Inhoud blog
  • Een beetje overdrijven kan geen kwaad
  • Stamnummer 10o
  • Alweer. .
  • Vooruit,achteruit!! (2)
  • Vooruit,achteruit! (1)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het nu,het toen en het misschien
    Waar waren we,waar zijn we en waar gaan we heen?
    07-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zal het mij gegund zijn?

    Joepie,het is beslist! Vanaf 2029 moeten alle nieuwe wagens electrisch zijn. Nee,ik ben geen verkoper van e-wagens,noch grootaandeelhouder van Engie of het lief van Tinne Vanderstraeten.

    Wel kijk ik al jaren uit naar het moment dat alle auto's en zelfrijdend zijn. Allemaal grote batterijen op wielen,met een beetje auto errond gebouwd. Het hele zaakje wordt gedirigeerd met AI,nee niet met IA,,da's voor boerenkarren in Bulgarije,nee door de artficiele intelligentie van een algoritme,of hoort ge niet goed.

    Als we zover zijn,ga ik iedere dag op een klapstoeltje,bij een druk kruispunt in de wegberm zitten.Kijken en noteren wat er allemaaal fout loopt. Naar wagens die zonder stroom vallen,of waarvan het algoritme ineens in zijn Britse versie schiet en links gaat rijden,met een chauffeur erin die vergeefs aan dat stuur wrikt. Kijken naar mensen die met een rooie kop tegen hun auto staan te schreeuwen " Nee,zeg ik je,we zijn NIET  op mijn bestemming aangekomen! En hou op met dat stomme zinnetje te herhalen,of je krijgt een dreun met de brandblusser"👺En een Dacia,met een algoritme NIVO1011,wat neerkomt op lagere schoolAI,die onverhoeds tegen hoge snelheid ACHTERUIT gaat rijden. Tot hij tegen een Tesla 5A Supersmart botst. Minachtend gesnuif, woordenwisseling,dreigend geschreeuw,handgemeen! Klassenstrijd! De dag dat mijn gewenste voorstellingen, realiteit worden komt nu een beetje dichterbij. Maar het blijft al maanden stil over die zelfrijdende auto. Voor een paar jaar kon je geen weekblad open slaan,of er stond wel een artikel in over iets verschrikkelijk slims dat ze in Korea aan een auto geleerd hadden. Stilte,tot gisteren. Een kop boven een artikel: "Mijn Tesla is bipolair geworden" Zie je wel,dacht ik juichend,mijn verwachtingen gaan uitkomen. Het bleek nog veel erger te kunnen dan in mijn wildste dromen. Blijkt dat dat artificiele brein moeite heeft met getallen en bijgevolg borden voor snelheidsbeperking negeert,ook van eenrichtingsstraten trekt hij zich geen bal aan. Maar het strafste is dit: als de weg niet met lijnen ingedeeld is,gaat hij doodgemoedereerd in het midden rijden en wijkt niet uit als een tegenligger op hem afkomt. Dat ding is niet bipolair,maar gewoon stekezot.

    Ik vrees dat we de zelfrijdende auto moeten bijzetten op het kerkhof van zaken die altijd aangekondigd worden,maar nooit verwzenlijkt. Hij zal daar het gezelschap hebben van het papierloze kantoor,het terugverdieneffect,de schaalvoordelen en de strijd tegen fiscale fraude. Hij ruste in vrede.

    Tot de volgende

    07-11-2021 om 21:35 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Her afslannde spaarvarken

    De Vlamingen hebben er altijd goed in het vlees zittende spaarvarkens op na gehouden. Jaar na jaar konden we lezen dat onze troeteldieren in blakende gezondheid waren en toenamen in gewicht. In juli was er voor het eerst in vele,vele jaren,een daling in waarde. Ach,dachten we het is vakantie,we hebben,door de opheffing van de coronabeperkingen,het er eens goed van genomen rn de euro's wat guller laten rollen. Zelfde verhaal in augustus. Uitbundig de dag geplukt,misschien een ander spaarbeest wat meer gevoederd,want zeg nu zelf,veel brengt dat varken niet op.

    Maar nu blijkt toch dat eind september onze spaarvarkens toch 1,5 miljard euro lichter zijn geworden. Niks om in paniek te slaan,ze zijn nog altijd 2,9 mjd waard. Maar een licht dieet zit er wel aan te komen: electriciteit-en gasprijzen die met rajetsnelheid omhoog gaan,bij elke tankbeurt loopt dat tellertje een eind verder en in de winkels is ook al sprake van weer een nieuw virus: inflatie.Geen zorgen maken,zeggen de financiële topdokters: het is maar een beperkt en tijdelijk fenomeen,sussen ze. Maar hebben wij onderhand niet te veel sussende boodschappen gehoord? De thermometer van de inflatiekoorts wijst toch al 4 a5 procent aan,maar de gelddoktoors zien nig geen reden om straffe medicijnen toe te dienen." We moeten dit uitzweten om nadien sterker te zijn"

    Tiens,waar hebben we dat deuntje nog gehoord? En bleek dan niet dat het geneesmiddel altijd zwaarder werd,met alsmaar minder effect? Senioren hebben genoeg meegemaakt om niet alle vertelsels als zoete koek te slikken. Zeker als blijkt dat de Vlaamse regering,om haar klimaatdoelstelling te halen,niet bepaald seniorvriendelijk is. De regering kijkt heel nadrukkelijk naar mensen met oudere, niet perfect geïsoleerde woningen. Naar ons,dus. Wie een woning bezit met een E of F energielabel,moet die  op korte termijn aanpassen naar het D-label. De Bouwfederatie,toch stielmannen,mag je aannemen ramen de prijs van zo'n operatie op 28000 tot 37000 euro. Als je zo'n huis verkoopt,moet de koper de noduge aanpassingen binnen de 5 jaar doen. Dat doet de verkoopwaarde natuurlijk dalen.

    Vanaf 1 januari geen stookilieketels meer,vanaf 2023 die verplichte renovatie en binnen enkele jaren alleen nog warmtepompen. En als je vanaf 2029 een auto wil kopen,moet het een electrische zijn. Waarover iedereen die het weten kan,zegt dat die zeker 7000€ duurder zal zijn,ondanks alle paaiende beloften.

    We zijn al te veel gesust en gepaaid en nu ook nog eens genaaid.

    O ja,die klimaattop in Glasgow is nu al een flop. Het is eerder een koude klimaatkermis geworden. Ik ga ermee stoppen voor ik helemaal kwaad word,want voor onze spaarvarkens ziet het er beroerd uit.

    Tot de volgende

      

     

    05-11-2021 om 16:17 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2021
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Parijs over Glasgow naar de Toekoms?(2)

    Morgen is het zover: in Glasgow start de twee weken durende hoogmis over het klimaat. Zal die gunstige resultaten opleveren? Of blijft het bij fraaie beloften en een beetje groenwassen? Hoe liggen de kaarten?

    Uit alle verklaringen van wereldleiders blijkt dat iedereen het enorme probleem onderkent en in de hoogdringendheid gelooft. Maar uit de goeie ouwe Mechelse cathechismus weten we dat het geloof zonder de werken dood is.

    We weten dat sinds het akkoord van Parijs(het geloof) de CO2uitstoot toegenomen is(de werken).

    Wie moet er het hardst aan de slag? Zeven landen,China,VS,India,Indonesië,Rusland,Brazilië en Japan zorgen samen voor een kleine 60% van de emissies. Als je kijkt naar de uitstoot per persoon dan loopt Qatar op kop,gevolgd door andere olieproducenten. De landen die onzedelijk rijk geworden zijn met fossiele brandstoffen,springen er ook het royaalst mee om.

    De commentaren van de zeven gerootste vervuilers zijn weinig hoopgevend. Koploper China zegt onomwonden dat het tot 2030 zijn steenkoolproductie nog gaat opdrijven,maar tegen 2050 willen ze wel klimaatneutraal zijn...Brazilië,Indonesië en India verklaren dat zij nog niet echt kunnen meedoen,omdat hun levensstandaard omhoog moet, de Japanners doen waar ze goed in zijn:mysterieus glimlachen en zwijgen. Poetin zegt dan weer zijn steentje bij te dragen 'zonder zijn kwetsbare economie te schaden'. Pressifent Joe Biden wil wel volop meedoen maar moet op eieren lopen om de nodige zware uitgaven goedgekeurd te krijgen.

    Alleen de EU en Groot-Brittanië houden geen slag om de arm. Zij hebben uitgewekte plannen en zijn bereid de hoge kosten -geraamd op 7000 miljard!- te dragen. Maar de twee braafste leerlingen tellen maar mee voor 9% van de uitstoot, en de atmosfeer opdelen en zijn eigen stuk ervan netjes houden,dat is onmogelijk.

    Er is dus grond voor gerede twijfels aan een stevuge vooruitgang,daar in Schotland. Dat optimisme een plicht is,is een kreet waar ik niet achter sta.Wat ik wel zeker weet is dat wij,de homo sapiens onszelf regelmatig verbazen. Niemand had de val van de Berlijnse muur voorspeld,of de implosie van de Sovjet-Unie echt zien aankomen.

    En als u mij 10 jaar geleden voorspeld had,dat er vandaag vuurvaste communisten in het Vlaams Parlement zouden zitten,had ik gezegd: "Voor die mens geen drank meer,want hij is zat"

    Hopelijk verbazen we onszelf nog eens. In het belang van alle hummeltjes en nog ongeboren wurmpjes. Waar ook ter wereld.

    Tot de volgende.

    01-11-2021 om 10:44 geschreven door WZCspook

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!