ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
26-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet zo geslaagd !
ik heb dat nu altijd hé , als ik er mee bezig ben , dan vind ik het goed , en als 't af is ; dan niet meer zo , maar dan moet je het er mee doen , kan je niets meer aan veranderen ! ik heb het het over boetseren natuurlijk ! in mijn gewone leven ben ik nochthans geen twijfelaar , om iets te kopen bv. , ik denk daar geen maanden over na , ofwel wil je het ofwel niet ! maar met dat boetseren , neen , daar ben ik eigenlijk nooit echt content van !



   

   

voor en na het het kleuren .

Reageer (0)

25-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag
gisteren was het , hier althans , een ongelooflijk mooie dag , blauwe lucht en zon en 11 gr . ik ben naar de markt geweest tot twaalf uur -- zoals je weet is naar de markt gaan , voor mij ; met vrienden koffie drinken en praatjes maken --- en in de namiddag naar mijn hartsvriendin geweest . weer lekker bijgebabbeld . op weg naar huis , een omweg gemaakt om een paar beelden af te halen , want ik heb zelf geen oven meer en moet ze dus ergens brengen om te bakken ! straks of morgen ga ik ze een kleurtje geven en dan laat ik ze zien . niets speciaals , gewoon een clown ! die ene is beter dan de andere , maar ja .... zo was mijn dag héél druk gisteren ! beter dan vervelen ....

 "Eén moment van vreugde verdrijft honderd zorgen."

Reageer (0)

24-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dialect ....uitsterven !
daar ga ik dan gauw eens wat aan doen ! want ...dat het west-vlaams zou verdwijnen , dat zou zonde zijn !! met wat zou er dan nog kunnen gelachen worden ? wij zijn immers meestal HET onderwerp van spot , ze verstaan ons niet , ondertitelen ons , en ... maar dat is nu net het prettige van dialect ; je kan onder elkaar eens lachen !!

 een oude brugse mop, zo oud dat velen hem al vergeten zijn:

2 dakdekkers tijdens de "schafttijd":

"è je gie da ook da jen termos lekt als tie in je kaba zit? de kaffie zit weere tussn m'n stuttn verdoeme..."

"ik èn dor etwa ip gevoendn wi, kiek wa da kik over m'n kaffiepulle trekken, azo lekt da nie mi.." (de collega toont een thermos met een condoom erover..)

"Wor oal je gie da, zo'n cajouchou??"

"geweune, bie d'n apothekere"

"aja dadde.. prakties é, k moen dad ook en.."

's avonds nà het werk ging hij dus nog vlug even bij de apotheker langs..:
"Madam, ik zoekn zo'n kajouchou voor over m'n pulle..."

"ja meneer, ik vermoed dat ik begrijp wat je bedoelt, en hoe groot moet dat ongeveer zijn meneer..? 

" de dakdekker toont met z'n handen hoe groot z'n thermos is (30cm, 10cm diameter..)

"amai da's groot" zegt de apothekeres..

"ja madamtje, je moe weetn, als me wiender goan dekkn, ton is da voor e hjeeln dag é!!"

Reageer (0)

23-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
ik wil graag nog een van mijn beelden laten zien , een buste , puur fantasie !



    

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren
 gisteren was dan toch weer een gezellige dag !
naar Brugge geweest en gewoon een toeristen menutje gegeten , daarna een wandelingetje over de vismarkt en langs de dijver , 't was er kalm ,   dus prettig !!
zelfs in gezelschap moet ik altijd even aan mijn voorouders denken , wanneer ik daar loop , ik kan me hen dan zo voorstellen , daar in vorige eeuwen , in de kledij van toen , alhoewel , ze zullen daar wel niet geflaneerd hebben zoals ik nu  en koffie zijn gaan drinken in een mooie zaak , neen mijn voorouders waren arm , en die mensen liepen niet te wandelen , maar holden hier of daar naartoe in opdracht !!   of heb ik teveel verbeelding ?
alleen mijn Brugse grootmoeder heb ik gekend en zij droeg nog de Brugse dracht = kapmantel en zo'n zijden muts met pareltjes en linten onder de kin , ze woonde in een godshuisje. , die huisjes bestaan nog in Brugge , al zijn ze meestal niet voor ouderen .
ik dwaal weer af ....'t was een leuke dag gisteren !

Reageer (0)

22-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag

Image Hosted by FotosOp.nl
geen gewone zondag ochtend ! neen mijn vaste visite op zondagochtend is nog steeds niet compleet ! eentje is nog in de revalidatie en ik ben haar gisteren gaan opzoeken . ze was heel blij me te zien , maar ach , wat is ze mager geworden ! van pijn verlies je je kilo's zonder dieet ! ik hoop heel erg dat ze er binnen een paar weken weer bij zal zijn ! en nu voor allemaal : een prettige carnaval -zondag !
 
ik ga uit eten !!

Reageer (0)

21-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet te geloven !
niet te geloven !! maar één simpele uitleg  van Febe lukt het wel ! niet dat ingewikkelde gedoe ,maar gewoon  rechtop , rechtaan !  

   BEDANKT FEBE!!

Reageer (0)

20-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren ...

vandaag is het een prachtige dag ! heel even buiten geweest en er héél erg van genoten , 't is zonnig en 9 gr. nu wacht ik op een telefoontje van mijn jongste , hij is na twee weken van hot naar her vliegen weer op weg naar huis ! gelukkig is er nu de telefoon of mobieltje , zodat het gezin dagelijks contact heeft met elkaar ----hoe anders was het vroeger ----toen vaders voor 't werk weken weg waren en er geen telefoon was , alleen een brief , maar de meeste konden niet lezen of schrijven !dat was in mijn grootvaders tijd heel gewoon . mijn grootvader kon het wel , maar grootmoeder niet , langs beide kanten niet , ik bedoel hiermee : de twee grootmoeders , blijkt uit oude documenten , ze moesten tekenen met een kruisje ! wat zouden ze opkijken , nu , die mensen zijn nooit verder geweest dan het volgende dorp ! mijn ouders echter gingen in de zomer al eens op reis , Frankrijk , Duitsland en Engeland .dat was al heel wat in de jaren zestig ! ja naar Nederland natuurlijk ook , want dat was buitenland . oudste zus trouwde en ging daar wonen in 1949 !! voor onze generatie was het al meer een gewoonte om verre landen te zien en te verkennen .en onze kinderen , dat is helemaal anders , die jongste van ons LEEFT zowat in een vliegtuig ! ach , ik ben weer aan 't mijmeren .....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.grapje

Twee zestigers praten met elkaar over ouder worden. Zegt RIK: Het probleem bij vrouwen is dat ze weigeren te aanvaarden dat ze ouder worden Ze gebruiken allerlei trucjes om het te verbergen. Je hebt het bij het rechte eind, zegt Piet. Ik ken een middel om hen te ontmaskeren.
Als je wilt weten of je vrouw hardhorig wordt, ga dan op tien meter van haar vandaan zitten en stel een vraag. Als ze niet antwoordt ga je op vijf meter afstand zitten en stel de vraag opnieuw, dan op twee meter en tenslotte op één meter.
 RIK vindt het een schitterend idee en thuis gekomen neemt hij meteen de proef op de som. Terwijl vrouwlief in de tuin de was ophangt, gaat hij op een tiental meter van haar vandaan zitten en vraagt: Schat, wat eten we deze middag?
Er komt geen antwoord. Hij verkleint de afstand met ongeveer de helft en stelt de vraag opnieuw: Schat, wat eten we deze middag? Er komt geen antwoord. Hij komt nog dichterbij zitten en vraagt: Schat, wat eten we deze middag? Opnieuw geen antwoord. Hij begrijpt er helemaal niets van, gaat naast haar staan en vraagt luid en klaar: Schat, wat eten we deze middag?
De vrouw draait zich om, kijkt hem geërgerd aan en antwoordt: Voor de vierde keer, kip met friet!

Reageer (0)

19-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor carine
speciaal voor carine die gisteren pangasius klaarmaakte ! deze is wel geen vis om te eten , maar een "moeder" waar ze uit kweken , ttz waar ze de eitjes van af nemen om te kweken ! hier en overal word catfish of pangasius in filet verkocht !

cathfish of pangasius

catfish species from Vietnam, Pangasius bocourti (Pangasiidae) species are heavily cultured in Africa and Asia

Reageer (0)

18-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.woensdag


] 't begint te beteren ! vandaag is het dan héééél mooi weer buiten , maar 'k ben nog niet in staat om de baan op te gaan ! nog een paar dagen op mijn tanden bijten en wachten tot het helemaal over is !! je zou er verdorie EENZAAM van worden ! buiten een telefoontje in twee dagen , geen woord gesproken ! eigenlijk ben ik nu niet echt verlaten , dank zij jullie !! waarvoor dank !

Reageer (0)

17-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
wel , al bij al valt het nog mee !
ik ben niet ok , maar buiten het slappe van de naweeën van griepje , gaat het . vanochtend alleen maar mijn douchke gepakt , geen haar gewassen , heb ik geen fut voor , en vanmiddag een tukje gedaan , (wat ik anders niet kan )en nu zo'n behoefte aan heb !
en nu probeer ik met de richtlijnen van "blogtips" die foto's van de harde schijf op mijn blog te zetten naast elkaar .... neen lukt niet !!!!!!!!
ik ben niet fit in mijn kop , denk ik ....'t heeft anders al geen overschot !!

aan al wie langskomt , ik hoop dat het je goed gaat en ...moest je ooit een simpele tip hebben die ik kan begrijpen , 't zou meegenomen zijn .

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.





De kunst van te leven is: thuis te zijn alsof men op reis is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dinsdag

vandaag iets beter . maar niet om naar de markt te gaan , 't zal een dinsdag zonder praatje worden , vrees ik ! maar ik kan de wasautomaat aanzetten en straks dan in de droogkast stoppen , een beetje lezen en wat op de pc oefenen ! misschien leer ik vandaag wel hoe je nu die foto's naast elkaar zet . 't zal toch ooit wel lukken zeker ? en straks ga ik proberen mijn haar te wassen , 'k ben precies een ziek konijn ( geen glans in de pels ) en als er iets is wat ik erg vind , dan is het "vet" haar ! 't zal wel lukken en 'k heb de hele dag !

Reageer (0)

16-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eigen werk

Photobucket

Photobucket 

eigen werk uit klei , na het drogen bakken op 980 gr. en nadien gekleurd ,dit is sedert jaren mijn hobby !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goeiemorgen

"Als je de juiste toon vindt, is heel je leven muziek."

dit klinkt bijzonder mooi , vond ik ! maar ik schijn momenteel de juiste toon te zijn kwijt geraakt , mijn griepje heeft zich uitgebreid naar mijn keel en mijn borst ! ik heb wel geen koorts meer , 'k ben dus op de goede weg ! mijn lieve buurvrouw kwam juist even met een "smoes" informeren wie er hier wel kon overnacht hebben ?! je moet er toch maar mee leven hé , als je zo nieuwsgierig bent ! buiten dat , valt ze best mee ! maar ja , ze had zaterdag de oudste gezien en later stond er dan een andere wagen de hele nacht en dag .... en ze wist van niets ... ik zal dus op mijn leeftijd niet in twee sloten tegelijk lopen , ze houden me in de gaten !!

Reageer (0)

15-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plaatjes
een paar mooie foto's van mijn geliefde plek in 't zuiden !



Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagavond
mijn kinderen kwamen zaterdag ....en ik was helemaal niet lekker in mijn vel ! grieperig ! verdorie , dat het nu juist moet zijn !! mijn jongste bleef slapen en is nu net vertrokken . en ondanks dat ik mij niet zo best voel , hadden we een fijne rustige dag . hij heeft de hele dag aan zijn presentatie gewerkt en ik heb genoten van het niet alleen zijn  ! maar allé , binnen een paar dagen zal dat ook weer over zijn ...hoop ik !

Reageer (0)

13-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
zo , we zijn weer een dag verder ....met een beetje storingen ...maar dat was gisteren .
vandaag een nieuwe dag en al is hij grijs , 't gaat een" goede dag "worden !
naar de kapper , boodschappen doen voor morgen en zondag , want mijn kinderen komen eten  , morgen en overmorgen !!  moe weer blij natuurlijk ...
deze namiddag naar mijn caféclubje , op vrijdag ga ik , als 't kan voor een uurtje , dan ben je er weer even uit hé .
ik ga een kaart meenemen en ze allemaal laten tekenen om naar de vriendin te sturen die is opgenomen , zal ze misschien wat van opkikkeren  , ze ziet het niet echt zitten .
en voor de rest van de dag ....uitkijken naar morgen en zondag !
en niet teveel aan vroeger denken  , want al dat valentijn gedoe , kan behoorlijk pijnlijk zijn voor iemand die daar gevoelig voor is en zijn lief verloren is .....
maar ... het geluk dat ik mocht beleven , kan eigenlijk niemand nog afpakken  ......ik kan er nu zelfs al over praten , en dat is al heel wat !!

ik wens jullie allemaal  : een mooie Valentijn , vol verwennerij , zodat jullie later ook kunnen terug blikken en met een "goed gevoel" kunnen mijmeren  zoals ik !!!

Reageer (0)

11-02-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijmeren
ik wil zo graag even mijmeren = terugdenken aan een moment zonder zorgen ...zoals dit : het allereerste feest met een geleende jurk !

Image Hosted by FotosOp.nl


wat waren we jong en  zonder zorgen !
ik mocht de jurk lenen van een klasgenootje
om naar haar feest te gaan !
ik was niet in zo'n "goede doen" dat  ik zo'n feestjurk bezat !
maar 't plezier was er niet minder om !!

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!