ani's mijmeringen
Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



herinneringen ,zoveel mooie dingen !

20230214-184116
26-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondagochtend

zoals gewoonlijk vroeg wakker ! even blijven liggen en genieten van de stilte , want op zondagochtend is er geen verkeer ! geen lawaai van auto's , geen camions die je letterlijk "wakker schudden ", heerlijk , de radio niet aan , want ik hou echt van complete stilte als het kan ....
alleen de vogels in de tuin zingen hun lenteliedje , en al zal het vandaag dan ander weer worden , tot nu is het nog steeds droog en redelijk licht , niet grijs , we gaan echt de goede kant op ! bijna Mei , de "mooie maand MEI" zei mijn moeder altijd !
zondag vind ik altijd een goede ochtend : dan weet ik zeker --er zal iemand langskomen = koffievisite in de ochtend en in de namiddag op stap !
ik weet ook wel dat je een deel van "geluk " zelf maakt , maar ik weet ook dat anderen daar soms aan meehelpen ! en gezelschap maakt deel uit van "geluk " in mijn geval dan .
ik ben wel graag alleen sedert het lot daarover besliste , maar ALLEEN zijn en eenzaamheid is een heel ander begrip !
maar ik had het over de luxe van de zondagochtend ; toen = vroeger , met mijn lief en zelfs daarvoor met het gezin , was zondagochtend een ritueel ! samen in de keuken eten met verse pistolets en gekookte eitjes ! iedere zondag en nooit was het een sleur , en dat was het moment dat de kinderen vertelden en later , als tiener , soepel aan de tand werden gevoeld !!
ik denk dat ,wanneer mijn trots dit leest , hij zal glimlachen ...en zal terugdenken aan bepaalde leuke dingen !
ja , zondagochtend ...zoals toen ....kan niet meer ... maar 't is nog altijd nu en dan speciaal , zoals vandaag !

Reageer (0)

25-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nog is het...

en nog steeds is het een blauwe lucht , hier in de polders !
morgen ga ik de erfgoeddag benutten !! waarschijnlijk in Brugge !

't was inderdaad een fijne zaterdag met mijn kinderen , zowel thuis als aan de telefoon . morgen vertrekt mijn "glorie" weer naar Vietnam , ik hoor hem wel nog even vanaf een vliegveld .
mijn trots is zich aan 't voorbereiden voor een triatlon , ja , verleden jaar een marathon en nu een triatlon ! en dat als hartpatient !!!
ik ben wel content voor hem , maar ook een beetje bezorgd ! normaal toch ....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zaterdag

zaterdag en 't zou veranderen , het weer dan ! nu is het nog héél mooi , ik wil het stukje "lucht" vanuit mijn keukenraam vastleggen . "mijn stukje blauw voor vandaag " wil ik met jullie delen ! MOOI hé ! straks zal ik tijd hebben , tegen de avond aan , om te bloggen ---eerst krijg ik mijn "helft" van mijn gezin te eten , en dan moet er gebabbeld worden !!! en de andere "helft" krijg ik vanmorgen nog aan de lijn ! 't wordt een HEERLIJKE zaterdag ! ik hoop voor jullie ook !!



Reageer (0)

24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gisteren

gisteren , donderdag , toch wandeldag geworden !
naar Oostende geweest en de hele zeedijk afgewandeld , met de wind in de rug , want die was echt nog koud !
dan koffie gedronken in de "bar paddock" op het zo zonnig en windvrij terras ! we waren er nooit eerder geweest , want vroeger was dat alleen voor de "rijken " maar ..., het was dezelfde prijs zoals in een andere café , dus in de toekomst zullen we daar wel meer van het "windvrije" gebruik maken !
we hadden heel wat te vertellen , want ook mijn vriendin was in 't weekend op familie bezoek geweest ! we hebben daar = op dat mooie terras ook plannen gemaakt voor een november uitstapje van één a twee weken !goed hé !
ik moet rekening houden met mijn bezoekjes aan de spaanse kleinkinderen , en Sim , mijn vriendin plant graag alles , dus ....gaat zij plannen !(ik doe meestal alles nogal impusief )!
maar ja , iedereen is verschillend !vroeger gingen we met zijn vieren , maar na de laatste reis in october is de gezondheid van nr vier zo hard achteruit gegaan , en nr drie heeft ALTIJD de zorg van kleinkinderen ( teveel )dat ze niet mee kan ! zo blijven we maar met twee over ! waar we zeer veel jaren ons vier rondtrokken !
nu zal het dus rustiger worden , geen rondreizen meer , met elke dag een ander hotel , dat zie ik niet meer zitten ! we gaan gewoon rustig , op eigen tempo uitstappen doen en een auto ter plekke huren ? we zien wel , november is nog ver weg ......

Reageer (0)

23-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stilletjes aan
Klik op de afbeelding om de link te volgen
ook ik kom stilletjes aan weer op gang ,ik ga zo eens wat blogs lezen , maar moest eerst zorgen voor inkopen , je moet toch eten he , zelfs al ben je weer alleen ! en ik moet nodig een beetje stoffen , heb ik gemerkt , straks dan ... na de koffie !
aan allemaal een zonnige donderdag !

Reageer (0)

22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooie plaatjes
 en nog steeds gelukkig !




samen op de nieuwe bank !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik ben er weer !

Hier ben ik weer , ik heb er zeker niet bij gezegd dat ik altijd meer dan één dagje naar oudste zus ga ?
ze woont nogal een eind hier vandaan , en daarom ...
het was een echte familie bijeenkomst , leuk voor iedereen .
natuurlijk waren er ook een paar vrienden , ook op hoge leeftijd en nog in goede doen !
zondag was het feest , en zoals je kan zien , ze waren in opperbeste stemming ! maandag -de eigenlijke trouwdag-datum - kwam de burgemeester feliciteren en een fotograaf en reporter voor het plaatstelijke dag en weekblad . dat had nog een klein probleempje ! oudste zus is niet zo erg gesteld op al die vragen over privé zaken en die jonge vrouw ( reporter) bleef maar doordrammen ! toen het dreigde uit de hand te lopen zijn één van de schoondochters en ik maar tussen beide gekomen met een grapje , want zus begon aardig overstuur te raken door de "indiscrete " vragen !
verder was het een héél mooi weekend en ik denk dat ze na al die aandacht verlangen om terug hun gewone leventje op te nemen , 92 en 86 jaar , niet niks hé !!

Reageer (0)

18-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.morgen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
morgen dan feest ! 60 jaar lief en leed delen ! niet niks de dag van vandaag !
als ik denk aan de puzzel van natoken , dan hebben oudste zus en haar gemaal wat afgepuzzeld
maar denk je dat ze binnen zestig jaar , nog zo'n feest zullen KUNNEN geven ?'lijkt niet te zullen lukken , nu doen ze niet zoveel moeite meer om het lang vol te houden , lijkt mij !
of zie ik het een beetje zwart -wit ,?
ach , ja , er zijn natuurlijk nog "goede" voornemens bij huwelijken , maar ik heb wel een "rare" ervaring gehad !
een tijdje terug was ik op een bruiloft als genodigde -- wat doe je dan ? ...inderdaad : feliciteren ! en enthousiast voegde ik er aan toe : " veel geluk hoor , voor altijd ! "
waarop de bruidegom zei "ANI , altijd , is lang hoor !"
ze zijn al gescheiden !!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.probleem opgelost !

jullie hadden het misschien al gezien : mijn blog was weer eens uit model !!
Febe heeft me weer - weeral - op het goede spoor gezet !
DANK FEBE !!
voor jou !

Reageer (0)

17-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hier en daar ....

je gaat hier en daar wat lezen , wanneer je blogs afschuimt , en ..dan komt er vanzelf iets naar boven ! een herinnering , plezant of ernstig , maar je weet weer wat te schrijven ...
zo kwam het ineens weer in mijn gedachten wat het nichtje of liever kleindochter van oudste zus ooit beleefde . ze was toen een ukkie van vier (nu al bijna dertig , met eigen bedrijf en zeer kunstzinnig ) soit ,
de kleine meid wou wat weten waarop haar moeder als antwoord had gegeven : "weet ik niet , ga het buurman maar even vragen !"
ze woonden in huizen waar de tuinen inéén liepen en gingen meestal achterom .
dat deed ze , en buurvrouw , in de keuken bezig , zei op de vraag waar buurman was , heel nonchalant " in de douche !
"vlug ,zoals kinderen zijn , rende ze naar de badkamer , trok het gordijn opzij en zei "o "
buurman , niet erg geschrokken vroeg , omdat ze het gordijn niet losliet " en .. vind je het mooi ? " kleine M , nooit op haar mondje gevallen , liet het gordijn los en riep al hollend " neen , 'k vind er niets aan ! "
tot op heden wordt er bij elke gelegenheid met het voorval gelachen !

Reageer (0)

16-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 jaar trouw....

oudste zus is zondag 60 jaar getrouwd ! en ...neen , het mopje hieronder is niet "nog" niet van toepassing !
alhoewel ze een hoge leeftijd hebben , zijn ze beiden nog allert ! en héél lief voor mij en iedereen !!zo kreeg ik een paar mails van familieleden om te vragen of ik er ook zou zijn , dus ...'t wordt een heugelijke dag !
één van mijn favorieten is de vriendin van een neef (zoon van een schoonbroer ) ze is Z- Afrikaanse , maar woont in Duitsland , ze stuurde me een prachtzicht van de tafelberg , verder kijk ik uit naar het zien van de baby's terug uit N- York en de tweeling die nu 9 maanden zal worden !
ik ben content van mijn ochtend ook , 'k heb witte gordijnen gewassen en je kan het echt zien ! straks doe ik mijn blogvrienden een plezier , want 't is er deze week nog niet veel van gekomen ....ik ga overal eens bijlezen ...
NOG EEN FIJNE DAG !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.60 jaar getrouwd ....



Een ouder echtpaar nodigde de buren uit om te komen eten.
Telkens als de oude man zijn vrouw iets vroeg, begint hij met 'schat','lieveling', 'duifje', enzovoorts. De buren waren onder de indruk, want het echtpaar was al bijna 60 jaar getrouwd.
Toen de vrouw even naar de keuken was, zei de buurman tegen de man : "Ik vind het zo mooi dat u uw vrouw, na al die jaren dat u getrouwd bent, nog steeds koosnaampjes geeft".
De oude man boog zijn hoofd.en zegt "’tja wat kan ik doen ,’t is uit noodzaak , ze weet niet dat ik al tien jaar niet meer op haar naam kan komen!!!"

Reageer (0)

15-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten


GENIETEN VAN HET VOORJAAR !

Photobucket

Reageer (0)

14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een keer iets van Toon


ZO'N IDEE

Er moet toch 'n plek zijn,
'n land of 'n rijk,
waar iedereen happy is, ied'reen gelijk.
Er moet toch zo'n plek zijn,
of dacht je van nee,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Er moet toch zo'n plek zijn,
heel ver hier vandaan, daar kookt nooit iets over,
daar brandt nooit wat aan, geen vel op de melk en geen vlieg in je thee,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Er moet toch 'n plek zijn, misschien wel heel hoog,
daar krijg je in 't bad nooit meer zeep in je oog.
D'r is altijd plezier en papier op de plee,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Er moet toch 'n plek zijn, vèr weg zeggen ze,
daar glijdt nooit je broek van je kleerhangertje.
Het kan er niet tochten en d'r is geen TV,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Er moet toch 'n plek zijn, zo kinderlijk speels,
daar loopt nooit de rits van je gulp uit de rails.
En niemand is hongerig en niemand blasé,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Er moet toch een plek zijn van 'n ander allooi,
ver weg van de haat en het kleine geklooi.
Geen roddels, geen pijn en geen ach en geen wee,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

En als je daarboven opnieuw bent ontwaakt, en je denkt,
wat heb ik me te sappel gemaakt,
dan begrijp je de sores die je had hier benée,
ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Daar is alles anders, de poen en de sex,
je gaat er ook heen zonder traveller-cheques.
Maar als er één gaat, roep je nooit 'mag ik mee,'
want ik weet het niet zeker, maar ik heb zo'n idee.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tuin
Klik op de afbeelding om de link te volgen

voor wie geen tuin heeft ....even mijn vroege rododendrum laten zien ! ik heb er verscheidene staan , maar deze is altijd een paar weken vroeger klaar ! mooi hé ...

Reageer (0)

13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna voorbij ...


pasen weer voorbij ! De paasvacantie nog niet , maar de paasdagen wel !
Vandaag is de zon maar na drie uur door de wolken geraakt ,
Maar we zijn toch even naar de paas-maandag markt in Diksmuide geweest !
koffie gaan drinken in alle rust in” de oude pastorie” , toepasselijk , met pasen !
we waren daar voor ’t eerst en ’t is een mooie , rustige zaak !
voor herhaling vatbaar !

ik kreeg net weer een mail-foto van mijn kleinkinderen op de terugweg , weg van de sneeuw , terug naar de zon en morgen naar school ! ze hebben het REUZE leuk gehad ! ben ik blij om en ik kreeg iedere dag een mailtje .
volgende week ga ik naar het 60 jarig huwelijks jubileum van oudste zus , alle familie en aanhang zal er zijn , ik kijk er erg naar uit !
131.gif

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.waar is de tijd ...


waar is de tijd gebleven ? dit is maart 1954 en october van hetzelfde jaar met" ons clubje "derde van R ben ik op de carnaval foto en onderaan ben ik de "topgirl"






gelezen bij de vrolijke bloggers : -- wanneer je gelukkig bent is je fantasie levendiger , wanneer je ongelukkig bent is je herinnering levendiger !!---

wel ...herinneringen MAKEN je soms ook gelukkig en levendiger !!

Reageer (0)

12-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het etentje


Vandaag haalde ik samen met mijn vriendin herinneringen boven aan onze kindertijd . we zijn immers al vrienden van de lagere school en brachten als tieners , alle zondagen samen door !
We waren toen met zeven , en in die tijd was er een liedje : zeven jonge meisjes zaten op een rij ? ik weet niet eens meer hoe het was , maar toen zongen we het wel !
we noemden het héél origineel “ ons clubje “ wat hadden we veel plezier . elke zondag namiddag waren we samen , telkens in een ander huis , om te dansen !
want in onze tienertijd was er alleen bal met de kermis en met 11 november en met carnaval. ( 11 november = toen werden fondsen opgehaald door middel van een bal om een herdenkings-monument te zetten in het dorp . het toenmalige gemeente bestuur vond het niet nodig eer te bewijzen aan de gesneuvelden ! )
Ik dwaal weer af …ons clubje .
Ja we waren met zeven en eentje moest de platendraaier verzorgen , we wisselden af , zodat we ieder om beurt konden leren dansen ! wat hebben we een zorgeloze tijd gehad !
Zo gingen we met carnaval samen een pakje huren of soms maakten we het ook zelf , ook op zondag !
Maar rond ons achtiende begon alles te verwateren , iedereen ging verder studeren en had andere dingen te doen . we zagen elkaar bijna niet meer , ikzelf was maar ééns in de maand thuis ……
En later … elk had een ander leven , trouwde en eentje ging naar Parijs wonen .
We zijn elkaar echter nooit helemaal uit het oog verloren .twee van de zeven zijn al overleden , de Parijse woont nu in de Dordogne ,drie verloren reeds hun partner en eentje is héél slechtziende , maar nog steeds gelukkig met haar liefde !

Wat een etentje toch weer niet op brengt , zoveel herinneringen .....

en het etentje ...heel lekker en GEZELLIG !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pasen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

vandaag dan PASEN , er zullen niet veel bezoekers langskomen op het blog , denk ik , want Pasen is een familiedag !
voor mij dus niet , mijn trots kwam gisteren en we hebben weer wat in de tuin gewerkt en in ’t zonnetje gezeten . hij is gevallen met de fiets en ziet rood en blauw met een beetje overal vel af ! gelukkig had hij een helm op .
mijn glorie brengt vandaag zijn laatste vacantie dag in de sneeuw door , ze hebben genoten ! hij stuurde iedere dag een émail-foto ! heel fijn , zo leef ik een beetje mee !
vandaag ga ik met een vriendin uit eten , onszelf een beetje verwennen !
aan allemaal een FIJNE PAASDAG





Reageer (0)

11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even mijmeren.....


Mijmeren ….

Herinneringen aan toen , aan de paasdagen toen de kinderen klein waren . Toen ze bij mijn ouders gingen eitjes rapen en bij broer op het hof , wat hadden ze toen plezier , want daar viel nogal wat te rapen !
En toen kwamen de kleinkinderen en waren wij het ,die plezier hadden in het verstoppen !
Opa stond op de uitkijk en gaf een seintje , wanneer ze in aantocht waren , dan kon oma ze aan de deur even bezig houden , terwijl opa voor paashaas speelde ,en dan …het gejoel in de grote tuin !
mooie herinneringen !
de spaanse kleinkinderen kennen dit gebruik niet ….
Eens ging ik op paas zaterdag er naartoe met het vliegtuig en had een reuze ei in “chocolate belga” meegenomen , ingepakt , meer dan vijftig cm groot ! ik moest het pak de hele tijd op schoot houden , wat niet eenvoudig was in een vol vliegtuig !
Daar aangekomen wisten de kleintjes niet wat ze zagen , het verhaal van de paashaas en de klokken van Rome was hun vreemd , maar de chocolade …daar heeft de hele buurt van gesmuld !
En nu ….alleen nog maar herinneringen … de grote kleinkinderen komen niet meer voor eitjes en de kleine ..wonen te ver !
Terug denkend aan de eigen kindertijd …. Dat waren gekleurde kippeneieren !mijn moeder verfde ze met gekleurd papier en we kregen er ieder eentje gekookt bij het ontbijt ! en wij …wij waren ook héél gelukkig !

VROLIJK PASEN

Reageer (0)

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto



Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto


Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!