Inhoud blog
  • Een beetje overdrijven kan geen kwaad
  • Stamnummer 10o
  • Alweer. .
  • Vooruit,achteruit!! (2)
  • Vooruit,achteruit! (1)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het nu,het toen en het misschien
    Waar waren we,waar zijn we en waar gaan we heen?
    05-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Her afslannde spaarvarken

    De Vlamingen hebben er altijd goed in het vlees zittende spaarvarkens op na gehouden. Jaar na jaar konden we lezen dat onze troeteldieren in blakende gezondheid waren en toenamen in gewicht. In juli was er voor het eerst in vele,vele jaren,een daling in waarde. Ach,dachten we het is vakantie,we hebben,door de opheffing van de coronabeperkingen,het er eens goed van genomen rn de euro's wat guller laten rollen. Zelfde verhaal in augustus. Uitbundig de dag geplukt,misschien een ander spaarbeest wat meer gevoederd,want zeg nu zelf,veel brengt dat varken niet op.

    Maar nu blijkt toch dat eind september onze spaarvarkens toch 1,5 miljard euro lichter zijn geworden. Niks om in paniek te slaan,ze zijn nog altijd 2,9 mjd waard. Maar een licht dieet zit er wel aan te komen: electriciteit-en gasprijzen die met rajetsnelheid omhoog gaan,bij elke tankbeurt loopt dat tellertje een eind verder en in de winkels is ook al sprake van weer een nieuw virus: inflatie.Geen zorgen maken,zeggen de financiële topdokters: het is maar een beperkt en tijdelijk fenomeen,sussen ze. Maar hebben wij onderhand niet te veel sussende boodschappen gehoord? De thermometer van de inflatiekoorts wijst toch al 4 a5 procent aan,maar de gelddoktoors zien nig geen reden om straffe medicijnen toe te dienen." We moeten dit uitzweten om nadien sterker te zijn"

    Tiens,waar hebben we dat deuntje nog gehoord? En bleek dan niet dat het geneesmiddel altijd zwaarder werd,met alsmaar minder effect? Senioren hebben genoeg meegemaakt om niet alle vertelsels als zoete koek te slikken. Zeker als blijkt dat de Vlaamse regering,om haar klimaatdoelstelling te halen,niet bepaald seniorvriendelijk is. De regering kijkt heel nadrukkelijk naar mensen met oudere, niet perfect geïsoleerde woningen. Naar ons,dus. Wie een woning bezit met een E of F energielabel,moet die  op korte termijn aanpassen naar het D-label. De Bouwfederatie,toch stielmannen,mag je aannemen ramen de prijs van zo'n operatie op 28000 tot 37000 euro. Als je zo'n huis verkoopt,moet de koper de noduge aanpassingen binnen de 5 jaar doen. Dat doet de verkoopwaarde natuurlijk dalen.

    Vanaf 1 januari geen stookilieketels meer,vanaf 2023 die verplichte renovatie en binnen enkele jaren alleen nog warmtepompen. En als je vanaf 2029 een auto wil kopen,moet het een electrische zijn. Waarover iedereen die het weten kan,zegt dat die zeker 7000€ duurder zal zijn,ondanks alle paaiende beloften.

    We zijn al te veel gesust en gepaaid en nu ook nog eens genaaid.

    O ja,die klimaattop in Glasgow is nu al een flop. Het is eerder een koude klimaatkermis geworden. Ik ga ermee stoppen voor ik helemaal kwaad word,want voor onze spaarvarkens ziet het er beroerd uit.

    Tot de volgende

      

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!