Inhoud blog
  • de was
  • nog steeds dag 11
  • begin van dag 11
  • dag 12
  • Dag 11
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    betty_en_fons_in_canada
    Reisverslag van onze trip naar Canada in juni 2012
    19-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 10
    Nog eventjes over het hotel waar nu logeren. In de bar staan wel 20 TV's. Achter de toog een stuk of 10. En dan staan ze nog eens allemaal op een andere zender. Het is ook de eerste keer dat we zo'n pover ontbijt krijgen : muffin, en wat croissant. Er staat wat confituur en daar moeten we het mee doen. Ook nog wat fruit, dat naar niks smaakt. We maken een stadsrondrit in Victoria. Er valt niets spectaculair te beleven. Nadien gingen ze naar een museum, maar Lut, Marc en wij besloten om te gaan winkelen. We moeten nog cadootjes zoeken hé. Daarbij het is veel te mooi weer om binnen te zitten. In de namiddag nemen we de overtocht naar Vancover. Een tocht die 90 minuten duurt. En dan komen we aan in het hotel. Wat een soep. Ik krijg 2 kamers, Marina zou bij een rus moeten slapen. De namen zijn gewoon allemaal dooreen gemixed. En eer dat het in orde was, waren we een half uur verder

    19-06-2012 om 03:33 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris
    We dachten dat het weer ongeveer hetzelfde zou zijn als in Belgie. Naar ik gehoord heb is het daar ook niet echt fameus. Allée vandaag is het de ganse dag overgebleven.

    19-06-2012 om 03:26 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tussendoortje
    Sofie, ik heb van de "meter" gehoord dat jullie spruit er heel braaf geweest is toen ze op vakantie was in Mechelen. Ik geloof graag dat ze erg veranderd is. Ik kijk er al naar uit om haar terug te zien. Ik ben ook content dat jullie verlof in Friesland goed is meegevallen. En ik zal erop letten dat ik mijn woordenschat nog uitgebreider gaat worden ;-) (alléé als ik nog andere termen vind). Els dropbox heb ik geen tijd voor hoor. Dat zal je thuis moeten doen. Je was wel heeeel enthousiast over het verblijf van ons Jasmientje. Wil je me jaloers maken ???? Ik zal ze ook nog wel mogen bijhouden hoor ;-). Nee hoor ik ben blij dat je ervan genoten hebt. Kyra, heel veel plezier met de bosklassen. Zander, goe veel gaan shoppen hé man. Salukes, tijd om te gaan eten

    18-06-2012 om 05:33 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 9
    We worden vanmorgen weer wakker met regen. Enkele zijn om 7 gaan wandelen. Pff nog iets te vroeg voor mij. We trekken vandaag voort naar Victoria, amai die weg slingert nogal eens een keertje. En overal groen, we rijden door het regenwoud. Ondertussen is het opgehouden met regenen, en daar is ze dan : de zon. Voor de rest van de dag is het een heerlijk weertje. We houden halt in het dorp Chemainus. Dit dorp staat bekend om zijn muurschilderingen. Bijna elk huis heeft een gevel met muurschilderingen. Een schattig dorpje. Opeens vallen de huisnummers op, de hoogste nummer die ik gezien heb is 12065. De postbode zal zijn werk hier wel hebben. Alle huizen liggen dan ook mijlen ver uit elkaar. Je krijgt hier ook niet het gevoel dat er stress is, auto's blijven geduldig wachten. Af en toe duikt er een dorpje op, tussen al dat groen. Ik weet niet of ze hier van "buren" kunnen spreken. Ze wonen toch allen zover uit elkaar. Als we in Victoria aankomen, gaan we wat wandelen. Maar je ziet zo dat het een industriele stad is. Geen gezellige winkeltjes of niks (allée waar we nu zijn toch niet). Bijna tijd om te gaan eten. De groetjes aan iedereen

    18-06-2012 om 03:47 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dag 8 was blijkbaar de mist ingegaan
    We hebben goed geslapen. Maar als we buiten kijken zien we niets anders dan regen, regen en nog eens regen. Toch gaan we een wandeling maken. We trekken naar de vuurtoren van Ucluelet. Het zou een "prachtige" wandeling kunnen zijn, maar de regen verbrod heel de boel. Het wordt een korte wandeling en we zijn allemaal verzopen kiekens. Na de middag gaan ze walvissen spotten, maar ik besluit toch wel om niet mee te gaan. De oceaan is zo ruw. Ik pas deze keer. Ik maak van de gelegenheid gebruik om de koffers nog eens op orde te brengen, een taske thee te drinken en wat te tokkelen. We verblijven in Tofino, en we hebben de luxe kamer, met alles op en aan.

    18-06-2012 om 03:36 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg dag 8
    Toch ben ik content dat ik niet meegeweest ben. De Stille Oceaan was heel woelig geweest. Het schip ging flink weg en weer. Er waren er verschillende die serieus ziek waren geweest. Maar ze hebben toch "de rug van de walvis" gezien. Voor de rest hebben ze otters en zeekoeien gezien. Ik heb ervan geprofiteerd om mijn koffers nog eens extra op orde te leggen, wat te tokkelen en mails te lezen. Pa vond het toch wel een belevenis, en ik heb hem toch getrakteerd met een brubbelbadje, met een kopje koffie. Iets anders had ik niet. En nu maar kleren drogen, alles is nat, kletsnat. En dan is het weer tijd om te gaan dineren, en nog een glaasje drinken en dan seffens naar bed.

    17-06-2012 om 06:42 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vraagjes.
    Bart, hoe is het in Friesland geweest met de jongste spruit ? Is ze braaf geweest ? En hoe zit het met de nachten ?? Els, en valt mee om terug zo'n kleine baby in huis te hebben ? Goed geslapen ? Jij, zowel als klein Jasmientje ? Was ons Kyra niet hupperdepup voor haar vertrek naar de bosklassen ?

    17-06-2012 om 00:05 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    16-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg van dag 7
    We hebben halt gehouden aan Mac Millian provinciaal park. Dit is een park met mastodonten van bomen. Ze zijn ongeveer 800 jaar oud. De hoogste is 76 meter hoog. Dat is hoger dan de toren van Pisa. Ondertussen zijn we toch weer van de bewoonde wereld weg. Weer in de natuur, geen mens meer te bespeuren. Om van het ene punt naar het andere te gaan, moet je toch heel wat km verzetten. En de natuur is helemaal veranderd, van sneeuw naar alles groen, groen.

    16-06-2012 om 07:00 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 7
    6u15 opgestaan voor een stevig ontbijt, met spek, eieren, gebakken aardappelen, en een paar geroosterde broodjes stevig ingedrenkt in boter. Volgens mij is de boter en het vet hier super goedkoop. Veel, heel veel boter. Onze eerste stop is aan het standbeeld waar in 2010 de paralympicks waren. De zon is weer van de partij . Super weertje. Indrukwekkend is de stop aan de Shannon waterval. Deze is nog hoger dan Niagara. Maar dit is wel een smalle. Dus om de waterval op 1 foto te krijgen is niet simpel. In Horseshoe gaan we op de ferry naar het eiland Nanamio. Na een tocht van 90 minuten meren we aan op het eiland. We hebben toch een zeehond gezien hoor.

    16-06-2012 om 06:37 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Withler
    Met het aankomen in Withler, lijkt het dat we terug in de bewoonde wereld gekomen zijn. Hier is het naar het schijnt het beste skioord van de wereld. Wat het toffe hier is dat het volledig autovrij is. Het is ook het beste hotel dat we tot hiertoe gehad hebben, alleen moeten we elders gaan eten. Dat is dus wel echt een minpunt. Ook hebben ze hier geen draadloze internet. Dus noppes voor vandaag. Ik heb de goeie kabel niet bij.

    16-06-2012 om 06:25 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tofino
    's middag lunch genomen in Tofino. We kregen dit keer een reuze steak, veel te groot. En dan moet het snel gaan, want de boot wacht. Uiteindelijk besluit ik om toch niet mee te gaan. Pa gaat walvissen spotten. Hmm, ik verwacht een ruwe zee, en daar bedank ik toch voor. Vandaar dat ik nu reeds eventjes kan tokkelen.

    16-06-2012 om 00:00 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 8
    Gisterenavond heeft pa met nog een aantal mensen een wandeling gaan maken in de gietende regen. Er kwamen iets later een stel verzopen kieken terug binnen. Nog wat napraten bij het haardvuur. Dan is het plots al 12 uur. Dus snel bed in. Karel en Luc dronken witte whiskey, en blijkbaar moet dat ook heel lekker zijn. Bart, ken je dat "white owl". We hebben goed geslapen, in onze supermooie kamer. We hebben eeen brubbelbad, een ferm kingsize bed. Zoals op verschillende plaatsen hebben ook een gashaard. Je zou het niet zeggen dat er zoveel luxe is, als je de buitenkant bekijkt. En het regent, het regent, het regent, de godganse dag. We zijn in Ucluelet een korte, maar een natte wandeling gaan maken. Als iedereen uitlekte zijn we terug met de bus naar het hotel gegaan.

    16-06-2012 om 00:00 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een tussendoortje
    Wanneer we naar Kamloops rijden we door een gebied waar 10 jaar geleden een heel felle brand heeft gewoed. Kilometers en kilometers bos was er verwoest, nu zie je de sporen er nog van. Dat moet het één en het ander geweest hebben. Vandaag overnachten we in Sun Peaks. Weeral een enorm grote, nette kamer met gashaard (dat is toch wel gek hoor). Blijkbaar is dit wel een jongeren, ski hotel. We merken het wel, aan het 'restaurant'. Ik denk dat we gewoon in een café zitten. De muziek is knal hard, zou het dan toch zijn dat we ouder worden ? Maar het eten is lekker, en we maken er nog een gezellige avond van. Tegelijker tijd kunnen we nog beren en herten spotten, op de heuvels van de skipistes.

    14-06-2012 om 16:46 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zware rit voor de boeg.
    Vandaag moet er zo'n 450 km gereden worden. In de morgen goot het water, en in de namiddag kwam het zonnetje weeral piepen. 24° Wanneer we van de provincie Alberta over gaan naar de provincie Britisch Columbia moeten we de klok een uur vooruitzetten. Dus nu is er 9 uur verschil. Plots schiet er een wolf over de baan, geen tijd om foto's te nemen, zo snel was ie. Onderweg wordt er nog regelmatig gestopt aan watervallen. De ene is heel breed en ondiep, de ander juist heel diep. Maar overal zit er een fameuze kracht achter. Het is telkens weer een nieuw spektakel. Deze middag was het bbq van bizon. Het is wel straffer dan een gewone beef, maar ook heel lekker en mals.

    14-06-2012 om 03:22 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 5
    Gisterenavond nog heel lekker gegeten in het dorpje, een ferme malse beefsteak, en die zijn hier mals hoor. Daarna zijn we te voet terug naar het motel gegaan en hup het bed in. Ik heb vrij goed geslapen in een knus bed met veel kussens en geen lawaai. Joepie. Voor het eerst hebben wij het ontbijt toast kunnen eten, dus dit keer geen koffiekoeken en croissants. Eindelijk.

    14-06-2012 om 03:15 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:a
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 6
    Rit van 300 km voor de boeg. De eerste stop maken we aan Kamloops lake. Toch telkens weer anders, maar toch altijd even spectaculair. In de Thompson valley komen 2 rivieren samen. Canada is toch wel super qua natuur, niet te doen. Ik dacht even dat we halt zouden houden aan Cache Creek. Deze streek staat bekend om zijn goudzoekers. Misschien hadden we hier ook nog een fortuin kunnen vergaren. Niet dus. Wel houden halt aan de Hat Creek Ranch. Dit is een oud indiaans dorpje. Als lunch krijgen we hamburger. Allée dat hebben dan toch ook gehad. Nen echte hamburger ;-) Als we goed en wel daar zijn, begint het te gieten. Het wordt ferm koud. Daarna maken we een snelle stop aan het Duffy meer. Dit meer ligt vol dikke bomen, maar het is hier koud, ijzig koud. We zitten op een hoogte van 1500 meter. Dat de natuur adembenemend is hoef ik toch niet meer herhalen hé. Wat me vooral opvalt is dat dit land rust uitstraalt, heel veel rust. Vancouver zal wel wat anders zijn. Geregeld zien we wilde dieren. Het begint blijkbaar normaal te worden. In het begin sprong iedereen recht als een beer of zo in het zicht was. Er werd onmiddellijk gestopt om foto's te nemen. Nu wordt er enkel attent op gemaakt.

    14-06-2012 om 00:00 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malligne lodge
    We logeren vandaag in het Malligne lodge. Al een geluk dat het maar voor één nachtje is, het is echt ondermaats. Just basic, niet meer dan dat. Ons diner moeten we zelfs in het dorp verderop gaan eten. Hier valt echt niks te beleven. Groetjes van het voorlopig nog zonnige Canada.

    13-06-2012 om 05:52 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jasper park
    Jasper Nationaal Park is het grootste meest noordelijk Park Jasper Nationaal Park in de Rocky Mountains. Het is een prachtig stuk natuur. 230 km slingeren we door dit park. Echt de moeite waard. Er wordt nog eens halt gehouden aan de Athabasco waterval. Weeral een indrukwekkend schouwspel van de natuur. Het is wel een beetje spijtig dat het allemaal tegen de tijd gaat. Maar ja niks aan te doen.

    13-06-2012 om 02:23 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Columbia Icefield.
    Na de lunch begeven we ons naar de Columbia Icefields. Dit is nog een overblijfsel van de laatste ijstijd die Canada bedekte. Het bestaat uit 8 gletsjers waarvan 3 zichtbaar op de Parkway Icefields. Met een reuze Ice explorer rijden we over de gletser. Dit heb ik nog nooit gezien. Met een soort bus met reusachtige wielen rijden over het ijs. Dit gebied is 325 km2 en licht ongeveer 3745 m boven de zeespiegel. De grootste diepte is 365 m. Fantastisch, zowel de rit hier naar toe, als de gletsjer zelf. Natuurlijk is het weerom druk van de toeristen.

    13-06-2012 om 02:03 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag vandaag
    Onder een flink warm zonnetje, maar barslechte nacht weer, bezoeken we Lake Louise. Het water is zeer helder en de weerspiegeling van de bergen is adembenemend. Het water heeft hier een tourquoise kleur, echt knap. We nemen nu de route naar Jasper park, maar natuurlijk ondertussen heel wat stops. Deze route is meer dan 230 km en een huis is hier niet te bespeuren. Wat later stoppen we bij het Bowmeer. Dit meer is helemaal bedekt met ijs. En sneeuw !!!! Massa's sneeuw !!!! Het is zonde van in slaap te vallen, want de route is prachtig. Regelmatig moet er plots gestopt worden, want dan zien de beren, elanden, herten en iemand heeft een wolf gezien. Van zodra er ergens een auto met 4 pinkers op staat, is er iets te spotten.

    13-06-2012 om 01:54 geschreven door Betty en Fons

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!