ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
25-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.heel leuk
't was een natte , koude zondag , maar heel gezellig ....een goed gesprek gehad en lekker gegeten in het dorp  !

nog een foto van een van mijn poppen  uit pure nostalgie ...niet zo scherp ,maar toch mooi !

de andere foto is van een houtsnee gemaakt met een gewoon keukenmes , bij de geboorte van ons eerste kind  door mijn lief ....we hadden toen geen geld voor beitels .... maar het is zo mooi en zo vol liefde gemaakt  en we waren toen nog zo jong ....mijmeringen.....herinneringen....



Reageer (0)

24-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
Klik op de afbeelding om de link te volgen        zondag : vriendendag ! straks met vrienden een toertje maken en een kunstatelier bezoeken en vanavond samen eten , gezellig ! het is helemaal opgeklaard en de zon is er ook , wat wil je nog meer ...
...

          ook een beeld dat mijn lief maakte en dat me zeer dierbaar is . hij was een natuurtalent ! dit is witsteen  of franse steen en staat ook in de tuin .

Reageer (0)

23-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.leuke dingen
Klik op de afbeelding om de link te volgen leuke dingen gezien terwijl ik even langs een paar blogs wandelde ---weer inspiratie opgedaan om te mijmeren ....
zo dacht ik even aan jaren terug , twintig a vijfentwintig jaar geleden ....mijn lief en ik bezochten voor het eerst , per toeval in Brugge , een poppenbeurs ....gewoon even langslopen en zullen we ? en ja ...we gingen .....
wat een belevenis ! we waren alletwee zo onder de indruk van het kunnen van die mensen ! 't leek wel of het helemaal niets inhield , niet moeilijk was ---vooral die karakterpoppen van Bets van Boxel , net echte mensen ! ik heb daar vol twee uur op één tegel gestaan , daar in het Brugs Belfort , zoveel jaar geleden ....
mijn lief , die toen al wat beeldhouwde voor zijn hobby , kocht de nodige fimoklei en een boek en vond dat ik eraan kon beginnen ! wat heb ik gezweet en gejammerd en steeds weer opnieuw geprobeerd !  maar met zijn advies over de juiste verhoudingen en vooral zijn support ben ik er uitgekomen  en heb ik jaren karakterpoppen gemaakt ! Het grote probleem was de kledij meestal , daarom ben ik later op boetseren met klei gevallen en tot nu erbij gebleven .....
jammer dat ik zo weinig foto's heb van mijn poppen .....

Reageer (0)

22-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dolfijnen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

een bijzondere ervaring had ik deze winter in spanje . ik was met een bootje in de baai van cadiz , samen met mijn zoon en een paar kinderen . toen we het haventje wilden binnenvaren , werden we omringd door honderden dolfijnen . ik kan je vertellen : het was een unieke ervaring ! we gingen stil liggen en hoorden ze , bij wijze van spreken , met elkaar praten ! en ze speelden rond de boot , gingen in en uit het water ....voor de kinderen en voor mij iets om nooit te vergeten ! naar het schijnt komen ze eens per jaar in grote groepen zo dichtbij .we hebben heel stil , vol bewondering , gewacht tot ze weer zee kozen .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer vrijdag
Klik op de afbeelding om de link te volgen                                   wat gaat het allemaal snel ---weeral vrijdag !  en snipverkouden ! waar haal je dat nu , midden augustus ? maar 't zal wel weer overgaan  en tegen dat mijn kinderen komen is het weer vergeten , hoop ik !
 nog een west- vlaams gezegde  met veel , heel veel waarheid :

kurieus hoe dat't'in't leven goat
mè groote lik mè kleène;
oj leute hed, olleman lacht mee
mo krys je ...j'zyt olleène

Reageer (0)

21-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terugblik
terugblik  , denkend aan mijn vader , die ook in 14-18 soldaat was , heel jong , als zeventienjarige jongen , denk ik er aan dat ik nog niets vertelde over Lange Max !
Lange Max was een canon dat door de Duitsers op de rand van ons dorp werd opgezet en met zijn 17,5 meter lange loop naar het 45km verder gelegen Duinkerke schoot .--iedereen hoorde wel al eens van Dikke Bertha , een gelijkend canon dat in gent (?) stond ,--- maar lange max is ,denk ik ,minder gekend !
in 1941 kwamen de duitsers het canon terug halen om nieuwe , moderne te maken . tussen de twee oorlogen was het wel een attractie ,zelfs koning Albert 1 en Winston Churchill waren hier te gast ! nu is er een klein vredes-museum gevestigd ,waar je alleen de enorme fondamenten kan zien ....en binnen dan souvenirs van die oorlog , vooral privé foto's .
ik kan er niet warm voor lopen  , voor dat museum , ik heb het nog steeds te moeilijk met de tweede oorlog ,  mijn moeder was tiener in 14-18  en verloor haar enige broer in de slag van Halen bij Diest ---ik was kind in 40-45 en verloor mijn oudste broer in een concentratiekamp  ......oorlog ...neen ...het deugt niet .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.toch nog...
toch nog even aan zee geweest !Image Hosted by FotosOp.nl

Reageer (0)

20-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdagmiddag
heel de morgen flink gewerkt , in voorbereiding van volgende week ,kamers en bedden klaarmaken enz... straks nog een wandelingetje doen ....
goed nieuws gekregen van de twins : eentje is thuis (nog geen 3 kg) en het kleintje mag nu uit de couveuse ! ik hoop zo dat alles goed komt , ze waren zoveel tevroeg hé !
minder goed nieuws van een vriendin , had een herseninfarct ---weken geleden ----en 't komt niet meer goed ---wat kan het leven moeilijk zijn  !
daarom : GENIET NU ! terwijl het kan !!          


                                                                    
Image Hosted by FotosOp.nl

Reageer (0)

19-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.meevaller
Klik op de afbeelding om de link te volgen meevallertje vandaag ! Louis is gekomen en de heg is gesnoeid !! dus moe weer content , want een mens ziet er graag goed uit  , denk ik dan , maar een haag die er slordig bijstaat , 't is geen zicht  en ze is ook graag mooi ! vorige keer deed een van de jongens het , maar nu was het moeilijk met werken thuis ... en ... Louis is voor mij zowat de kabouter (doet alles , wat ik niet kan ! )

Reageer (0)

18-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.crème au beurre !
zo , twee uur gewerkt aan twee "crème au beurre's " voor lieve neef , zodat hij morgen kan uitpakken op de bolders club ! graag gedaan jongen !

gisteren in oostende , waren we net nà de bui en 't is de hele namiddag en avond droog gebleven en helemaal niet koud ! maar :DRUK !! overal , je kon op de koppen lopen , zeggen ze wel eens ---

net thuis belde mijn jongste van af de luchthaven (doet hij altijd ) --vertrekt weer naar chili (werk) voor zo'n week  ---heeft een heel druk bestaan , maar is altijd heel opgewekt , er moet veel gebeuren eer hij van zijn stuk is --- en daarna .... komt hij naar Belgie !! en dan komt het gezin mee , ik kan bijna niet meer wachten... vanaf morgen begin ik de kamers op orde te brengen  !!

als het nu droog zou blijven vanmiddag ...komt Louis , mijn tuinhulp ...we zien wel ...

het weer viel tegen , geen louis gezien  .....

Reageer (0)

17-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag
straks komen  er een paar vrienden op de koffie --een vaste op zondagochtend-- heel gezellig ook , eventjes maar , maar toch ! vooral in de winter breekt het je dag ! en deze namiddag , als het droog blijft , even naar zee !

gelukkig zijn is niet een bestemming -- het is een manier van leven !

en ieder moet het beste ervan maken ...dat probeer ik ook ...ik mag niet klagen ...ik kan stappen , lachen en praten , ook zingen  , maar geen toon houden !!

Reageer (0)

16-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag
zaterdagochtend --eerst even naar de dokter geweest --voor een voorschriftje --- niets ergs ---en dan gezellig op koffievisite bij mijn neef -- hij is jarig !! 't was gezellig druk ! hij is het enig kind van mijn jongste broer en door omstandigheden bij ons thuis opgevoed ,we zijn dan ook erg aan elkaar gehecht ! 't kan raar lopen in het leven ....hij vervangt zo'n beetje mijn overleden broer . volgende week wil hij in de club (bolders ) tracteren met een ouderwetse "creme- au-beure" en of tanteke dan even twee stuks kan maken ?! zeker , dat kan tanteke goed --deed ze vroeger veel !!
gisteren een flinke wandeling gemaakt en geslapen als een roos !het was ook heel mooi weer en geen wind ...genoten !

Reageer (0)

15-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog even ...
toch nog even over mijn dorp ! zei ik reeds dat we ook een museum hebben ? ja denk ik , vooral over de fransmans ---maar er is ook een gedeelte dat veel werken bevat van Kathe Kollwitz , de kunstenaar die ook het veel omstreden beeld : het treurend ouderpaar--- maakte . het beeld staat op de rand van onze gemeente op het Duits kerkhof , aan het praetbos , het is een kerkhof voor soldaten uit de oorlog 14-18 .haar eigen zeventien jarige zoon ligt ook daar begraven .
maar 't gaat over de Kathe Kolwittz-toren , waar zo'n zeventigtal van haar tekeningen en etsen hangen en vertellen over de donkere periode uit haar leven .ik bezocht ooit haar geboortehuis in Duitsland en 't leek wel dat wij meer werken van haar hadden ! ze was anti - nazi en misschien daarom werd ze niet zo ge-eerd ?
in de tweede wereldoorlog sneuvelde haar andere zoon !

we hebben ook in de tank-kelder --ons museum was vroeger een brouwerij -- een mooie verzameling van handgemaakte miniaturen  van foor = kermis kramen uit een ver verleden ! prachtig gemaakt ! --ook een huiskamertje en een schoolklasje uit de tijd van toen --compleet met meester en kinderen op de bankjes .
mijmeren ....een bezoekje daar doet je mijmeren .... terug denken .... aan toen .....

Reageer (0)

14-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.up tyd
  ik kreeg vandaag nog een west-vlaamse spreuk :

ol daje doen moet ,doet't up tyd,
en ,ossjeblieft--- me moate;
die ossan zeere ant 'tloopn zyn,
kommn toch te loate ---!  

verder viel 't nog mee vandaag , een klein vlaagje en dan zon en geen wind --zeer goed wandelweer dus . en dat deden we , want 't is donderdag en meisjesdag !dat wil zeggen : of we wandelen  of we winkelen met zijn drietjes --- maar steeds zijn er minstens twee koffie-stops ---we worden wat ouder en er moet op tijd een rustpauze zijn ! gezellig ook ! we passen dan ook de spreuk toe :al wat je doet , doe het met mate !!
gisteren nog eens een button geprobeerd --noppens --ik doe weer wat niet goed --straks nieuwe poging !    

Reageer (0)

13-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gelukt !
eindelijk is het gelukt om een eigen button met link te maken ! met een beetje VEEL hulp !! dank , dank !! en geduld ! mensen toch , nu moet ik blijven oefenen ---anders ben ik het weer kwijt ---op mijn leeftijd is dat allemaal niet zo simpel meer ...

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben ik
  dit vond ik een mooie , heel typisch voor de meeste onder ons !

Reageer (0)

12-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wind en zon
toch nog een mooie dag geworden ! eerst buien , dan zon en veel wind .... maar goed ; het voetpad is weer in orde . gisteren kwamen ze van de gemeente kijken en zoeken hoe het kon zijn gebeurd en ja ....riool onder het voetpad stuk gereden ! ik denk door een camion , maar wie zal het zeggen ? vandaag de tegels er weer op ...zeg nu zelf , is dat niet snel in orde gebracht ? een pluim voor onze gemeente !!
verder over de bagagestaking van  gisteren --mijn kroost heeft geluk gehad ---bagage mee naar huis in redelijk korte tijd ---een meevaller dus !
en morgen komen ze eten , Ma dus ook weer blij !

Reageer (0)

11-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ja -- ja
Klik op de afbeelding om de link te volgen gisteren genoten van de wind in Lissewege --de beeldenroute gedaan --toch nog goed weer na een regen ochtend .mooie dingen gezien , maar ook mindere -- over smaak valt niet.....
inderdaad , smaken verschillen , gelukkig wel toch ! ééntje vond ik dan wel geslaagd ; aan de kerk van Zwankendamme --de symbolen :de maan , voor de islam ,het alom gekende vredes-teken , man -vrouw , de davidster , de fakkel voor vrijzinnigen , zwart - wit  en het christendom  , voor mij een heel mooi symbool voor verdraagzaamheid  !!!  op de terugweg een wandeling gemaakt in het domein Beisbroek -- altijd goed en de wafels zijn er lekker !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bagage staking
net nu de rest van mijn kroost thuis komt uit vacantieland : bagagestaking !
nooit prettig , noch bij vertrek , noch bij thuiskomst ! 't is ook altijd wat op die vliegvelden ! wat gaan ze daar een strop aan hebben ---ze dachten op tijd thuis te raken --- maar 'k kreeg net een berichtje ----neen dus ! JAMMER !!

Reageer (0)

10-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagochtend
Klik op de afbeelding om de link te volgen   ook dat is mijn dorp ! een echte Sala Thai , waar onder een electriciteits cabine is verscholen , zeg nu zelf ...mooier kan het niet ! we kregen het als geschenk , als ik het goed heb van een van onze burgers , die zich heel verbonden voelt met Thailand . hij heeft , denk ik , wel meer dan zeventig keer groepen begeleid naar en in dat mooie land ! een betere en gedrevener reisleider heb ik nooit meegemaakt !
't was een zeer boeiende reis , drie weken rondtoeren met een kenner van dat zo mooie land . 't is wel al een tijd geleden , maar de herinneringen blijven ....DIE kunnen ons niet ontnomen worden !

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!