ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.over : tijd





Over : Tijd :
een zware verantwoordelijkheid naar mezelf toe; ik heb nog enkele jaren op deze planeet, wat doe ik ermee?
Ik heb het geluk omhier te wonen waar de basisbehoeften voorzien zijn zonder al te veel strijd, dus heb ik tijd over om op zoek te gaan naar ‘persoonlijk geluk’ en genot als geen enkel generatie voor mij
Ik heb ‘vrije tijd’, tijd om zelf in te vullen zoals ik dat wil.
Tijd om het leven nuttig in te vullen en mezelf geestelijk of lichamelijk te verrijken.
of niets te doen …..
ik heb de keuze ….

. Zitten ‘nietsen’ is out, ‘bezig zijn’ is in.

Elke seconde vrije tijd moet ingevuld worden .en daar zit het nu net …. Wat als je op leeftijd bent en WIL : nietsen ??

Onlangs wandelde ik in een park, er zat een man diep in gedachten op een bank, een familie wandelde voorbij en de kleinste zei ‘kijk mama is die man éénzaam?’
waarop mama zachtjes zei ‘neen schat die meneer is waarschijnlijk ongelukkig’.
Dom antwoord van de mama , ( vond ik ), maar een goede metafoor over hoe er over vrije tijd en geluk gedacht wordt .
Persoonlijk vond ik dat beeld van die man heerlijk, rustig op een bank zitten zonder afleiding, zonder muziek in de oren, gewoon staren en nadenken, ideaal om problemen, ideeën of plannen uit te werken, maar hij deed ‘niets’ en dat is een teken van ‘ongelukkig zijn’ in onze zo bezige , drukke wereld ….

Dat streven naar geluk is zo’n harde dagtaak dat het ons dreigt ongelukkig te maken.
Vrije tijd is voor jongeren en adulten iets waar ZE MOETEN bezig zijn , ’t lijkt wel of ze bang zijn om eens even te rusten .
even te nietsen , te genieten van stilte , van rust ….

ze hebben het steeds over de ouderen , maar mogen wij niet meer mijmeren , plannen maken en ze niet uitvoeren , gewoon zitten en nietsen ??
zijn we daarom ongelukkig of eenzaam ?
ik toch niet , ik laat graag DE TIJD aan me voorbij gaan … gewoon met NIETSEN !


Photobucket

Reageer (0)

04-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomaar


blijkbaar zijn bepaalde partijen al campagne aan 't voeren voor de verkiezingen in Oktober .... daar had mijn buurman het daarnet over , over de heg
ik moet zeggen , ik krijg het er niet warm of koud van , maar moest toch aan 't versje van Toon denken , en die heeft wel helemaal gelijk , vind ik !


Photobucket

Reageer (0)

03-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.werkdag


't was een werkdag vandaag ... al heb ikzelf weinig gedaan , 'k ben toch doodop van de emmers aan te brengen , mijn hulp heeft de dakgoten afgewassen en uitgekuist, 'ttz , de helft ervan , want in totaal , rondom is het nog een halve dag werk !
't is een zorgzame tiep , (= kerel ) hij heeft een dakpan ook vervangen
'k ben dus weer wat opgekikkerd !

gisteren zeiden mijn vrienden ( zelfde leeftijd en ze doen nog alles zelf ) dat ze zich hadden ingeschreven voor een serviceflat hier in 't dorp ....
ik weet wel dat je dat op tijd moet doen , maar ... ik ben er niet klaar voor , dan maar , zoals nu , mijn spaarcenten uitgeven aan allerhande hulp , verdorie , IK heb er zelf voor gewerkt , geen cent cadeau gekregen , nooit gestempeld , nooit toelagen van dit of dat , 't zijn mijn verdiende centen en ik wil er genot van hebben ook , né !
en mijn huis is mijn thuis , ik ben er zo aan gehecht ...
al weet ik dat het er eens van zal moeten komen , ik wil er nu niet aan denken , en ... misschien kan ik zoals mijn moeder tot 't laatste jaar MET hulp thuis blijven ?
ik heb wel is waar geen dochter, maar ... er zijn allerhande hulpdiensten toch !!?
positief eindigen dus , mijn moeder is 87 geworden , ik heb dus ( misschien ) nog een eind te gaan , we zien wel , voor 't moment geen zorgen


vele groetjes

Reageer (0)

01-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 juli
.

Photobucket

Reageer (0)

30-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren




gisteren .
ja hoor , ‘t was de PWAer en hij heeft één kant van de grote border gekuist , goed gekuist , netjes !
en hij beloofde om regelmatig terug te komen … zou het dan eindelijk toch lukken ???

vandaag komt mijn trots die het gras dan zal maaien , want de klaver overheerst momenteel .
ach , soms maak ik me de bedenking : waarom al dat werk en al die zorgen … maar , het alternatief is mijn huis verlaten , EN DAAR BEN IK NU NOG NIET TOE IN STAAT !
dan maar verder sukkelen met hulp , ergens brengt het ook wat leven in ’t geheel , je hebt contact ( veel contact ) met de bureaucratie en daarna met de kandidaten , die soms “ speciaal “ zijn , maar deze , voor de tuin , gaat wel !
volgende week komt de andere voor klusjes , je weet wel , die met het bruinpapierachtig uiterlijk , maar een toffe knul .

en de school uitslag van de jongste kleinzoon is er ook , en ’t moet gezegd , ’t is meegevallen , waar hij dacht een vijf te hebben , is het een zes geworden , de rest zijn negens en achten , dus … al bij al , GOED !

en ja Amorke , wanneer ik even terugdenk , ’t kan goed zijn dat hij wat van mij heeft , de sloeber …. voor zijn broer : UITMUNTEND , maar die is een harde werker !
dus al bij al , een goed begin van de vacantie , al zal ik ze niet zien ....


Reageer (0)

29-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo dan

‘t valt allemaal nogal mee met mijn teen , dit om jullie gerust te stellen !
met een dik verbandje erom heen en een sandaal die je wijder kan maken , geen probleem !

opeens merk ik bij het openen van mijn blog , dat er nog steeds een steen wordt verlegd , dat moet nu ook maar eens gedaan zijn , , ik leg hem even ergens anders ...en vervang hem door mijn lievelings-song , goed luisteren naar de woorden ... zo mooi ....

flauwe grap , ik weet het , maar wat wil je , na een dag als gisteren , meer dan 30 gr in de schaduw ….. we zijn niet gauw content he , maar ‚t schommelt hier zo erg met die temperaturen , hoe lastig moet het niet zijn voor de mensen in de ziekenhuizen , denk ik dan …..

de examen uitslagen komen eraan , ik zal vandaag wel horen hoe het zat ginderachter , mijn zestienjarige had alvast prachtige cijfers , maar .. de jongste … dat is afwachten , al zal hij zich er wel uitpraten als ‚t niet zo goed is
oei , de bel gaat , 't zal toch niet waar zijn dat er toch een PWAer komt ?? even kijken , tot straks ...

Reageer (0)

28-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klagen




ik weet het , ik ben geen regelmatige blogger meer ……
ik zit zelfs al een tijdje met het idee om het volledig te stoppen , maar dan komt er weer zo’n dag van “ alleen gevoel “ en dan ga ik toch weer verder …

gisteren in alle haast naar de dokter geweest , ik sukkel met iets aan een teen , en noch de pedicure , noch ikzelf kan er iets aan veranderen
heel pijnlijk , ik loop te manken en geen schoen die me nog past
eerst de podoloog gebeld en … heel erg aangedrongen , maar , hij is volzet tot half juli ..
geen praatje hielp dus … en dan maar naar de dokter !

die keek wat ongeduldig , want ik was de laatste van het spreekuur , maar hij luisterde naar mijn klacht , mummelde iets van – zo – zo – bekeek mijn voet , mummelde weer , ja – ja --zocht zijn bril en zijn voorhoofd lamp en zonder me te vragen of verdoving nodig was , begon hij te snijden , goh , ik ben geen kleinzierige , maar hij moest toch even ophouden , ik hield het niet uit !
wat hij precies weggehaald heeft ?? ik weet het niet , ’t bloedde behoorlijk en hij legde een verband aan met druk , zodat ik niet meer in mijn schoen kon , en zo naar huis … ‘k leek wel een invalide van 14-18
de hele nacht pijn en vanochtend heb ik dat verband in een badje losgeweekt en zelf verzorgd .. ’t blijft pijnlijk !
een mens kan toch niet veel hebben hé …


Reageer (0)

27-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en wat denk je van dit ??




voor alle vrouwen die met de weegschaal problemen hebben !! !
denk hier eens over na !


.

Photobucket

Reageer (0)

25-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even nadenken ...en lezen !


Bij de kassa van een supermarkt stelt de jonge caissière aan een oudere vrouw voor, dat zij voortaan haar eigen boodschappentas meebrengt, in plaats van een plastic tas te kopen. "Want plastic tassen zijn niet goed voor het milieu", zo zegt ze.

De vrouw verontschuldigt zich en legt uit: "Wij hadden dat groene gedoe niet toen ik jong was!"

De caissière antwoordt: "Ja, en dat is nou juist ONS PROBLEEM vandaag-de-dag: JULLIE generatie maakte zich niet druk om het milieu te sparen voor de toekomstige generaties!"

Ze heeft gelijk, onze generatie had dat groene gedoe niet in onze dagen. Toen hadden we melk in flessen, frisdrank in flessen en bier in flessen, die we leeg en omgespoeld terug brachten naar de winkel. De winkel stuurde deze dan terug naar de fabriek en in de fabriek werden deze flessen gesteriliseerd en opnieuw gevuld.

Wij deden ècht aan recycling. Maar we deden niet aan dat groene gedoe in die tijd!

Wij liepen trappen, omdat we niet over roltrappen en liften beschikten in elk gebouw. Wij liepen naar de supermarkt en hesen onszelf niet iedere keer in een 300 PK machine, elke keer als we 2 blokken verder moesten zijn. Maar ze heeft gelijk: wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd!

Babyluiers gingen in de kookwas, omdat wegwerpluiers niet bestonden. We droogden onze kleren aan de lijn en niet in een energieverslindende machine die continu 2200 watt verbruikt. Wind- en zonne energie droogden onze kleren echt - vroeger, in onze dagen.

Kinderen droegen de afdankertjes van oudere broers en zussen en kregen geen gloednieuwe kleren.
Maar de jonge dame heeft gelijk! Wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

In die tijd hadden we - misschien - 1 tv of radio in huis en niet 1 op elke kamer.
In de keuken werden gerechten gemengd en geroerd met de hand, omdat we geen elektrische apparaten hadden die alles voor ons deden.

Wanneer we een breekbaar object moesten versturen per post, dan verpakten we dat in een oude krant ter bescherming en niet in piepschuim of plastic bubbeltjes folie.
In die tijd gebruikten we geen apparaat met een motor die op benzine het gazon maaide. We gebruikten een maaier die geduwd moest worden en functioneerde op menselijke kracht.

Wij sportten door te werken, zodat we niet naar een fitnessclub hoefden te gaan om op ronddraaiende loopbanden te gaan rennen, die werken op elektriciteit. Maar ze heeft gelijk. Wij hadden dat groene gedoe toen niet.

Wij dronken uit de kraan wanneer we dorst hadden, in plaats van uit een plastic fles, die na 30 slokken wordt weggegooid. Wij vulden zelf onze pennen met inkt, in plaats van elke keer een nieuwe pen te kopen. Wij vervingen de mesjes van een scheermes, in plaats van het hele ding weg te gooien alleen omdat het mesje bot is.
Maar.. wij hadden dat groene gedoe niet in onze tijd.

Mensen namen de trein of een bus en kinderen liepen of fietsten naar school in plaats van hun moeder als 24-uurs taxi servicedienst te gebruiken. Wij hadden 1 stopcontact per kamer en niet een heel arsenaal aan stekkerdozen en verlengsnoeren om een dozijn apparaten van stroom te voorzien.


Maar is het niet in-en-in triest dat de huidige generatie klaagt over hoe verspillend wij 'oudere mensen' waren, gewoon omdat wij 'dat groene gedoe' niet hadden in onze tijd?

Reageer (0)

22-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag , alweer ...

gisteren hadden we hier een flink onweer , zelfs even zonder electriciteit gezeten , en ik kan er niets aan doen , maar van onweer heb ik schrik !
je bent zo onmachtig tegen dat natuurgeweld …
mijn trots belde na afloop om te vragen of alles in orde was
hij kent zijn Moe als geen ander …

en al zijn mijn jongens heel bezorgd , ik mis mijn kinderen en kleinkinderen ….. mijn lief …….

daarnet belde mijn glorie en stuurde gelijk een fototje vanop zijn boot , hij gaat vissen , het weer daar nodigt gewoon uit om een dagje vrij te nemen , windstil … ideaal visweer dus !
ik gun het hem zo , hij is al zo weinig thuis en werkt héél hard .
vanavond bellen we weer …


vissen in san fernando

Reageer (0)

21-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuin
.
wanneer ik het over een mooie tuin heb , dan spreek ik over bloemen en planten , maar ... zoals je hier ziet , .. 't kan ook anders !

Photobucket



't is stil hier rondom mij , ik heb ook weinig zin om mij hier binnen aan de pc te zetten , het weinige mooie weer dat we krijgen wil ik tenvolle benutten , ik maak een ochtendwandelingetje en eentje in de late middag , voor zolang het kan met ZON !
maar vandaag hebben we al regen , niet fel maar .... 't zonnetje is ver te zoeken , de lucht is grijs en de straten nat ... ik vrees voor onweer verderop ....


Reageer (0)

19-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi hé




een mooie dag vandaag met zon en blauwe lucht , hier althans , ik hoop in ‘t binnenland ook , want daar hebben ze de laatste week niets dan waterellende gehad !

veel heb ik niet te vertellen , ik ben nergens geweest …. En heb heel weinig mensen gezien , maar vanaf NU gaat dat weer veranderen , ik kom weer buiten !
ik las een paar blogs , maar omdat lang zitten moeilijk is , was het beperkt , sorry lieve mensen , ik zal gauw proberen de anderen ook te bezoeken …
als toemaatje een foto uit de tuin , die helemaal gekuist is en er bijzonder mooi bijstaat !




akelei

Reageer (0)

17-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoi !

gewoon even zeggen dat ik er nog ben .....

pioenen

Reageer (0)

14-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een mooie dag

terwijl er buiten een handige tuinier de heggen aan 't snoeien is , zit ik hier met 't snot
en net vandaag is het zo'n mooie dag , ik wil naar buiten , maar voel me rot !
gevolg van de zware behangweek in combinatie met het slechte , koude weer ? of gewoon , een zwakke periode ? wie zal het zeggen , maar ... niet bij de pakken blijven zitten , vanmiddag ga ik eruit !!

gisteren dan , om 8 uur ging de bel en daar stond dan eindelijk de lang verwachte PWAer !
een veertiger schatte ik , groot , en langharig en een gezicht van wat je op zijn minst zou kunnen noemen : doorleefd .
je kunt het best vergelijken met een stuk van dat oud bruin papier , waar vroeger mee ingepakt werd , maar dan verfrommeld en weer effen gestreken , maar waar de kreukels niet uit zijn gegaan

maar , ’t was een sympathieke man en in een paar uur was de klus geklaard , het opruimen en wegbrengen van VEEL tuinafval !
ik bood hem koffie aan en maakte een praatje , en zo heb ik de bevestiging dat hij wel nog klusjes wil klaren , zoals het afwassen van de dakgoten , maar …. ’t Moet goed weer zijn en niet dringend !!
ok , ik ben ondertussen een heel geduldige vrouw geworden ….

en vandaag de tuinier , die is " bijna " altijd stipt en van zijn woord , voorlopig geen tuinzorgen meer ...
oalles is dus stif goet voar 't moment , butt'n 't snot

Reageer (0)

12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het leven

ja , het west-vlams , niet altijd gemakkelijk , maar zo mooi !
volgens mijn glorie , die sedert zijn studietijd vrienden in Noorwegen heeft en er ook voor het werk regelmatig komt , zijn er veel gelijkenissen met de Noorse taal en het west-vlams , zo had hij verleden week een taxichauffeur die in Oslo zei : smiett die deure moar toé , gewoon zoals wij het zeggen , hier dan , alleen op TV worden wij ondertiteld !
hieronder een wijsheid van een schrijver uit de westhoek , de man is er niet meer , maar hij was héél wijs ! = né slim'n was't !

ik zal voor alle niet west-vlamingen er maar de vertaling bijzetten ...


curieus zoals het in het leven gaat
zowel bij grote, als bij kleine ( hier bedoelde hij , zowel bij rijken als bij armen )
als er te lachen valt , iedereen lacht mee
maar ben je verdrietig ... je blijft alleen achter .

Photobucket

Reageer (0)

11-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe week




bijzondere dag vandaag , weer het begin van een nieuwe week en ik hoop op een rustige …..
geen grote werken , geen ongevallen , geen aanslagen , gewoon , een week om even weer normaal te doen en te zijn !
daarom : leer ik jullie vandaag enkele woorden in MIJN dialect , kwestie dat we elkaar blijven begrijpen nietwaar …

Balletje = bolje
bed = nest
bed = tram
dametje = wuuvje
deurlijst = sjambrangs
drijfnat = zuupende
elastiek = rekkel
emmer = seule
Foto's, tekeningen, ... = Prentjes, tekeniengsjhes.
Gehakt = gekapt
Google = Hoehel
idioot = kloefe/ kloefekapper
rubber laarzen = kajuutsel botn
School = Sjhole
Sloffen = sluffrs
stommeling = mutn
trui = boaj
tuinklompen, = sletsn, kajuutn

je ziet zo moeilijk is het niet

en om weer normaal te doen … een mooie foto !




Photobucket

Reageer (0)

10-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hallo





’t Is pas op vrijdag D day geworden , na de middag heb ik die twee knappe jonge schilders uitgezwaaid !!!
en van dan af tot gisterenavond ben ik permanent aan ’t opkuisen geweest !
met als gevolg , bijna onbeweeglijk nu , rug en knieën zijn aan ’t protesteren dat het een lieve lust is !

maar : mijn woon- en tuinkamer zijn als NIEUW , de gordijnen lijken weer wit , de overgordijnen hangen aan nieuwe rails en schuiven dus weer goed , alles is uitgezogen en stofvrij gemaakt kortom , ik ben content , maar doodop !

en 't zal ZEKER de laatste keer zijn geweest , 't vergt enorm veel van je om een week lang het gejengel van een radio op volle toeren te moeten aanhoren , al heb ik elke keer ik ging zien eventjes aan " de stillerknop gedraaid " , 'k was nog niet in de keuken of 't was weer anders
jonge mensen kunnen niet zonder lawaai blijkbaar ! >

maar 't is voorbij , over en gedaan !
nog wat kasten vullen , morgen misschien en ... we spreken er niet meer over !
rest me nu nog , aan allen een ZONNIGE DAG TE WENSEN !

Reageer (0)

07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag ...




vandaag : D DAY !
het behangen is gestart en 't gaat naar mijn zin zijn ( gelukkig ) neen echt , 't wordt mooi , fris en nieuw !!( dat vooral )
morgen en zaterdag is het dan aan mij , weer kasten vullen , dozen slepen na de opkuis ( zucht ) maar ... ik heb de tijd !
gisteren even een korte wandeling gemaakt , vandaar het veldboeketje , mooi he !




veld

Reageer (0)

05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de dag


vandaag scheen de zon toen ik wakker werd ! de lucht zit niet blauw - blauw , maar .. 't verschil met gisteren is enorm !
straks ga ik naar de markt en heb besloten om het wat te rekken
hier in mijn kleine bureautje tussen stapels dozen , met het internet dat regelmatig uitvalt ... is het ook niet alles .
hebben jullie dat nu ook ? of is dat alleen hier , dat bericht om de paar minuten : -- internet explorer werkt niet , zoekt naar een oplossing --

ONDERTUSSEN AL BIJNA AVOND .
over de werken dan ....
't gaat vooruit , traag , maar gestaag . mijn huis ruikt al naar verf
ROND 4 UUR WAS ER EVEN PANIEK , GEEN STROOM MEER DOOR EEN KORTSLUITING !
één van de mannen had loodpapier op een open stopkontact gedaan en ... met het nare gevolg ! ! !
wat zoeken en vragen ( maar ik weet daar niets van ) en dan de electrieker gebeld ( een vriend van hem ) die na 1 uur kwam ( vlug dus ) en 't euvel was zo opgelost !

straks , wanneer ze weg zijn , ga ik een beetje proberen het meeste stof buiten te krijgen gelukkig was het vandaag een mooie dag !!
morgen krijgt alles een laag verf extra en overmorgen behangen ...

en ... voor wie niet gelooft dat het DE LAATSTE KEER is voor mij , echt hoor , het vorige hing er ook bijna 14 jaar !
geen paniek dus , ik heb dus nog wel even te gaan hahahaha


Reageer (0)

04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nieuwe week



De schilders- behangers zijn er
mijn woon-en zitkamer krijgen voor de laatste keer in MIJN leven een nieuw behang en de nodige verf .
maar eerst heb ik alle kasten ontdaan van hun inhoud , alles naar boven gesleept en gisterenavond alles wat ik kon dragen naar de garage gebracht ( zucht )
dat was DE finale van een feestweek !

ik zal dus wel regelmatig op de pc zijn , denk ik , tenminste , als ze de kabel er niet uit doen , want die zit daar ….

mijn hele huis is net een opslagplaats , in mijn bureautje kan ik net WEL aan de pc ..
maar …met de verwarming weer aan , juni , wat een rot weer !


Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!