Ze kosten 1,2 miljard aan werkloosheidsuitkeringen per jaar.
..De migratie kost ons land jaarlijks 7,67 miljard euro of 2,2 procent van het bruto binnenlands product.

Zelfs het probleem Brussel-Halle-Vilvoorde is volgens Dedecker een gevolg van de migratie. In Brussel wonen nu al 52 procent allochtonen. Daarom wijken de Franstalige Brusselaars massaal uit naar de Vlaamse rand en verder. Uiteraard vindt de LDD-voorzitter dat we onze migratiepolitiek dringend over een andere boeg moeten gooien. “We moeten ophouden met de migranten te pamperen. De helft van het leed zou al geleden zijn indien we de positieve discriminatie stoppen.” Uiteraard viseert Dedecker hierbij onze sociale zekerheid.

Bron : Gazet van Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allemaal Vlaamse VIPS

 

Gaella, vaak op het scherm met haar beminnelijke echtgenoot is  op stap met een langharige fan, telg uit een beroemd geslacht weldoeners

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manten weet van wanten : de beslommeringen van Van Rompuy

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtland Algerije en de eerbied voor overleden christenen

 

Deze foto's werden genomen in augustus 2009 op de christelijke begraafplaats van Sidi-bel-Abbès in Algerije. Dat is een van de vroegere kazernesteden  van het Vreemdelingenlegioen, op 75 kilometer van Oran.

De Franse staat had vorig jaar beslist al de christelijke en Franse  graven in het Prachtland over te brengen  naar een of twee locaties. Toen werd vastgesteld dat deze begraafplaatsen herhaaldelijk geschonden zijn geworden en zich in een extreem verwaarloosde  toestand bevinden  ingevolge vernielingen..

De militaire graven werden evenmin gespaard : de grafstenen zijn kapotgeslagen  en de kruisen vernield.  De stoffelijke overschotten werden op een hoop bijeen gegooid.  De Algerijnse overheid weigert de graven op te ruimen zolang er kruisen zijn. Vele Fransen zijn op zoek naar de graven van hun familieleden.

Tot na de dood duurt de haat van sommigen.

@ Gallia Watch 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidszorg in het land B

 

 

Het land kreunt onder de financiële tekorten, de burgers moeten inleveren en de toenemende individuele bijpasingen in medische kosten allerlei bezwaren extra de huishoudbudgetten.  Toch zal Onkelinx zorgen dat de verslaafden en pretmakers over degelijke drugs kunnen beschikken.  Alhoewel het gebruik van drugs officieel verboden is.

De begroting 2010 voor gezondheidszorgen werd deze week vastgelegd door de bevoegde diensten van de RSZ op 24,5 miljard euri, met een kleine besparing van 200 miljoen maar met toepassing van de wettelijk toegelaten jaarlijkse verhoging van 4,5%.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hugo Coveliers eist bescherming EU-burgers in Israël

 

Vlaams Belang-Vlott-senator Hugo Coveliers heeft samen met zijn zoon Roel en een Israëlische advocaat klacht neergelegd bij de Europese Commissie in naam van 15 EU-burgers die in Israël wonen. De EU zou haar burgers onvoldoende beschermen tegen Kassam-raketten uit Gaza.

De burgers hebben de Britse, Franse, Italiaanse en Hongaarse nationaliteit en verblijven in Israëlische dorpen in de buurt van Gaza, die regelmatig worden bestookt met Kassam-raketten vanuit de Gaza-strook.

In hun klacht bij de Europese commissie vragen de burgers dat de Europese Unie de financiering van het terrorisme in Gaza aanpakt en de EU-onderdanen beschermt tegen terroristen wanneer ze in Israël verblijven.

De klacht is doorgestuurd naar het departement Buitenlandse Betrekkingen van de commissie.


 @ de Standaard

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is ook een In-grid

 

 

Goed hé ... ?

 


07-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slecht rapport ? Zéér goed !

 
Het gratis krantje Metro is tevreden met een slecht rapport. En wij hebben onze buik vol van nutteloze onderzoekjes en  studies in opdracht van profiteurs die leven op kosten van de gemeenschap en dan nog eens met de centen morsen.
 
Zowel Vlamingen als Walen hebben meer vertrouwen in hun eigen regionale instellingen dan in de federale. Vooral in Vlaanderen is het verschil opvallend en krijgt de Vlaamse regering een goede score. Dat blijkt uit de Partirep-studie die woensdag werd voorgesteld.
 

Gevraagd naar de mate van vertrouwen krijgt in het noorden van het land de Vlaamse regering een score van 6,0/10, tegenover 5,0/10 voor de federale regering. In Wallonië wordt de regionale regering beloond met een score van 5,3/10, de federale met 5,19/10. Gemiddeld krijgt de politiek een score van 5,21/10 in Vlaanderen en een van 4,96 in Wallonië. "Het feit dat in Vlaanderen partijen als het Vlaams Belang en Lijst Dedecker actief zijn, terwijl dat in Wallonië niet het geval is, betekent dus niet dat de Vlamingen over het algemeen meer wantrouwend zijn", zeggen de onderzoekers. Wantrouwende kiezers brengen in Wallonië veelal een blancostem uit. "Ze hebben blijkbaar niet de mogelijkheid (hun wantrouwen) uit te drukken door een stem op een protestpartij", luidt het.

 

 

metro 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.With the criminaliteit gaat het goed in de City, very goed.

 

 

 Ook pakjes sigaretten zijn zeer gegeerd

Uit het verslag van de Lokale Politie, afdeling West en City, een klein fragmentje weggeplukt op de webstek www.criminaliteit.org van Bart Debie over de gevangenis in de Begijnenstraat :

"Begin dit jaar werden er bijna dagelijks pakketten over de muur van de gevangenis geworpen vanuit de parkings van het ACV in de Nationalestraat. Deze pakketten bevatten voornamelijk drugs en gsm's. Door hier intensief op te werken (controleacties gericht op het vatten van daders op heterdaad en daarbuiten tijdens de wandeling een vaste post van interventie voor zover de werklast het toeliet), zitten we nu aan een gemiddelde van 1 over de muur geworpen pakket per maand, behalve diegene die we niet zien vliegen"

Origineel om te horen is dat de politie van de oude stad zichzelf City noemt (of om het op zijn plat Janssens' te zeggen : tstàt). 

Ach, ach, Baelemans toch.  Ik hoorde onlangs een politie-agent smalend over zijn grote baas beweren : "Den die is nog te naiëf om Sinterklaas te spelen. Hij zou denken dat hij het echt is".

Fats

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa roept het land B ter orde - Ach, wat jammer toch !

 

BRUSSEL - De Europese Commissie heeft woensdag een procedure wegens buitensporig begrotingstekort geopend tegen België. Het dagelijks bestuur van de Europese Unie stelt dat het tekort dit jaar zou kunnen stijgen tot bijna zes procent van het bruto binnenlands product.

Het nieuwe rapport van de Commissie bevestigt dat het Belgische begrotingstekort in 2009 veel hoger zal oplopen dan in het voorjaar nog werd geraamd. De Commissie vreest een deficit van 5,9 procent. Dat is bijna drie procent meer dan het Europese groei- en stabiliteitspact toelaat. Volgens EU-regels moeten landen het tekort onder de 3% van het bruto binneland product (bbp) houden.

'De geplande overschrijding van de referentiewaarde kan bestempeld worden als uitzonderlijk in de zin van het groei- en stabiliteitspact. Maar, het kan niet als tijdelijk beschouwd worden', zo staat in het rapport van de Commissie. Het rapport wijst erop dat het structurele evenwicht in België tussen 2005 en 2008 met 1,2 procent verslechterde.

De Belgische staatsschuld in 2009 raamt de Commissie op 93 procent van het bruto binnenlands product.

De Commissie opende woensdag gelijkaardige procedures tegen acht andere lidstaten van de Europese Unie. Het gaat om Duitsland, Nederland, Italië, Portugal, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië en Slowakije. In totaal staan zo 20 van de 27 landen van de Europese Unie onder bijzonder toezicht. Eerder dit jaar boog de Europese Commissie zich over negen andere lidstaten en voor de start van de economische crisis werden ook al het Verenigd Koninkrijk en Hongarije onder toezicht geplaatst.

De procedures kunnen in theorie tot sancties leiden. De Commissie knijpt tegen de achtergrond van de economische crisis echter een oogje dicht. De procedures verhogen niettemin de druk om de budgettaire problemen aan te pakken.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF20091007_034

Wordt de regering Van Rompuy nu in werkkampen opgesloten ? Dat zou bijzonder fijn zijn, daar gaan we zeker met zijn allen naar kijken. Nog niet inschrijven aub. Voorreserveringen zijn mogelijk tegen zwarte betaling of in natura, alnaargelang het soort natuur.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geplukt uit de reacties

 

Senioren voelen zich onveilig in eigen stad

Zeven op de tien 60-plussers die in Brussel wonen, voelen zich onveilig in de straten van hun eigen stad. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel.

 

Vooral 's ochtends en 's avonds zijn de senioren bang om hun huis te verlaten. Daardoor vermindert het sociaal contact met de andere buurtbewoners en vereenzamen de senioren makkelijker. De Brusselse minister van Welzijn Brigitte Grouwels (CD&V) wil het probleem aanpakken door het sociale vervoer beter uit te werken. "Mensen kunnen aan huis worden opgehaald", zegt Grouwels, "ze worden begeleid van hun deur tot aan de bus, en dan vertrekken ze naar waar ze moeten zijn: de winkel of de dokter, en terug." "Wat we willen vermijden, is dat mensen thuis blijven zitten uit schrik, en zo vereenzamen."

Soms kan een studie verhelderend zijn. eigenlijk hadden wij senioren daarvoor geen studie nodig maar blijkbaar madame Grouwels wél !  Dat mens zal ook langs de tunnels naar haar "werk" gereden worden. 

07-10-2009, 13:32 geschreven door jos

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dries van Notens nieuwe collectie

 

 

Mogen we een ietsje trots zijn op Dries Van Noten ? ( Ook als dit niet wederkerig mocht zijn ) Zijn dit mooie kleren en kleuren, of ziet u liever een blauwe boerka, een zwart laken, een rood-wit geblokte handdoek gedrapeerd over het hoofd ? Wat is mooi, wat is lelijk ?   Naar ons gevoel maakt Van Noten deel uit van onze moderne Westerse cultuur waarin de couturier zijn  fantasie en kennis uitleeft met materialen, kleuren en vormen  in functie van het mooiste wat de natuur geschapen heeft : onze vrouwen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we op zoek gaan naar ons eigen gelijk : POLL !

 

 

 

"Ons" gelijk vinden we zelden in de media, tenzij we naar de VRT kijken : dàt is pas genieten, maar omwille van de vele technische storingen en onderbrekingen is dit station helaas geschrapt bij onze favorieten. De techniekers van Telenet en Belgacom weigeren trouwens die zender voor te programmeren.  Echt waar. "Als u per se naar het NIR wil kijken, moet ge een schotelantenne kopen, mijnheer"  zei onlangs een niet nader genoemde kabelverbindingsman tegen een verbaasde buurvrouw. Hij had zelfs niet gemerkt dat het een mevrouw was, zo druk was hij in de weer.

Dus, hier gaan we met een kleine bevraging over Het Verdrag van Lissabon. 

U zegt ?  Ja, dat is de grondwet van Europa, die zo beschaamd is over zijn échte bedoelingen dat hij zich vermomt als Verdrag.  Een grondwet die opgesteld is door mannetjes die een gloeiende hekel hebben aan democratie, inspraak, correcte besluitvorming, juiste informatie maar voor de rest zijn het toffe kerels.  De ene is een fervente olifantenjager en bloeddiamantenverzamelaar, Giscard d'Estaing en de andere is onze eigen Vilvoordse auteur van het standaardwerk "Welke gelaatsuitdrukking past best na het mislukt onderdrukken van een ontsnapte waterscheet ? ", Jean-Luc-zonder-commentaar.

U ziet het, die Grondwet komt uit propere handen.  Een van de hoofdkenmerken is, dat hij totaal onleesbaar is, waar alleen kniesoren moeilijk over doen, maar hij is ook onbegrijpelijk en zit vol tegenspraken. Schijnt het, want ons exemplaar hebben wij net uitgeleend aan onze buurman Mehmet met de boodschap "Hier, houd u wat bezig met de koran van Europa. En géén vragen, dat doen jullie ook met het groene boek."

Zo gezegd, zo gedaan :  wij maken een poll, die zich bevindt ter linkerzijde van deze nadrukkelijk onconventionele en politiek-extreem-incorrecte blog.

Omdat niet elkeen het verdrag van lissabon zal gelezen hebben, mag u voortgaan op uw gevoel bij deze bevraging.

De redactie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaclav Klaus : eenmansbolwerk tegen Europa

 

logo

 

 

 Klikken op gekleurde tekst voor volledig artikel




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!