Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude les

    Oude les,

    Kareltje zegt nooit veel, de man heeft een hart van goud,

    maar wie houdt van een man die slechts in 't hart geschreven heeft dat hij al zoveel

    jaren leeft in de hoop ooit nog te mogen vinden wat hij als kind van moeder kreeg. Liefde.

    Liefde, vanaf haar volle borst tot leeg en weer onvruchtbaar in de schoot, was wat hem grootbracht , tot man die net als zij, die hem zonder kermen baarde, in stilte droeg wat 't leven gaf.

    Zonder eigen stem spraken enkel maar zijn bruine ogen, eerlijk, open, voor wie ze net als braille las.

    Nu zou hij lyrisch kunnen schrijven, als Shakespeare eeuwen lang geleden deed, en wie weet, dat dan hier een of ander hart ontroerd wordt en zich open stelt voor zoveel zacht geweld aan zoetgevooisde woorden, die velen nog nooit eerder hoorden van eerd're jagers , die hun kruit verbruikten voor het kort genot.

    Maar Kareltje is bescheiden , en weet echt wel wat hij wil. Hij draagt niet steeds de roze bril maar is in 't donker vaker beter nog in vele dingen, , die wij alleen bij daglicht doen.

    Sommigen zijn goed, in “katjes knijpen in het donker” , Kareltje heeft daar slechts van verre aan gedacht, wanneer door overmacht, een glas teveel, de dromen hem een uitzicht gaven, over hoe het leven van een gladde aal kan zijn.

    In zijn profiel staan geen diploma's, geen weelde,geen bezit vermeld. Er wordt alleen verteld dat hij niet rookt, met mate drinkt en eerlijk antwoordt op al uw vragen, nooit achter andere vrouwen aan zal jagen, eens jij met hem in 't bootje gaat.

    Daarstraks las Kareltje hier iets raars, waar velen hartelijk om zouden lachen, geef toe, je herkent het vast en hield je ook niet in, toen je las in het begin van een profiel, “zoek man met hoge oplijding die me nog dagelijks kan verassen”.

    Maar Kareltjes lach is dan slechts minzaam, en even later tikt hij al, “mevrouw, ik heb uw profiel even gelezen en ik vind het echt bijzonder”. Waarna hij enkele hints geeft, heel subtiel, want waarschijnlijk, zo vertelt hij haar, is er met de software van de site toch iets mis, waardoor er soms gekke fouten in een profiel komen te staan, ook al werd het zorgvuldig opgesteld en nagekeken.

    Zo zijn er ook mensen, schrijft hij nog, die een toetsenbord zonder komma of punt hebben. Waarschijnlijk zijn die ooit op een maandag gemaakt en zijn de mensen die er zo eentje hebben er echt aan gehecht geraakt, alleen al door het feit dat ze zo zuiniger zijn dan wij .Zonder ook maar enige twijfel een echt Nederlands toetsenbord dus. . Gelukkig staan er bij hen nog wel de puntjes op de i, want zonder zou zo'n ding echt wel onbruikbaar zijn.

    Of iemand Kareltje hier ooit vindt, ik zou het echt niet weten, want misschien is hij al wel weer weg , en heeft zijn eigen schrijven hier vergeten.

    Wie zwijgzaam is en veel te braaf, komt zelden in de dikke boeken, je vindt ze eerder ergens in de hoeken waar niemand ook maar iets vermoedt, en zo zou 't best eens kunnen, dat de beste man die hier ooit kwam, stillekes de benen nam, omdat hij onder al 't geweld, de drukte, en 't soms luid gekakel, zijn kippetje niet vinden kon , zijn ei niet kwijt kon , en nu ergens zit te broeden op een ander plan, om toch te vinden wat hij bij zijn moeder leerde kennen ; Liefde .

    Alle namen zijn fictief, al zijn hier echt wel Kareltjes, en ik weet zeker , ik zag het zelf, ook bij de dames zijn er pareltjes.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!