ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
09-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een mooie ochtend !
Klik op de afbeelding om de link te volgen mooie september ochtend , ik ga straks naar de markt ! net een berichtje van mijn loper gekregen , hij voelt zich goed en ziet het helemaal zitten voor zondag ! --- hier met zijn vrouwtje op de 10 kilometer van gent , groep van hartpatienten deed mee ---vanavond bel ik even ...

Reageer (0)

08-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeer mooi !
Klik op de afbeelding om de link te volgen zaterdagavond  : een dubbele regenboog !  vandaag is het dan weer zonnig en warmer geworden ...gelukkig maar , want zonder verwarming was het echt koud binnen . ik had de houtkachel aan , maar door al die regen was de schouw zo vochtig dat de hele kamer naar rook stonk !  ook niet goed dus  ! vandaag is alles weer op temperatuur  binnen en buiten ...


en toch goed nieuws gekregen van oudste zus , haar achterkleinkindje , deel van de tweeling is thuis ! nu 2.200gr ! het andere is al drie weken thuis en weegt 1 kg meer . maar 't gaat goed , we zijn allemaal heel content !
een ander achterkleinkind van haar woont in N -Y en heeft het syndroom van down --iedere week schrijft de mama de vorderingen van het kindje op in een dagboek en die stuur ik dan naar oudste zus --zo kan ze (85 j )alles eens goed doorlezen en meebeleven !
met al haar kleinkinderen gaat het prima , maar de nakroost baart zorgen , ja 't is niet anders , je moet met alles leren leven  ...

Reageer (0)

07-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een prettige zondag !
Klik op de afbeelding om de link te volgen                                                              ik hoop op een beetje redelijk weer vandaag , want de vrienden willen stappen ! maar ...'tzal met de regenjas moeten , denk ik ..enfin , als we ons maar amuseren .
gisteravond nog de bloembak vooraan nieuwe plantjes gegeven ---de zomerbloemen waren zo lelijk geworden ----ik ben nu dus al in herfst tooi ! net zoals september , lijkt ook wel herfst en op het dorp is het kermis ! jammer voor de kinderen , al die regen ---
ik herinner mij alleen het zonnige van de kermisdagen van toen ---toen wij jong waren en je op de hoofden kon lopen op kermis zondag ! iedereen keek dan uit naar dat feest ! nu kan je echt de mensen tellen op de markt , alleen die met kleine kinderen gaan nog ---tijden en gewoonten veranderen ....
het was op kermis zondag , net 50 jaar geleden vandaag , dat ik mijn lief aan mijn ouders voorstelde ....dat is wat ...50jaar ....geleden !!
herinneringen ....mijmeringen..... wat waren we verliefd en gelukkig  !!

Reageer (0)

06-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.problemen.....
Klik op de afbeelding om de link te volgen dit is nog een beeld door mijn lief gemaakt



                weer problemen , nu met het terras ! verzakking rond de waterput ...'t is toch altijd wat hé ....daarnet kwam een kennis even kijken , ik had zijn advies gevraagd en ja ....'t zal niet anders kunnen dan een deskundige erbij te halen . anders is er kans dat ik op een dag verdwijn !! (in een put ...)dus ga ik een van die dagen een aannemer opzoeken en mijn spaarpotje aanspreken en dan zal alles weer goed komen . beter dan een gebroken been , zou mijn moeder gezegd hebben !!
ja , mijn lief zou dat zelf gekund hebben  , maar ...'t is nu eenmaal zo .... en geld moet rollen zegt mijn kroost , in mijn geval rolt het veel en rap !!

Reageer (0)

05-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekje is om.....
het weekje is om ! ik heb GENOTEN met volle teugen ! mijn potje met knuffels en zoenen is weer boordevol !!
maar ik ben bekaf ...'t zal een paar dagen duren eer ik weer helemaal op orde ben , zowel mijn lichaam als mijn huis .....maar ik heb nu weer tijd zat om te recupereren .
ze zijn goed thuis gekomen daar in het zuiden en dat is het voornaamste .

binnen een paar dagen zal ik al weer uitkijken naar een weerzien --want ja , 't is toch steeds afscheid nemen ... maar goed , ik heb nog iets om naar uit te kijken !

mijn oudste gaat na langdurig trainen op 14 september de marathon Nieuwpoort-- Ieper lopen !!  niet ZO bijzonder ? toch wel !! hij had drie jaar geleden een heel zwaar hartinfarct en met de wijze raad van zijn cardioloog en de hulp van de cardiokliniek is hij aan 't lopen gegaan ---stap per stap ---en nu gaat hij dus deelnemen aan een marathon ----een doorbijter toch !!
ik ben heel fier op hem , zoals op al mijn kinderen , maar toch een klein beetje ongerust --moeders hé  ...

Reageer (0)

03-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vriendschapsdag ?!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

  

Geluk maakt je vriendelijk

Beproevingen maken je sterk

Verdriet houdt je menselijk

Mislukkingen houden je nederig

Maar alleen de hoop laat je vooruitgaan...

Je bent zo speciaal !

Vandaag is het internet-vriendschapsdag !!                 

.

Reageer (0)

02-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustige avond
vandaag was een beetje rustiger . niets dan donkerte en regen de hele dag ! maar we zijn gaan shoppen en uit eten om drie uur ! twee restaurants gaven : gesloten  ; we nemen maar aan tot drie uur ---tja --we zijn hier niet in 't zuiden , nietwaar ---zeker niet langs de kaai in oostende !!
maar een derde poging lukte wel en we hebben lekkere mosselen gegeten , akkoord ze waren inderdaad een beetje gepeperd , maar je moet tolerant zijn in alles , vind ik . nadien een heerlijke koffie in een zijstraat en dan naar huis  , blij toe !
de kinderen zijn voor de avond nog naar gent , naar vroegere vrienden en zo heb ik een rustig avondje en zal vroeg slapen , want ik voel de vermoeidheid komen  en ik moet nog een paar dagen fit blijven !

Reageer (0)

01-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even pauze
een paar hele drukke dagen gehad , maar o ,zo leuk !!
vandaag alleen met de kleinkinderen , de hele dag !  van hot naar her gekoerst voor de beloofde psp spelletjes en daarna twee volle uren op het mooie speelplein door gebracht ! dat vinden ze geweldig ! vooral nu in belgie de scholen zijn begonnen en ze het hele domein voor hen alleen hebben  ! ze zijn bekaf en oma ook !
nu zijn ze de spelletjes aan 't testen en kan oma even op de pc ( verslaving ?)
gisteren waren we allemaal te gast bij de oudste in gent , en met zo'n warm weer is de hele bende naar de blaarmeersen weest zwemmen ...en plezier dat ze hadden ! oma heeft genoten vanaf de kant !! maar echt genoten hé !!
ik profiteer van alle zoenen en knuffels en spaar ze een beetje op voor later , bij mijn mijmeringen ...
zo , daar gaan we weer , tijd voor een natje en een droogje ...ja .. ik kom !

Reageer (0)

31-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goeiemorgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen goeiemorgen allemaal ! sorry maar ik kan nu even niet langskomen om jullie een prettige dag te wensen wegens mijn kroost op bezoek , weet je wel ! maar dat maak ik later weer goed !
ze slapen nog , neen daar hoor ik er al eentje ...dus ...van zo gauw het kan , tijd vrij en pc vrij , ben ik er weer  !

oude moeder als pop

Reageer (0)

29-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wachten op....
ik ben helemaal klaar , boodschapjes gedaan ,kapper geweest ( oma wil er goed uitzien !),kamers allemaal pico bello in orde ,reeds een beetje voorbereiding voor morgen gedaan --want morgen is HET DE TOTALE KROOSTDAG !-- en mijn huis blinkt ! maximum twee keer op een jaar heb ik ze samen , hier thuis ,en dat zijn DE hoogdagen voor mij ! --dat mijn kinderen samen THUIS zijn --bij mij !!
vroeger , toen ze klein waren en ik ook werkende moeder was , waren de hoogdagen in het verlof --het jaarlijks verlof --van zo gauw we op reis konden , gingen we samen , nooit zonder de kinderen . mijn lief en ik wilden in de verlof periode geen moment van ons samenzijn missen ! daarom gingen we ook maar om de twee jaar op reis , wegens de financien !! die andere dagen brachten we thuis door , ik zie het nog voor me : wanneer ze samen met hun vader bezig waren in de tuin of aan het visgerief prutsten ... of ze waren met de buurkinderen in onze tuin aan 't ravotten en klimmen en schommelen op een rek dat mijn broer voor ze had gemaakt ---in die tijd niet zo gewoon hoor ---toen ging mijn hart zwellen van geluk ! die momenten ,wist ik toen al ,ZIJN geluk en die moet je vast houden !!

morgen is weer zo'n dag !!

Reageer (0)

28-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud worden
in 't west - vlaams :

out kmm'n me mensch'n
is 't schonste da'j ku'wensch'n
oj'joenk van herte bluft
en de gezoendheid deugt,
en ott'r niemand van de joene
joen 't ontjeunt
da'j nog e litje lev'n meugt !

vandaag ben heel jong van hart , want morgen komen ze , mijn verre kroost !
weg melancholie van gisteren , weg zorgen van alle dag , het wordt knuffelen !!
en even weer echt oma zijn !! wat kijk ik er naar uit ...

Reageer (0)

27-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren
Klik op de afbeelding om de link te volgen mijmeren en terugdenken .... je hebt soms niet veel nodig om dat te doen ....zo heb je vele herinneringen aan je jeugd , aan je schooltijd , aan je eerste liefde , de tijd van de vriendenboekjes , waar iedereen wat in schreef !en al dan niet mooie tekeningen maakten .... ik heb het nog altijd ...en lees er af en toe  met nostalgie in . .....vrienden van toen....heel goede vrienden van toen , die je nooit meer terug zag .....
eentje schreef ooit : ik hoop dat ik altijd je vriend mag blijven ....we waren toen veertien en echt nog kinderen ....jaren later schreef hij er weer in : nu mag ik je mijn meisje noemen ! .....en nog later , veel later schreef hij dat hij altijd van me zou houden , altijd ....

een van mijn leraars van toen schreef : mooie herinneringen kunnen je nooit ontnomen worden , mogen deze van je tienerjaren tot de allermooiste behoren !
en dat zijn ze wel , zorgeloze , gelukkige jaren .

Reageer (0)

26-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reactie
Klik op de afbeelding om de link te volgen het doet echt deugd , die positieve reacties op mijn poppen en vooral op het mooie houtsnijwerkje van mijn lief !     ik wist niet dat er zoveel mensen kijken naar mijn blogje ....bedankt allemaal  !

die poppen maak ik al jaren niet meer , eigenlijk jammer , maar een mens wil wel eens wat anders doen en dat lag toen een beetje in de lijn , boetseren ....heb ik ook heel veel plezier aan gehad en nog ! af en toe maak ik nog eens iets ....

               dit is ook mooi

Reageer (0)

25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel leuk
't was een natte , koude zondag , maar heel gezellig ....een goed gesprek gehad en lekker gegeten in het dorp  !

nog een foto van een van mijn poppen  uit pure nostalgie ...niet zo scherp ,maar toch mooi !

de andere foto is van een houtsnee gemaakt met een gewoon keukenmes , bij de geboorte van ons eerste kind  door mijn lief ....we hadden toen geen geld voor beitels .... maar het is zo mooi en zo vol liefde gemaakt  en we waren toen nog zo jong ....mijmeringen.....herinneringen....



Reageer (0)

24-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
Klik op de afbeelding om de link te volgen        zondag : vriendendag ! straks met vrienden een toertje maken en een kunstatelier bezoeken en vanavond samen eten , gezellig ! het is helemaal opgeklaard en de zon is er ook , wat wil je nog meer ...
...

          ook een beeld dat mijn lief maakte en dat me zeer dierbaar is . hij was een natuurtalent ! dit is witsteen  of franse steen en staat ook in de tuin .

Reageer (0)

23-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke dingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen leuke dingen gezien terwijl ik even langs een paar blogs wandelde ---weer inspiratie opgedaan om te mijmeren ....
zo dacht ik even aan jaren terug , twintig a vijfentwintig jaar geleden ....mijn lief en ik bezochten voor het eerst , per toeval in Brugge , een poppenbeurs ....gewoon even langslopen en zullen we ? en ja ...we gingen .....
wat een belevenis ! we waren alletwee zo onder de indruk van het kunnen van die mensen ! 't leek wel of het helemaal niets inhield , niet moeilijk was ---vooral die karakterpoppen van Bets van Boxel , net echte mensen ! ik heb daar vol twee uur op één tegel gestaan , daar in het Brugs Belfort , zoveel jaar geleden ....
mijn lief , die toen al wat beeldhouwde voor zijn hobby , kocht de nodige fimoklei en een boek en vond dat ik eraan kon beginnen ! wat heb ik gezweet en gejammerd en steeds weer opnieuw geprobeerd !  maar met zijn advies over de juiste verhoudingen en vooral zijn support ben ik er uitgekomen  en heb ik jaren karakterpoppen gemaakt ! Het grote probleem was de kledij meestal , daarom ben ik later op boetseren met klei gevallen en tot nu erbij gebleven .....
jammer dat ik zo weinig foto's heb van mijn poppen .....

Reageer (0)

22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

een bijzondere ervaring had ik deze winter in spanje . ik was met een bootje in de baai van cadiz , samen met mijn zoon en een paar kinderen . toen we het haventje wilden binnenvaren , werden we omringd door honderden dolfijnen . ik kan je vertellen : het was een unieke ervaring ! we gingen stil liggen en hoorden ze , bij wijze van spreken , met elkaar praten ! en ze speelden rond de boot , gingen in en uit het water ....voor de kinderen en voor mij iets om nooit te vergeten ! naar het schijnt komen ze eens per jaar in grote groepen zo dichtbij .we hebben heel stil , vol bewondering , gewacht tot ze weer zee kozen .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer vrijdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen                                   wat gaat het allemaal snel ---weeral vrijdag !  en snipverkouden ! waar haal je dat nu , midden augustus ? maar 't zal wel weer overgaan  en tegen dat mijn kinderen komen is het weer vergeten , hoop ik !
 nog een west- vlaams gezegde  met veel , heel veel waarheid :

kurieus hoe dat't'in't leven goat
mè groote lik mè kleène;
oj leute hed, olleman lacht mee
mo krys je ...j'zyt olleène

Reageer (0)

21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terugblik
terugblik  , denkend aan mijn vader , die ook in 14-18 soldaat was , heel jong , als zeventienjarige jongen , denk ik er aan dat ik nog niets vertelde over Lange Max !
Lange Max was een canon dat door de Duitsers op de rand van ons dorp werd opgezet en met zijn 17,5 meter lange loop naar het 45km verder gelegen Duinkerke schoot .--iedereen hoorde wel al eens van Dikke Bertha , een gelijkend canon dat in gent (?) stond ,--- maar lange max is ,denk ik ,minder gekend !
in 1941 kwamen de duitsers het canon terug halen om nieuwe , moderne te maken . tussen de twee oorlogen was het wel een attractie ,zelfs koning Albert 1 en Winston Churchill waren hier te gast ! nu is er een klein vredes-museum gevestigd ,waar je alleen de enorme fondamenten kan zien ....en binnen dan souvenirs van die oorlog , vooral privé foto's .
ik kan er niet warm voor lopen  , voor dat museum , ik heb het nog steeds te moeilijk met de tweede oorlog ,  mijn moeder was tiener in 14-18  en verloor haar enige broer in de slag van Halen bij Diest ---ik was kind in 40-45 en verloor mijn oudste broer in een concentratiekamp  ......oorlog ...neen ...het deugt niet .....

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!