Inhoud blog
  • Een beetje overdrijven kan geen kwaad
  • Stamnummer 10o
  • Alweer. .
  • Vooruit,achteruit!! (2)
  • Vooruit,achteruit! (1)
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Het nu,het toen en het misschien
    Waar waren we,waar zijn we en waar gaan we heen?
    02-01-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vooruit,achteruit!! (2)

    Radicalisering. Internettrollen.1439zelfmoorden in België un 2021. Een vloedgolf van burn-outs en mentaal ongerief. Wat is er toch aan de hand met De Mens? Waarnemers van vorige generaties zouden het totaal begrijpen,om te beginnen zouden ze al niet begrijpen wat een burn-out is.

    'Wat zeg je? Je bent niet ziek,,je hebt geen pijn,maar je lijf zegt nee,en je blijft in bed liggen en trekt de dekens over je kop? Wat is dat voor onzin?'zouden ze verbijsterd vragen en eraan toevoegen 'Nu hebben ze alles en zijn ze weer niet content' En inderdaad,volgens alle gebruikelijke parameters gaat het goed met de wereld. Er is minder honger,minder oorlog,lagere kindersterfte en zi meer. Toch zei een onthutsende 81% van de Amerikanen dat ze dik tegen hun zin werken,ook ongeacht hun loon. En of ze het meenden! In de VS speelt zich The Great Resignation af. Tussen mei en november hebben 24 miljoen Amerikanen ontslag genomen of zijn na covidsluitingen niet meer opgedaagd. Ze inden hun eenmalige coronacheque en hun verhoogde werkloosheiduitkering,reden naar het grootst mogelijke shoppingcentrum om volkomen overbodige stuff te kopen en zijn voorlopig nergens te bekennen. Vierentwintig miljoen mensen hebber er gewoon de brui aan gegeven en naar hun redenen kun je alleen maar gissen.

    Allicht speelt er een teveel aan vragen en een tekort aan antwoorden. Een uitbraak van een zwaar besmetttelijke ziekte,dat bestond toch niet meer? Wat moeten we met die klimaatwijziging? Waarom moet ik een warmtepomp nemen,terwijl ze in China en Indonesië iedere maand een steenkolenmijn openen? Kan ik een nieuwe wagen betalen,straks? Blijft een euro een euro of word ik via een platform betaald in een cryptomunt? Misschien gaat dat platform mijn munten wel beheren? Met een duizelingwekkende artificiële intelligentie,uiteraard. De instellingen waarvan oudergewoonte antwoorden worden verwacht,de overheid,de kerk, de media bieden geen houcast meer. Dan hoeft het niet te verbazen dat mensen angstig,neurotisch of gewelddadig worden.

    Wij hebben makkelijk praten. Wij hebben,tussen pakweg 1958 en 1978 misschien wel de gunstigste jaren ooit,meegemaakt. Ik denk regelmatig aan een vaste uitdrukking van een van mijn klanten."Content dat ik zo oud al ben",zei meneer Ivens,lang geleden al en ik ben geneigd het hem na te zeggen.

    We hadden de hele zaak,zo rond 1975,moeten kunnen bevriezen. Dat kon natuurlijk niet. Toch spijtig,het was prettig geweest!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/02-20/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!