Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

bestblogs artist_lover
Foto
ARTIST LOVER

30-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse folklegende Doc Watson (89) overleden

Amerikaanse folklegende Doc Watson (89) overleden

Klik op de foto om ' Deep River Blues ' te beluisteren



Doc Watson was blind geworden na een ziekte in zijn jeugd.


De Amerikaanse folklegende Arthel Lane Watson, ook gekend als Doc Watson, is op 89-jarige leeftijd overleden in de Amerikaanse staat North Carolina. Een week eerder onderging hij nog een darmoperatie. Dat meldt zijn platenlabel.

De muziek van Watson is diep geworteld in de bluegrass, country, blues en gospel. Hij is ook bekend voor het gebruik van de 'flatpick', een typische speelstijl bij de gitaar. De muzikant was blind geworden na een ziekte in zijn jeugd. Hij leerde op jonge leeftijd banjo spelen, waarna hij een gitaar ter hand nam. Watson nam tientallen albums op en won onder meer zeven Grammy's. (br.hln)


30-05-2012 om 22:41 geschreven door artist lover


» Reageer (18)
29-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruce Springsteen veroverde Pinkpop (opnieuw)

Bruce Springsteen veroverde Pinkpop (opnieuw)

http://oi46.tinypic.com/mhwn5h.jpg


Met Bruce Springsteen & The E Street Band als absolute headliner kwam de 43e editie van Pinkpop gisteravond aan zijn einde. Een onvergetelijk festival werd het niet, maar Bruce Springsteen en zijn vaste begeleidingsband zorgden er wel voor dat Pinkpop op een al even waardige als fantastische manier werd afgesloten.

Net als in 2009 mochten Bruce Springsteen & The E Street Band het festival in Landgraaf afsluiten, en net als drie jaar geleden tekende The Boss voor een memorabel optreden. Hoewel hij minder tijd kreeg toegemeten dan tijdens zijn zaaloptredens, was er desondanks plaats voor de nodige verrassingen tijdens de set. Garland Jeffreys ('Hail Hail Rock 'n' Roll) mocht als gastzanger een nummertje komen meespelen en ook Mumford & Sons, die voor The Boss op het hoofdpodium mochten aantreden, werden uitgenodigd om met 'Hungry Heart' te komen meespelen. De vele duizenden fans (de laatste dag van Pinkpop was met 61.000 bezoekers al lang vooraf uitverkocht) lustten er wel pap van.

Het mooiste moment van de avond bleek echter het eerbetoon aan de overleden saxofonist Clarence Clemmons. Uit de vele foto's en posters uit het publiek koos The Boss er een uit waarop hij samen met Clemmons stond afgebeeld. De poster zou de hele set niet meer van het podium verdwijnen. Jake Clemmons, die de rol van saxofonist van zijn oom ondertussen heeft overgenomen, werd tijdens 'My City Of Ruins' en afsluiter 'Tenth Avenue Freeze-Out' dan ook nadrukkelijk in het huldebetoon betrokken.

Ondertussen rende Springsteen als in zijn beste dagen over het podium, van waarop hij de massa begeesterde zoals alleen hij dat kan. Tijdens 'Waitin On A Sunny Day' dook hij plaats tussen het publiek op en tijdens 'Dancin' In The Dark' trok hij een overgelukkige dame uit het publiek om -net als in de videoclip- de rol van een toen nog onbekende Courteney Cox over te nemen en een dansje met The Boss te wagen.

Springsteen is momenteel op tournee om zijn nieuwste plaat 'Wrecking Ball' te promoten en ook gisteren bleek dat dat nieuwe materiaal niet moet onderdoen voor zijn beste werk. Opener 'We Take Care Of Our Own' was meteen al een knaller van jewelste. Ook 'Death To My Hometown' en 'Shackled And Drawn' deed de temperatuur op de Pinkpopweide de hoogte injagen. Net als 'Born In The USA' overigens, dat The Boss met de nodige overgave ten berde bracht alsof de tekst nooit actueler was.

Slotconclusie: op 62-jarige leeftijd is Springsteen verre van versleten, weet hij als geen ander een publiek te entertainen en toont hij een verbetenheid waar veel beginnende groepen en artiesten een puntje aan kunnen zuigen. Zoals de Foo Fighters vorig jaar de rest van het Pinkpopprogramma deklasseerden, deden Bruce Springsteen & The E Street Band er dit jaar nog een schepje bovenop. (br.hln - foto getty)


29-05-2012 om 21:34 geschreven door artist lover


» Reageer (10)
28-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkpop: The Cure trakteert fans op lange lijst hits

Pinkpop: The Cure trakteert fans op lange lijst hits

http://oi48.tinypic.com/29mnlev.jpg


Zanger Robert Smith (53 en nog altijd opvallend goed bij stem) en de vier andere bandleden hadden er duidelijk zin in en trakteerden de fans op een setlist waarin nog maar eens bleek wat voor een indrukwekkend aantal prachtsingles de band de afgelopen 33 jaar heeft geproduceerd.

De fans, variërend in leeftijd maar in meerderheid toch wel tussen de 35 en 50, weten ook wel dat The Cure zijn finest hour beleefde in de jaren '80. Het zwaartepunt van de set lag natuurlijk bij de hits, maar de band nam tussendoor ook de tijd om minder voor de hand liggende, bijna vergeten songs te spelen. Hierdoor viel het optreden tegen het eind wel een beetje stil.

Maar zoals gezegd kreeg de band de vrije hand en ze maakten dat euvel even later goed met vijf toegiften, waarin zoals gebruikelijk het klassieke 'Boys Don't Cry' de afsluiting vormde. De fans konden zo tevreden huis- en tentwaarts keren.

The Cure sluit ook de eerste festivaldag op Rock Werchter af. Vanavond sluit Bruce Springsteen de 43e editie van Pinkpop af.


28-05-2012 om 11:58 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
27-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden wint Eurovisiesongfestival

Zweden wint Eurovisiesongfestival

Klik op de foto om de clip te beluisteren





De 57ste editie van het Eurovisiesongfestival is in de nacht van zaterdag op zondag naar Zweden gegaan. De zangeres Loreen liet met het nummer Euphoria Rusland en Servië ver achter zich.

Zweden was vooraf de grote favoriet. De Scandinavische land wint het Europese liedjesfestival voor de vijfde keer.

De Britse inzending Engelbert Humperdinck eindigde in de onderste regionen van de tabel.


27-05-2012 om 00:49 geschreven door artist lover


» Reageer (5)
26-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Ferry, Arsenal en The Charlatans op Lokerse Feesten

Bryan Ferry, Arsenal en The Charlatans op Lokerse Feesten


http://oi50.tinypic.com/20j206d.jpg


Bryan Ferry (bekend van Roxy Music), The Magician en Arsenal zijn enkele nieuwe namen op de affiche van de Lokerse Feesten. Ook Milow, Zombie Nation live, Arid, Kraantje Pappie en The Charlatans zakken in augustus naar Lokeren af.

Eerder werd al uitgepakt met rave-pioniers Orbital, Echo & The Bunnymen, de pop-reggeaband UB40, de ska-band The Specials en de videokunstenaar, drummer en percussionist DJ Gorillaz Sound System. Op de Grote Kaai zullen ook de winnaars van Rock Rally 2010 School Is Cool optreden. Ook Sex Pistol Johnny Rotten zakt met zijn P.I.L. of Public Image Limited naar Lokeren af, net Black Box Revelation, het excentrieke Noorse elektronicaduo Royksopp en Suede met Brett Anderson als frontman.

Tickets voor vijf van de tien festivaldagen zijn te koop via www.lokersefeesten.be en Mediamarkt. Vanaf april startte ook de verkoop van een 10-dagen combiticket, en vanaf vrijdag kan je ook tickets kopen voor de start- en slotdag.

De 38ste editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 3 tot en met zondag 12 augustus 2012.


26-05-2012 om 12:04 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
24-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock Werchter uitverkocht

Rock Werchter uitverkocht

http://oi46.tinypic.com/ehy87c.jpg


Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het ook zover: Rock Werchter 2012 is helemaal uitverkocht. De resterende dagtickets voor donderdag 28 juni gingen vandaag de deur uit.

Dat betekent dat er per dag 85.000 festivalgangers worden verwacht. 67.000 van hen hebben een combi-ticket op zak en zijn er de volle 4 dagen bij. Per dag zijn ook 18.000 dagtickets verkocht. Daarmee vestigt Rock Werchter dit jaar een nieuw bezoekersrecord. Eind juni tekenen 139.000 unieke bezoekers present.

Zij zullen een vernieuwd Rock Werchter te zien krijgen, waarbij uiteraard het derde podium The Barn in het oog springt. Mede dankzij dat extra podium staan er dit jaar maar liefst 81 artiesten op de wei van Werchter, waaronder The Cure, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers, Editors, Elbow, dEUS, Jack White, Skrillex, Noel Gallagher's High Flying Birds, Kasabian, The xx, Mumford & Sons, Snow Patrol en Florence + the Machine.

De organisatie herinnert ook aan de omruilkassa, een legaal alternatief voor het herverkopen van festivaltickets. "Tickets via veilingsites of tweedehands ticketsites aankopen wordt ten zeerste afgeraden", luidt het. De omruilkassa bevindt zich tijdens het festival aan de hoofdingang van het Festivalpark. De tickets worden aan de officiële prijzen doorverkocht. (br.hln)

Meer info op www.rockwerchter.be.


24-05-2012 om 20:12 geschreven door artist lover


» Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jay-Z geeft Selah Sue duwtje in de rug in de States

Jay-Z geeft Selah Sue duwtje in de rug in de States

Klik op de foto om de clip te beluisteren






Na de twee jonge gasten van Black Box Revelation timmert nog een ander jong talent uit ons land aan de weg in de Verenigde Staten: Selah Sue. De Leuvense werd begin dit jaar door het toonaangevende muziekblad Rolling Stone al getipt als grote belofte, en nu krijgt ze in de States ook de steun van niemand minder dan Jay-Z.

Twee weken geleden kwam haar single 'Raggamuffin' er uit, waarvan Jay-Z's poulain J. Cole nu een remix heeft gemaakt. Het nummer werd de wereld ingezonden door 'Hot 97', een van de grootste urban radiostations over de plas, en maakt nu zijn opmars op het internet. "Een single op het label van Beyoncé met de hulp van Jay-Z? Dit is écht groots", aldus haar entourage.

Dat J. Cole niet de eerste de beste is, mag blijken uit het feit dat hij bij Jay-Z's label Roc Nation zit, recent genomineerd was voor een Grammy Award, een nummer schreef voor Kanye West, samenwerkte met Rihanna en mee mocht rappen op het album 'The Blueprint 3' van Jay-Z.

Selah Sue van haar kant zit sinds enkele dagen in de States voor interviews en tv-shows. Deze zomer keert ze terug naar Europa voor enkele festivals, waaronder Rock Werchter, Dour en de Lokerse (br.hln)


24-05-2012 om 20:03 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guido Belcanto en Intergalactic Lovers op Maanrock

Guido Belcanto en Intergalactic Lovers op Maanrock


http://oi49.tinypic.com/10p26u0.jpg


Op Maanrock treden dit jaar onder andere Guido Belcanto en Intergalactic Lovers op. Het Mechelse stadsfestival hoopt op 25 en 26 augustus net zoals vorig jaar 130.000 bezoekers te verwelkomen.

Naast Guido Belcanto en Intergalactic Lovers treden op zaterdag Daan, Customs en Shameboy aan. De toppers op de affiche voor zondag zijn nog niet bekend. Wél van de partij zijn alvast Mega Mindy, Meuris & De Leeuw, Soulbrothers, De Mens en Diablo Boulevard.

Het gratis festival pakt dit jaar voor het eerst uit met een vierde podium: een deejaystage van sponsor Alken Maes. Het muziekpodium dat traditioneel op de Vismarkt staat, verhuist op vraag van de horeca naar de Botermarkt.


24-05-2012 om 19:54 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elton John met spoed in ziekenhuis opgenomen

Elton John met spoed in ziekenhuis opgenomen


http://oi50.tinypic.com/2lna4g1.jpg


Elton John is gisteren in het ziekenhuis opgenomen met een infectie aan zijn luchtwegen. Vier concerten die stonden gepland zijn direct afgezegd. De zanger werd gisteren op de spoed binnengebracht in het bekende Cedars Sinai-ziekenhuis in Los Angeles, weet entertainmentsite TMZ.

De zanger onderging er meteen verschillende testen en kreeg zeven dag rust voorgeschreven. Dat betekent dat vier geplande concerten van hem niet kunnen doorgaan. Hij kreeg een antibioticakuur voorgeschreven en heeft het ziekenhuis inmiddels alweer mogen verlaten. De kuur is vooral bedoeld om schade aan zijn stembanden te voorkomen. (br.hln)


24-05-2012 om 19:47 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinkpop verliest zeker 5.000 bezoekers door Metallica op Werchter Boutique

Pinkpop verliest zeker 5.000 bezoekers door Metallica op Werchter Boutique


http://oi45.tinypic.com/ftenfk.jpg
Bruce Springsteen is maandag de topact op Pinkpop.


Het Nederlands-Limburgse Landgraaf maakt zich op voor een stralende 43e editie van muziekfestival Pinkpop. Op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei ontvangt directeur Jan Smeets tienduizenden uitgelaten muziekliefhebbers op het Pinkpopterrein.

In totaal geeft de organisatie 50.000 tickets voor het hele festival uit en per dag nog 20.000 dagkaarten. Vandaag stond de teller op 75.000 verkochte kaarten.

We verwachten nog veel van de verkoop van dagkaarten. De weersverwachtingen voor het Pinksterweekeinde zijn perfect. Ook zitten we nu in de flow van de eindexamens én het vakantiegeld is net binnen", constateert Smeets. "De laatste jaren zien we een trend in de verkoop van dagkaarten. Mensen besluiten op het laatste moment om nog te gaan, bijvoorbeeld als het weer er goed uitziet."

En dat lijkt voor komend weekeinde het geval. Zaterdag belooft droog en zonnig te worden, bij een temperatuur van rond de 22 graden. Zondag maakt het zuiden kans op een enkele zomerse bui, maar het is overwegend zonnig en droog en het kwik blijft boven de 20 graden. Ook maandag bestaat kans op een lichte bui, bij een zomerse temperatuur.

De Amsterdamse indie-rockband Moss opent zaterdagmiddag om 15.00 uur het festival vanaf het hoofdpodium. Daarna kunnen de tienduizenden festivalgangers genieten van optredens van onder meer Kyuss Lives, Anouk en The Asteroids Galaxy Tour. De jaren 80-rockers van The Cure sluiten de eerste festivaldag af.

Zondag bijt Babylon Circus de spits af. Later die dag staan onder meer The Kyteman Orchestra, Soundgarden en Keane op het affiche. Linkin Park is op eerste pinksterdag de hekkensluiter.

Op pinkstermaandag betreden onder meer Seasick Steve, Mumford & Sons en James Morrison een van de drie podia. Bruce Springsteen en zijn E-Street Band brengen die avond de 43e editie van Pinkpop tot een groots einde.

Herbert Grönemeyer
Pinkpopbaas Smeets is persoonlijk erg in zijn nopjes met "grote vriend" The Boss op zijn feestje. Ook kijkt hij uit naar het optreden van de Duitse Herbert Grönemeyer. "Ik wilde Herbert graag hebben, om mensen kennis te laten maken met écht goede Duitse popmuziek."

'Mister Pinkpop' had ook graag Metallica naar zijn festival gehaald, maar die band werd voor zijn neus 'weggekaapt' door Werchter Boutique. Smeets was naar eigen zeggen met de legendarische metalband in onderhandeling over een plek op het programma. De band wilde per se op maandag spelen, maar de afsluiting van die dag was al vergeven aan Springsteen.

Daarop bood het eendaagse festival Werchter Boutique dat normaal in juli plaatsvindt, Metallica een podium op pinkstermaandag. "Dit is regelrechte concurrentie en dat vind ik niet leuk", aldus Smeets. Hij schat dat Pinkpop zeker 5000 bezoekers verliest aan het festival net over de grens.  Werchter Boutique is helemaal uitverkocht. (br.hln)


24-05-2012 om 10:12 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
23-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie zingt mysterieus nummer van Regi voor 'Het Experiment'?

Wie zingt mysterieus nummer van Regi voor 'Het Experiment'?


http://oi50.tinypic.com/1ze9iko.jpg


Regi Penxten heeft speciaal voor Het Experiment van Q-music een nieuw nummer opgenomen onder de naam Plain Blue. De single 'Sharing You' is op vraag van Q ingezongen door een mysterieuze maar bekende stem. Sven Ornelis, Kürt Rogiers en Wine Lauwers krijgen het nummer te horen als het op de radio komt, maar ze weten niet dat er iets mee aan de hand is. Zondagnamiddag wordt live tijdens Het Experiment onthuld wie de mysterieuze stem in de single is.

Sinds eergisteren zit het dj-trio afgesloten van de buitenwereld radio te maken tijdens de ochtend- en avondspits. Het enige contact met de buitenwereld verloopt via Wim Oosterlinck en Anke Buckinx.

De drie weten nooit met zekerheid of de informatie die ze krijgen waar of niet waar is. Wim en Anke modereren de uitzendingen en roepen de Q-luisteraars op om verzonnen nieuwsfeiten in te sturen. Luisteraars kunnen hun ideeën sms'en naar 6025.

Sven, Kürt en Wine verzamelen elke dag punten door stellingen over de buitenwereld correct in te schatten. Van zodra één van hen 50 punten verzameld heeft, mag hij of zij Het Experiment verlaten en het verloop mee volgen vanuit Vilvoorde bij Wim en Anke. Het Experiment is pas afgelopen als de drie dj's 50 punten behaald hebben.


23-05-2012 om 21:21 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schade Pukkelpopstorm geraamd op 76 miljoen euro

Schade Pukkelpopstorm geraamd op 76 miljoen euro


http://oi47.tinypic.com/2u4t3sj.jpg


De storm die in augustus vorig jaar over Hasselt en omstreken raasde, veroorzaakte een schade van 76 miljoen euro. Dat meldt vtm in Het Nieuws en wordt bevestigd door Assuralia.

Het is herverzekeraar Swiss Re die met het nieuws op de proppen komt. Volgens Wauthier Robyns van sectorfederatie Assuralia is het voor het eerst dat een schadebedrag op de storm wordt geplakt. Het gaat volgens Robyns niet alleen om de schade die veroorzaakt werd op het festival, maar ook buiten Pukkelpop. De storm in augustus vorig jaar maakte vijf doden op de wei in Kiewit. (br.hln - foto belga)


23-05-2012 om 20:58 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
22-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Censuurploegen' voor concert Lady Gaga in Manilla

'Censuurploegen' voor concert Lady Gaga in Manilla

http://oi48.tinypic.com/w2cdhi.jpg


Onder de duizenden fans die vanavond in de Filipijnse hoofdstad Manilla het concert van Lady Gaga zullen bijwonen, bevinden zich ook twee 'censuurploegen' die moeten toezien op de mate van fatsoen die de Amerikaanse superster al dan niet tentoon spreidt. De komst van Lady Gaga veroorzaakte in het zeer katholieke land al verschillende protestacties.

De autoriteiten laten het concert plaatsvinden, maar ze plaatsen mensen tussen het publiek die naarstig zullen toezien op de naleving van de wet, die "immorele doctrines, obscene publicaties en uitingen en onfatsoenlijk spektakel verbiedt", aldus Glenn Agranzamendez, de woordvoerder van Tony Calixto, burgemeester van het district waar het concert plaatsvindt.

Twee "censuurteams" zullen na het concert een rapport indienen en op basis daarvan valt de beslissing of het voor morgen geplande concert mag doorgaan. (br.hln)


22-05-2012 om 11:12 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
21-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bee Gee Robin Gibb (62) overleden

Bee Gee Robin Gibb (62) overleden


http://oi42.tinypic.com/351whw3.jpg


Robin Gibb, een van de drie zangers van de Bee Gees, is overleden. Hij stierf op 62-jarige leeftijd na een lange strijd tegen kanker. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt in een persmededeling.

De Bee Gees bestonden behalve Robin Gibb ook uit zijn tweelingbroer Maurice, die in 2003 overleed, en hun oudere broer Barry. Ze werden bekend met nummers als "Stayin' Alive', 'How Deep Is Your Love' en 'Night Fever'.

Gibb werd op 22 december 1949 geboren op het Britse eiland Man, zijn broer Maurice kwam 35 minuten later ter wereld. Het gezin Gibb emigreerde naar Australië, waarna Robin samen met broers Maurice en Barry de legendarische popgroep The Bee Gees vormde. Samen scoorden ze hun eerste hit 'New York Mining Disaster 1941', geschreven door Robin en Barry.

Kluizenaar
De relatie tussen Robin en Barry ging niet altijd over rozen. In 1969 kwam het tot een fikse ruzie die leidde tot Robins vertrek. "Hij trok zich terug in zijn eigen wereldje en werd een kluizenaar", verklaarde Barry achteraf. Robin scoorde op zijn eentje de hit 'Saved By The Bell'.

Robin en Barry begroeven uiteindelijk de strijdbijl en schreven in 1971 samen de eerste Amerikaanse nummer 1-hit van de Bee Gees: 'How Can You Mend a Broken Heart'.

De broers deelden het grootste succes uit hun carrières: de soundtrack van 'Saturday Night Fever'. Robin Gibb zou later verklappen dat de broers amper twee weken de tijd kregen om nieuwe nummers te maken voor de film van John Travolta. "We schrijven altijd beter wanneer het snel moet gaan, wanneer we onder druk staan", vertelde Gibb in 1978 aan Associated Press.

Tientallen jaren later zou Robin Gibb toegeven dat hij 'Saturday Night Fever', waar Bee Gee-klassiekers 'Stayin' Alive', 'How Deep Is Your Love', 'Night Fever', 'More Than a Woman' en 'If I Can't Have You' in voorkwamen, nog nooit had gezien. "Het is niet dat ik de film niet wil zien, maar het is gewoon dat ik slapeloos ben", aldus Robin aan de BBC.

Met meer dan 200 miljoen verkochte platen mogen The Bee Gees beschouwd worden als één van de meest succesvolle popacts aller tijden. Hun songschrijverstalent diende daarenboven niet enkel hun eigen karakteristieke falsetstemmen. Ze schreven ook songs voor artiesten als Barbra Streisand, Dionne Warwick en Diana Ross.

In 1988 overleed Andy Gibb, de jongste broer van Robin. Andy bezweek op 30-jarige leeftijd in het ziekenhuis aan een hartinfectie. Maurice Gibb overleed in 2003 op 53-jarige leeftijd. De muzikant stierf ten gevolge van een hartstilstand tijdens een darmoperatie.

Ook na de dood van Maurice hadden Robin en Barry een haat-liefdeverhouding met elkaar. Zo stonden ze soms samen op het podium, waarna ze even daarna weer alle contact verbraken. "Ik denk dat we bang zijn geworden van elkaar", vertelde Robin in 2010 aan de Amerikaanse tv-zender CBS.

De getrouwde Robin Gibb haalde in 2009 de krantenkoppen toen bleek dat hij een kind had met zijn huishoudster.

De gezondheidsproblemen van Robin staken in 2010 de kop op, toen hij verschillende keren in het ziekenhuis belandde en een aantal operaties moest ondergaan. Eerder dit jaar bevestigde Gibb nog aan de Daily Mail dat hij aan darmkanker leed en dat hij uitzaaiingen had tot in zijn lever. "Maar ik voel me het overgrote deel van de tijd geweldig", aldus de Bee Gee.

Gibb belandde in april in een diepe coma door een longontsteking. Terwijl hij in het ziekenhuis vocht voor zijn leven, gaven de dokters hem hoogstens nog enkele dagen. Als bij wonder ontwaakte hij uit de coma. Broer Barry had gezongen om hem uit zijn coma te krijgen, zei Dwina, de vrouw van de zanger. Ook zijn drie kinderen hadden muziek gespeeld.

In 2010 vroeg een reporter van de Guardian welk nummer hij graag op zijn begrafenis wilde. "Iets van Mozart", antwoordde hij. "Maar ook 'How Deep Is Your Love'". (br.hln)


21-05-2012 om 23:17 geschreven door artist lover


» Reageer (7)
20-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-Crowded House drummer Peter Jones overleden

Ex-Crowded House drummer Peter Jones overleden

Klik op de foto om ' Don't Dream It's Over ' te beluisteren





De vroegere drummer van Crowded House, Peter Jones, is overleden, zo heeft de Australische band vandaag bekendgemaakt. In de pers luidt het dat de man gisteren aan kanker is overleden. Hoe oud hij is geworden is onduidelijk.

"Wij zijn vandaag in rouw omwille van de dood van Peter Jones", staat in een communiqué op de website van de Australische groep, geleid door de Nieuw-Zeelander Neil Finn. "Wij zullen hem (Jones) herinneren als een warme, grappige en talentvolle man die een waardevol lid van Crowded House was". Volgens Australische media overleed Peter Jones aan hersenkanker.

Afkomstig uit Liverpool voegde Jones zich in 1994 bij Crowded House, na het vertrek van de orginele drummer Paul Hester. Die pleegde in 2005 zelfmoord na lange tijd tegen een depressie te hebben gevochten. De in 1985 opgerichte groep scoorde internationaal artistiek en commercieel met werkstukjes als 'Don't Dream It's Over' en 'Something So Strong'.

In 1997 splitte de groep, om in 2007 weer bij elkaar te komen. Mark Sherrod verving toen Peter Jones aan het drumstel. Jones speelde ook in de band met Deadstar met Caroline Kennedy en bassist Nick Seymour van Crowded House. (br.hln)


20-05-2012 om 11:06 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Travolta: nu al zeven klachten wegens aanranding

John Travolta: nu al zeven klachten wegens aanranding


http://oi48.tinypic.com/zyhuyw.jpg


Nu nog twee mannen John Travolta aanklagen wegens seksuele intimidatie, staat het totaal op zeven gelijkaardige aanklachten tegen de 58-jarige acteur.

Twee mannen hebben Travolta gisteren beschuldigd van ongewenste seksuele avances. Het gaat om een masseur die in het Eden Roc Resort in Miami werkt, een zekere Jeff, en een voormalige hotelmedewerker uit Seattle. Beide beweren dat Travolta hen betastte en hen voorstelde seks met hem te hebben.

Jeff beweert bovendien dat Travolta agressief werd toen hij niet inging op diens avances tijdens een massage in 2000, zo meldt de New York Daily News.

De hotelmedewerker uit Seattle stelt dat Travolta zijn kont betastte nadat hij hem in een hoek had geduwd terwijl de man een kamer aan het poetsen was, ook in 2000.

"Hij besloop me langs achteren en greep mijn kont vast", getuigt de man.

Travolta's advocaat blijft alle aantijgingen ontkennen. De nieuwe beschuldigingen kwamen er nadat de eerste twee masseurs hun aanklacht introkken. Een van hen heeft inmiddels een nieuwe advocaat onder de arm genomen.

Travolta is sinds 1991 getrouwd met Kelly Preston. Hun oudste zoon Jett overleed in 2009 op zijn zeventiende. Ze hebben nog een dochter, Ella Blue (11) en een zoon, Benjamon (23 maanden).


20-05-2012 om 10:57 geschreven door artist lover


» Reageer (1)
19-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Queen of Disco' Donna Summer (63) overleden

'Queen of Disco' Donna Summer (63) overleden

Klik op de foto om ' Last Dance ' te beluisteren





De Amerikaanse zangeres Donna Summer (pseudoniem van LaDonna Adrian Gaines) is gisteren morgen overleden in Florida. Op 63-jarige leeftijd verloor de 'Queen of Disco' de strijd tegen kanker. Haar familie en haar management hebben haar overlijden bevestigd.

Donna Summer werd op 31 december 1948 geboren als LaDonna Adrian Gaines. In Boston groeide ze op in een gezin van zeven kinderen met vrome, christelijke ouders. Haar zangcarrière begon dan ook in een kerkkoor.

Eind de jaren '60 begon haar artistieke loopbaan pas echt, met een rol in de Duitse productie van de musical 'Hair'. Daarvoor verhuisde ze naar West-Duitsland, waar ze haar eerste man, acteur Helmuth Sommer, leerde kennen.

Haar eerste single, 'Sally Go Round the Roses', kwam uit in 1971, maar het was pas in 1975 dat Summer definitief doorbrak met 'Love to Love you Baby'. Andere iconische hits volgden, denk maar aan 'Last Dance', 'Hot Stuff en 'Bad Girls'. In 1979 kwam 'No More Tears' uit, een duet met Barbra Streisand, dat eveneens een wereldhit werd.

Ook in de jaren '80 bleef Summer ontzettend populair met nummers als 'She Works Hard for the Money' en 'This Time I Know It's for Real'.

Het belang van Donna Summer in de popgeschiedenis spreekt uit de cijfers: tot nu toe zijn er ruim 187 miljoen albums van haar verkocht, en dat worden er wellicht nu nog een pak meer. Ze won Grammy Awards in 1978 (Last Dance), 1979 (Hot Stuff), 1983 (He's a Rebel), 1984 (Forgive me) en 1997 (Carry On).

Last Dance ontving een Oscar voor Best Original Song, maar de prijs staat op naam van Paul Jabara, die tekst en muziek schreef. Ze heeft wel een Golden Globe nominatie voor Down Deep Inside (1977), naast nog andere onderscheidingen. Ze heeft een eigen ster op de Walk of Fame. Ze stond op de shortlist om in de Rock 'n' Roll Hall of Fame te worden opgenomen in 2011, maar haalde het niet.

Als winnares van 5 Grammy Awards beïnvloedde Summer de dansmuziek van de jaren '70. Met de hulp van producer Giorgio Moroder werd ze een grote ster én een inspiratiebron voor andere sterren uit het genre, zoals Duran Duran en David Bowie.

In de jaren '80 en daarna werd het iets rustiger rond de zangeres, maar ze bleef optreden en albums produceren. In 2008 verscheen haar laatste studioalbum Crayons, waarmee ze weer hoog scoorde.

Na het grote succes volgden echter een diepe depressie en verschillende zelfmoordpogingen. "Niets had nog betekenis. Ik voelde me wanhopig en depressief", zou de artieste jaren later op televisie verklaren. Het is door gebed en haar geloof dat ze uiteindelijk haar levenslust terugvond.

Volgens de entertainmentwebsite TMZ was de zangeres de laatste maanden zelfs bezig aan een nieuw album, maar moest ze dat omwille van longkanker opgeven. Verschillende bronnen zeggen dat Donna geloofde dat ze kanker kreeg door het inademen van giftige deeltjes na de aanslagen van 11 september 2001 in New York. 

De longkanker leidde uiteindelijk tot haar - veel te vroege - dood.
"Heel vroeg vanmorgen hebben we Donna Summer Sudano verloren, een vrouw met vele talenten", luidt het in het communiqué van de familie.

Summer laat haar man Bruce Sudano achter, zanger van de 'Brooklyn Dreams', met wie ze in 1980 trouwde. Samen hadden ze twee dochters, Brooklyn en Amanda. Uit haar eerste huwelijk met de Oostenrijkse acteur Helmuth Sommer werd dochter Mimi geboren.  (br.hln)


19-05-2012 om 20:05 geschreven door artist lover


» Reageer (4)
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Godfather of Go-Go' sterft op 75-jarige leeftijd

'The Godfather of Go-Go' sterft op 75-jarige leeftijd

Klik op de foto om ' We Need Some Money ' te beluisteren





Chuck Brown is niet meer. De 'Godfather of Go-Go' is vandaag op 75-jarige leeftijd in het John Hopkins Hospital in Baltimore overleden. De muzikant had een paar weken geleden al zijn optredens afgezegd wegens een longontsteking. Brown was al geruime tijd ziek, en werd vorige week uiteindelijk opgenomen in het ziekenhuis. Zijn manager Tom Goldfogle heeft het nieuws ondertussen bevestigd.

De gitarist en zanger speelde sinds de jaren '60 in verschillende bands, maar hij brak eind jaren '70 pas echt door in Washington D.C. met Go-Go, een subgenre van funk.

Zijn bekendste hit is 'We Need Some Money', maar verder maakte hij ook 'Bustin' Loose' en 'Run Joe'. Browns nummer 'L.O.V.E.' werd in 2011 nog genomineerd voor een Grammy in de categorie van 'beste r&b-prestatie door een duo of groep'.

Brown hield er in de jaren '80 een extreem uitputtend werkschema op na. Zo trad hij jarenlang maar liefst zes keer per week op. De laatste jaren deed hij het wat rustiger aan, maar op pensioen gaan was niets voor hem: "Ik ben niet op pensioen omdat ik nog niet moe ben. Ze boeken me nog steeds voor optredens en ik heb nog altijd inspiratie", vertelde hij in 2006. "Zolang ik dat podium nog op kan, wil ik mensen gelukkig maken. Ik wil mensen laten dansen."

Charles Louis Brown werd op 22 augustus 1936 geboren in Gaston in de Amerikaanse deelstaat North Carolina. Zijn vader, marinier Albert Louis Moody, heeft hij nooit gekend. Hij naam de achternaam van zijn moeder, huishoudster Lyla Louise Brown, over.


17-05-2012 om 14:27 geschreven door artist lover


» Reageer (3)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle tickets voor Metallica op Werchter Boutique de deur uit

Alle tickets voor Metallica op Werchter Boutique de deur uit

Klik op de foto om ' Nothing Else Matters ' te beluisteren





Een kleine twee weken voordat Metallica 'The Black Album' integraal op de wei van Werchter los laat, hebben de laatste kaartjes voor Werchter Boutique een koper gevonden. Het festival dat dit jaar geheel in het teken van harde rock en metal staat, heeft een uitgebreid voorprogramma met Soundgarden, Mastodon, Channel Zero, Gojira en Ghost.
 
Wie file- en/of parkeerdrukte wil vermijden, komt best met de trein naar Werchter Boutique. In alle stationsloketten kunnen festivalgangers een treinbiljet Werchter Boutique kopen voor 15 euro, ongeacht de afstand die met de trein wordt afgelegd. Dit biljet omvat de treinreis heen-en-terug in 2de klas naar het station Leuven (heenreis met gewone treinen, terugreis met een speciale nachttrein) en het bustraject heen-en-terug met De Lijn tussen het station Leuven en het Festivalpark in Werchter
. (br.hln)

www.werchterboutique.be

17-05-2012 om 13:49 geschreven door artist lover


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmfestival Cannes zet Marilyn Monroe in de kijker

Filmfestival Cannes zet Marilyn Monroe in de kijker

http://oi46.tinypic.com/sg7u44.jpg


Om 19.15 uur is het 65ste filmfestival van Cannes van start gegaan. Gedurende elf dagen zal de stad van 60.000 inwoners in de Franse Riviera zo'n 80.000 filmliefhebbers en mensen uit de filmwereld ontvangen. Verschillende grote namen, onder wie Nicole Kidman, Brad Pitt en Sacha Baron Cohen passeren de revue.

"Cannes is de verheerlijking van de wereldcinema", aldus festivalvoorzitter Gilles Jacob. Dit jaar siert Marilyn Monroe het festival, omdat deze editie vijftig jaar na haar dood plaatsvindt. Een foto waarop Monroe een kaarsje uitblaast op een taart, staat op de affiches van Cannes en zal ook getoond worden tijdens het festival zelf.

Op de rode loper flaneren grote sterren als Nicole Kidman, Tilda Swinton, Brad Pitt, Bruce Willis en Marion Cotillard. De komiek Sacha Baron Cohen zal verkleed als zijn nieuwste personage 'The Dictator' en vergezeld van een kameel rondlopen op het festival.

De voorzitter van de festivaljury is de Italiaanse cineast Nanni Moretti. Zijn team bestaat uit de acteurs Emmanuelle Devos en Ewan McGregor, de regisseur Alexander Payne en modeontwerper Jean Paul Gauthier.

'Moonrise Kingdom' opent de debatten
Verschillende grote regisseurs nemen het tegen elkaar op voor de felbegeerde Gouden Palm. De Iraanse regisseur Abbas Kiarostami, de Oostenrijkse Michael Haneke en de Brit Ken Loach zijn genomineerd, net als de iets minder bekende Australiër Andrew Dominik en de Mexicaan Carlos Reygadas.

Het festival wordt vandaag geopend met 'Moonrise Kingdom' van de eigenzinnige Amerikaanse cineast Wes Anderson. Het is uitzonderlijk dat de openingsfilm ook deel uitmaakt van de officiële selectie.  (br.hln)


17-05-2012 om 13:38 geschreven door artist lover


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 08-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!